Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Super_T כתב:

אה... עוד משהו, לא יודע אם זו הטרלה אבל:

לא הייתי קונה רכב מאדם עם הגישה שלך, הייתי מתייחס טוב יותר מהגישה הזו לרכב הליסינג שלי, אם היה לי אחד.

אני מניח שזה עניין אישי. 

כל היופי הוא שאין לך שום דרך לדעת.

שטף את הרכב לפני שבאת לקנות אותו,מאיפה לך אם הוא שוטף אותו כל שבוע או שזו הפעם השניה בחצי שנה האחרונה שהוא נשטף?

בין קוסמטיקה למצב הרכב אין קשר,פותחים עלי דלתות,חניות צפופות ואנשים שורטים ביציאה מהחניה...מה אפשר לעשות עם זה?

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שני דברים שיעזרו לי:
ראשית,

הגישה של "זה פח" או אנשים שאומרים לי בשיחה "זה כלי שלוקח אותי מ-A ל-B" תבוא לידי ביטוי בהמון דברים, בין אם אלו צמיגים סיניים (כי אלו צמיגים חדשים ומי ישלם פי כמה על מישלן או קונטי) ובין אלו "נפילות קטנות" בשמירה על הרכב, בפלסטיקה, בסלון, באיפה שמטפלים, בשריטות קטנות ומכות קטנות ברכב וכד'.
שנית,

לשמחתי, אני קונה את הרכבים האחרונים שלי (ושל זוגתי) כחדשים מהיבואן, אבל גם לפני, כשקניתי רכב מיד שניה, עברתי עליו בצורה מדוקדקת מכל הכיוונים והזויות ותאמין לי שגם שטיפה במקום רציני שמכבד את עצמו לא תעלים סווירלים, שריטות שטחיות ומכות קטנות.

בגדול, לא אכפת לי מתי האיש שוטף, אכפת לי המצב של הרכב, גם שטיפה פעם בחודש וחצי שנעשית כראוי יכולה להשאיר רכב במצב חדש לחלוטין כמה שנים טובות.

אגב, עם אידיוטים אין מה לעשות, לא פעם ראיתי אנשי ליסינג (בעיקר) ואחרים פותחים דלתות בפראות בקניונים כי "מה אכפת לי רכב של העבודה" או "הילד צועק וצריך לזרוק אותו למושב האחורי" (בעבר עבדתי שנתיים וחצי בקניון.. הזוועות שהיו שם בחניה ...)
גם על הסיוויק שלי היתה "מזכרת" של 20 ס"מ מתיק / ג'ינס של מישהו/מישהי שעברו קרוב מדי לכנף האחורית שלי..
מה עושים? מתקנים ככל האפשר.
וכשיוצאים לסרט / מסעדה עם האשה / חברים יוצאים רבע שעה לפחות לפני מה שחשבתם לצאת ומוצאים חניה מבודדת ככל האפשר, אני עושה את זה עשור, בצפון (חיפה והקריות) לפחות, זה עובד ללא רבב.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 3

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הבעיה גם עם כל התיקונים האלו שלרוב רואים אותם, כמה שבעל המקצוע יהיה טוב, יש עדיין סיכוי לא רע שיהיו הפרשי צבע כלשהם.

מעבר לכך, זו יכולה להיות הוצאה לא קטנה לתקן כל שפשוף או שריטה.

יכול לומר לך שאני שומר על הרכבים שלי נהדר (טיפולים בזמן ובחלפים איכותיים, צמיגים טובים וכו') וגם שוטף לבד עם חומרים איכותיים, אבל אין לי כוונה לתקן כל שפשוף או שריטה שיגרמו לי מפתיחת דלת או מאבן שעפה.

אתקן דברים כאלו אם הם עלולים להחליד או שהם מאוד בולטים.

אנסה להוריד סימנים של פתיחת דלתות עם פוליש נקודתי וכו'.

