Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בניגוד לחברים פה חושב אחרת.

אנחנו כרגע לפני חתימת חוזה במחיר למשתכן בבני ברק.
שכרנו כקבוצה 2 עורכי דין שמייצגים את הקבוצה, לאחר שנפגשנו איתם בזום, והם הוכיחו שהצליחו לשנות דברים בחוזים. אפשר לראות את זה שחור על גבי לבן באתרים דלהם. וכן, יש טעויות גם לחברת הבקרה.

רק לפני כמה ימים, קיימנו התייעצות איתם בזום לגבי הליך משפטי שאנחנו שוקלים לפתוח נגד היזם, וכבר היום בבוקר קיבלנו מייל מהקבלן (שכנראה נלחץ מזה) שבו הוא מסכים לדרישה שלנו, מה שעד לפני כמה ימים גם הוא וגם חברת הבקרה עמדו על שלהם בצורה נחרצת. ברור לי שבלי עורך הדין התקשורת עם הקבלן היתה נוראית.
אני דווקא בעד לקחת עורך דין שייצג את הקבוצה. אבל חייבים להיות מאוגדים.
כותב פה בגדול. אבל אם מישהו שרוצה יותר פרטים, בשמחה.

פורסם

אני אשמח לשמוע אפילו בפרטי מה בעצם השינוי שהם הצליחו לעשות.

כקבוצה הם לא מתכוונים לקחת עו"ד, מה גם שמעל 95% מהרוכשים אחרי חתימת חוזה (נכנסתי בשלב מאוחר מאוד).

פורסם

אני מכיר היטב את התחום

1. כל העצות לגבי עיזים וכו' ולקחת עו"ד מטעמך, לא רלוונטי.

לא במקרה של מחיר למשתכן.

קח את הכסף וסע עם כל המשפחה ל3 ימים בפראג, תהנה יותר אני מבטיח לך.

2. תעריף התשלום לעו"ד של הקבלן קבוע בחוק, הוא הגיוני, סביר, וכפי שציינו - בעבר זה היה שוק פרוץ ויכלת לשלם גם 10 ו15 אש"ח

3. הכי חשוב

כל מי שקונה במסגרת מחיר למשתכן *במקרים בהם המחיר משקף הנחה משמעותית ממחירי השוק*, מקבל מתנה מהמדינה בשווי מאות אלפי שקלים. אין שום טעם להתחיל להתמרמר על כל מיני קטנות בדרך. סתם הורס את החוויה.

תן לי בכל יום לרכוש 3 בתים במחיר למשתכן.  אני חותם על החוזה בעיניים עצומות - בערך כמו שהשומר בסופר חותם לך על הקבלה ביציאה - והולך לחגוג את הזכיה.

• מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אני אשמח לשמוע אפילו בפרטי מה בעצם השינוי שהם הצליחו לעשות.
כקבוצה הם לא מתכוונים לקחת עו"ד, מה גם שמעל 95% מהרוכשים אחרי חתימת חוזה (נכנסתי בשלב מאוחר מאוד).
אם כך, עורך דין כרגע לא רלוונטי עבורך.
כי אין קבוצה, וגם אתם אחרי חתימת חוזה.
אני מכיר היטב את התחום

1. כל העצות לגבי עיזים וכו' ולקחת עו"ד מטעמך, לא רלוונטי.
לא במקרה של מחיר למשתכן.

קח את הכסף וסע עם כל המשפחה ל3 ימים בפראג, תהנה יותר אני מבטיח לך.

2. תעריף התשלום לעו"ד של הקבלן קבוע בחוק, הוא הגיוני, סביר, וכפי שציינו - בעבר זה היה שוק פרוץ ויכלת לשלם גם 10 ו15 אש"ח

3. הכי חשוב
כל מי שקונה במסגרת מחיר למשתכן *במקרים בהם המחיר משקף הנחה משמעותית ממחירי השוק*, מקבל מתנה מהמדינה בשווי מאות אלפי שקלים. אין שום טעם להתחיל להתמרמר על כל מיני קטנות בדרך. סתם הורס את החוויה.

תן לי בכל יום לרכוש 3 בתים במחיר למשתכן.  אני חותם על החוזה בעיניים עצומות - בערך כמו שהשומר בסופר חותם לך על הקבלה ביציאה - והולך לחגוג את הזכיה.
לדעתי זה חשוב עורך דין. ואפרט פה 2 מקרים שאצלנו כרגע:
1. לנו היה ויכוח עם הקבלן וחברת הבקרה לגבי הצמדה למדד. האם זה מחתימת החוזה, או מהיתר הבניה שעדיין אין. הקבלן וחברת הבקרה רצו להצמיד מיד מחתימת החוזה.
עורכי הדין קיימו כנס בזום בהצעה לפתוח בתביעה משפטית נגדו , והקבלן נלחץ ושינה את הסעיף, לפי ההערכות מבחינתנו מדובר ברווח של כ 10 אלף שקל משוער, כמובן שאף אחד לא מבטיח שהמדד יעלה.
2. בבני ברק חובה שבכל דירה תהיה "מרפסת סוכה" שאין מעליה אף תקרה. הקבלן קיבל היתר להוסיף מרפסת בגודל 7 מטר באחד החדרים עם תקרה פריקה, שבסוכות החדר ישמש לסוכה.
הקבלן דורש מחיר מלא על החדר, כ 11,500 שח למטר, ואנחנו דורשים שזה יוכר כמרפסת כי כך כתוב בהיתר, ונשלם מחיר מרפסת שזה 30 אחוז. המשמעות היא הפרש של 50-60 אלף שקל לטובתנו.
כרגע לטענת עורכי הדין יש לנו קייס חזק ושווה ללכת למהלך. העלות מכל אחד היא 100-200 שקל. במקרה ונפסיד יעלה לנו עוד 100-200 שקל הוצאות משפט וכו'. כמו"כ, מכיוון שהויכוח הוא לא תכנוני אלא כספי, זה לא אמור לעכב את הבניה.
ללא קשר לעורך הדין, יש לנו נציגות חזקה שניהלה מו"מ עם הקבלן על הסרת התנגדויות בהיתר הבניה, למרות שכביכול אין לנו קייס. בתמורה להסרת ההתנגדות הקבלן הבטיח לנו מספר הטבות. אמנם בעל פה אבל הוא לא מתכחש לזה.
  • תוכן חדש...