Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפוקוס למונדאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ב3 שנים האחרונות הפוקוס 2008 משרתת אותי בצורה יוצאת דופן והחסרון היחיד בה מבחינתי הוא הכוח ואולי מעט הצפיפות.

ב3 שנים האחרונות הפוקוס נסעה כ50000 ק׳׳מ וכרגע היא עומדת על 192000.

מטופלת בזמן, ולשמחתי ללא תקלות מיוחדות למעט בלאי של כמה צינורות במהלך השנים שהוחלפו במיידי רדיאטור ששבק חיים.

בעיקר חשוב לי שרמת הגימור של הרכב תהיה טיטניום ולכן אני מוכן להתפשר גם על הגרסא החלשה יותר, בעלת המנוע 2.3.

אני כרגע סטודנט בן 20 כך שיתרונות כגון מרווח לילדים מאחורה אינו אחד הדברים שישפיעו על ההחלטה לכאן או לכאן.

ועכשיו אחרי הרקע, לשאלות:

1.  האם התחזוקה של המונדאו גבוהה משמעותית מזו של הפורד? ובכמה(אם מישהו בקיא בנתונים)?

2. האם התחזוקה של גרסאת ה2.0 טורבו גבוהה משמעותית מאחותה המבוגרת יותר בעלת המנוע 2.3 אטמוספרי? ובכמה( אם מישהו בקיא בנתונים)?

3. אם ישנן הסתייגויות בולטות מהרכב הנ׳׳ל, אשמח לשמוע כי קראתי הרבה בפורום והדעות נעו בין ׳רק מונדאו׳ לבין ׳רק לא מונדאו׳ לבעלי תקציב רכישה נמוך.

4. וככלל, האם הייתם משדרגים את הרכב האמין שאתם מכירים לרכב ישן אחר (2009-2013) רק לשם הנוחות והכוח הנוסף?

פורסם (נערך)

באופן כללי, לדעתי מונדאו הוא ההפך המוחלט למה שסטודנט בן 20 ללא ילדים צריך לחפש.

בכל אופן, לי הייתה אחת עם מנוע 2.3 דגם טיטניום. אחד הרכבים היותר מפנקים שהיו לי.

דגם זללן  לא קטן בדלק, ודי עצל באופן יחסי בטח בהשוואה לאקובוסט.

המנוע שודך לתיבה אוטומטית נהדרת 6 הילוכים של Aisin.

האמינות בסה"כ הייתה לא רעה.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
  • אהבתי 1
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

כשהמונדאו לא תקועה במוסך, מדובר בשדרוג משמעותי בהשוואה לפוקוס, קטגוריה אחרת מבחינת נוחות, רעש, התנהגות ומה לא.

ה-2.3 זוללת דלק אבל מפגינה אמינות סבירה.

הטורבו הרובוטית - בור ללא תחתית. לא קשור לטיפולים ולא קשור לבעלים קודמים ולא קשור לכלום - רכב תקול.

בשני המקרים וגם עם מזל יוצא דופן, התחזוקה השוטפת יקרה יותר עקב חלפים יקרים יחסית. למה? ככה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמו שהמנוע בפוקוס שלך משותף עם מאזדה 3, וזה מוצלח למדי מבחינת האמינות ( חוץ מזה שפוקוס 2008 רכב יותר כבד מאשר מאזדה וגם מרגיש ככה ),
אתה יכול לחפש מאזדה 6 במצב שמור, יש גם עם מנוע 2.3. אבל גם מנוע 2000 יסחוב טוב יותר מהפוקוס שלך.
לדעתי, זה יכאב הרבה פחות לכיס שלך מאשר מונדאו ( ועוד טורבו ).
אתה גם יכול לחפש טויוטה אוונסיס שמורה - רכב אמין ביותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, ramik33 כתב:

באופן כללי, לדעתי מונדאו הוא ההפך המוחלט למה שסטודנט בן 20 ללא ילדים צריך לחפש.

בכל אופן, לי הייתה אחת עם מנוע 2.3 דגם טיטניום. אחד הרכבים היותר מפנקים שהיו לי.

דגם זללן  לא קטן בדלק, ודי עצל באופן יחסי בטח בהשוואה לאקובוסט.

המנוע שודך לתיבה אוטומטית נהדרת 6 הילוכים של Aisin.

האמינות בסה"כ הייתה לא רעה.

מודה לך!

היית מרוצה מהמונדאו שהייתה לך? הוצאות נוראיות או סבירות?

לפני שעה, hans כתב:

כשהמונדאו לא תקועה במוסך, מדובר בשדרוג משמעותי בהשוואה לפוקוס, קטגוריה אחרת מבחינת נוחות, רעש, התנהגות ומה לא.

ה-2.3 זוללת דלק אבל מפגינה אמינות סבירה.

