Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בקרוב מזמינים מטבח וכבר עכשיו רוצים לדעת את המידות של מוצרי החשמל.

המטבח די גדול, אז חשבנו ללכת על מקרר 120, בנוסף נרכוש תנור בנוי, מדיח, כיריים אינדוקציה או משולב אינדוקציה.(או בכלל להפריד, שיהיה נגיד 2 גז עצמאי ו 4 אינדוקציה)?

על מה כדאי לשים דגש? קראתי באינטרנט בנושא הגז של המקרר שיהיה מהסוג הישן 134.

להקפיד אחריות ארוכה ככל האפשר.

לא הגדרתי תקציב אבל גם לא מעוניין סתם לזרוק כסף, בסה"כ אנחנו משתמשים סטנדרטיים. לא מחפשים להשתגע.

מאיזה חברות כדאי להתרחק? על מה אתם ממליצים?

תודה

עריכה אחרונה על ידי D1winner

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם (נערך)

רוב מכשירי החשמל מגיעים במידה אחת או שתיים סטנדרטיות. - תנור אפיה, כיריים, מדיח כלים, מכונת כביסה, מייבש כביסה. מקררים מגיעים בשלל מידות וצריך להעריך מה יהיה גודל המקרר המתאים לצרכיכם ולמידות המטבח, ולהכין נישה מתאימה כך גם לגבי מקפיא. גם מיקרוגל יכול להיות במידות שונות, אבל ההבדלים לא גדולים במיוחד. אישית אני בעד מכשירים יותר גדולים ואם אתם משפחה צעירה חשוב שהמיקרוגל יתאים לחימום בקבוק תינוק בעמידה. אז לכו לחנויות ומדדו כמה מכשירים כדי לקבוע את המידות הדרושות. כמובן שמיקרו על השיש לא מהווה בעיה מבחינת המידות.

לגבי מקרר - לשים לב גם לגובה אם אתם רוצים קלפה מעליו. ואולי להשאיר איזה מרווח למקרר יותר גדול.

לגבי כיריים - אני לא רואה הגיון במכשיר משולב גז ואינדוקציה. אישית עברתי לאינדוקציה, אמנם בשל אילוץ (בעיה במערכת הגז הביתית), אבל לא מסתכל לאחור. בחר במה שמתאים לך. צריך לשים לב שיש כיריים בגובה השיש ויש כאלה שמצריכים סרגלי הגבהה, ויש לפעמים הבדלים קטנים בגודל הפתח הדרוש, בימים שבהם השתמשתי בכיריים גז היה פעם מצב שבו היה צורך לשייף כמה מ"מ כדי להכניס כיריים חדשים.

יש תנורים משולבים חריגים, אלה מכשירים גדולים שמיועדים למטבחים גדולים, לא למטבח ישראלי סטנדרטי.

עוד כמה הערות:

1. בכל מקרה לא לוותר על הכנת חיבור תלת פאזי לכיריים. גם אם היום אתם משתמשים בגז יתכן שבעתיד תעדיפו חשמל, אז שהתשתית תהיה מוכנה.

2. לודא אספקת מים וניקוז למדיח, וכן אספקת מים לבר מים\קרח למקרר. אם אתם רוצים תמי 4 אז להכין גם את התשתית בשבילו. אישית אני לא רואה בו צורך.

3. במטבח צריך הרבה נקודות חשמל. לוודא שקיימות עבור המכשירים הקבועים (מקרר, מקפיא, מדיח, תמי-4, תלת פאזי לכיריים ואולי שכחתי עוד משהו), וכן שפע נקודות חשמל מעל השיש. לי יש לא פחות מ-11 נקודות על השיש (שתיים מהן ללא הארקה, לטלפון, מטען וכו) והן תףוסות רוב הזמן.

4. הנגרים מכירים את מידות המכשירים, אז מספיק שתגיד "מדיח צר" (45 ס"מ) או "מדיח רחב"), הנגר כבר ידע להתאים את המקום. 

5. מכונות כביסה - פתח עליון בד"כ בגודל 40X60 ס"מ, פתח קדמי 60X60 ס"מ. מיבש סטנדרטי 60X60 ס"מ. שוב, בדוק מה מתאים לצרכיך ולמבנה חדר השירות.

6. בתכנון המטבח וחדר השירות שים לב למעברים מספקים, כולל מקום לפתיחת דלתות המכשירים ולהזזתם רוצים לנקות מאחוריהם.

7. ליה היתה מגבלת מקום להחלפת מקרר בגלל נישה שנקבעה לפי מקרר קודם, הפתרון היה מקרר יותר עמוק (עומק 90 ס"מ) כאמור - זה מחייב מספיק מרווח לפתיחת הדלתות, אבל פתר בעיה של ויתור על ארון, כיון שהמקרר ברוחב 91 ס"מ. ועוד לגבי מקרר - צריך להשאיר סביבו (כולל מאחור) מרווח מסויים לזרימת אויר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...