לא אצבע או אבצע תיקוני צבע על דלת בגלל איזה שפשוף קטן מדלת שמישהו השאיר לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני לחלוטין מסכים שאין דרך הגיונית ושפוייה לתקן כל שטות,

שבועיים אחרי שהסיוויק הגיעה אלי, במהלך נסיעה למרכז בשישי אחה"צ, חטפתי רסס של אבני "זיף-זיף" קטנות בכניסה לכביש 6 מרכב לידי שעבר על איזור שהפועלים שעבדו בכביש לא ניקו, 
אחרי שסיימתי לחשב את השנים שירדו לי מהחיים מהרעש, בדקתי את הנזק כשהגעתי ליעד וראיתי שהרוב ניתז מהטמבון (הפלסטי) שלי וקצת פגע בפח, שום דבר עמוק. 

שבועיים אחרי היה לי בבית עט תיקון צבע רשמי של הונדה ארה"ב בצבע הרכב (ע"פ קוד צבע) ובוצעו תיקונים נקודתיים למניעת בעיות,
בבדיקה של הרכב לפני מכירה לפני כמה חודשים הראיתי את זה לקונה, הוא צחק עלי, אמר שלא היה רואה את זה וזה פחות מעניין כשזה שטחי כל כך.
מצד שני, את השריטה שעשו לי, תיקנתי הכי טוב שיכולתי ללא בעל מקצוע (שרצה לפרק חצי רכב בשביל שריטה במקום נוח לתיקון באורך 20 ס"מ), כן, ראו, אבל לא הגענו לצבע ייסוד, ושעתיים-שלוש של עבודה מדוקדקת שלי בסופ"ש, עשו לי שירות טוב גם בשמירה על הרכב וגם במכירתו.

אי אפשר לשמור על הכל, ותמיד יהיו "מפגעים" - לשים מדבקת XPEL כמו שהציעו פה (לא שאני יודע היכן עושים את זה טוב מספיק בארץ) זה לא ריאלי ובטח לא משתלם על כל רכב, אלא רק בחלק מהמקרים,
אז "רוקדים בין הטיפות" בהקשר הזה ועושים כל מה שניתן כדי לשמור על הרכב במסגרת ההיגיון, בכפי שרשמתי בהודעות קודמות.

רחוק מאוד מגישת ה"רק פח" שהועלתה קודם.
עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אפשר לזהות רכבים לא שמורים תוך מספר דקות בלי בעיה, גם לאחר שטיפה לפני מכירה. 

המקום הראשון שרואים שהרכב מוזנח באופן ברור, זה החישוקים. מלאים בשחורים (אבק בלמים) שצרבו את המגנזיום. שום שטיפה לא תסיר את זה אלא תחזוקה קבועה. קרעים על כל ריפודי הדלתות, פלסטיקים שבורים כולל מתגים שונים, תקרה שחורה, מסילות בין הדלתות עם חולות, הגה שחוק, ועוד.

כל ניסיון לטשטש את זה לא יצליח גם לאחר שטיפה וטיפול דיטיילינג יסודי. בלי להוסיף מכות חנייה או דלתות שלא מעידות רק על רכב שנמצא באזור צפוף (תל אביב נניח) אלא על אופי נהיגה או חנייה. כלומר, כשאני רוצה לחנות נניח כפי שעשיתי אתמול עם בן משפחה, שהתעקש לחנות "במרכב העניינים" העמוס והצפוף, כאשר אני אומר לו כמה מטרים יש שטח פנוי ומרווח. (למה ללכת 3 דקות ברגל כאשר אפשר לחנות בין רכבים במרחק 20 סנטים אחד מהשני, קרוב לחנויות) 

מכות אבנים זו צרה (ציפוי PPF פותר את הבעיה) גם ממנה אפשר להימנע במעט, עובדה שאצלי אין כמעט. (ממש מעט) לא נוסע אחרי משאית, או שתופס מרחק גדול על ידי האטה וכניסת רכב אחר באמצע, או שעוקף במהירות כשהכביש פנוי.  מעבר לזה כל כמה חודשים עובר על כל הרכבים עם קיסם שיניים ביד, ומעט צבע תואם על כל המכות אפילו המזעריות ביותר. ככה אני נוהג מאז ומעולם, עבודה של 3/4 דקות - אבל אני לא דוגמה, כי אני ממש פדנט על כל דבר.

