Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכלול לא מוכר במתלה אחורי של פז'ו 306

מעבר לפיתרון נפתר ע"י איציק נ.,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להסבר, מה זה המכלול הזה שמסומן בצילום ומה תפקידו. תודה.

מדובר במתלה אחורי של פז'ו 306, לא בטוח אם זה דגם GTI או מוסבת לGTI.. משהו כזה. 306rearaxle.thumb.jpg.00152e4f4e19e43330ffcfcb3c036f51.jpg

יום טוב גם לך

• פיתרון
פורסם

בתקופה שלפני מערכות ABS ואיזון ממוחשב של עוצמת הבלימה בין הסרן הקדמי לאחורי - היה כיוון מכאני... כזה בדיוק כמו שבתמונה. 

מדובר בשסתום "פיצוי"\איזון עוצמת בלימה (בהתאם לעומס על הסרן, הוא מגדיל\מקטין את מעבר הנוזל בלמים לגלגלים האחוריים).

https://www.ebay.co.uk/itm/PEUGEOT-306-CABRIOLET-BRAKE-PRESSURE-COMPENSATOR-VALVE-/250215130861

איציק

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעניין, להבנתי ברכב המדובר יש abs..

חשבתי זה התקנת אפטר מרקט כלשהי, איציק אתה אומר שזה מקורי?

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

איזו שנה ה 306 הזו?

ב gti6 וגם ב xsi שיצא לי לראות אין את המנגנון הזה, או שאולי פספסתי.

מצאתי דרך אגב תרשים:

20201011_220937.thumb.jpg.b9c002a8f2946f34f10662132bec87c0.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

כן זה מקורי. 
היה רכיב כזה בהמון דגמים...לא רק ב 306.

לא בדקתי לעומק - אבל יכול להיות שגם בדורות הראשונים עם ABS היה כזה דבר - היום זה מוצג ארכיאולוגי.

מאז שה-ABS השתכלל, וקיבל גם Electronic brake distribution (הלא הוא ה-EBD המפורסם), אין דברים כאלה יותר (וטוב שכך).

לפני 2 דקות, Igalz כתב:

אני לא לגמרי בטוח בשנתון ובהסטוריה של הרכב.. 

מאיזה דגם לקוח התרשים שמצאת?

ברכב המדובר ניראה כאילו עקפו בכלל את המכלול הזה שכן אני לא רואה צנרת בלימה מחוברת אליו.

התמונה לא מספיק שלמה בשביל שנראה מה קורה למעלה...

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, איציק נ. כתב:

התמונה לא מספיק שלמה בשביל שנראה מה קורה למעלה

כן, אני אבדוק שוב

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Igalz כתב:

אני לא לגמרי בטוח בשנתון ובהסטוריה של הרכב.. 

מאיזה דגם לקוח התרשים שמצאת?

Gti6 שאחרי מתיחת פנים, בקיצור הדגם החדש יותר דווקא.

ומסתבר שזה באמת היה מותקן בדגמים עם ה abs. אפשר גם לפרק את זה אבל אז הבלמים האחוריים לא עובדים כמעט בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, Boaz Av כתב:

נראה כמו מייצב. Sway bar/ Anti roll

להלן מוט מייצב הידוע גם כanti-roll bar או sway bar:
H & R Front & Rear Anti-Roll Bar Kit for VW Polo (6R) 1.4 Gti, 1.8Gti, 2.0  R WRC, Seat Ibiza 6J, 6P - Sp Newconcept

מה שהיה לך בראש, הם מוטות הקישור שלו לגלגלים:
קנו חלקי חילוף לרכב | 2PCS Car Anti Roll Bar Front Stabiliser Anti Roll  Balance Bar Drop Link for Land Rover Freelander RBM100172 RODS

מה בתמונה כבר הסבירו המלומדים שמעלי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 16 שעות, Igalz כתב:

מה זה המכלול הזה שמסומן בצילום ומה תפקידו.

היית אומר שזה רק בצד אחד :-)

במוסכים היו קוראים לזה "ווסת בלם אחורי".

ברכב שנכשל בטסט על עוצמת בלימה בגלגלים אחוריים, היו מתחילים בכיוון הווסת ואם לא עזר, אז החלפה שלו. 

היו גם אמורים לכוון אותו אחרי החלפת קפיצים כי היחס שבין גובה הסרן לגובה המרכב משתנה.

תוספת קטנה להסבר של איציק - בהתאם לעומס - זה פשוט בהתאם לגובה הרכב ביחס לסרן. הרכב עמוס יושב נמוך - אחיזה גבוהה בגלגלים אחוריים, אפשר לבלום אותם חזק יותר. מעביר יותר נוזל בלמים. 

הרכב ריק יושב גבוה - אחיזה נמוכה יותר בגלגלים אחוריים - השסתום של הווסת סגור יותר, מעביר פחות נוזל.

בנטסף, בעת בלימה המשקל עובר קדימה, החלק האחורי של האוטו מתרומם - הווסת סוגר את השסתום והגלגלים האחוריים בולמים פחות.

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

היית אומר שזה רק בצד אחד :-)

אילו רק הייתי יודע :)

הסיפור המלא הוא שחבר (שהוא גם חבר פורום) מחליף בושינגים של המתלה האחורי ב306 שלו, ושלח לי כמה תמונות. בתמונות שלו ראיתי את המכלול הזה שלא מוכר לי. הוא לא ידע לענות מה זה, ואז אתם נכנסתם  לתמונה. כאמור חוץ מכמה תמונות לא היה לי יותר מידי מידע. אבל עושה רושם שזה הספיק 😇

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...