Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדה מהכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביררתי לגביי הפיאט שאני רוצה לקנות וגיליתי

שהרכב הורד מהכביש האם מישהוא יודע מה התקנות לגביי

הורדה מהכביש?

ממה שאני יודע רכב שהורד מהכביש במשרד הרישוי לא ניתן

להחזירו לכביש . אם אתם יודעים משהו אחר אני אשמח לשמוע.

תודה אלעד

פורסם

הורדה מהכביש - שתי אפשרויות:

(1)ביטול רשיון רכב - לא ניתן להשמיש מחדש.

(2)הודעת אי-שימוש ברכב עקב ליקויים שנתגלו בביקורת דרכים או עקב אי-חידוש רשיון הרכב לרכב מיושן מעל לשנה.

רכב אשר סעיף 2 תקף לגביו הפעולות הדרושות:

הורדה עקב ליקויים:

(1)הוצאת פרטים למבחן במשרד הרישוי -רשיון רכב כתום.

(2)טופס הליקויים שנתגלו ברכב, הורד ע"י בוחני משרד התחבורה - יש להמציא מרשות הרישוי, הורד ע"י המשטרה - לגשת למתנ"א לקבלת העתק.

(3)רישיון תנועה זמני לצורך שינוע, ע"ג גרר או עם שלט במבחן.

(4)תיקון הליקויים הדרושים, תקלות מכניות אשר נרשמו בטופס יש לתקן במוסך מורשה ולהמציא אישור תיקון מהמוסך.

(5)ניגשים למכון רישוי למבחן תואם טסט.

(6)אם הרכב נפסל - המשך תיקון, צלח את המבחן - ניגשים למשרד הסיכום לקבלת טופס אישור למשרד הרישוי עם רשיון תנועה זמני עד 7 ימים.

(7)במשרד הרישוי מקבלים רשיון רכב חדש(כחול-רגיל), אם הרכב היה עם טסט בתוקף לפני ההורדה, משלמים את הכפל(32 ש"ח) ונוסעים לשלום(לבדוק שבתחתית הרשיון מודפס תאריך מבחן ותאריך תשלום), אם הרכב היה ללא טסט בתוקף - יש לחזור למכון הרישוי לביצוע שני של מבחן הרישוי.

הורדה עקב אי ביצוע מבחן שנתי(טסט) מעל שנה רכב מיושן שאינו אספנות:

(1)הוצאת רשיון רכב במשרד הרישוי.

(2)בדיקה במעבדה מוסמכת - מכון התקנים או הטכניון, ניתן לבצע את הבדיקה גם בחלק ממכוני הרישוי, הבדיקה נעשית ע"י בוחנים של המעבדות המוסמכות.

(3)הוצאת אישור רכב מיושן במוסך מורשה.

(4)ניגשים לטסט.

הורדה עקב אי ביצוע מבחן שנתי מעל שנה לרכב אספנות:

כל הסעיפים שבנושא הקודם למעט סעיף מס' 2.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אפשרי להחזיר רכב לאחר הורדה, אך זה כבר בהתערבות עורך דין.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אם ההורדה היא בגלל תקנות התעבורה אז ניתן להחזיר ואם ההורדה בוצעה עכב השבתת הרכב אזי לא לניתן להעלותו לכביש.

פורסם

הורדה עקב אי ביצוע מבחן שנתי מעל שנה לרכב אספנות:

כל הסעיפים שבנושא הקודם למעט סעיף מס' 2.

יש ברשותי רכב אספנות במצב מצויין ,מניע ונוסע באופן מושלם.כל השנים הייתי מקפיד להעביר אותו טסט כל חצי שנה למרות שאיננו בשימוש.בשנה האחרונה עקב מחסור בזמן די הזנחתי אותו מבחינת הטסטים ולא ביצעתי שני מבחני רישוי שנתיים.

ביצעתי חיפוש אבל האינפורמציה היתה מאד מבלבלת.

למיטב הבנתי אחרי שקראתי את התגובה אני יכול לא להעביר אותו טסט גם עשר שנים וכשיתחשק לי עלי להוציא רשיון חדש ,אישור מוסך, ולגשת לטסטללא כל בדיקות מעבדה נוספות.

אם כך הדבר אין לי שום סיבה להילחץ ולארגן מבצע לוגיסטי מסובך כל חצי שנה...:???:

אנא אשרו לי את הדברים...:razz:

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
אפשרי להחזיר רכב לאחר הורדה, אך זה כבר בהתערבות עורך דין.

וואלה, מניסיון שלי אין מצב בחיים שמשרד הרישוי יחזיר לכביש רכב שהבעלים הוריד אותו מהכביש לצמיתות. ואני אומר את זה אחרי המון שנים שחבר שלי מנסה להחזיר את המנטה שלו לכביש בגלל שהבעלים הקודמים בתום לב הפקיד לפירוק במקום הפקדה זמנית ...

