Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Ateca FR vs Peugeot 3008 1.2 Premium

tomerco89
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אציע לך כיוון שונה. 

היות וה 3008 עם מנוע 1600 מאוד יקרה (אני מבין אותך מאוד, אם הייתי היום צריך להחליף רכב, זה בדיוק הרכבים שאני הייתי בוחן). 

יש את הסיטרואן c5 איירקרוס בדגם שיין פק עם אותו מנוע 1600 חזק (180) בפחות כסף. 

קל גם לקבל הנחה טובה בסיטרואן. 

על הדרך תהנה מרכב מרווח מאוד, פרקטי ונוח מאוד. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 3 שעות, ronrcz כתב:

לאטקה יש רק תיקון סטייה בסיסי ומערכת בקרת שיוט בסיסית.

לפיגו יש תיקון סטייה,מערכת לשמירה על מרכז הנתיב כשמשתמשים בבקרת שיוט,בקרת שיוט חכמה כולל עצירה ונסיעה בפקקים,הפעלה ועמעום של אור גבוה אוטומטי בכבישים חשוכים,בלימה אוטנומית הפועלת גם על רכבים נוסעים ועומדים ורכב דו גלגלי,זיהוי תמרורים,מראה פנימית שמכהה את עצמה בסינוור מאחור.

ההבדלים גדולים מאד באבזור הביטחותי.

חבל מאד שאתה רחוק מלדייק ונותן לפותח השרשור תמונה שגויה.

הוא נותן תמונה שגויה??? אתה בודק דברים לפני שאתה כותב? כמו שאמרו לפני, לאטקה יש את כל מערכות הבטיחות שיש ב3008 למעט זיהוי תמרורי, עמעום אורות אוטומטי ושטח מת אקטיבי.

בקרת השיוט היא בהחלט אוטונומית, שומרת על מרכז נתיב ועוקבת אחרי רכב לפני.

בוא אני אגלה לך עוד סוד, לאטקה יש מערכת בטיחות יותר חשובה מכל המערכות ש"חסרות", התרעה בנסיעה לאחור, לפי דעתי מערכת הרבה יותר חשובה ממה שאין" לו.

אתה מוזמן לבדוק באתר של icar.

https://m.icar.co.il/compare?compare-version[]=18380&compare-version[]=19932

אדון @ronrcz לא פעם ראשונה שאתה "פאן בוי" של פיג'ו, ראיתי את התופעה הזאת ביותר מארבעה שרשורים שונים. לא יודע אם הפעם זה מחוסר ידע או כדי להעצים את פיג'ו. אתה טועה ומטעה. בבקשה תבדוק דברים לפני שאתה "ממליץ".

• אהבתי 5
פורסם

אתה זה שכתב שיש לאטקה מערכת של בקרת שיוט בסיסית.

בקרת שיוט בסיסית מבחינתי = בקרת שיוט שאינה אדפטיבית, כנראה ככה גם הפריק היווני הבין.

אם זו טעות בהסבר שלך אז קורה, אבל כמעט לכל דגמי סיאט, אפילו הזולים שביניהם, יש בקרת שיוט אדפטיבית.

להוציא את האיביזה רפרנס, החל מאיביזה סטייל, אני לא מכיר רכב בהיצע הדגמים של סיאט שאין לו בקרת שיוט אדפטיבית.

אני כמובן מדבר על הדגמים בארץ, לא מעניין אותי ממש שבחו"ל אין את המערכת הזו בסיאט מיי כי זה לא רלוונטי.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני כשעה, ronrcz כתב:

אני עברתי על הקטלוגים של שני הרכבים אחד לאחד.

זה ברור מהדברים שלך שאתה לא.

כל אחד יכול לפתוח קטלוג,.

אשמח אם תראה לי איפה אני טועה...

ההסבר שנתת על בקרת השיוט בפיג'ו הוא הסבר על בקרת שיוט אדפטיבית שיש גם בסיאט ועובדת בדיוק אותו הדבר, כולל עצירה מלאה וזחילה בפקקים.

