Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פה נהגי משאיות ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. 

לא ידוע אם הנושא הזה שייך לפורום פשוט לא ראיתי מקום אחר שיותר מתאים מכאן וגם יש פה מגוון נהגים גדול אז זה דיי יעיל עבורי. 

לנושא..

נהגי משאיות בפה עובדים בכל מיני חברות..

אתם יכולים לספר לי על מקום העבודה שלכם? כמה שעות עבודה, תנאים, הטבות, איזה רכבים איתם נוהגים וכו'..

זה מאוד יעזור לי לדעת איפה כדאי להתחיל לעבוד.

פורסם

פעם אחרונה שחילטרתי כנהג משאית  זה היה לפני...אנאערף, 5 שנים?, זמן קצר בשביל למלא זמן בין עבודות.

א. תלוי איזה משאית אתה מדבר, עולם של משאיטת 5, 7, 12 ו-15 טון זה עולם שונה מעולם של מעל 15 ועולם מאשר משאיות עם טריילרים.

ב. משאיות של עד 12 טון זה בעיקר עבודת סבלות.

לרוב אתה מגיע בבוקר, המשאית עמוסה ואתה יוצא לדרך, נגיד 5 בבוקר.

אתה יוצא ממקומות, פורק משטחים בעזרת, לעיתים, מלגזה ידנית.

לעיתים אתה צריך לפרק את המשטחים.

לרוב, אתה עושה את העבודה לבד.

משאיות הן יכולות להיות ממרצדס ספרינטר, מרצדס אטגו בחברות יותר גדולות.

בחברות הקטנות זה היונו או איסוזו שזה משאיות מסריחות, לא נוחות ומעצבנות.

ג. במידה ואתה עובד על משאית של עד 15, לעיתים תקבל מלגזה חשמלית, לעיתים תקבל עוזר לסבלות (בחברות גדולות, קוקה קולה, טרה, תנובה...)

המשאיות יהיו וולבו, מרצדס אטגו, רנו (אחלה משאית).

גם בסעיף ב וגם בסעיף ג', רוב העבודה מתבצעת בתוך ערים, פקקים, בעיות העמדת משאית ואי סבלנות מפקחים.

ד. במידה ותעבוד על משאית מעל 15, בוודאות אתה מקבל עוזר + מלגזה חשמלית.

ה. במידה ואתה עובד על משאיות עם נגררים (טריילר) אתה מגיע למשאית, בודק את החיבורים של הנגרר ולעיתים אתה מתחבר.

נוסע לנקודת אספקה ושם אתה מחכה במשאית עד שיסיימו לפרוק אותה, דבר שיכול לקחת זמן.

בסעיף ד וסעיף ה', לרוב, אתה מגיע למרכזים לוגיסטיים מסודרים עם עמדות להעמסה/פריקה של המשאית.

במשאיות של עד 12 טון, אני חושב שיש הגבלת שעות של 12 שעות עבודה (לא סגור על זה) ולכן העבודות האלה מתמקדות בהתחלת עבודה ב5 בבוקר ושעת סיום תלוייה בך.

סיימת את קו החלוקה והגעת לבסיס האם?, סיימת את יום העבודה, יכול להיות ב10, יכול להיות ב12 או 15:00, תלוי בקו שתקבל ובכמות המשלוחים.

בחברות הובלה כמו פדקס וups העבודה כוללת גם אספקת חבילות וגם איסוף חבילות.

אתה מקבל קו מסודר בבוקר של אספקה ואיסוף.

בנוסף, בחברות תובלה, לרוב אתה לבד, אתה יכול לקבל משאית קבועה אחרי זמן מה, שרק אתה נוהג בה וגם קו/איזור קבוע.

הדבר המבאס זה להיתקע עם תקר בגלגל, כי אי אפשר להחליף לבד ואתה צריך שבעל מקצוע יגיע אליך.

היתרון בעבודה הזו?, טרם מצאתי.

• מעניין 3

פרנקופיל מושבע!

פורסם

עוד היבט שכדאי להסתכל עליו, המצב התחזוקתי של המשאיות.

בחברות עם צי גדול של משאיות (לדוגמא, דיפלומט, צי 15 טון), המשאיות מלוקקות. יש נהלי עבודה מסודרים. כשנהג מגיע למחסן לפרוק סחורה, הוא ירד מהמשאית עם אפוד זוהר.

