Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שרשור ההערות לנהגים המוסיפים שמן בתחנות דלק, עם הערות לגבי התאמת השמנים לדגם הרכב, אני מבקש להעלות שאלה שמנקרת בי זמן רב:

בפורום הזה יש מוסכמה ששמני מנוע מתוצרת הארץ הם מוצרים באיכות לא מספקת, והקפדנים שבחברים "מפנקים את הרכב" רק בשמנים מצותרת חוץ, בדרך כלל מזוכרים מספר מותגים.

אישית אני מקבל את השמן שמכניסים לי במוסך - בדרך כלל מתוצרת דלק או פז.

ואני שואל: האם אני מזיק לרכב שלי? האם אני מקצר את חיי המנוע? או שמא מדובר בסטיגמות מהימים שבהם תוצרת הארץ נחשבה ירודה ומוצר נחשב ראוי רק אם הגיע מגרמניה או אמריקה (המונח אמריקה, לא ארה"ב. ובאותם ימים גם תוצרת יפאן נחשבה לירודה, בערך במעמד של מוצרי עליאקספרס היום).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מזיק לרכב, בתנאי שהשמן עומד בדרישות היצרנים מבחינת התקנים.
איך אתה יכול לבדוק חוץ מלראות את מה שרשום בקבלה ולהאמין לזה?
לרוב אתה לא יכול.
כי אינך רואה את האריזה ומה שרשום עליה.
לפעמים ממלאים את השמן מצובר ולא ממיכל קטן עם מדבקה.
דבר נוסף - במחיר שמוסכים מורשים מתמחרים שמן "פז" אתה יכול לקנות שמן הכי יקר ומיצרן הכי נחשב בעולם, לרוב בפחות משמן "פז".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עזוב את המחירים. השאלה היא האם לסטיגמה יש בסיס מחקרי. האם אכן "יקר הוא יותר טוב" או שזו מוסכמה לא מבוססת?

אם אין הבדל באיכות - אז אני לא מפסיד (אלא אם אני מתחיל להתעסק עם קנית שמן במקומות אחרים וסחיבתו למוסך, אני אפילו לא בטוח שאין בנסיעות הנוספות בזבוז כסף). 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמן פז יקר כי המוסך רוצה להרוויח עליך. לא כי חברת "פז" השקיעה בפיתוח שמנים יותר מחברת Castrol/ Motul/ Valvoline ועוד.
כאשר אתה קונה בחנות אתה קורא את מה שרשום על אריזה.
יש יצרנים שדורשים שמן בתקן מסויים ומאוד ספציפי משלו ( לא סוזוקי ).
במוסך מה שנשאר לך, זה לסמוך עליו שממלאים לך שמן שעומד בדרישות.
ב 140₪ אתה קונה לבד שמן סינטטי מלא של Motul מהסדרה הגבוהה, כאשר במוסך מחייבים אותך קרוב ל 200₪ על שמן "פז" ( לפני מע"מ ).
על מה תסמוך יותר?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

ואני חוזר ומקשה: מה הופך את ה"סדרה הגבוהה" לעדיפה? אין לי מושג כמה השקיעה פז במחקר או רכישת טכנולוגיה וכמה השקיעה מוטול. השאלה היא מה יתרונו של אותו "מוטול מסדרה גבוהה" על פני שמן של פז שעומד באותו תקן. והאם יש טעם להתאמץ ולרכוש שמן שלא באמצעות המוסך - אם למנועים המסורתיים של סוזוקי ואם למנוע הטורבו של הסיאט שרכשתי לאחרונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הסדרה הגבוהה של Motul (8000) זה שמן סינטטי מלא בתקן SN.
אתה יכול גם להכנס לאתר של כל יצרן שמנים גדול ולראות איזה שמן בדיוק מתאים לרכב שלך ( בדרך כלל יש כמה סוגים מאותו היצרן ).
לא יודע מה ממלאים לך במוסך.
לא נראה לי שיש נזקים משמנים של פז. גם במוסכי טויוטה משתמשים בשמן של פז, רנו מזמן על שמנים של פז. המנועים מחזיקים מעמד אם מחליפים שמן בזמן. לא שמעתי על בעיות סדרתיות במנועים של טויוטה, גם לא של רנו.
לי מפריע לשלם כפול על משהו שאני לא בטוח לגביו.

פורסם

בגדול, "פז שמנים וכימיקלים" היא חברה עם ליין מוצרים שבא לענות על צורך מקומי בעיקר ולכל מוצר רשימת תקנים ברורה - כאשר לעיתים ישנם מוצרים שמיועדים באופן ספציפי למוצר מסויים (כמו למשל "פזגיר" 80W" שמיועד לסובארו ידנית ישנה).
בקטגוריית שמני המנוע הם מחזיקים מוצרים ייעודיים ל VW (עם תקנים מסויימים כמו 504, 507 וכד'), לדגמי PSA (תקן 2312) ועוד תקנים כאלה ואחרים של מותגים אחרים (קרייזלר, אופל וכד') ובמגוון צמיגויות לרכבים מודרניים (0W30, 5W20 וכד').
אין להם מבחר גדול מידי של צמיגויות אבל יש להם חלק מכובד במה שצריך לרכבים בארץ.

בקטגוריית השמנים לתיבות הילוכים הם מחזיקים מוצרים שגם כן מתאימים לשוק הישראלי כמו למשל: נוזל תיבת הילוכים CVT (לא כולל טויוטה ופורד), נוזל תיבת הילוכים אוטומטית לרכבים אירופאיים (תקן LT71141 לתיבות AL4 למשל ולתיבות של VW מסויימות).
בסה"כ לדעתי הם בסדר גמור ויש פה הרבה עניין פסיכולוגי מאשר תכל'ס (חשוב לציין שהמוצרים שלהם לא בדיוק נמצאים על כל מדף של חנות חלפים ולכן עיקר השיווק שלהם הוא למוסכים ובתחנות הדלק שלהם).