כנראה עברת על הקטלוג של הסיאט מ2017. לפיג'ו בהחלט יש יתרון על הסיאט במערכות הבטיחות, גם לפי משרד התחבורה הסיאט קיבלה 6 לעומת הפיג'ו שקיבלה 7. אבל מפה ועד להגיד שיש הבדל גדול מאוד במערכות הבטיחות? נראה לי קצת כמו נציג מכירות מטעם פיג'ו...

• רעיון טוב! 1
פורסם

רמת גימור סטייל:

image.png.1c0479f75425a0622a623fad2f86d58c.png

מפרט מערכות בטיחות של משרד התחבורה:

image.png.f38beeb2316fa15e333f0748ca12ede7.png

יש פה טעות בנושא של התרעה במצב של עייפות, זה כן קיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 19.3.2021 בשעה 19:32, tomerco89 כתב:

קודם כל אני רוצה להודות לכולם פה על העזרה, אתם אדירים!

היום עברתי ליד סוכנות פיג׳ו בנתניה ואמרתי יאללה נכנס אולי יש להם את הפרימיום בתצוגה (בכפר סבא לא היה)ֿ, נכנסתי והוצעה לי נסיעת מבחן על המנוע 1.2, המנוע הרגיש טוב סה״כ, לא רועש יחסית.

הרכב היה מאוד נח לנסיעה, מעבר על באמפרים ושיבושים בכביש היו כמעט ולא מורגשים, עם זאת המנוע הרגיש לי מעט חלש לרכב, כאילו הרכב קצת כבד עליו.

האם הקפיצה ל1.6 שווה את זה? ההבדל הוא די משמעותי (20k), אם אני משווה לאטקה זה מרגיש שאני משלם פה עוד 25k בשביל קצת יותר אבזור ורמת גימור.

לצערי ה1.2 ירדה מהפרק, השאלה עכשיו האם הקפיצה במחיר שווה את זה לעומת האטקה.

חשוב לציין שהמנוע של האטקה הרגיש לי מספיק חזק ואין לי באמת צורך בתוספת ה 30 סוסים שהפיג׳ו מציעה, פשוט אין אופציה אחרת.

נ.ב. אם מישהו התעניין במבצע בחירות של פיז׳ו, הם נותנים 2021 ש״ח הנחה בנוסף ל4000 שקלים שהם נותנים היום, חשוב לציין שזה רק על רכבים אשר קיימים במלאי.

היי, נראה ששנינו עוברים את אותו המסלול ומחפשים את אותם הדברים ברכב.
הייתי השבוע בסוכנות בנתניה להתרשם מהפג׳ו 3008 1.2 (אני שוקל גם את הדיזל), וגם בסיאט כדי לבחון את האטקה fr.  נקבעה נסיעת מבחן על הפג׳ו אבל

אשמח לשמוע מה בחרת בסוף , ואם הגעת לאיזשהן תובנות נוספות

פורסם

אני ביצעתי נסיעת מבחן על ה3008 עם מנוע ה1.2 והמנוע הזה חלש לרכב הזה ומבחינתי זה דיל ברייקר.

אם 3008 רק 1.6

רק בגלל הנתון הזה האטקה מקבל עדיפות.

אבל הייתי גם בודק את הספורטאז החדשה בגירסת ה1.6 בנוסף אליהם.

פורסם

אני חולק עליך.
ה1.2 מפיק הרבה מומנט ובעל רצועת סל"ד גמישה, כל נתוני התאוצה שלו (0-100, 50-90, 90-130) מקבילים או יותר טובים ממשפחתיות 1.6 שאליהן התרגלנו או אפילו לגיפונים עם מנועי 2.0 כמו לספורטאז 2.0 או קשקאי 2.0.
לכן עובדתית הרכב הזה עם המנוע הזה זריז יותר מחצי מהרכבים שיש על כבישי ישראל היום לכן להגיד ש"המנוע הזה קטן עליו" זה לדעתי מאוד מוטה.
*עם זאת אני חושב שלספורטאז ולאטקה יש היתרון לא קטן בזכות מנוע חזק יותר מתחת למכסה.

• תוכן חדש...