Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשחיפשתי לנדקרוזר בשביל חבר, ראיתי מלא מכוניות, כמה מהן היו פח אשפה על גלגלים, ברמות שלא יתוארו. 

אחת מהן ספציפית, המוכר אומר לי 'אני יודע שיש על הרכב עבודה, תציע מחיר'. 

עשיתי חשבון ועניתי לו 'אחי, כדי שהרכב שלך יגיע למצב סטנדרטי, לא משופר, רק סטנדרטי, צריך להשקיע בו כ 30,000 שקלים, לפני הפתעות לא ידועות, ואני אסע עם הרכב הכי מוזנח שראיתי בחיים, אז מחירון פחות 50,000 זה המקסימום שאני מוכן לשלם, וגם את זה אני לא אשלם. מאחל לך בהצלחה.' 

אף בנאדם שפוי לא היה משלם על האוטו האיום והמוזנח הזה אפילו לא קרוב למחירון. גם אם זה טויוטה לנדקרוזר. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, shlomi6280 כתב:

טוב אז האמת שידעתי שיבואו התקיפות, ויבואו ההטפות (כותב את זה עם חיוך על הפנים של "ידעתי שזה יקרה"). 

חלילה תקיפות או הטפות.
אולי אנחנו לא מסכימים על המונח 'ביקורת'.
לשאול שאלות על נושא מסויים זו לא סוג של ביקורת בעינייך? (ביקורת היא לא דבר שלילי כן?)

לפני 4 שעות, shlomi6280 כתב:

אני כלל לא מחסידיו של לוי יצחק אך מנגד אי אפשר להתעלם מהעובדה שכמות גדולה של אנשים קוראת המחירון שלו כאילו היה ספר תורה, אז זה לא אמור להשפיע על המחיר? הרי אם אני מבקש סכום שגבוה מאוד מהמחירון אך אנשים לא מוכנים לשלם אגורה מעל, זה לא אמור למשוך את המחירים שאנשים מבקשים כלפי מטה מצד המוכרים?

מחירון הוא כלי נוחות. הוא אמור להתעדכן בהתאם לעסקאות שנסגרות בפועל.
לוי יצחק מצליח לעשות את זה באופן סביר ברכבים עממיים. אך הוא לא ממש מנסה (כי תרבות מוטורוית=0) לדייק עם רכבי נישה.
וכאן נכנס ביקוש והיצע.
ככל שהביקוש עולה על ההיצע המחיר יטפס.

קח דוגמא MX5 2006-8
נשכרות בסביבות 70-80 אש"ח.... כבר קרוב ל5 שנים.
המחיר לא זז.
כי ברגע שתתפרסם אחת ב60 היא תחטף. 
למה? כי אמנם הרכב מתיישן וערכו אמור לרדת, אך גם ההיצע קטן עם השנים וריבוי האוכלוסיה הטבעי מושך את הביקוש למעלה.
תוסיף לזה שהרכב הבא בקטגוריה הזאת עולה 30-40 אלף יותר ויצרת ביקוש קשיח.

בסופו של דבר מחיר של טובין בסחר חופשי יקבע ע"י עקרונות כלכלה בסיסיים של ביקוש והיצע.
המחירון יכול להיצמד ולעקוב ויכול שלא.
בסופו של דבר - הסיבה היחידה שאיכשהו לוי יצחק בכלל מהווה שיקול היא העובדה שחברות הביטוח משתמשות בו.
היה לי בזמנו רכב בשווי 25 אש"ח שבמחירון היה 9000. אתה חושב שבדקתי את המחירון כשפרסמתי אותו למכירה? פתחתי יד 2, ראיתי מה האלטרנטיבות ופרסמתי לפי איך שאני מעריך את הרכב שלי ביחס לשאר הרכבים למכירה.
לצורך העניין, אם מדובר ברכב נדיר במיוחד, אפשר לקבוע איזה מחיר שבא לך פחות או יותר, כשהג"ג זה המתחרים בקטגוריה.
(ראה דוגמא S2000, פיאט קופה, אימפרזה טורבו\איבו וכו'...).