מי שחשוב לו מהרכב, אפילו יקפיד לא לגור במקום הומה וצפוף, אלא אם יש לו חנייה פרטים בלבד. (אני לא אגור לעולם במקום שאין לי חנייה זמינה)

פורסם
לפני 58 דקות, Super_T כתב:

הגישה של "זה פח" או אנשים שאומרים לי בשיחה "זה כלי שלוקח אותי מ-A ל-B" תבוא לידי ביטוי בהמון דברים, בין אם אלו צמיגים סיניים (כי אלו צמיגים חדשים ומי ישלם פי כמה על מישלן או קונטי) ובין אלו "נפילות קטנות" בשמירה על הרכב, בפלסטיקה, בסלון, באיפה שמטפלים, בשריטות קטנות ומכות קטנות ברכב וכד'.

פעם הייתי נחרד לכל מראה של שריטה, שוטף ידנית עם דלי בזהירות ומחליף מים שחס ושלום לא יהיו גרגרי חול במים, בהמשך גרניק של KÄRCHER.

עובר עם מטלית מיקרו פייבר בסלון כמה פעמים בשבוע שלא יהיה אבק.

אבל במרכז בת"א אם אין לך חניה פרטית המציאות היא שרוב הסיכויים שהפגושים יהיו משופשפים, יהיו מכות בדלתות, כנפיים מפתיחת דלתות.

הבאתי בזמנו רכב חדש הביתה שמח ונרגש, יום למחרת מתעורר לשפשוף של הטמבון האחורי מצד שמאל.

התבאסתי מאוד.

היום? השלמתי עם המציאות שהרכב נמצא בחוץ ואי אפשר לעטוף אותו בפצפים, וגם אם תחפש חניה מרוחקת בחניון ליד קיר שלפחות צד אחד לא יהיה חשוף או ליד עמוד, הצד השני עדיין יפגע.

בקיצור פחות מתרגש, מבאס קצת אבל לא צריך להתרגש.

הכי גרוע לגבי חלק מאותם נהגי ליסינג, שגם לא אכפת להם מרכבים שלא אחרים.

לא מזמן מישהו כנראה שם ארגז על הגג של הרכב שלי ומשך, ככה שיש לי שריטות מאוד מגעילות בצד אחד של הגג.

אבל רכב זה פח שניתן להחליף, לצבוע, לעשות פוליש, העיקר הבריאות!

וזה לא אומר כלום על רמת התחזוקה ברכב שלי, משתמש בצמיגי קונטי, ברידג', מישלין וכו.. וחלפים מקוריים ברכב הנוכחי או OEM ברכבים ישנים יותר.

עדיין שומר על פנים הרכב ומנקה את הג'אנטים עם מסיר נגד אבק בלמים, ומעביר מטלית על הסלון.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

* אנקדוטה, הרבה שנים אני חושב על פטנט שיאפשר כיסוי הרכב באופן מהיר, על ידי גלגלת שתהיה מורכבת מאחורי הטמבון. (קבועה)
שליפה מהירה ישירות לצד השני שיחובר לעיגון מיוחדים. (תמונה הביצוע בראש אצלי, אין לי את הכלים לבצע את זה מעשית)

רעיון מגניב, אבל צריך איכשהו לפתור את הבעיה של שפשוף הכיסוי במהלך ההתקנה וההסרה - זו אחת הסיבות לסווירלים שנגרמים מכיסויים.
לרוב צריך לכסות ולהסיר על ידי "הפיכת" הכיסוי מעל פני האוטו, בלי לגרור אותו על הצבע.
פורסם
לפני 28 דקות, Super_T כתב:

אז "רוקדים בין הטיפות" בהקשר הזה ועושים כל מה שניתן כדי לשמור על הרכב במסגרת ההיגיון, בכפי שרשמתי בהודעות קודמות.

