Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאטראג תא מטען גדול יותר והיא מרווחת יותר מאחור.

הרבה מהם היו בליסינג ובצבא.

ביד 2 בתקציב שלך  אולי בתוספת של אלפיים  ש״ח יש כמה ספייס סטארים עם ק״מ עד בין 50-80 אלף, יד נמוכה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי הצרפתיות: אז הסיכון הוא שיש בלאי לקלאצ׳... ואם נגיד נפלתי על רכב עם קלאצ גמור, מה הנזק? וחוץ מהבעיה הזו, באמת אפשר להשוות אמינות של פלואנס לדוגמה ל ספייס סטאר?? אולי אני מקובע מחשבתית אבל המיצובישי נשמעת לי הרבה יותר אמינה...

ומה עם האאוריס ההיברידית עם הקילומטרז הגבוה (עכשיו אני רואה שאפשר גם פריוס ישנה)? (150-200k) זה נשמע שאף אחד מהמגיבים לא לקח אותה כאופציה... למה?

עריכה אחרונה על ידי דניאל88
פורסם
לפני שעתיים, דניאל88 כתב:

לגבי הצרפתיות: אז הסיכון הוא שיש בלאי לקלאצ׳... ואם נגיד נפלתי על רכב עם קלאצ גמור, מה הנזק? וחוץ מהבעיה הזו, באמת אפשר להשוות אמינות של פלואנס לדוגמה ל ספייס סטאר?? אולי אני מקובע מחשבתית אבל המיצובישי נשמעת לי הרבה יותר אמינה...

ומה עם האאוריס ההיברידית עם הקילומטרז הגבוה (עכשיו אני רואה שאפשר גם פריוס ישנה)? (150-200k) זה נשמע שאף אחד מהמגיבים לא לקח אותה כאופציה... למה?

תשמע בכל כל רכב יש סיכון ובכל רכב יד שניה יהיה בלאי 

בקשר לגיר הבנתי שעלות קלאצ יכולה להגיע ל 7 אלף בגיר הזה אבל הגיר יכול להחזיק הרבה זמן וכן חשוב מאוד מימי אתה קונה ואך הוא טיפל ברכב

(בקשר לעלויות הסתמכתי על המידע מפוסט בן שנתיים 

https://carsforum.co.il/topic/648412-החלפת-קלאצ-ומזלגות-האם-קראסו-צריכה-לקחת-אחריות/page/2/#comments

המיצובישי ספייסטאר\אטראז מבחינת איכות נסיעה בכביש בין עירוני היא נחותה מאוד בייחס לפלואנס או כמעט לכל רכב משפחתי, ממליץ לך אפילו להשכיר אחת כזאת לכמה ימים בכדי לראות אם תוכל לחיות איתה לאורך זמן עם כמות הנסועה שלך.

לגבי ההיברידיות חשוב לוודא שיש עדיין אחראיות לסוללה ואם אין אז קח בחשבון שסוללה מתיישנת יכולה לעלות לך יותר מאשר החלפת קלאצים וסוללה כמו קלאצ מבחינת בלאי זה טבעי שעם השנים והשימוש תצטרך להחליף.

אגב כמו שרשמו לך גם קח בחשבון שברכב עם מנוע קטן אז בנסועה בין עירונית מואמצת לא בטוח שתקבל צריכת דלק כזו חיובית ואגב מהי צריכת הדלק לה אתה מאחל?

וממה מורכב רוב הנסועה השבועית שלך? 

בגדול רכב זה אוסף של פשרות ותמיד תקח איתך מישהו שמבין קצת ברכבים לעזרה כדי שיוכל לעזור לך להבדיל בין עיקר לטפל.

מזכיר שוב את ההמלצה הראשונה שלי לרכב בינזין עם מערכת גפ"מ ואז אפילו רכב פשוט שיאכל לך 1-10 יעלה לך כמו 1-20+ 

פורסם

הספייס סטאר בבין עירוני הררי צורכת כ 1/16 בערך.

