Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במכוניות המודרניות כאשר המנורה דולקת לאורך זמן הוא מפסיק לציין כמה ק"מ עד לתדלוק ומופיע במקום מספרים "---".

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן ויש כל מיני אלגוריטמים. 

יש מכוניות שהוא מפסיק לרשום הערכת מרחק לתדלוק ובמקביל הנורה בשעון דלק מתחילה להבהב, יש מכוניות שהוא ביחד עם הנורה רושם 80km to empty ואחרי שנוסעים 80 ק"מ מראה קווים ועוד.

בכל מקרה לוקחים הרבה מקדם בטחון וגם אחרי שמופיעם הקווים (---) יש במיכל עוד כמה ליטרים, נגיד 3 ליטרים. 

פורסם
לפני 36 דקות, Buki כתב:

הנקודה היא שבמכוניות מודרנית שעון דלק הוא ממוחשב, הוא לא מחובר ישירות למצוף במיכל דלק.

המחשב יכול לקחת לדוגמא צריכה ממוצעת ב X ק"מ האחרונים ואם היא גבוהה, ידליק את הנורה כשנשארים 10 ליטר, אם היא נמוכה ידליק כשנשארים 7 ליטר.

אני לא בטוח שזה עובד כך אבל יכול מאוד להיות שכן. 

זה נשמע לי די לא הגיוני, אבל הכי פשוט ללכת לספר רכב ולקרוא..

אגב הסנדרו רכב די פשוט ויש מצב ששם הכל כמו פעם.

פורסם

ספר רכב בכל המקרים שאני ראיתי נותן טווח גדול 5-8 ליטר. שזה די ברור גם בלי שום ניסוי. 

כמו פעם זה היה ככה - נדלקה נורה, אחרי זה הרכב בשיפוע - היא כבית. בפינה נדלקת, במישור כבית. 

אם היא נלדקה ודולקת רצוף עד התדלוק, יש התערבות מחשב.

פורסם (נערך)

כן.

ב 206 זה גם מתנהג אותו דבר, ונראה שגם שם היא נדלקת כשיש 7 ליטר במיכל (במישור), אבל אין לי ספר רכב אז לא יודע מה רשום שם.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

בכל מיכל יש דפנות צדדיות שנאגר בהן בערך 5-7 ליטרים, 

ראיתי אנשים שנתקעו לאחר שהרכב כבה, הם נדנדו את הרכב מצד לצד כדי שהדלק ינזל מהדפנות אל תחתית המיכל,

הרכב הניע והמשיך בנסיעה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

בדיוק כמו שבוקי אמר, יש היום ברכבים אלגוריתם להדלקת נורית הרזרבה, שתלויה בתצרוכת דלק הממומצעת של X דקות אחורה של הנסיעה או X קילומטרים  ולא בכמות בפועל שנשארה במיכל.

זאת אומרת שזה יכול להיות שנשארו  5 או 10 ליטר במיכל, תלוי איך ואיפה אתה נוהג.  התכנון של היצרנים הוא להדליק את הנורה עם טווח של 75-100 ק"מ עד שנגמר הדלק לגמרי ותתקע עם הרכב. 

בבקשה לא לבצע ניסוי כמו שהוצא ולא להגיע למצב שמשאבה הדלק החשמלית פועלת ללא דלק בתוכה.  

זה פשוט מתכון לכשל של המשאבה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

תכלס אני רוצה לאמור דבר אחד. אין בארץ בשום מקום מרחק כזה בין שתי תחנות דלק שלא מאפשר הגעה לתחנת דלק הקרובה אחרי שהנורה נדלקת. 

אני חושב שאפשר לקחת כהנחת עבודה טווח של 60 ק"מ, בדרך כלל יש יותר אבל 60 זה המינימום. 

פורסם

עם יש התקן תדלוק ואתה מוגבל לחברת תדלוק מסויימת, אז יש מצב כזה.

בכל אופן,  להגיע למצבים שאתה נתקע בלי דלק, זה סתם חוסר אחריות בסיסית כנהג. 

פורסם

יש לי דלקן, בפעם או פעמיים שהייתי במצב הזה מלאתי כמה ליטרים בתחנה של רשת אחרת במזומן. לא סיפור.

פורסם
לפני 1 שעה, danniel כתב:

בדיוק כמו שבוקי אמר, יש היום ברכבים אלגוריתם להדלקת נורית הרזרבה, שתלויה בתצרוכת דלק הממומצעת של X דקות אחורה של הנסיעה או X קילומטרים  ולא בכמות בפועל שנשארה במיכל.

זאת אומרת שזה יכול להיות שנשארו  5 או 10 ליטר במיכל, תלוי איך ואיפה אתה נוהג.

יש לך סימוכין לדבר?

אם זה אכן המצב זה דבילי, מאוד. כי הנהג בעצם לא יודע כמה דלק יש לו במיכל כשנורה נדלקת.

ומה אם הוא נוסע בירידה ואח"כ  מגיעה עליה, הנורה תדלק כשיש 3 ליטר במיכל כי הוא עושה 1/30 ואחכ בעליה הוא יתקע אחרי 20 קמ? זה לא הגיוני.  

היצרן לא יכול להתחשב בצריכת הדלק x קמ אחורה בשביל הנורה כי היא לא מעידה בכלום על צריכת הדלק העתידית.

וקראתי עכשיו ספר רכב של פג'ו 3008 משנת 2016. שם רשום שהנורה נדלקת כשיש 6 ליטר במיכל.

• אהבתי 1
פורסם

כמה דלק יש המיכל פחות חשוב מאשר הטווח הראלי שנשאר לך לנסוע. 

האלגוריתם לא קיים בכל רכב ויש עדיין כאלו שזה אנלוגי לגמרי. 

• תוכן חדש...