לפני 51 דקות, davemustaine87 כתב:

לא יודע עד כמה אתם מודעים לעניין, אבל במגזר הבדואי ללנד קרוזר יש מעמד בערך כמו S2000 עבור חבר פורום שפתח פוסט לא מזמן. 

יד 10 ו- 500 אלף קילומטר, זה לא משנה כלום עבורם. כול עוד הוא במצב טוב, הרכב הזה ימכר, ומהר. 

מאג'ד, שכן שלי הוא בדיוק בקטגוריה הזאת.
פועל בניין שנוסע לעבודה על בלנו שהחלונות בה לא נסגרים עד הסוף אפילו, אבל בסופ"שים יש לו לנדקרוזר קצר מפונפן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

שלוש אפשרויות (ואולי יותר)

1. שהמחירון אינו משקף את מחיר השוק. איני יודע מה השיטות הסטטיסטיות של לוי יצחק, אבל הוא אמור לדגום עסקאות שנעשו. אז או שהוא עושה איזה חישוב אחר, ואז המחירון מנותק מהשוק, או שהדיווחים שהוא מקבל אינם מייצגים.

2. שהעסקאות שבהן אתה נתקל אינן מייצגות את המתרחש בשטח.

3. שהמחירון מוטה מסיבות כאלה ואחרות. למשל שחברות הליסינג לוחצות להעלות את ערך כלי הרכב שבצי שלהן, וחברות הביטוח לוחצות להוריד את מחירון כלי הרכב שמעורבים הרבה בתאונות.

בסופו של דבר המחירון הוא כלי לצרכי תשלום פיצויי ביטוח, והפך למחייב בתחום הזה. אבל לעסקות השוק החופשי הוא לא יותר מאיזה הנחיה, וכל עסקה נסגרת בהתאם לצרכים וליכולות של הצדדים לה.

לא קראתי את כל השרשור. אלו הסיבות. לדוגמא: קבריולט. קח מחיר מחירון של פיג'ו 206, 306, סאאב, ועוד רכבים. יש מחיר מחירון, ועל קבריולט המחירון מוסיף, נניח, 8 או 10%. למה? אין לי מושג. אולי כי זה היה ההפרש כחדש.

אז מה יש לנו?

פיג'ו 206 רגילה נמכרת ב-3000, קבריולט 25 אלף. במחירון היא אולי 5000. והקונים שואלים מדוע אתה מוכר פי 5 מהמחירון.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

אני באמת לא מבין אנשים שקונים לנדקרוזר ולא נוסעים לעולם בשטח.

כל פרייבט גדולה תיתן נוחות גבוהה יותר בכביש בפחות כסף. גם סמל סטטוס אין בזה, זה רכב עבודה לכל דבר ועם סמל עממי.

מצד שני, למי שבאמת נוסע בשטח אמיתי. זה הרכב היחיד בעל יכולות שטח אמיתיות, שבאותו זמן מסוגל לנסוע בנוחות בבטיחות בכביש מהיר במהירויות 140+. וניסיתי לנהוג בהרבה רכבים.

כל רכב שטח אמיתי אחר, במהירות 90+ כבר מרגיש זוועה. שלא לדבר על כבישים מפותלים.

יש לי חבר טוב, שפנה אלי לפני כמה שנים לייעוץ. הוא רצה רכב 7 מקומות, עם יכולות שטח אמיתיות, ושירגיש טוב בכביש. אבל הוא לא היה מוכן לשלם את המחירים שנדרשים על לנדקרוזרים.

אמרתי לו, אין לך ברירה.

הוא בילה שנתיים בלבדוק כל מיני אלטרנטיבות. ובסוף שילם עשרות אלפי שקלים מעל המחירון על לנדקרוזר. הוא מאוד מרוצה, והודה שצדקתי.