הטורבו הרובוטית - בור ללא תחתית. לא קשור לטיפולים ולא קשור לבעלים קודמים ולא קשור לכלום - רכב תקול.

בשני המקרים וגם עם מזל יוצא דופן, התחזוקה השוטפת יקרה יותר עקב חלפים יקרים יחסית. למה? ככה.

תודה!

השאלה היא כמה התחזוקה השוטפת יקרה יותר? 

לפני כשעה, vladclar כתב:

כמו שהמנוע בפוקוס שלך משותף עם מאזדה 3, וזה מוצלח למדי מבחינת האמינות ( חוץ מזה שפוקוס 2008 רכב יותר כבד מאשר מאזדה וגם מרגיש ככה ),
אתה יכול לחפש מאזדה 6 במצב שמור, יש גם עם מנוע 2.3. אבל גם מנוע 2000 יסחוב טוב יותר מהפוקוס שלך.
לדעתי, זה יכאב הרבה פחות לכיס שלך מאשר מונדאו ( ועוד טורבו ).
אתה גם יכול לחפש טויוטה אוונסיס שמורה - רכב אמין ביותר.

תודה,

למען האמת הנראות של המונדאו מאוד מושכת אותי ובייחוד גרסאת הטיטניום שנראת לי שדרוג משמעותי ביחס לפוקוס מבחינת נוחות ונראות יחדיו ..

פורסם (נערך)

למעט צריכת הדלק ההזויה (1:6 בעיר), הייתי מאוד מרוצה מהרכב. נוח שקט, מאובזר (יחסית), ומאוד מפנק.

תראה בגדול הדגמים האטמוספריים כמו שנאמר חולקים מכלולים עם מאזדה 6, האמינות טובה. 

אני לא יודע עד כמה הרכב שלי היה דוגמה לאמינות או חוסר אמינות, כיוון ששלי עשתה פחות מ80 אלף ק"מ בעת המכירה. 

הדבר היחיד המשמעותי שהחלפתי במשך שנה וקצת שהייתה ברשותי, הוא תושבות מנוע (שזה המחלה של הרכבים האלה, וחשוב להחליף למקוריים!).

בנוסף המזגן ברכבים האלה (גם בחדשים יותר) הוא חלש מאוד!  ושלא יספרו סיפורים על גודל פנים וכו', הרכב הנוכחי שלי גדול מאוד אולי אפילו יותר מהמונדאו והמזגן מקפיא תוך דקות ספורות.

לדעתי האישית, העיצוב של מתיחת הפנים פחות יפה. הרכב שהיה לי עם הגריל הכסוף (טיטניום) מקדימה לטעמי הרבה יותר יפה ואגרסיבי. כל השאר +- אותו דבר אולי למעט חומרים קצת יותר טובים בפנים הרכב אבל לא משהו דרמטי, אה כן וסאב וופר מקורי שבא עם הטיטניום החדשות יותר.

זה ממש הרכב שהיה לי, בעל הערוץ הוא חבר של אחי ורצה מאוד לסקר את האוטו שלי. הסיקור יענה לך על כל השאלות פחות או יותר. 

• אהבתי 1
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
בתאריך 15.1.2021 בשעה 21:36, ramik33 כתב:

למעט צריכת הדלק ההזויה (1:6 בעיר), הייתי מאוד מרוצה מהרכב. נוח שקט, מאובזר (יחסית), ומאוד מפנק.

תראה בגדול הדגמים האטמוספריים כמו שנאמר חולקים מכלולים עם מאזדה 6, האמינות טובה. 

אני לא יודע עד כמה הרכב שלי היה דוגמה לאמינות או חוסר אמינות, כיוון ששלי עשתה פחות מ80 אלף ק"מ בעת המכירה. 

הדבר היחיד המשמעותי שהחלפתי במשך שנה וקצת שהייתה ברשותי, הוא תושבות מנוע (שזה המחלה של הרכבים האלה, וחשוב להחליף למקוריים!).

בנוסף המזגן ברכבים האלה (גם בחדשים יותר) הוא חלש מאוד!  ושלא יספרו סיפורים על גודל פנים וכו', הרכב הנוכחי שלי גדול מאוד אולי אפילו יותר מהמונדאו והמזגן מקפיא תוך דקות ספורות.

לדעתי האישית, העיצוב של מתיחת הפנים פחות יפה. הרכב שהיה לי עם הגריל הכסוף (טיטניום) מקדימה לטעמי הרבה יותר יפה ואגרסיבי. כל השאר +- אותו דבר אולי למעט חומרים קצת יותר טובים בפנים הרכב אבל לא משהו דרמטי, אה כן וסאב וופר מקורי שבא עם הטיטניום החדשות יותר.

זה ממש הרכב שהיה לי, בעל הערוץ הוא חבר של אחי ורצה מאוד לסקר את האוטו שלי. הסיקור יענה לך על כל השאלות פחות או יותר. 