בין עירוני מישורי 1/18-21 תלוי בסנגון נהיגה.

במישור הספייס לא מתאמצת, ב100 קמ״ש. הסלד נמוך ונע באזור ה 2200 סיבובים בערך.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שוב תודה על התשובות...

אז הנסיעות שלי הם 95 אחוז בבין עירוני ומותכם כ-70 אחוז בכביש 6, מה שאומר שהרכב צריך להישאר חסכוני גם ב-120 קמש... לא חשבתי על זה עד עכשיו.

האם הספייס סטאר יעמוד במשימה? ואיך הצרפתיות עם הדיזל במהירויות כאלה?...

אגב, מערכת גפמ זה משהו שדי מפחיד אותי... האם זוהי מערכת אמינה? האם היא מחליפה לגמרי את הדלק? כמה תחנות כאלה פרוסות בארץ? קצת מפחיד אותי כל הסיפור...

לגבי הצריכת דלק לה אני מיחל: אני נוהג כרגע על איביזה חדשה שבנסיעה רגועה בתוואי שלי מגיע גם ל20 קמ לליטר... אני עובר למשהו הרבה יותר זול ופשוט ומקווה לא לעלות או אפילו לרדת בצריכת דלק

פורסם (נערך)

הצרפתיות דיזל לא יתקשו בכלל. 

הבעיה עם ספייס סטאר שלהגיע ל120 זו קצת משימה ובאופן כללי היא לא נעימה לנסיעה במהירות הזו למרחקים, אבל כאשר תגיע לשם היא תהיה עדיין די חסכונית, בעיקר בתלות לאיך תגיע לשם. אם תאיץ לאט, אז ההבדל לא יהיה מאוד גדול בין 100 קמש ל120. כמה כן יהיה? לא יודע להגיד לך. הייתי שוכר אחת ליום ומנסה לנסוע איתה כדי להבין במה מדובר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

להגיע ל120 בספייס סטאר במישור זאת לא משימה בכלל.

כשאני נוסע בכביש 6 זה בערך המהירות הממוצעת שלי, צריכת דלק ממעלות לאילת/ים המלח באזור ה 1/19 בערך.

בנסיעה חסכונית השגתי 1/23.

גם מעבר ל 120, וגם הרבה מעבר ל120 זאת לא בעיה ואישית לא הרגשתי חוסר ביטחון.

מצרף נתון מאחד הסיכומים שלי:

DE9E001E-074A-40A9-9A0B-822759719A9A.thumb.jpeg.83c66a0eed6e22b58dd9bdeb9ddee137.jpeg

פורסם

מעניין... טוב, אז עד כה הכיוון באמת יהיה ספייס סטאר, אני אעשה סיבוב על אחת (יש לי חבר עם אטרז׳, נראה לי שמבחינת המימדים זה אותו דבר לנהג... לא?) נראה אם אני מוצא תנוחה סבירה בדבר הזה... נשמע לי כמו רכב הרבה יותר פשוט לתחזוקה מאשר דיזל צרפתית... 

אם למישהו יש המלצות לרכבים נוספים אשמח לשמוע!

שוב תודה רבה לכולם!!

פורסם

ספייס סטאר ואטראז זה אותו הרכב. פשוט באטראז יש בגאז סדאן והיא טיפה ארוכה יותר זה הכל.

אני מסכים שצרפתית דיזל תהיה יותר נעימה ויכולה להיות גם יותר אמינה וחסכונית אבל עם הדרישות שלך לא הייתי שוקל או מתקרב לפלואנס רובוטית בגלל עלויות התחזוקה של הגיר (החלפת קלאטצים יכולה לעלות מעל 10 אלף ש"ח) המקסימום שהייתי מסתכל זה C3 ידנית.

פורסם
לפני 35 דקות, Gavrik כתב:

החלפת קלאטצים יכולה לעלות מעל 10 אלף ש"ח

ממש לא 10 אלף ש"ח.