עדר לא עדר, סמל לא סמל. יש לרכב הזה יכולת ייחודית שאין לה אלטרנטיבה. יחד עם שוק סגור וקטן כמו שלנו, זה נותן לו שמירת ערך מדהימה. בדיוק כמו לרכבי ספורט/הנעה אחורית/ידניים וקבריולט.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

חשוב לחדד את הנקודה הזאת - ללנדקרוזר יש שילוב שבאמת אין לו אלטרנטיבה. בשיא הרצינות. ברגע שאין אלטרנטיבה, קונים מה שיש במחיר שהשוק דורש.

בנוגע לתלונות הרגילות של אי ניצול יכולות שטח - זה נכון לכל מכונית בעלת יכולות מעבר לממוצע. חסרות מכוניות ספורט / יוקרה שמשייטות להן בניחותא ב-90 קמ"ש בנתיב הימני? חלק מהכיף בבעלות זאת ה*ידיעה* שלרכב יש יכולת שאין לשאר. אין צורך להשתמש ביכולת הזאת בשביל ליהנות מהרכב. קטע דפוק אולי, אבל אנושי לגמרי ולרובנו יש אותו, פשוט לא בתחום הרכב בהכרח (שעון, כלי עבודה, כלי מטבח, you name it)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

יחד עם שוק סגור וקטן כמו שלנו, זה נותן לו שמירת ערך מדהימה

רק תיקון. הרכב הזה נהנה ממעמד של אל גם במקומות אחרים עם שוק גדול פי כמה...

דוגמה
כן הרכב עבר שיפוץ פסיכי, אבל זה רק מראה כמה כבוד הוא מקבל, אף אחד לא ישקיע סכומי כסף כאלה ברכב שלא שווה כלום (הרכב נמכר בסכום יפה מאוד...)

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נקודה מפתיעה נוספת בשוק הלנדקרוזר- לא מדובר רק ברכבים בני 15 עם מחירון שחוק שלגיטימי להוסיף 50 אחוז (למשל 90 במקום 60 לרכב במצב טוב), אלא מדובר גם על רכבים בני שנתיים, אם ק"מ גבוה (אך לא מעל הממוצע) שמוכנים לשלם עליהם מחיר שהוא פסיעה קלה (נתקלתי במקרה של 15K הבדל בלבד) מעמידה לפני חיישן הדלת האוטומטית בסוכנות והזמנה של רכב חדש (המצוי בשפע גדול במלאי), תוך כדי לגימת אספרסו (דליל ממכונה אוטומטית), והכתרתך כרכוש של הרכב היקר בסוכנות באותו היום וזה עוד בשוק שבו המזומן "זול" והמימון חוגג.

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

מאז, דיסקו מחזיק את הלנדקרוזר שלו כבר כמעט ארבע שנים, וזה הרכב שהחזקתי בבעלותי הכי הרבה זמן מאז ומעולם. 

אז אולי הגיע הזמן שdiscoTD5 ישנה את שמו ל CruiserD-4D? 

לפות"ש:

אפילו את הגטס שלי מכרתי פי 2 מהמחירון (5K לעומת 10K מכירה) וזה כי היא הייתה שוה את זה.

בדיוק היום הבעל בית שלי אמר לי על זה שהדיפנדר שלו שווה במחירון בערך 20 אלף ש"ח אבל בשוק הן נמכרות גם ב100 אלף. 

הרכב הנוכחי שלי  שווה בקושי 13 אלף במחירון אבל אני יודע על רכבים במצב פחות טוב ממנו שנמכרים ב20-25 אלף בתקופה האחרונה. למה? כי אין אלטרנטיבה טובה יותר בגזרת המחירים הזאת.

חבר קנה לנד קרוזר 2004 דיזל ארוך לא מזמן בערך ב2000 ש"ח מעל המחירון, והיה מדובר על רכב שמור מכל בחינה - מכאנית וקוסמטית (עבר ריפוד מלא, הפח כמעט ללא מכות שפשופים או ירידת צבע, טיפולים בזמן...) ק"מ היה סביר (270K) ויד שלישית סה"כ. לא חושב שיש אנשים שמשלמים כל כך הרבה מעל מחירון על רכבים שאינם שמורים.

