Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה בדיוק העניין. שכל עוד למחשב אין gps ומפת פקקים מעודכנת - אין לו שום מושג כמה קמ תוכל לנסוע.

מחשב הרכב יכול להציג השערה של קמ, וזה בסדר. אבל הנורה משמשת להתראה ואין פה מקום להשערות של המחשב.

לא פוסל שהמחשב הוא זה שמדליק את הנורה, אבל אולי זה נטו כדי למנוע את המצב שבו הנורה נדלקת ונכבית בשיפועים שונים - המחשב "מייצב" את הנתונים שמגיעים מהחיישן (אין פה חיישן נפרד לנורה בכל מקרה? כי להבנתי יש פה עניין של שני מקורות שונים למידע כדי לא להתקע בלי דלק במקרה ויש בעיה במצוף).

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח דוגמא. 

לפני שבועיים יצאתי מקיבוץ במרכז רמת הגולן עם נורת דלק דולקת וטווח 120 ק"מ  לתדלוק לפי המחשב. צריכה ממוצעת שהוא הציג הייתה 6 ליטר ל 100 ק"מ. 

התחלתי לעלות על החרמון, הצריכה הממוצעת קפצה ל 15 ליטר ל 100 ק"מ ואז המחשב הפסיק להציג טווח משוער לתדלוק, הציג (---). כנראה היה שינוי חריג בצריכה מבחינתו והוא על סמך זה "לא מוכן" לתת טווח משוער.

אחרי זה ירדתי מהרמה, שוב חזר להציג את הטווח.

לפני 43 דקות, Ooga כתב:

המחשב "מייצב" את הנתונים שמגיעים מהחיישן

בפיז'ואים ורנואים למינהם הכל מחושב, רק בהתענה הוא קורא את מצב המצוף ואחרי זה מחושב לפי כמות הדלק שהזריק. בטח גם במכוניות אחרות משהו דומה. 

פורסם

אני ממליץ לך לקחת 40 ק"מ מרגע שהנורה נדלקת ועד לתדלוק. מעבר לזה עלול להגרם נזק למנוע, ואולי לא יקרה כלום. אם הרכב חשוב לך הייתי נמנע מניסויים כאלה.

במקום זה כנס לבריכה וספור כמה שניות אתה יכול להשאר מתחת למים. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@Buki 

זה בדיוק מה שרשמתי - מחשב הדרך מראה טווח משוער, אבל זה לא קשור לנורת הדלק. היא נדלקת בנפרד.

ולמרות שבצרפתיות הכל מחושב, בכל זאת רשום שנורת הדלק נדלקת כשנשארו 6 ליטרים במיכל. זה מסתדר רק אם היא נדלקת על סמך חיישן נוסף במיכל הדלק.

פורסם
בכל מיכל יש דפנות צדדיות שנאגר בהן בערך 5-7 ליטרים, 
ראיתי אנשים שנתקעו לאחר שהרכב כבה, הם נדנדו את הרכב מצד לצד כדי שהדלק ינזל מהדפנות אל תחתית המיכל,
הרכב הניע והמשיך בנסיעה.
מאיפה הבאת את הדבר הזה?
ראית פעם איך נראה מיכל דלק?
אשמח שתאמר לי באיזה רכב זה קיים שאחכים קצת.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
לפני כשעה, Ooga כתב:

@Buki 

זה בדיוק מה שרשמתי - מחשב הדרך מראה טווח משוער, אבל זה לא קשור לנורת הדלק. היא נדלקת בנפרד.

ולמרות שבצרפתיות הכל מחושב, בכל זאת רשום שנורת הדלק נדלקת כשנשארו 6 ליטרים במיכל. זה מסתדר רק אם היא נדלקת על סמך חיישן נוסף במיכל הדלק.

ממש לא משנה אם זה נשמע לך הגיוני/מסתדר או לא...

יש חישוב מדוייק  מתי להדליק את הנורת התרעה וזה משתנה על פי נוסחה שקבע היצרן.

