Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי נגנב לי אקסנט 2016 מצוינת שעברה רק 42 קילומטרז' בזמן שהייתי בחו"ל :(

אנחנו זוג ללא ילדים (גם לא מתכננים בעתיד) מחפשים דגם בעל צריכת דלק טובה מאוד לנסיעות עירוניות/בין עירוניות. נוסעים בערך 12 אלף בשנה.
היונדאי הקודמת עשתה 11 לליטר ולהבנתי זה לא משהו.
הסכום הגבוה משקף את הרצון שלי לרכב יחסית חדש/קילומטרז' נמוך כדי לחסוך ביקורים במוסך.

מחפש 2-4 דגמים שיתנו לי כיוון באתר יד 2.

תודה מראש

פורסם

מעדיף מכונית קטנה (עירונית), בינונית, גדולה? יש כמה צורות מרכב כגון האצ'באק, סדאן, סטיישן. אולי בכלל מעדיף קרוסאובר או רכב גבוה בסגנון ג'יפון? בקיצור, תכוון אותנו יותר טוב.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אמיניות וצריכת דלק הייתי ממליץ על טויוטה קורולה בשנים 2011 -2014 

או סוזוקי סוויפט באותם המודלים וטיפה חדשים יותר .

לגבי צריכת דלק זה מאוד תלוי בדרך ובסגנון הנהיגה שלך וזה חלק מאוד משמעותי .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

הונדה ג'אז. חסכונית ואמינה (ובטוחה, ביחס לסגמנט ולמחיר), אבל חלשה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני כשעה, thebaron כתב:

מעדיף מכונית קטנה (עירונית), בינונית, גדולה? יש כמה צורות מרכב כגון האצ'באק, סדאן, סטיישן. אולי בכלל מעדיף קרוסאובר או רכב גבוה בסגנון ג'יפון? בקיצור, תכוון אותנו יותר טוב.

לא משנה לי צורת המרכב. הרכב יכול להיות בגודל משפחתית קטנה (כמו יודנאי i25) פלוס מינוס. הכיוון הוא לא לג'יפון או קרוסאובר שיותר יקרים מבזבזים דלק אלא לרכב סולידי מבחינת צריכת דלק/טיפולים/ביטוח וכמו כן כמה שיותר חדש/קמ"ז נמוך.

פורסם

קרוסאוברים קטנים או בינוניים לא מבזבזים יותר דלק ממכונית משפחתית, אבל מקנים תנוחת ישיבה מעט גבוהה יותר. דוגמא: סוזוקי קרוסאובר, שברולט טראקס, דאצי'ה סנדרו סטפוויי או דאצי'ה דאסטר וכו'. והם בהחלט בתקציב שלך.

משנה לך ידני או אוטומט?

פורסם
לפני 18 דקות, thebaron כתב:

קרוסאוברים קטנים או בינוניים לא מבזבזים יותר דלק ממכונית משפחתית, אבל מקנים תנוחת ישיבה מעט גבוהה יותר. דוגמא: סוזוקי קרוסאובר, שברולט טראקס, דאצי'ה סנדרו סטפוויי או דאצי'ה דאסטר וכו'. והם בהחלט בתקציב שלך.

משנה לך ידני או אוטומט?

יצאתי מלומד ממך כי הנחתי משהו לא נכון עליהם.
אולי שווה לי באמת לקפוץ למגרש ולנסות קודם גם אותם כי עד עכשיו הייתי נעול סתם על משפחתית קטנה.
נגיד לצורך הדיון ש2 דגמים של משפחתית קטנה ו2 קרוסאובר לגמרי יספקו אותי.

אני נוהג רק על אוטומט  

תודה רבה!

פורסם

בנסועה כמו שלך ההבדל הכספי בצריכת הדלק הוא לא משמעותי, ובכל מקרה אם אתה רוצה לראות צריכת דלק ריאלית יש את האתר הזה:
https://www.fuelly.com/car

אם מבין האופציות שיכנסו לך לתקציב יהיו רכבים חסכוניים פחות אבל מאובזרים/בטוחים/חדשים יותר - הם יהיו עדיפים עבורך.