אגב, גם סונול מוכרים שמנים (מאוד איכותיים) וכמדומני רובם בייבוא מחברות מוכרות מחו"ל. לפי הקטלוג באתר - המבחר שלהם מצומצם.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי אישית שום עניין פסיכולוגי, אני לא חושב שיש בעיה עם השמנים האלה ( ברמה שאני חושש להכניס אותם לרכבי ) חוץ מהמחיר שלהם במוסכים.

פורסם
לפני 1 שעה, sperial כתב:

עזוב את המחירים. השאלה היא האם לסטיגמה יש בסיס מחקרי.

לא.

זה יכול להיות נכון ויכול להיות לא נכון ביחס לשמן ספציפי, אבל לדעה הגורפת הזו אין שום בסיס. השמן של פז (לצורך העניין) יכול להיות שמן מוגמר שהם קונים as-is מיצרן גדול בחו"ל ומבקבקים במיכלים עם מדבקה שלהם, או שמן שהם מכינים משמני בסיס מתוצרתם יחד עם חבילות תוספים שהם קונים מיצרן כלשהו (ייתכן תחת רישיון/הסכם ידע/שיתוף פעולה מסחרי כלשהו). לי או לך אין דרך לדעת, אלא אם יש לך מידע פנימי, או לחילופין תוצאות בדיקה ממעבדת שמנים.

חזיר דיזל

פורסם

ניסיתי לגגל - לא מצאתי שום תשובה. רק  עמידה בתקנים כאלה ואחרים. האמת היא שמצאתי יותר נתונים לגבי דלקול, ואם הבנתי נכון הם גם מייצאים. אבל זה היה די עמום.

פורסם

מידע לא תמצא, אלא אם כן יש לך מידע פנימי, או שאתה בברנז'ה של אנשי מקצוע בתחום, או שערכת מבחנים השוואתיים ובדיקות.

פתחת פה תיבת פנדורה לא קטנה, יש פורום שלם שמוקדש לשמני רכב ושם אנשים מתווכחים כל היום אם הכי טוב זה השמן הזה או ההוא, יש יוטיוברים שעושים מבחנים השוואתיים ומעלים לרשת, וכן הלאה. שורה תחתונה, אין בסיס לחשש, אם אתה רוצה להגדיל ראש תביא למוסך איתך שמן לבחירתך מאחד המותגים החזקים (בתנאי שהרכב לא באחריות - אחרת רוב הסיכויים שלא יסכימו). אני גם משקה את הרכב שלי במוטול או ליקווי מולי, בתכל'ס יכול להיות שאני יכול בשקט להסתפק בשמן של צ'מפיון שזול יותר בכמה עשרות אחוזים. פסיכולוגיה נטו.

ד"א, דבר אחד שכן צריך לחשוש ממנו באופן כללי הוא זיופי שמנים. אני לא יודע עד כמה זה קיים בארץ, אבל זו תעשיה משגשגת במזרח אירופה למשל. מי שקונה שמן צריך לוודא שהוא קונה מחנות רצינית שהיא מפיץ מורשה. ככל שאני יודע בד"כ מזייפים שמנים מהמותגים הגדולים, אף אחד לא יטרח לזייף שמן של מותגים זולים יחסית.

חזיר דיזל

פורסם

הדרך היחידה באמת לדעת אם שמן ממותג אירופאי מוכר לא שונה משמן מקביל של  "פז" - בדיקה במעבדה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 13 שעות, קורן בן אשר כתב:

ד"א, דבר אחד שכן צריך לחשוש ממנו באופן כללי הוא זיופי שמנים. אני לא יודע עד כמה זה קיים בארץ, אבל זו תעשיה משגשגת במזרח אירופה למשל. מי שקונה שמן צריך לוודא שהוא קונה מחנות רצינית שהיא מפיץ מורשה. ככל שאני יודע בד"כ מזייפים שמנים מהמותגים הגדולים, אף אחד לא יטרח לזייף שמן של מותגים זולים יחסית.

שמעתי על מקרים גם בארץ, כמדומני רון התייחסות לזה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 32 דקות, dalet11 כתב:

הדרך היחידה באמת לדעת אם שמן ממותג אירופאי מוכר לא שונה משמן מקביל של  "פז" - בדיקה במעבדה.

או ידע על תהליכי הפיתוח, הייצור ובקרת האיכות.

וכיוון שהמידע היחיד שמצאתי הוא על עמידה בתקנים שאלתי כאן, אולי יש מישהו שיכול לענות כן/לא/קצת/הרבה ולטובת מי, גם בלי פירוט.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לא יכול להיות בטוח לגבי שמני המנוע של פז, אך בתחום אחר, יודע מעבודתי שהשמנים של פז הם בסדר גמור. אנו משתמשים בשמנים של פז, שברון, מוביל וכו'. נתקלנו כבר בשמנים של יצרנים מוכרים שהיו דווקא בעייתיים לשימוש שלנו (קונוקו פיליפס למשל).
באופן כללי התחום הזה של שמנים הוא מאוד בעייתי. יצרנים (כולל אותנו) לרוב, ימליצו רק על שמנים שאיתם יש להם כבר ניסיון. אפשר לקרוא מפרטים עד מחר ולמרות שנראה שיש התאמה, לגלות בפועל התנהגות בעייתית, בין אם זה זרימה דרך פילטר, ובין אם תכונות התחמצנות וספיחת מים וכתוצאה מכך מרווחי החלפה לא מתאימים.

• תוכן חדש...