Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוורס בחושך מוחלט, הרכב שלי גדול והנפגע קטן, בזווית שהקשתה להבחין = זו התוצאה.

הפגיעה לא רצינית - חלק מחיפוי הפנס נשבר והפגוש קיבל שפשוף דיי רציני (אוכל להעלות תמונה) שאני מניח שלא היה קודם.

השארתי פתק ואני מניח שמחר אקבל טלפון, אשמח לעצה לפני שנדבר: האם לבקש שיופעל הביטוח של הנפגע? לי לא קרה כלום כמעט ואת שלי אני מניח שלא כדאי. האם לדרוש הצעת מחיר תיקון ורק אז לשלם בהתאם? מדובר ברכב (ניסן מייקרה) לא חדש ולא שמור במיוחד, איך לוודא שאשלם באמת רק על מה שגרמתי ולא על כל מה שהרכב עבר אי פעם? הכל כמובן בתקווה שאפול על אדם הגון.

תודה רבה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תסתבך..

יתקשר תפעיל ביטוח...

אם יסכים, לסגור, במחיר הוגן. אז שווה לא להפעיל,ותעשה איתו צטלה קטן, שרשום בו,שהגעתם לפשרה מוסכמת. ותמורת איזה סכום,  קח בחשבון מה יקרה אם תפעיל ביטוח...תעשה את המתמטיקה

עליה של הפרמיה ועבר ביטוחי לא נקי...

בהצלחה 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נשמע לי באמת שמעל כמה מאות ש"ח כבר עדיף ביטוח. כמה כבר שווה העבר הנקי, 200-300 ש"ח הנחה?! השאלה היא כמה ההשתתפות העצמית - האם סכום מוגדר או אחוז מהתיקון והסכום המוגדר בפוליסה הוא הגג?

ביקשתי עצה אבל אולי אוכל לתת אחת: במחשבה שנייה אולי עדיף להשאיר כתובת מייל ולא טלפון. גם תמיד יהיה הכל כתוב וגם במידה והצד השני יתגלה כמישהו שלא כדאי להתעסק איתו קל לבקש פרטי חשבון, להעביר כמה שנראה לך ולנתק מגע.

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי השתתפות עצמית כדאי ליצור קשר עם חברת הביטוח שלך ולבדוק לפי הפוליסה.

אם תחליטו ששווה לסגור ביניכם, אתה ניגש איתו לפחח שהוא בוחר ומולך הנפגע מקבל הצעת מחיר.

מתאים לך? מעולה.

אם לא יש ביטוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בהפעלת הפוליסה יש שני שלבים:

1. הודעה לביטוח - כבר הבוקר התקשר לסוכן הביטוח, דווח על האירוע, אבל עדיין אל תתבע את הפוליסה.

2. הפעלת הפוליסה - כאשר תקבל החלטה שזו הדרך הנכונה.

להפעלת הפוליסה יש מחיר שעשוי לכלול השתתפות עצמית, עלית הפרמיה בשנים הקרובות וכן קושי ברכישת ביטוח בעתיד אם תהיה תביעה נוספת בתוך 2-3 שנים. לכן המלצתי:

1. גש לפחח "שלך" ובקש הערכת הנזק לרכב שלך.

2. המתן לשיחת הטלפון מבעל הרכב הנפגע, בקש ממנו לפנות לפחח "שלו" ולקבל אומדן הנזק.

3. שאל את סוכן הביטוח מה ההשתתפות העצמית שלך ובקש ממנו לאמוד את עלית הפרמיה לשנים הקרובות (זה לא מדע מדוייק, כי זה תלוי במחיר הביטוח העתידי).

סכם את הסכומים שבסעיפים 1 ו-2, אם הם עולים משמעותית על הסכום שבסעיף 3 זה הזמן להפעיל את הביטוח.

וכמה הערות:

1. הפעלת הביטוח תגרור גם תשלום לשמאים - סדר גודל של כמה מאות ש"ח ואפילו כ-1000 ש"ח לכל רכב. אבל זה כבר במסגרת התשלום שישלם הביטוח לך ולנפגע.

2. אם אתה מפעיל את הביטוח בגלל הנזק לרכב האחר תקן את רכבך במסגרת זו, שכן לא משנה כמה כלי רכב נפגעו, השתתפות עצמית תשלם אחת לארוע.

3.אם אינך בעל מקצוע קשה לך מאד לאמוד את הנזק, כי אינך יודע ואינך יכול לבדוק את הרכבים ואינך יודע מה מחיר חלקי החילוף. פגוש + פנס יכולים להגיע בקלות לכמה אלפי ש"ח אפילו ברכב זול, שלא לדבר על מצב שבו פגעת ברכב יוקרה יקר.

4. מבחינת החוק, אם לא נצר קשר עם בעל הרכב הנפגע, עליך לדווח למשטרה בתוך 24 שעות מהארוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תדאג מזה יותר מדי.