בסופו של דבר השאלה שלך לא נכונה, כי כמו שציינו פה כבר המחירון לא משקף את מצב השוק, אז למה מלכתחילה אתה מתייחס אליו?

אגב, לא יודע מאיפה הביטחון שלך בנתונים שרוב מי שקונה לאנד קרוזר לא לוקח אותו לשטח.

פורסם (נערך)

כל שנה אחרת מלבד שנת 97 הוא לא היה מדבר "רק" על 100. שנת 97 אלה רכבים יוצאי מדינה ממכרז והם פשוט גמורים לחלוטין. נראה לי שהמחירון שלהם בשקלול הנסיבות הוא "פחות מ8000 ש"ח" כפי שמציין יצחק.

עריכה אחרונה על ידי david brown
פורסם

הסיפור מוכר גם במאזדה 3 ספיריט במיוחד דור 1-2 לא תמיד בהצדקה וגם עם קמ גבוה יחסית.

גילוי נאות, אבי היקר מכר שנתון 2007 עם קמ נמוך ב 300 מעל המחירון -15000 במקום 14700 (עיגול סמנטי).

יכל לבקש יותר אבל,רצה למכור מהר.

אמרתי לו מחירון בקלות ויימכר בקלות.

מצד שני,ראיתי מודעות ביד 2 של שנתון 2004 במחיר 16k-לפחות 6k מעל המחירון או במילים אחרות קנה 2004 במחיר 2007.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי הסופרב, הסיבה לדרישה של אנשים למחירים גבוהים זה לא בגלל הרכב, אלא בגלל "סגנון" האנשים שנוהגים בו. (בלי לפגוע חס ושלום בכל בעלי סופרב. זה כלי משובח)

רמז: חולצות של הוגו בוס וכובעים של נייק. ככה זה ב-8/10 סופרב שאני רואה.

פורסם
לפני 16 שעות, vladclar כתב:

לנד קרוזר דיזל, למי שמחפש רכב לטיולי שטח ( אמיתי ), אין לו יותר מדי אלטרנטיבות עדיפות מבחינת מכלול הדרישות ומחירי תחזוקה . גם אם יש רכבים הרבה יותר חדשים באותו המחיר, יש להם חסרונות מול לנד קרוזר למטרה הספציפית של רכב שטח קשוח (במקרה הזה לא מעניין קדמה, נוחות בכביש וכו..).

אגב, יש עשרות מקרים בהם רכבים מדגמים מגוונים נסחרים בפועל הרבה מתחת למחירון, כי זה מחירי השוק שלהם.

לפי דעתי יש אלטרנטיבות אולי לא באותה רמה של עבירות אבל הרקסטון ייקח אותך רחוק מאוד עם הגבהה מינימלית, הרבה יותר רחוק ממה ש90% מבעלי הלנדקורזר נוסעים בשטח,

הלנד קרוזר אכן מגלה אמינות פנטסטית וכמעט לא נתקע בשטח, גם עם גומיה קרועה ובעיות כאלו ואחרות הוא נכנס ויוצא מהשטח ללא בעיות,
ויש לחלקם עוד יתרון של 8 מקומות ברשיון (חבר רכש אחד כזו רק בגלל ה8 מקומות),

אבל רכבים שחוטים ממש לא נמכרים מעל המחירון (יפה שדורשים אבל לא תמיד מקבלים), מצד שני יש מציאות חבר אחר קנה אחת קצרה מוגבהת ומשופרת (אבל עם בעיה לעבור טסט ורק 400K) ושילם מחיר הגיוני לחלוטין, הפרסום היה 30% מעל המחירון - תבוא נדבר, נקנה בסוף ב20% מתחת למחירון (וזה היה לפני שנתיים ומאז הבחור חורש את השטח).

• תוכן חדש...