מנגד, בחברות קטנות יותר, שיש להן מחסן עם כמה משאיות, יותר נפוץ למצוא משאיות מלוכלות עם מנורות שרופות, חריגה בזמן/ק"מ של טיפולים שנתיים, ולא תמיד יש נהלי עבודה/בטיחות ברורים.

מחזק את אריאל, עד 12 טון (כולל), זה להיות סבל. בחלק מהחברות, גם אם יש לך עוזר נהג, אתה תצטרך לעזור לו לפרוק סחורה.

ולפרוק במרכז העיר זה סיוט. קו חלוקה מתחיל ב-4-5 בבוקר, ונגמר מתי שאתה מסיים אותו.

לדעתי ב-15 טון (C/C+E) יש יותר אופציות. אתה נוהג, יש פחות פריקה והעמסה של המשאית. יש גם מערבלי בטון, מובילי עפר, מכולות, רמסע, מנופים.

פורסם

עד 12 טון זה באמת עבודה קשה בגלל באתי לפורום כדי לברר לעומק.. 

מה שעוד חשוב לי זה הנושא של תחזוק ובטיחות המשאית שאני נוהג בה.

כל כמה זמן דואגים לעשות למשאיות טיפול, ועד כמה הם לוקחים ברצינות את הנושא הזה. 

כי כשאני בכביש 6 כל יום כל שעה יש 3-2 משאיות תקועות בצד הדרך.

פורסם
בתאריך 29.7.2020 בשעה 22:54, ariel000 כתב:

במשאיות של עד 12 טון, אני חושב שיש הגבלת שעות של 12 שעות עבודה (לא סגור על זה) ולכן העבודות האלה מתמקדות בהתחלת עבודה ב5 בבוקר ושעת סיום תלוייה בך.

סיימת את קו החלוקה והגעת לבסיס האם?, סיימת את יום העבודה, יכול להיות ב10, יכול להיות ב12 או 15:00, תלוי בקו שתקבל ובכמות המשלוחים.

מגבלת שעות נהיגה רלוונטית לכל נהגי המשאיות בכל המשקלים.

במשאיות ממשקל 8 טון ומעלה חובה להתקין טכוגרף שמתעד את זמן הנסיעה ומהירות הנסיעה.

לכן מי שרוצה לתחמן את המערכת ולחרוג מ-12 שעות נהיגה ירכוש משאית במשקל 7.99 טון ומטה.

בתאריך 30.7.2020 בשעה 13:24, היי ביי כתב:

עד 12 טון זה באמת עבודה קשה בגלל באתי לפורום כדי לברר לעומק.. 

מה שעוד חשוב לי זה הנושא של תחזוק ובטיחות המשאית שאני נוהג בה.

כל כמה זמן דואגים לעשות למשאיות טיפול, ועד כמה הם לוקחים ברצינות את הנושא הזה. 

כי כשאני בכביש 6 כל יום כל שעה יש 3-2 משאיות תקועות בצד הדרך.

התשובה כאן הרבה יותר מורכבת כי זה תלוי אם המשאית נרכשה בבעלות ישירה מהיבואן או נמצאת במסלול של ליסינג/הסכם אחזקה עם היבואן של המשאית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני אתן לך שורת סיכום,או שורה תחתונה,קרא לזה איך שתרצה...

אם אתה ממתכוון לעסוק בזה כל החיים,תוציא רשיון c ולאחר מכן e.. ברשיון עד 12 יהיה קשה למצוא עבודות עם פרנסה מכובדת למשפחה וילדים...

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם אתה רוצה לעבוד על משאית שמורה, אז זה רק החברות הגדולות, UPS, DHL, FEDEX.

קח בחשבון שלפחות בחצי שנה ראשונה אתה יכול להחליף משאית כל יום עד שתגיע לדרגה שבה תקבל משאית קבועה שלך.

חברות קטנות לרוב עובדות עם איסוזו והרכב ספג מלא, אבל מ ל א התעללויות.

נסעתי על משאית שבשביל לנסוע ישר ההגה היה מסובב ב-90 מעלות.

משאיות לרוב הן סוסי עבודה, הן נבנות מהבנה שחיים קלים לא יהיה להם.