פורסם (נערך)

צריכת הדלק שציינת לאקסנט אינה שונה מהותית מזו שתהיה כמעט לכל רכב שתמצא, במיוחד אם חלק ניכר מהנסיעה היא עירונית או בכבישים עמוסים. מכל מקום, בנסועה כשלך, ההפרש בהוצאות הדלק יהיה הדאגה הקטנה ביותר שלך. נניח, ההפרש בין 10 קמ"ל ל-12 קמ"ל יהיה 200 ליטר, שהם 1200 ש"ח, בשנה. זה סכום קטן כאשר אתה מביא בחשבון את עלויות הרכב שכוללות ירידת ערך (ההוצאה הגדולה ביותר, שבדרך כלל נזכרים בה רק כאשר צריכים להחליף את המכונית), ביטוח, טיפולים, רישוי וכו'. אני לא משוכנע שההפרשים יצדיקו את העלות הנוספת או הנסיגה בשנתון, במקרה של רכישת רכב משמעותית יותר חסכוני, למשל היברידי.

מעבר לכך, הברון ציין כמה שיקולים חשובים, ואני אוסיף עוד כמה: האם אתם גרים בעיר צפופה עם מצוקת חניה? האם חשוב לכם גודל תא המטען? האם צפויה הזקקות להסעת יותר מנהג ונוסע אחד בתדירות גבוהה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הרכב לזוג, למה לא רכב מיני? ב70 אלף אפשר לרכוש חדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרבה נקודות חשובות הועלו פה.

ניסיתי לשבת ברכב מיני סקודיה פאביה והיה לא נוח, מאוד צפוף בתא הנהג. כל רכבי המיני כאלה? יש מיני שנחשבים מרווחים יותר? אני 1.82 וקצת רחב.
מבין עכשיו שצריכת הדלק פחות חשובה לעומת רכב יותר חדש/קילומטרז' נמוך במקרה שלי.

פורסם
הרבה נקודות חשובות הועלו פה.

ניסיתי לשבת ברכב מיני סקודיה פאביה והיה לא נוח, מאוד צפוף בתא הנהג. כל רכבי המיני כאלה? יש מיני שנחשבים מרווחים יותר? אני 1.82 וקצת רחב.
מבין עכשיו שצריכת הדלק פחות חשובה לעומת רכב יותר חדש/קילומטרז' נמוך במקרה שלי.
סקודה פאביה שייך לקטגורית סופר מיני, לא מיני. ואם אתה גבוה, ללא ספק הייתי מציע לחפש קרוסאובר נוח שיספק מרווח ראש סביר.

פורסם

מיני זאת קטגוריה של רכבים כמו הפיקנטו למשל, סופר מיני למרות שהשם אולי מטעה זאת קטגוריה של רכבים גדולים יותר.

הייתי מציע לך לבדוק סיטרואן קקטוס, נוחה וזריזה, מבנה הדשבורד לדעתי יתאים לנהג גבוה, ובמיוחד לנסוע עקב דלת תא כפפות שנפתחת כלפי מעלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קצת מצחיק אבל הלכתי היום לסוכנות של סיטרואן והזמנתי נסיעת מבחן לC3 החדשה (מבקשים 2000 פיקדון שיוחזר במידה ואני מחליט לא לקנות את הרכב).
על אף שמדובר ברכב של 100K לעומת 65K, עשיתי חשבון נפש והבנתי שהדבר החשוב ביותר מבחינתי זה שקט נפשי מצרות והאחריות של ה-5 שנים מאוד מרגיע ומפתה.
אהבתי שחלק מהאבזור זה מערכת לשטחים מתים במראות צד.. צריך לקרוא על זה קצת מידע.

מה דעתכם על הרכב?

• תוכן חדש...