Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 
עברתי על כמה שרשורים בפורום אבל לא מצאתי משהו שספציפית יתאים בשביל השימושים שלי.

המצב כרגע הוא שאנחנו 3 נפשות בבית עם רכב דלקן אחד שמשמש את כולם, אני רוצה לקנות רכב נוסף שישמש בעיקר לנסיעות מהבית - לעבודה או סתם כשיש צורך להשתמש ברכב הלא משפחתי (אך שעדיין יהיה פרקטי)

• הסופר מיני למיניהן נשמעות מתאימות כי לרוב לא יהיו עוד נוסעים ברכב / גג 3-4 נוסעים
  • הרכב ייסע קצת בתור העיר לסידורים ונסיעות בין ערים בשביל להגיע לעבודה בעיקר (לעיתים רחוקות אולי לנסיעות ארוכות יותר של 100 ק"מ)
  • אוטומט.
  • חסכוני בדלק
  • בטיחותי
  • שיהיה כמה פחות כאבי ראש בכל הנוגע לאמינות שלו וכמה שפחות לבקר במוסך
  • בטיחותי
  • חשוב שיהיה יחסית מודרני מבחינת המולטימדיה, שיהיה מסך ברכב עם וייז, חיבור Bluetooth, ומצלמת רוורס
  • שעדיין יהיה רכב יחסית "כיפי"

אשמח לקרוא את ההמלצות/דיס המלצות שלכם 

אני לא מוצא את האפשרות לערוך את הפוסט,
אבל עוד נקודה ששווה אולי לציין, יהיה צורך בלעשות ביטוח עבור נהג צעיר עבור השנה הקרובה במידה וזה משנה משהו בעלויות הביטוח בין הרכבים.

פורסם

לא הבנתי בדיוק אם הנסיעות לסידורים בעיר ולעבודה אלו נסיעות יומיומיות או נסיעות של פעם ב...

כמה קילומטרים הרכב הולך לעשות בערך כל יום?

פורסם
לפני 12 דקות, Gavrik כתב:

לא הבנתי בדיוק אם הנסיעות לסידורים בעיר ולעבודה אלו נסיעות יומיומיות או נסיעות של פעם ב...

כמה קילומטרים הרכב הולך לעשות בערך כל יום?

זה משתנה, אבל אפשר להגיד שבבמוצע בשבוע הוא יסע 3-4 פעמים, באיזור ה 25-30 ק"מ כל פעם 

פורסם

אפשר לשקול את הונדה גאז, אמנם המנוע לא חזק וזה לא ממש רכב כיפי, אבל די עונה על שאר הדרישות.

בנוסף הרכב מאוד מרווח מאחור.

יותר כיפית תהיה ה208 למשל או סיטרואן קקטוס בעלת עיצוב וסלון מעניינים יותר.

יש להם מנוע חזק מאשר לגאז, אך יש צורך לבדוק שהוחלפה רצועת טיימינג ( יש ריקול לגביה), הרצועה נוטה להתפורר ולגרום לבעיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ג'אז כיף כמו לנסוע באוטובוס. אם לא היה רושם את הסעיף של רכב די כיפי אז זו היתה אופציה הגיונית. 

הייתי בודק את ה 208, מאזדה 2 גם אופציה טובה אבל תצטרך להתפשר על השנתון לעומת ה 208 שתהיה חדשה יותר משמעותית. 

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

אפשר לשקול את הונדה גאז, אמנם המנוע לא חזק וזה לא ממש רכב כיפי, אבל די עונה על שאר הדרישות.

בנוסף הרכב מאוד מרווח מאחור.

יותר כיפית תהיה ה208 למשל או סיטרואן קקטוס בעלת עיצוב וסלון מעניינים יותר.

יש להם מנוע חזק מאשר לגאז, אך יש צורך לבדוק שהוחלפה רצועת טיימינג ( יש ריקול לגביה), הרצועה נוטה להתפורר ולגרום לבעיות.

עניין רצועת הטיימינג זה משהו חד פעמי שצריך לבצע ואחרי זה לא צפויות עוד בעיות באיזור הזה? או שזה משהו שצריך לדואג להחליף כל תקופה מסוימת בגלל הרכב? 

פורסם

היצרן שינה את תדירות החלפת הרצועה, לפני כן היה 10 שנים או 160 אלף ק״מ, היום שונה ל 6 שנים או 100 אלף, כמו כן, בדיקת הרצועה הפכה לשיגרת טיפולים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי רשימת רכבים ואשמח לשמוע הערות של מה לדעתכם הכי יתאים לצרכים שלי שיש למעלה,

בנוסף דיברתי עם מכונאי רכב והוא אומר שהפג'ו היא הכי לא אמינה מהרכבים שברשימה, אבל ראיתי אותה פה מומלצת בכל פעם שצמד המילים סופר-מיני עולה.

הרשימה:

פגו' 208 (לבדוק שהוחלפה רצועת טיימינג)
שברולט ספארק 1.4 LT  2016-2017
מאזדה 2 (איזה שנתון ומה צריך לשים לב? יש גם 4 גרסאות שונות) 
סקודה פאביה 
סיאט איביזה
סוזוקי בלנו

פורסם

פיגו/איביזה/ פאביה יתנו בטיחות טובה לצד נהיגה כיפית לעומת הבלנו או הספארק.

מנגד אמינות הגיר של הגרמניות פחות טובה משל הבלנו או הספארק.

לדעתי הפיגו אופציה שהכי תתאים לך.

• תוכן חדש...