בחברות קטנות הדגש על בטיחות הוא בגדר המלצה אלא אם הוא רשום בחוק ועלול לגרום הוצעה כספית.

זה אומר שהמשאית לא תמיד מטופלת בזמן, דברים שבורים וכו.

בנוסף אתה תלוי ברחמי המחסן, עד כמה בא להם לעבוד.

לא פעם, לא פעמיים וגם לא 8 פעמים, יצא לי לקחת משטח וטראח...המשטח קרס/התפרק בגלל שהמחסנאי התעצל ועשה סיבוב שרינק אחד בלבד ועכשיו אתה צריך כמו כלב, לפרוק את זה חבילה-חבילה וכולם עצבנים וצועקים עליך.

שעות נהיגה/עבודה, זה לא דבר קדוש בארץ בשום חברה.

אתה עלול לחרוג מעל שעות הנהיגה המותרת (בעיקר עד 15) והדוח יהיה על חשבונך.

אל תעשה קו שקשור, איכשהו, לנמל התעופה, אתה יכול לסיים את הקו, הגעת לממ"ן לפריקת סחורה ואתה עכשיו יכול לחכות 3 שעות בתור ואחרי שנכנסת לפריקה, יכול לחכות עד שמישהו יגש אליך, אלא אם תצעק ותעשה הרבה רוח.

רוצה לעבוד בתור נהג?, תחפש עבודה בתור נהג עד 3.5 או לחילופין תעשה רשיון מעל 15, יהיה לך עוזר ותעבדו ביחד ואז תעשה מובילית ותצטרך רק לנהוג

נהג משאית זה מקצוע חרא, מצטער.

לפני 4 שעות, redroze כתב:

התשובה כאן הרבה יותר מורכבת כי זה תלוי אם המשאית נרכשה בבעלות ישירה מהיבואן או נמצאת במסלול של ליסינג/הסכם אחזקה עם היבואן של המשאית.

פחות רלוונטי של מי המשאית.

בחברה גדולה עם צי משאיות, תשבית משאית לתיקון ותיקח אחרת לבצע את העבודה.

חברות קטנות, כל רגע שהמשאית עומדת = כסף וכמו שכתבתי, בטיחות זה לא דבר חקוק בסלע, אלא אם זה עלול להיגמר בדו"ח ולרוב זה תחזוקת שבר.

עריכה אחרונה על ידי ariel000
  • רעיון טוב! 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם

גם בחברה עם 20 משאיות רכב עומד=כסף.

יש חברות קטנות עם משאית אחת או שתיים ששומרות על הרכב מטופל כמו שצריך ויש גדולות שלא (כשיש אחת פחות כואב בכיס לשים 6000 שקל מאשר כשיש 10 וצריך לשים 60,000) אז כל מקרה לגופו.

זו עבודה קשה שהמשכורת נבנית הרבה על שעות נוספות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 30.7.2020 בשעה 23:28, ariel000 כתב:

רוצה לעבוד בתור נהג?, תחפש עבודה בתור נהג עד 3.5 או לחילופין תעשה רשיון מעל 15, יהיה לך עוזר ותעבדו ביחד ואז תעשה מובילית ותצטרך רק לנהוג

מה זה מובילית?  < גוגל>

פורסם

איזה רישיון יש לך?

אם יש לך עד 12- כמו שאמרו זה כל התחום החלוקה (משאיות חלוקה עירוניות).

אם תגדיל למעל 12 (משא כבד)- משאיות עפר, חלוקה, מערבל, אשפה, מובילית עד 5 רכבים, מנוף, חומ"ס ועוד.

לרוב גם תהיה דרישה לניסיון (איזה שהו ניסיון נהיגה במשאית). 

בחלק מהחברות הגדולות גם ק. בטיחות עושה טסט פנימי למועמד לתפקיד.

כבר אומר לך שבתחום הזה חוסכים חזק על הנהג. שעות על הכביש - משכורות נמוכות.

לדוגמה הייתי בראיון על חומ"ס, הוצע לי שכר מינימום + פרמיות= סוף חודש בערך 9 אלף ש"ח.

על משכורת 9 אלף ש"ח אין לך חיים. כל היום משאית ולבוא הביתה לפיפי ולישון.

אם יש לך רצון ואפשרות גם ללמוד מקצוע אחר- אל תסתכל לאחור. 

תחשוב על זה.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...