Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לקחתי את הקורולה לטסט, בשעה טובה בקרוב היא מסיימת 5 שנים על הכביש. 

לוחיות הרישוי הן עדיין אלו שהגיעו עם הרכב, תאריך ייצור 1115, כלומר יש להם אחריות של 5 שנים עד סוף החודש.

ביקשתי והבוחן בעמדה הראשונה לבדוק האם ניתן להחליף את הלוחיות כי האחריות עוד מעט מסתיימת להן.

הוא הסתכל, הוציא את המשקפיים מהכיס, התכופף ללוחית הקידמית (כנראה לקרוא את התאריך - כי הצהוב כל כך דהוי שניתן לראות מרחוק). 

חתם על כך הטפסים והעביר אותי עמדה.

בסוף המסלול אני רואה שהכל תקין ואין שום איזכור לכולם. 

אחרי שקבלתי את המדבקה , עשיתי עוד סיבוב עם הרכב לכניסה , איפה שבדר"כ עומד הבוחן הראשי (זה שמופיע כבעלים של המכון ואחד מהמנהלים המקצועיים).

הבהרתי לו שסיימתי עכשיו את הטסט, הכל עבר תקין, אבל אני חושב שהלוחית מקדימה דהוייה והיא במסגרת האחריות, אם אפשר להחליף אותה.

הוא ענה לי שלא פוסלים על צהוב דהוי, והלוחית תקינה. 

בנוסף הוא אמר שלא יפסול אותי בעתיד על הלוחית כל עוד אין לה פגיעה פיזית/שפשוף או ירידה בשחור. 

יש לציין שגם באחורית רואים סימני דהייה קלים , אבל הקידמית ממש צהוב בהיר. 

בכל מקרה בשביל 60 ש"ח של הלוחית  אני לא אתחיל לנסוע למכונים נוספים, ולא אתחיל לחפש, 

אבל אם הנוהל עדיין פעיל , למה לא לבוא לקראת הלקוח?

מה דעתכם ?

פורסם
לפני 6 שעות, korola כתב:

הוא ענה לי שלא פוסלים על צהוב דהוי, והלוחית תקינה. 

עשיתה טעות כשאמרת לבוחן הראשי שהלוחית במסגרת האחריות תחילה הייתה שואל אותו האם הלוחית ניראת לך תקינה? כניראה הוא היה אומר שלא ופה זה ניגמר

כשאני ניגשתי לטסט בראשל"צ, א.ת. צפון ביקשו ממני להחליף

20180927_142206.jpg

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

בבקשה 

Capture.PNG

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

המכון אמור להעביר את הלוחית ליצרן ולקבל בתמורה 2 לוחיות חדשות.

http://megafon-news.co.il/asys/wp-content/uploads/2017/02/23270315.pdf

בכל מקרה, לא לשכוח שמדובר רק ב 55 או 60 ש"ח, לא משהו שיגרום לי לפשוט את הרגל אם שנה הבאה יחייבו אותי בלוחית חדשה בתשלום מלא.

אבל באמת מסקרן אותי לדעת האם מכון אחר היה פוסל אותה. 

לפני 24 דקות, AndreyAK כתב:

עשיתה טעות כשאמרת לבוחן הראשי שהלוחית במסגרת האחריות תחילה הייתה שואל אותו האם הלוחית ניראת לך תקינה? כניראה הוא היה אומר שלא ופה זה ניגמר

כשאני ניגשתי לטסט בראשל"צ, א.ת. צפון ביקשו ממני להחליף

אצלך ממש רואים הפרדות של השכבות , אצלי רק הצהוב דהה. 

פורסם

תסתכל בהודעה שלי למעלה כתוב במפורש שהם חייבים להחליף כשיש דהיית צבע במסגרת ה 5 שנים *במהלך מבחן שנתי* כלומר אחרי שעשיתה טסט אתה יכול לבוא אליהם אף אחד לא ידבר איתך לפחות זה מה שכתוב.

פורסם

אם היו מקבלים על זה כסף, היו מחליפים מיידת. התנהלות הזויה. ( לפני החוק על אחריות 5 שנים, היו מחליפים כל טסט שני, לא פעם שנה אחרי)

זה לא עניין של כסף אלא עקרון - דרוש לוחית חדשה. 

פורסם

יש עקרונות ויש עקרונות , מדובר במכון רישוי שאני פוקד כבר יותר מ 10 שנים פעמיים בשנה (2 רכבים). 

אני די מזהה את הבוחנים הקבועים והותיקים שם (אפילו בשמות ) אבל אני לא חושב שהם זוכרים או מזהים אותי (פעמיים בשנה). 

הם תמיד היו בסדר ותמיד שהיו לי בעיות הייתי פונה לבוחן הראשי (הבעלים של המכון) ותמיד הוא היה עונה בסבלנות ומתייחס יפה. 

לפני כ-5 שנים הגעתי עם רכב ישר אחרי טיפול במוסך,  וכנראה לפועל הטמבל שטיפל באוטו נשפך קצת שמן על המנוע שהוא מילא. 

הבוחן בבור פסל את הרכב בגלל נזילת שמן. 

לפני שנכנסתי למשרד הראשי לסגור את הטסט, הסברתי לבוחן הראשי את המצב, הוא לקח את האוטו לבור במסלול של בדיקת רכבים לקנייה.

ראה שהשמן מגיע מלמעלה מאיזור המילוי של הפקק שמן , המליץ לי להחליף מוסך, והעביר את הרכב.

אם יצא לי לעבור בראשון לציון באוקטובר , אז נקפוץ לחוות דעת של נציג הפורום במכונים.

גם אם נעבור את אוקטובר (ותעבור האחריות ) עדיין נבדוק מה עמית אומר על הלוחית.

ואם לא, אז באמת מעניין מה יקרה שנה הבאה ....  

תישארו איתנו 

• תוכן חדש...