Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבעלותי רכב אחד משנת 2017 שהמחירון המשוקלל שלו הוא באיזור ה55 אש''ח. הרכב נקנה במזומן לפני 4 חודשים ב50 אש''ח.

אני וחברה שלי מתגוררים בקצרין שבגולן כשהיא עובדת בתוך היישוב בכמה גנים ואני עובד בהר מירון.

בכל בוקר אני קם ב5:30, מתארגן ועולה באוטובוס של 6:10 לכיוון חצור הגלילית. שם מחכה 20 דקות וב7 אוספת אותי הסעה.

כשאני מסיים לעבוד ב17:00 אני יוצא עם ההסעה ומגיע ב17:40 לחצור הגלילית.

עולה על האוטובוס ב18:15 ומגיע הבייתה בסביבות 18:40.

עם רכב המצב הוא שונה, אפשר לקום ב6, לצאת ב6:40 מקצרין ולהיות ב7 בחצור.

בדרך חזור אפשר כבר להגיע לקצרין ב18:00.

מה שאומר שאני מרוויח 40 דקות בבוקר ו40 דקות בערב.

הדילמה שלי היא האם להמשיך כך או למכור את הרכב היחיד ולקנות 2 רכבים - אחד אוטומט סופר מיני/משפחתי לחברה שלי שגם ישמש אותנו לנסיעות רחוקות למרכז ורכב נוסף מיני ידני שישמש אותי פעמיים ביום.

מבחינת תקציב אני חושב שב50 אני אמכור את הרכב שלי ואצליח לקנות 2 רכבים טובים כמו שתיארתי משנתונים נמוכים יותר.

האם לדעתכם שווה לעשות מהלך כזה? האם כדאי לשלם 2 ביטוחים, 2 אחזקות ,2 טסטים ויותר תדלוקים בשביל 40 דקות בבוקר ו40 דקות בערב?

אשמח לשמוע את דעתכם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה מאוד לענות על זה בשבילך.
על פניו נשמע לי שהמתמטיקה עובדת ואפשר ״להמיר״ את הרכב היחסית יקר בשני רכבים זולים יותר.
קח בחשבון שהם יהיו יותר ישנים ועל כן פוטנציאל התקלות יהיה גבוהה יותר.
בתור אחד שגם גר באיזור ממועט תחב״צ לא הייתי מוותר על הרכב בשום מצב, ולדעתי אם זה מגביל אותך או את בת זוגך יכול להיות מאוד שהייתי עושה מהלך כזה.
מעבר לזה, אין לי מושג במה אתה עובד, אבל בימים אלה לא הייתי מסתמך על לחבורה ציבורית שתחליף את הרכב, המצב מאוד לא יציב ולך תדע איזה הגבלות/שינויים יכולו על התחבורה הציבורית בחודשים הקרובים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

אם ההתלבטות הייתה למכור רכב ששווה 100K ולקנות במקומו 2 אז הייתי אומר שכן, רכב אחד משפחתי מודרני ואוטומטי ושני קטן וזול ושניהם היו חדשים יחסית ובמצב טוב.

במקרה שלך לדעתי תסיים עם שני רכבים ישנים ט הוצאות הרבה יותר גבוהות.

אם האפשרות קיימת הייתי משאיר את הניסאן ולנסיעה שלך שהיא קצרה יחסית קונה את הרכב הכי פשוט, אמין, זול וחסכוני שאתה יכול להרשות לעצמך ומבטח בצד ג'. סייג אחד קטן זה שאמנם הנסיעה שלך לא ארוכה אבל היא בדרכים שבהן רכבי מיני לא ירגישו בבית, זאת כנראה התפשרות שתצטרך לעשות.

פורסם

המתמטיקה לא עובדת.

2 רכבים זה 2 אגרות רישוי, 2 ביטוחים, 2 יישורי קו ובמקרה שלך כנראה פי 5 דלק. האם ההכנסות שלכם מצדיקות את ההוצאה בלי לפגוע בצרכים (עכשויים ועתידיים) אחרים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לדעתי האישית, המתינו עם זה עד לחזרת האישה למעגל העבודה, עוד מעט היא תהיה בחופשת לידה והרכב יעמוד בחניה.

לאחר שיהיה תינוק, זה די ברור שתצטרכו 2 רכבים וכל חצי שעת שינה טורף את הקלפים.

עריכה אחרונה על ידי Paprika-Metuka
פורסם
לפני שעה, GABIUBOGI כתב:

האם לדעתכם שווה לעשות מהלך כזה? האם כדאי לשלם 2 ביטוחים, 2 אחזקות ,2 טסטים ויותר תדלוקים בשביל 40 דקות בבוקר ו40 דקות בערב?