כמו ב-DSG, הסיפור הזה יכול להסתיים בחצי מהסכום שציינת לכל היותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 11.10.2018 בשעה 18:20, ba323f כתב:

הקלאץ עולה סביב ה7k ש"ח הוא מגיע עם מזלגות.

את הקלאץ לא ניתן לבדוק כשהוא מפורק אלא רק ע"י מחשב.

זה קלאץ מאוד מורכב ובנוי בצורה מסובכת.

יש לקחת בחשבון שאחרי פירוק הגיר תתגלה בעיה גם בגלגל התנופה קיים בו משכך ולרוב גם הוא יתגלה כשבור ופגום ועלותו עוד כ2.5k ש"ח.

אני ראיתי כבר כמה מקורות שדובר בהם על כך שהחלפת קלאטצים בגיר DCT250 של רנו עולה מעל ל10 אלף ש"ח. אם אני והם טועים אשמח לראות מקורות לכך.

פורסם

אנחנו מדברים על פוסט מלפני שנתיים וחצי, דברים משתנים.

גם לפני כמה שנים ב-DSG החלפת קלאצ'ים עלתה 17 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הייתי מציע קיה ריאו 2015-2017, למרות שהוא לא ההיברידי יוצא מאוד חסכוני.

אני נוסע משהו כמו 2,500 - 3,000 ק"מ בחודש ויוצא לי אזור של 700-750 ש"ח בחודש דלק.

הוא נוח לגמרי, מה שכן הוא קצת חלש בעליות, סו"ס מנוע 1.4 בלי טורבו.

לדעתי כזה או i25 זה מה שאתה צרך.

בהצלחה.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

הנתון הרשמי של קיה ריו 2015 הוא ממוצע של 1/16, עפ המספרים שהבאת (עשיתי חישוב של 6₪ לליטר), יוצא שהרכב שלך עושה 22-24 קמ לליטר...

• רעיון טוב! 1
פורסם

בעבר הייתה לי מגאן אסטייט מהעבודה (החתימה שלי לא מעודכנת), אני יכול לומר שהרכב הזה שינה לי בראש את כל מה שחשבתי על המותג, המנוע מדהים חזק בכל סיטואציה וחסכוני מאוד, 1-18 עד 1/20 ללא ניסיון לחסוך, קיבלתי את הרכב כמשומש אבל עד 130,000 קמ שהיה אצלי לא נתקלתי בתקלות חוץ מפעם אחת שנדלקה נורת תקלה וזה נפתר תוך פחות משעה במוסך לא זוכר כרגע בדיוק מה הייתה התקלה אבל לא משהו חריג. כן התעניינתי לגבי מוח גיר שנפוץ שהולך בדגם הזה, המחיר סביב ה2500-3500 שח, לא נורא בהתחשב ביתרונות שהרכב מציע. 

בנוסף הרכב נוח מאוד, יציב, מרווח, תא מטען עצום! שליטה מההגה על השיחות ומערכת השמע במיקום נוח מאוד. 

אם זה לא היה ברור עד עכשיו אני ממליץ בחום, ההמלצה דווקא על המגאן אסטייט ולא על הפלואנס שסובלת יותר מתקלות חשמל לפחות ממה ששמעתי.  

לגבי הספייסטאר, לפי מס' שנים קניתי לאחי, מדובר ברכב בסיסי מאוד מאובזר יחסית, זריז ללא שום קושי לשייט במישור גם על 140 קמש, חסכוני ואמין מאוד, מצד שני רועש, מקרקש ורועד, אחיזת כביש מפחידה, אני מניח שעל כביש 6 יסבול מאוד מרוחות צד. 

במקומך הייתי מעדיף את הרנו באופן מוחלט אבל אם מסתכלים על עלויות אחזקה נטו לטווח ארוך ברור שהספייס תיהיה זולה יותר.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...