לפני 7 שעות, איניגו כתב:

נשמע ככה..

אבל פנס ופגוש יכול להגיע 3 אלף וצפונה...

תלוי על מי נפלת...

בגלל זה קודם צריך לדבר עם הבחור. הוא יבוא עם הצעת מחיר לתיקון, ואם זה נשמע מוגזם ולא מתאים לך אתה מפעיל ביטוח ומשלם את ההשתתפות העצמית.

אני מניח שנזק כזה לא יעלה מעל אלפיה לתיקון במוסך פחחות ממוצע, מניסיון דומה עם תאונה כזו ובהנחה והוא לא מנסה לעשות עליו קופה. לא צריך להחליף את הפגוש אלא רק לצבוע, ויכול להיות שפוליש יוריד את כל השריטות. פנס אחורי עולה משמעותית פחות מקדמי ברוב הרכבים וגם אפשר להחליף באחד שלם מפירוק ולא חדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לאחי קרה מקרה דומה .

הוא נכנס במישהי (נהגת צעירה) והיה נזק קטן. אתה יודע מה היא עשתה? הביאה את אבא שלה שעשה סצנה שלמה והאשים את אחי בכל המכות שיש ברכב.

אחי מהלחץ התקשר גם לאבא שלי והוא הגיע איתי..המכות שהיו ברכב למזלנו היו עם חלודה ואמרנו לו שאין לנו בעיה לערב משטרה עם בית משפט ולתבוע אותו עם עורך דין. 

הוא אמר 'טוב נדבר' הלך לפחח והוציא חשבונית עם סכום לא הגיוני. בסוף הוחלט להפעיל ביטוח .

בגדול זה תלוי על מי נפלת..

פורסם

תודה לכם.

ב"ה מדובר באישה הגונה, אבל היא התייעצה והחליטה להפעיל את הביטוח.

אני דברתי בינתיים עם הסוכן שלי ולטענתו לא כדאי לי להפעיל כי עד 1700 ש"ח בכל מקרה אשלם בעצמי.

ממחירי חלקים שביררתי זה לא באמת יגיע לזה, אבל ייתכן ואתבקש לשלם מחיר לא הוגן + אשלם עלייה בפרמיה.

האם זכותי להתנגד?

פורסם
לפני 31 דקות, פיני חד כתב:

תודה לכם.

ב"ה מדובר באישה הגונה, אבל היא התייעצה והחליטה להפעיל את הביטוח.

אני דברתי בינתיים עם הסוכן שלי ולטענתו לא כדאי לי להפעיל כי עד 1700 ש"ח בכל מקרה אשלם בעצמי.

ממחירי חלקים שביררתי זה לא באמת יגיע לזה, אבל ייתכן ואתבקש לשלם מחיר לא הוגן + אשלם עלייה בפרמיה.

האם זכותי להתנגד?

תגיד לה לשלוח לך הצעת מחיר בלי לערב ביטוח. תגיד לה שבביטוח יש פרוצודורה שלמה עם שמאי וכאבי ראש. פה אתה משלם לה מזומן ונגמר. כל זאת כמובן במחיר שפחות מאלפייה.

פורסם

אתה צריך לקבל החלטה רק לאחר שתדע מה סכום הנזק לשני כלי הרכב  יחד. רצוי לקבל אומדן ראשוני ממוסך לפני הזמנת שמאי, כי השמאות עצמה יכולה להגיע ל-1000 ש"ח לכל מכונית.

אם הגברת מפעילה את הביטוח שלה היא תשלם השתתפות עצמית ועלית פרמיה, ועלולה לתבוע אותם ממך. או שתתקן את הרכב בלי לתבוע את הביטוח שלה, ואז תתבע ממך את מחיר התיקון. בכל מקרה, וודא שהארוע מתועד אצל סוכן הביטוח שלך וגם שמור מסמכים באופן מסודר, כי התביעה יכולה להגיע גם בעוד כמה שנים, אחרי שתשכח מהארוע. זה כולל גם שמירת העתקי הפוליסות שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנסה להגיע להסדר ללא ביטוח, בכל מקרה אל תשלם מעל גובה ההשתתפות העצמית שלך. אם הנזק קטן מזה הרווח כולו שלך.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תגיעו להסדר אצל פחח מוסכם ותסגרו את הסיפור ללא כאב ראש של ביטוח. תסביר לה שגם לה לא מומלצת ההתעסקות הזו.

משתדל לעזור

פורסם

אהבתי שההמלצות לזה שפגע זה לגרום לנפגעת לפעול לפי מה שטוב לו. הוא פגע ברכב, והשאיר פתק - עד כאן יש פה לקיחת אחריות. מפה והלאה מה שהיא תרצה לעשות זו זכותה המלאה, גם המיגרנות הנלוות לפניה לביטוח. אם לפות"ש זה לא מתאים, שישלם השתתפות עצמית.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...