אין שום חיישן נפרד יש רק מצוף שבאמצעותו לוח השעונים יודע בכל זמן כמה דלק יש במיכל, בקירוב כמובן. 

כמובן איפה שזה קיים. כמו שאמרתי יש גם שיטה פשוטה של כמות מסויימת שנשארה במיכל מוגדרת בערך יחיד להדליק הנורה.

אלגוריתם כזה קיים ברכבים אמריקאיים חדשים כגון פורד וגנרל מוטורס

פורסם

מה הבעיה פשוט לתדלק פול טנק כשהנורה נדלקת ואז לחשב כמה ליטרים יש במיכל מינוס כמה ליטרים שתדלקת = כמות הדלק שנשארה מרגע שהנורה דולקת.

פורסם

הבעיה היא שאם ברכב יש האלגוריתם לחישוב מתי  להדליק הנורה אז זה לא יתן לנו אינדיקציה מוחלטת. 

שנית, מרגע שהנדלקת הנורה,  תחנת הדלק לאו דווקא תהיה סמוכה.

נתון טוב ושימושי יהיה אולי קיים בספר הרכב.

פורסם

אוקיי.. נדלקה נורה, ראית שנסעת 400 קמ בTRIP.

תדלקת ונסעת 420 ק"מ, יצא לך צריכת דלק של 1:10

אתה יודע שכבר נסעת 'בממוצע' על 2 ליטר דלק עם נורה דולקת

תוסיף את זה לחישוב

קיבלת מספר 'בערך'

פורסם

מספר "בערך" במכפלות של תצרוכת דלק  ממוצעת יתן לך דיוק של עשרות קילומטרים פלוס מינוס.

נראה לי שרוצים למצוא  נתון קצת יותר מדוייק. 

פורסם

בקיצור, למה להגיע למצב שנדלקת נורית שדלקת נגמר.

אין שום דבר טוב בזה וגם חסר הגיון ! מה שטוב במדינה הקטנה שלנו שעדיין יהיה מספיק דלק כדי להגיע לתחנת הדלק הקרובה מרגע שנדלקת נורית הזהרה.

פורסם

גם 

לפני כשעה, alechko01 כתב:

אין שום דבר טוב בזה וגם חסר הגיון

גם אין שום דבר רע בזה, רע זה לגמור את הדלק לגמרי. 

אם יש לי רכב עם מיכל 50 ליטר שמאפשר לי לתדלק פעם בשבוע, אני רוצה לתדלק פעם בשבוע ולא כל 5 ימים ברבע מיכל. 

לכן מתדלק אחרי שהנורה נדלקת. בתחנת דלק שנוחה לי בלי לשנות את מסלול הנסיעה. לפעמים זה 10 ק"מ אחרי, לפעמים 50. כל עוד יש דלק במיכל, אין שום בעיה עם זה.

פורסם

מי שבכל זאת רוצה לדעת כמה ק"מ אפשר לנסוע מרגע שנדקלת הנורה, המלצתי היא: 

בהנחה שאין אלגוריתם,  לבדוק ספר הרכב כמה ליטר יש במיכל שנדלקת הנורה או לבדוק עם סורק תקלות, במידה ויש לוח שעונים בעל ממשק OBD הנתון  של כמות דלק במיכל, אמור להיות קיים שם וקריא עם סורק תקלות. 

פורסם

המצוף שמודד את כמות הדלק מיכל אינו מדוייק, אז בכל מקרה אי אפשר לערוך חישובים עד רמת הקילומטר, גם אם הצריכה היתה קבועה. כמובן הצריכה לא קבועה, גם באותה הנסיעה. בטסלה ניתן לראות גרף של צריכת החשמל במהלך 10, 25 ו-50 הק"מ האחרונים ולקבל טווח משוער ע"פ רמת הטעינה והצריכה הממוצעת לכל אחד מהמרחקים האלו. אם מעבירים בין התצוגות גם האומדן משתנה, לפעמים באופן דרסטי.

• תוכן חדש...