והו, המונדאו בסרטון יפיפייה אמיתית, חבל כ׳׳כ שלא קניתי אותה ממך בזמנו 😛.

אתה זוכר להגיד לי מה צריכת הדרך פחות או יותר? כמה כבדה הייתה הרגל שלך על הגז? עירוני בין עירוני ומשולב.

הנסיעה שלי בעיקרה עירונית קצרה או בין עירונית בשעות לא פקוקות ובדרך כלל ׳עדינה׳ יחסית (1ל9) משולב בפוקוס שלי ומדי פעם אני לוחץ קצת יותר כשאני במצב רוח ׳נכון׳.

עם נסיעה שנתית של כ10-12 אלף ק׳׳מ תקציב של 4000 ש׳׳ח שנתי אמור להספיק לי לטיפולים+ תיקונים בלתי צפויים עקב הבלאי? הצפי שלי הוא כ4 שנות שימוש ברכב מרגע הרכישה.

פורסם

שבוע טוב,

ברשותי מונדאו 2010, עם המנוע האטמוספרי בנפח 2.3 ליטר.

בכמעט שנתיים ו-38,000 ק"מ, שהרכב אצלי הוצאתי מעל 22,000 ש"ח על ביטוחים, שדרוגים, טיפולים ותקלות.

אם תרצה, אשלח לך בפרטי פירוט מדויק בטבלה מסודרת.

צריכת דלק בתוך העיר = ממוצע של ליטר לכל 7.5 ק"מ, עם רגל מאוד עדינה.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
לפני 5 שעות, Avi135 כתב:

שבוע טוב,

ברשותי מונדאו 2010, עם המנוע האטמוספרי בנפח 2.3 ליטר.

בכמעט שנתיים ו-38,000 ק"מ, שהרכב אצלי הוצאתי מעל 22,000 ש"ח על ביטוחים, שדרוגים, טיפולים ותקלות.

אם תרצה, אשלח לך בפרטי פירוט מדויק בטבלה מסודרת.

צריכת דלק בתוך העיר = ממוצע של ליטר לכל 7.5 ק"מ, עם רגל מאוד עדינה.

שבוע מצוין!

אשמח מאוד שתשלח לי את הטבלה

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, kisto כתב:

אתה זוכר להגיד לי מה צריכת הדרך פחות או יותר? כמה כבדה הייתה הרגל שלך על הגז? עירוני בין עירוני ומשולב.

ההפרשים בין עירוני לבין עירוני היו מאוד קיצוניים.

בעיר 7~1:6 עם נסיעה לא עדינה ולא אגרסיבית, משהו באמצע.

מחוץ לעיר, 14~1:13 ואף יותר בשיוט נינוח, אודות לגיר הנפלא ולסל"ד שיוט מאוד נמוך.

אני זוכר שירדתי לאילת מחשב הדרך הראה מספרים נמוכים מאוד, משהו כמו 6L:100KM ק"מ.  אבל אני לא יודע עד כמה זה באמת ריאלי בכבישים שהם לא ארוכים ומונוטוניים כמו כביש הערבה.

מאחר ואצלי רוב הנסיעה היתה בעיר, כי עבדתי בעיר מגוריי בזמנו, אז צריכת הדלק הממוצעת שיצאה לי לא היתה להיט (בלשון המעטה).

לגבי תקציב ההוצאות שלך, קשה לענות על זה. יכולה להיות שנה ללא הוצאות, ושנה קשה עם ים הוצאות. מכונויות בגילאים האלה פחות צפויות. מה גם שזה תלוי הרכב שתמצא ומצבו.

דבר אחד בטוח, במונדאו הזאת, הפוטנציאל לתיקונים כואבים קטן יותר מהחדשות יותר.

לפני 13 שעות, kisto כתב:

המונדאו בסרטון יפיפייה אמיתית

משתדל להתעסק רק עם מכוניות יפייפיות 😉

לפני 11 שעות, Avi135 כתב:

אאוצ', אתה בטריטוריה שלי עם המרצדס מבחינת הוצאות תחזוקה 😄 (למרות שחצי מהתחזוקה שלי היא כי אני פדאנט פרפקציוניסט חולה נפש 🤪)

פורסם
לפני 3 שעות, ramik33 כתב:

אאוצ', אתה בטריטוריה שלי עם המרצדס מבחינת הוצאות תחזוקה 😄 (למרות שחצי מהתחזוקה שלי היא כי אני פדאנט פרפקציוניסט חולה נפש 🤪)

גם אני חולה נפש בקטע הזה...

לפני 9 שעות, kisto כתב:

שבוע מצוין!

אשמח מאוד שתשלח לי את הטבלה

שלחתי, כולל טבלת תדלוקים מלאה.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

• תוכן חדש...