Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, נקרעה לחבר רצועת טיימינג בפיג'ו 307 מנוע 1.6.

יש לי ידע טכני אך מעולם לא ביצעתי החלפה של רצועת טיימינג או טיפול לראש מנוע באופן עצמאי.

ככל הנראה שהחבר לא ישקיע את סכום התיקון שדורשים על מנת לתקן במוסכים כי זה בערך שווה לשווי הרכב. אז חשבתי למה לא לנסות לתקן בעצמנו אם הרכב גם ככה הולך לפח.

יש לי מספר שאלות לפני שאנחנו ניגשים לנסות לבצע את העבודה.

1. איפה אפשר למצוא הסברים על סימני היישור של המכלולים השונים במנוע לפני הרכבת הרצועה חדשה (גלי זיזים, גל ארכובה וכו') 

2. איפה אפשר למצוא מידע אודות מומנט הידוק הברגים?

3. קיט טיימינג זה לא בעיה לקנות בכל חנות חלפים אבל במידה והתעקמו שסתומים מישהו יודע אם חנויות החלפים מוכרות שסתומים?

4. יש למישהו נסיון עם הרכב הזה עם מנוע 1.6 ויודע להגיד האם יש סיכוי שלא נגרם נזק למנוע עקב קריעת הרצועה? התוכנית שלנו כרגע היא קודם להרכיב רצועה חדשה ולבדוק האם הרכב מניע ויעבוד בצורה סבירה.

תודה לעוזרים :) 

פורסם

אם הרכב במילא מיועד ללכת לגריטה או להימכר כרכב בלי מנוע למה לא לנסות.

אבל שתדע שזה יותר מסובך מתיקונים אחרים ופשוטים יותר ברכב אז צריך להיות מאוד זהיר ולעשות הרבה עבודות תחקיר לפני.

לא חושב שאף אחד ידע להגיד לך אם בוודאות לא נגרם נזק למנוע רק על סמך המנוע זה הרבה פעמים עניין של מזל של מילי שניות ולא מדע מדויק.

פורסם

יש מנועים בהם הבוכנה לא מגיעה לנקודה שבה שסתום פתוח לגמרי מגיע (לא בטוח איך קוראים לזה בעברית -  Non interference), כך שגם אם נקרעה הרצועה, לא יפגעו השסתומים, אך אינני יודע אם המנוע של הרכב הנ"ל הוא כזה, נחכה לתשובת המומחים

כבר חתמתי...

פורסם

אם נקרעת רצועה, יהיה מפגש שסתום-בוכנה.

מבדיקה שעשיתי לחבר לאחרונה, מנוע לרכב הזה עולה מפירוק מתחיל ב- 900 שקל + מע"מ.

היתרון, זה יותר זול אם מחשבים את עלות העבודה והחלקים.

החיסרון, חייב מוסך כדי לבצע את ההחלפה

מצא מוסך שאתה סומך עליו בהחלפה, צרף קיט טיימינג, אטם מכסה שסתומים ומחזירי שמן להחלפה. העבר תרמוסטט (אני הייתי מחליף) ותהנה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 15 שעות, yossizakin כתב:

היי, נקרעה לחבר רצועת טיימינג בפיג'ו 307 מנוע 1.6.

יש לי ידע טכני אך מעולם לא ביצעתי החלפה של רצועת טיימינג או טיפול לראש מנוע באופן עצמאי.

ככל הנראה שהחבר לא ישקיע את סכום התיקון שדורשים על מנת לתקן במוסכים כי זה בערך שווה לשווי הרכב. אז חשבתי למה לא לנסות לתקן בעצמנו אם הרכב גם ככה הולך לפח.

יש לי מספר שאלות לפני שאנחנו ניגשים לנסות לבצע את העבודה.

1. איפה אפשר למצוא הסברים על סימני היישור של המכלולים השונים במנוע לפני הרכבת הרצועה חדשה (גלי זיזים, גל ארכובה וכו') 

2. איפה אפשר למצוא מידע אודות מומנט הידוק הברגים?

3. קיט טיימינג זה לא בעיה לקנות בכל חנות חלפים אבל במידה והתעקמו שסתומים מישהו יודע אם חנויות החלפים מוכרות שסתומים?

4. יש למישהו נסיון עם הרכב הזה עם מנוע 1.6 ויודע להגיד האם יש סיכוי שלא נגרם נזק למנוע עקב קריעת הרצועה? התוכנית שלנו כרגע היא קודם להרכיב רצועה חדשה ולבדוק האם הרכב מניע ויעבוד בצורה סבירה.

תודה לעוזרים :) 

1.ברשת.

2.גם כן.

3.במידה והתעקמו שסתומים מחליפים רק את השסתומים.

במידה ונמעכו שסתומים זה יכול להיגמר בהחלפת חצי מנוע.

4.תסיר מכסה שסתומים ותסיר את הנדנדים \ פסנתר איך שזה לא נקרא על מנת שלא תהיה לחיצה על השסתומים.

אם כל רגלי השסתומים (מה שאתה רואה בתוך הקפיצים) הם באותו הגובה זה סימן טוב.

• תוכן חדש...