שזה בדיוק מה שאני עושה.

מקפיד לחנות ליד מדרכה, ככה שאם יהיה "גאון" שיפתח עליי את הדלת, יש לו רק צד אחד לעשות את זה.

משתדל לחנות בחניות רחבות או צדדיות ורחוקות, ככה שיש פחות סיכוי שהרכב יחטוף מכות מדלתות.

בעבודה למזלי הרב, רוב החניות די רחבות ורוב האנשים מקפידים לא להיצמד אליך (למרות שיש פה ושם עשב שוטה, הרוב הגדול אחלה) ומקפידים לא לפתוח דלתות.

לפני 25 דקות, yogev20 כתב:

מי שחשוב לו מהרכב, אפילו יקפיד לא לגור במקום הומה וצפוף, אלא אם יש לו חנייה פרטים בלבד. (אני לא אגור לעולם במקום שאין לי חנייה זמינה)

גם בלי קשר לאכפתיות מהרכב, אין לי כוח להתחיל לחפש חניות במשך שעות כשאני מגיע הביתה.

אני רוצה את המקום שלי, לבוא, להחנות את הרכב וללכת. לא רוצה להיאבק ולחשוב מה יקרה אם אוציא את הרכב בשעה מסוימת ואחזור בשעה מסוימת כשאין חניה וכו'.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הנקודה שלי (מבחינתי לפחות) זה שלא משנה אם מדובר ברכב פרטי או ברכב ליסינג, אין לי שום רצון לחפש חניה.

רוצה לבוא, לחנות וללכת.

פורסם

גם בלי קשר לאכפתיות מהרכב, אין לי כוח להתחיל לחפש חניות במשך שעות כשאני מגיע הביתה.
אני רוצה את המקום שלי, לבוא, להחנות את הרכב וללכת. לא רוצה להיאבק ולחשוב מה יקרה אם אוציא את הרכב בשעה מסוימת ואחזור בשעה מסוימת כשאין חניה וכו'.

מסכים איתך ב100 אחוז.
יתרה מכך, כיסוי הרכב בטל בשישים לעומת חיפושי חנייה בכל פעם שחוזרים הביתה, או חשיבה עשר פעמים אם לעשות נסיעה כתלות במצב החניה ברחוב בשעה מסוימת - אני מכיר אנשים שמעדיפים לא להזיז את הרכב אף פעם בדיוק מהסיבה הזו.

כנראה לא קראת את הדברים שנכתבו כאן, ובפרט לנזקים שהכיסוי יכול לעשות. 

אני חושב שרוב הנזקים נגרמים בגלל כיסוי לא הולם או שימוש לא נכון.
אני יצרתי ברכב שלי יותר סווירלים משטיפה (עם כפפה וייבוש נכונים) מאשר עם הכיסוי.

פורסם

בהחלט שטיפה לא נכונה יוצרת סווירלים. בעצם בכל שטיפה קשה להימנע מזה.

כיום אני לא רואה  מצב שאני שם כיסוי מעל הרכב, למרות שאני מקפיד ושומר על הרכבים שלי באופן קבוע. (מתחזק 3 רכבים בו זמנית, היום למשל שטפתי שני רכבים במקביל בו זמנית)

איך מונעים את כל זה, כתבתי על זה עשרות פעמים על עמודים שלמים בפורום המתאים. (דיטיילינג)

שם יש יותר שליטה על הדברים שנכתבים, ולא צריך לקרוא את הדברים האלה "רכב צריך לשרת אותך לא אתה אותו"  עוד בפורום לחובבי רכבים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, yogev20 כתב:

יש לאהוב מכוניות ויש להשתעבד להוד מלכותה קופסת פח עם 4 גלגלים.

האוטו עדיין אמור לשרת אותי, ולא אני אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...