Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם השמן שמתקבל ברכב חדש הוא בעל מפרט שונה מזה המומלץ להמשך?

האם ניתן לדעת מה השמן שהיצרן שם לרכב החדש (הכוונה סוג מדוייק ויצרן) - כמובן שתנאי אקלים ושימוש אמורים להיות פאקטור ולכן יש שאלה האם רכב שנשלח למדינה קרה מקבל שמן שונה ממדינה מדברית חמה?

פורסם

לי יש 2 טיעונים לגבי למה להעדיף שמנים של חברה גדולה ומוכרת:

1. בפיתוח חומרי סיכה יש השפעה משמעותית למחקר ופיתוח לגבי איכות וביצועי השמן. קשה לי להאמין שלחברות המקומיות יש את המשאבים שיש לחברות הענק המתמחות בשמני רכב, וסיכוי סביר שזה מתבטא באיכות השמן הנמכר.

2. לחברות המקומיות פעמים רבות אין אישור רשמי לכך שהשמן אכן עומד בתקן הנדרש על ידי יצרן הרכב. אמנם השמן מיוצר על ידי החברות המקומיות כדי שאכן יעמוד בתקן אך אין לכך אישור רשמי ולכן זה שווה ערך ל"סמוך עלינו". 

מכיוון שאני מכיר את האופן בו חברות ישראליות נוטות להתנהל, אני לא יכול להסתפק בהבטחה שלהם לכך שהשמן באמת עומד בסטנדרטים של התקן.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, tepic כתב:

אך אין לכך אישור רשמי ולכן זה שווה ערך ל"סמוך עלינו". 

מה זה אישור רישמי?

האם יש תקנים בישראל? או חובה לציין על האריזה קיום "אישור רישמי"?

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

אישור של *יצרן הרכב* שהשמן עומד בתקן היצרן, המונח הוא approval. למשל "VW 504 approval".

לעתים אין אישור רשמי של יצרן הרכב, במקרה כזה יהיה ניסוח יותר מעורפל כגון "meets VW 504 specifications" בלי לציין את המונח approval/approved וכו'.

• רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אם יש שונות כזו, בהחלט זה ניואנס מעניין.

השאלה אם יחסים מסחריים בין היצרנים (רכב ושמן) נותנים יתרון כזה רק מטעמים מסחריים, או שיצרן הרכב מעמיד עצמו לכל יצרן שמן שרוצה לעמוד בסטנדארט.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

פז מייצרים שמן בתקן "וולוו" עבור "מאיר".
זה השמן שהיבואן משתמש בו בטיפולים השוטפים. ההמלצה הפורמלית של וולוו היא לשמן של קסטרול.
אני סומך על מאיר ובטוח שהשמן הזה מספיק איכותי למגוון רכבי החברה.
fe047b231c61d05ed6f64a05e4c97615.jpg

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

האמת שיצרניות השמן הישראליות לא מחזיקות אתרי אינטרנט עם מידע מפורט על המוצרים שלהם.

דבר שני הן לא נמכרות בחנויות החלפים.

דבר שלישי איפה שהן כן נמכרות השמנים יקרים להחריד.

שלוש סיבות לפסול אותן.

לא ידוע לי על איכות לא טובה שלהן, אבל הן כנראה פשוט לא מעוניינות למכור לקהל שאינו שבוי של מוסך או תחנת דלק.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מוזמנים לעיין במסמך רשמי של חברת מכוניות כלל לא רעה - מרצדס בנץ.

יש פירוט של שמנים בתקן מסוים הנדרש לדגמים מסוימים MB229.5. 

מצוין שכל השמנים המצויינים ברשימה  נבחנו ואושרו ע"י מרצדס בנץ. 

ציטוט

229.5   Multigrade service engine oils

The following product list should help you to select the correct operating fluid for your vehicle/major assembly from the variety of products in the market.
We are recommending to use exclusively the products listed in the following overview, because only these products have been tested and approved by Mercedes-Benz.
We recommend using only products

1. which are distinctly marked with the label indicating the approval of Mercedes-Benz, e.g. “MB-Approval 229.51”. Labels referring e.g. to “MB 229.51” don't have an approval of Mercedes-Benz.
  2. Which are listed in the current MB BeVo. Only listed products are tested and approved by Mercedes-Benz.

For use in vehicles/engines refer to Sheet 223.2

ובין שאר החברות המכובדות יש גם שמן של חברת "פז" מחיפה :

PAZ Extreme PS 5W-40	

x	Paz Lubricants & Chemicals Ltd., Haifa/ISRAEL

https://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.5_en.html

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...