לגבי הנושא הכספי: זה אתה תצטרך לענות על זה. אנחנו לא יודעים מה רמת ההכנסה שלך. ברור שאחזקת שני רכבים ישנים תקפיץ ואולי אף יותר את הסעיף הכספי בהוצאות החודשיות שלך. שני רכבים ישנים זו הרפתקה לא קטנה

אם היא עובדת בתוך היישוב אז למה אתם צריכים שני רכבים? כמו כן לא ציינת האם יש לך ילדים, זה משנה את כל התמונה.

פורסם

הוא קרא לה חברה, לא אשה או רעיה. ולא הזכיר ילדים. משום מה הפפריקה הכניסה לתמונה משהו שכנראה לא קיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב לא לכעוס...

בכל אופן, לפי דעתי כעת תקפיא את המחשבות על ההצעה שלך לגבי שני רכבים.

לא יודע מה המרחק שחברה (לא אישה או רעיה) שלך עוברת כל בוקר, אבל אולי היא תוכל להתנייד באופניים חשמליות ואתה תיסע עם הרכב לעבודה לעת עתה.

אם זה לא רלוונטי אז תשאיר את המצב ככה עד שיבואו ילדים בע"ה

פורסם

משןם מה בפורם יש דעה רווחת שרכב ב50000 ש"ח עולה פחות לאחזקה מרכב ב10000 ש"ח לדעתי זה ממש אבל ממש לא נכון. רכבים ישנים יותר מיצרן נורמלי ולא שחוטים בכיף יכולים לנסוע כל יום גם 100 ק"מ ובכיף.

דוגמא לקצרים ממש בתקציב ? סובארו B3 נכון חלשה וזללנית למדיי אבל אמינה מאוד ועולה סביבות ה10000 לרכב נורמלי. (אגב נעימה מאוד לנסיעה) אני אישית החזקתי כזו לשנת מעבר ולא הפסקתי להתפעל איך רכב שעלה לי גרושים שימש אותי לשנה תמימה.

צד נהג.jpeg

צד זוית.jpeg

פורסם

כשהזמן שלך+ הנוחות שווה יותר מ× (משתנה). במקרה הזה המשתנה הוא סדר גודל של עלות אחזקת רכב אז כנראה ששווה להוסיף עוד רכב, אחרת לא. 

נראה שרק אתה תדע לתרגם את השווי של הזמן שלך והנוחות לכסף. 

במקרה ואתה מחליט להוסיף רכב לצורך הדוגמא פורטה 13 (רכב עיקרי) עולה סביב ה30,000 שח 

מאזדה 2 משנת 11 (רכב משני) נמכר סביב 18,000 שח 

שני הרכבים אמינים מאוד, עוד 8,000 שח ליישורי קו+ עוד ביטוח אמור להספיק. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

בס"ד
לחברה הייתי קונה אלטו, רכב אמין מאוד וחסכוני מאוד, 18 אלף ש"ח יספיקו לשנתונים 12-13, בשאר הכסף, תוכל לקנות רכב נחמד שיסיע טותכם בנוחות יחסית למרכז.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

@yd b-4 אין קשר לעלות אחזקת הרכב. הבחור מדבר על 2 רכבים - וצריך לתחזק את שניהם. צריך להיות מצב אולטרא חריג שזה יהיה יותר זול מאחזקת רכב בודד, והתנאי הזה הוא שהרכב הבודד יקר במיוחד לאחזקה.

פורסם
לפני 12 שעות, GABIUBOGI כתב:

בכל בוקר אני קם ב5:30, מתארגן ועולה באוטובוס של 6:10 לכיוון חצור הגלילית. שם מחכה 20 דקות וב7 אוספת אותי הסעה.

כשאני מסיים לעבוד ב17:00 אני יוצא עם ההסעה ומגיע ב17:40 לחצור הגלילית.

עולה על האוטובוס ב18:15 ומגיע הבייתה בסביבות 18:40.

עם רכב המצב הוא שונה, אפשר לקום ב6, לצאת ב6:40 מקצרין ולהיות ב7 בחצור.

בדרך חזור אפשר כבר להגיע לקצרין ב18:00.

ומה אם בת זוג שלך תקפיץ אותך לחצור בבוקר ותאסוף אותך משם בערב?

כי על פניו נשמע שאתה צריך רכב רק בשביל הנסיעה הזאת. אומנם זאת נסיעה לא קלה לרכב, עם הירידה + עליה שיש באמצע, אבל לרכב ישן יותר, במיוחד כזה שעבר אצל אחת או כמה מהדמויות בסיפור של בוקי, יש פוטנציאל תקלות הרבה יותר גבוה מאשר לניסן סנטרה יחסית חדשה.

פלוס אתה צריך להחנות את הרכב בחצור כל היום, ששם הרכב יכול להינזק/להיגנב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...