Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם אני יודע שלא מומלץ להגיע למצב כזה אבל בכל זאת במקרה ו... ולכל חירום, הייתי רוצה לדעת כמה בדיוק קילומטראז' נשאר לי (בנסיעת סבתא רגועה משולבת) מרגע שנורית הדלק נדלקת ועד שבפועל נגמר הדלק. 

השאלה האם אפשר לעשות ניסוי כזה, למה לצפות ברגע שנגמר הדלק והאם זה יכול לפגוע מכנית ברכב. 

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לעשות הכל, לא יודע מה זה נותן אבל ברור שניתן.

תחכה שהמנורה תדלק ואז תיסע עד שהרכב יכבה. תראה כמה ק"מ עברו מהרגע שהמנורה נדלקה ועד שהרכב נכבה.

רצוי שיהיה לך מיכל עם דלק ברכב כי אתה לא יודע איפה תיתקע.

האם זה יכול לגרום לנזק מכני? זה יכול לגרום לנזק למשאבת דלק (אין מה שיקרר אותה - הדלק מקרר אותה), מזרקים יכולים להיסתם מלכלוך, פילטר יכול להיסתם.

כל מה שקשור למערכת הדלק יכול להיסתם.

פורסם

כן ככה חשבתי לעשות. איך שנדלקת הנורית לאפס קילומטראז' של נסיעה ולנסוע עד שנגמר הדלק (מן הסתם אני אקח איתי מיכל דלק כדי למלא אחר כך). 

אבל לפי התיאור שלך לגבי נזק מכני אולי זה לא כדאי לביצוע כל כך חח

פורסם
לפני 5 דקות, asix כתב:

אפשר לעשות הכל, לא יודע מה זה נותן אבל ברור שניתן.

תחכה שהמנורה תדלק ואז תיסע עד שהרכב יכבה. תראה כמה ק"מ עברו מהרגע שהמנורה נדלקה ועד שהרכב נכבה.

רצוי שיהיה לך מיכל עם דלק ברכב כי אתה לא יודע איפה תיתקע.

האם זה יכול לגרום לנזק מכני? זה יכול לגרום לנזק למשאבת דלק (אין מה שיקרר אותה - הדלק מקרר אותה), מזרקים יכולים להיסתם מלכלוך, פילטר יכול להיסתם.

כל מה שקשור למערכת הדלק יכול להיסתם.

איך הלכלוך יעבור את המסנן של המשאבה ויגיע למזרקים?

פורסם

הפילטר לא מסנן הכל. לכלוכים קטנים מאוד יכול להיות שהוא לא יסנן וייתכן שיעברו אותו. מצבור גדול של לכלוכים קטנים יכול לסתום את המזרקים ( הסבירות נמוכה אך יכול לקרות).
תפקיד המסנן הוא למנוע מעבר של לכלוכים במצבים רגילים ונורמלים.
כשאתה שואב את הדלק מהתחתית של הרכב וגורם לו לנסוע עד הטיפה האחרונה זה מצב קיצוני ואינו מצב סביר ולכן ייתכן שהפילטר לא יסנן הכל.
כמובן שאחרי ניסוי כזה חובה להחליף מסנן דלק.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

מכיוון שהלכלוך לא נמצא בנקודה מרכזית אחת אלא לכל רוחב ואורך המיכל, הסבירות שלכלוך ישאב ויעבור את הפילטר יחסית נמוך.

כאשר הדלק נגמר, רוב הלכלוך מתרכז היכן שנשאר דלק ואז השאיבה כוללת הרבה לכלוכים ביחד עם הדלק.

• אהבתי 1
פורסם

לפני 1 שעה, Krishi כתב:

השאלה האם אפשר לעשות ניסוי כזה, למה לצפות ברגע שנגמר הדלק והאם זה יכול לפגוע מכנית ברכב. 

זה ניסוי מיותר לגמרי מכיוון שאין בזה דיוק של 100%. 

מאות פעמים תדלקתי מיד אחרי שהנורה נדלקת. יש לי מיכל 53 ליטר.

פעם זה יצא 44 ליטר, פעם 46, פעם 48.

פשוט צא מנקדות הנחה שאחרי הנורה נשארים כ 7 ליטר. 

איזה אוטו זה?

פורסם

ברור לי לגמרי שאין פה 100% אבל זה כן יכול לתת לך אומדן כלשהו שיוכל לעזור במקרים שונים. סתם דוגמא נגיד ואתה מגלה שמרגע הדלקת הנורית יש לך בערך עוד 50 ק"מ עד שהאוטו שובק חיים ותחנת דלק הקרובה רק עוד 30 ק"מ אז אתה יודע שתוכל להגיע בלי חשש. 

יש לי דאצ'יה סנדרו סטפוויי 2016. אגב רשום בספר רכב שיש לי מיכל דלק של כ50 ליטר למרות שבפועל הייתי מתדלק גם 60+ אז אני לא מסתמך על זה כל כך. 

פורסם (נערך)

בספר הרכב רשום בדרך כלל כמה דלק נשאר כשהנורה נדלקת.

כמות הדלק היא האומדן היחיד, כי כמות הקמ שתיסע יכולה להשתנות בצורה קיצונית כתלות בתוואי הנסיעה ולכן אינה רלוונטית כלל.

סביר להניח שיש לך 7 ליטר רזרבה. בבינעירוני זה בערך 110 ק"מ, בעירוני זה 60-70 קמ, ובתוואי הררי או פקוק זה יכול להיות גם פחות מזה.

אם ממש בא לך לדעת, מלא פול טנק, סע 100 קמ, ותדלק פול. תבדוק כמה ליטרים נכנסו - פחות משבע? אתה יכול לנסוע מעל 100 קמ מהנורה. יותר משבע? פחות מ 100 קמ.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הנקודה היא שבמכוניות מודרנית שעון דלק הוא ממוחשב, הוא לא מחובר ישירות למצוף במיכל דלק.

המחשב יכול לקחת לדוגמא צריכה ממוצעת ב X ק"מ האחרונים ואם היא גבוהה, ידליק את הנורה כשנשארים 10 ליטר, אם היא נמוכה ידליק כשנשארים 7 ליטר.

אני לא בטוח שזה עובד כך אבל יכול מאוד להיות שכן. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...