כל עוד אתה לא מבסס את דבריך על מקרה אמיתי אז חבל סתם להטעות אחרים.

חבר שלי פנה לכל הדרגים במשרד הרישוי/תחבורה ואף אחד לא הסכים בכלל לדבר איתו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
התשובה חיובית!
אם התשובה הזו אינה מספקת אותך, הנך יכול לקרוא את תקנות התעבורה שבשרשור הזה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מעלה ברשותכם שאלה שעלתה מספר פעמים אבל אני רוצה לדעת סופי תשובה ממשהו שעבר את אותו עניין או יודע את התשובה:

רכב כנראה לא מוגדר אספנות לפני יותר מ10 שנים הבעלים החליט משום מה להוריד אולתו מהכביש הוא לא הקפיא את הרשיונות אלא ביטל אותם או איך שלא קוראים לזה במשרד הרישוי כיום בעל הרכב מוכן להשיב את הרשיון של הרכב האם זה מצב אפשרי אני בודק את זה כאן על מנת שיהיה לי אינדיקציה אם כדי להכנס לזה

מיני מיינור נגנבה כל היודע דבר ליצור קשר בבקשה

פורסם

לא כדאי להתעסק עם זה.

אני שמעתי שניתן להגיע עם בעל הרכב והרכב לעמדה מס' 1 (לאחר תיאום עם הבוחנים שם) ולאחר בדיקה שהרכב לא מזוייף או משהו כזה ניתן להחזיר את הרישיון מהאוב. אבל קח בחשבון שכל זה בגדר שמועות, ני לא מכיר מישהו שביצע את התהליך הזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני בצעתי. איך זה מחייב עורך דין. ובדיקת מעבדה.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

הרכב לא במצב נסיעה כבר הרבה שנים וכנראה עוד תקופה לא מבוטלת גם לו יוכל לנוע על כבישי ישראל השאלה אם בכלל יש סיכוי להשיב רכב שביקשו להוריד אותו מהכביש מרצון משהו שניסה בעבר לעשות זאת והצליח או שהיה חסר לו משהו כגון הסכמה של בעל הרכב שמקרה הזה זאת לא הבעיה.

פורסם
הורדה מהכביש - שתי אפשרויות:

(1)ביטול רשיון רכב - לא ניתן להשמיש מחדש.

(2)הודעת אי-שימוש ברכב עקב ליקויים שנתגלו בביקורת דרכים או עקב אי-חידוש רשיון הרכב לרכב מיושן מעל לשנה.

עמית

עמית,

לגבי ס' 2 שלך: התעסקתי בזה כי היה לי רכב מיושן ללא טסט כמעט שנתיים. בירורים שעשיתי העלו את זה: ע"ג טופס הרישוי כתוב שלא ניתן לחדש רשיון רכב מיושן אשר לא חודש מעל לשנה. מצד שני באתר האינטרנט של משרד הרישוי כתוב שמדובר על שנתיים וזה גם המענה שקיבלתי מהמוקד הטלפוני שלהם.

מניסיון: חידשתי רשיון של רכב שנת 85 (לא אספנות) שהיה ללא טסט כמעט שנתיים בדרך הפשוטה והרגילה. זה היה לפני שנה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אתה עושה סלט.

רכב שהורד מהכביש בשל ליקויים ולא עשה טסט מס' שנים יכול לחזור לכביש בתנאים מסויימים תלוי בהורדה + מעבדה מוסמכת.

רכב מיושן שהורד מהכביש עקב שנתיים ללא טסט יחזור לכביש אחרי תשלום אגרות + בדיקת מעבדה מוסמכת בלי בלאגנים מיותרים.

רכב שהבעלים "גרטו" אותו במשרד הרישוי יחזור לכביש אחרי אכילת מרורים עירוב של עו"ד בדיקת מעבדה ועוד עינויים ובירוקרטיה מעצבנת.

פורסם
אתה עושה סלט.

רכב שהורד מהכביש בשל ליקויים ולא עשה טסט מס' שנים יכול לחזור לכביש בתנאים מסויימים תלוי בהורדה + מעבדה מוסמכת.

רכב מיושן שהורד מהכביש עקב שנתיים ללא טסט יחזור לכביש אחרי תשלום אגרות + בדיקת מעבדה מוסמכת בלי בלאגנים מיותרים.

רכב שהבעלים "גרטו" אותו במשרד הרישוי יחזור לכביש אחרי אכילת מרורים עירוב של עו"ד בדיקת מעבדה ועוד עינויים ובירוקרטיה מעצבנת.

העיקר שהתשובה הזאת נותנת קצת תקווה אתה מכיר משהו שעשה את זה ובסוף קיבל חזרה את הרשיון רכב?

• תוכן חדש...