Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב הוא פורד פיאסטה 2013 עם גיר רובוטי, טופל תמיד במוסך מורשה.

הייתי בטיפול לפני שבוע ומאז יש רעידות ברכב בכל זמן הנסיעה, וכן מהבהבת נורית EPS בזמן סיבובים במהירות.

אנשי המוסך בדקו ונסעו ברכב פעמיים אומרים שאין שום בעיה במחשב או בעיה מכנית. הרעידות זה בגלל הגיר ואפשר להחליף את הקלאץ' כדי לטפל בזה. לדבריהם זה קורה בכל רכבי הפיאסטה מהדגם הזה. 

רציתי לשמוע חוות דעת נוספות.

האם הרעידות האלה זה תקין? מסוכן לנסיעה?  

האם כדאי להחליף את הקלאץ'? אולי לקבל חוות דעת ממוסך אחר?

איך אפשר לדעת אם קשר בין הטיפול האחרון לרעידות- כי זה התחיל בדיוק אחרי הטיפול?

פורסם

זו באמת תקלה נפוצה בגיר הרובוטי של פורד.

הם האריכו בגללה את האחריות על הגיר פעמיים, כך שייתכן שהרכב שלך עדיין באחריות.

תבדוק איתם כמה שיותר מהר אם הרכב עוד באחריות. אם כבר עבר בכמה חודשים, תגיש בקשה של רצון טוב כדי שישתתפו איתך במחיר, הרי הרכב טופל אך ורק במוסך המורשה.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

לפי הבנתי האריכו את האחריות למחשב הגיר ל-10 שנים, אבל הקלאצים זה ל-5 שנים. כך שזה כבר כמעט שנתיים מעבר לתקופת האחריות על הקלאצ'ים.

במידת הצורך אחליף אותם גם אם אין אחריות (לא בטוח שכדאי במוסך מורשה, במילא הם אומרים שהבעיה יכולה לחזור כל 30\40 אלף קמ). פשוט נראה לי מוזר שזה התחיל בדיוק אחרי הטיפול, רק שאין לי מושג האם יש קשר וגם אם כן לך תוכיח את זה... 

שאלה אחרונה חשובה - האם זה מסוכן לנסוע בינתיים עם הרעידות האלה?

פורסם

אם אין אחריות (תשאל אותם!) הייתי מתחיל לבדוק גם במוסכים אחרים, לא חסרים מוסכים טובים וחוות דעת נוספת היא אף פעם לא רעיון גרוע. אולי אפילו רעיון טוב, אולי זה לא בגלל הגיר והם הסיקו את זה אוטומטית בלי לבדוק?

(כמובן שאני לא יודע, אני מסתמך על הדברים שלך)

דרך אגב, לפני כמה זמן הוחלפו קלאצים אם בכלל?

סביר להניח שהרעידות האלה הם לא ברמה לא בטיחותית, אני מאמין גם שהיו אומרים לך את זה במוסך. מה שכן, עדיף לטפל בזה כמה שיותר מהר כדי שלא יחמיר.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

לא הוחלפו עדיין.

נראה לי שבדקו את הרכב די ביסודיות (כמובן אני לא מומחה). חיברו למחשב והריצו כל מיני בדיקות ולאחר מכן עשו נסיעה, הכל ארך כחצי שעה.

פורסם

אז למרות שזה קרה ישר אחרי טיפול זה לגמרי הגיוני.

שוב, תברר איתם על אחריות או השתתפות, אם אין אז כדאי שתבדוק מחירים גם במקומות אחרים.

• תוכן חדש...