Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 29.1.2025 בשעה 11:15, winner כתב:

תתכוננו לקבל רכבים חדשים עם דפיקות פח... לא שזה ישנה משהו באיכות ההרכבה, אולי זה אפילו יהיה הפיצ'ר החדש, יקראו לו "פאטינה".

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איילון אומר שHW3 כנראה לא יספיק לנהיגה אוטונומית וטסלה תצטרך להחליף מחשבים לכל לקוח עם HW3 שרוכש FSD.
מדובר במאות אלפים-מיליונים של רכבים, אני לא יודע עד כמה זה בר ביצוע אבל אני ממליץ למאסק לחכות קודם לFSD לפני שהוא מחליף, שלא בטעות יחלים מ-3 ל-4 ואז יבין שגם 4 לא מספיק ואז יחליף מ-4 ל-5.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אין מה לדאוג לאילן, עד שאוטונומי מלא תגיע הרכבים האלה כבר יירדו מהכביש ולא יצטרך להחליף כלום.

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 37 דקות, farkash7 כתב:

כנראה לא יספיק

הציטוט הרשמי הוא "the truth is that we will need to replace all HW3 computers in vehicles where FSD was purchased."

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, EvGriga כתב:

אין מה לדאוג לאילן, עד שאוטונומי מלא תגיע הרכבים האלה כבר יירדו מהכביש ולא יצטרך להחליף כלום.

בהנחה שהוא לא ישחרר גרסה של FSD שתומכת רק בHW4 אתה צודק כנראה, הבעיה שמספיק שדרוג גרסה אחד עם יכולות מופחתות אפילו לHW3 כדי שלקוח יקח אותו לבית משפט ויכריח אותו להחליף לכל מי שיש FSD וHW3.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 3 שעות, Rשף כתב:

הציטוט הרשמי הוא "the truth is that we will need to replace all HW3 computers in vehicles where FSD was purchased."

ואז יגיעו עורכי הדין שיטענו כי הלקוחות שלהם רכשו את הרכב תחת הרושם שיום אחד הוא יהיה אוטונומי, גם אם לא רכשו חבילת FSD עם רכישת הרכב. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

בעיה שמספיק שדרוג גרסה אחד עם יכולות מופחתות אפילו לHW3 כדי שלקוח יקח אותו לבית משפט ויכריח אותו להחליף לכל מי שיש FSD וHW3.

אתה בטוח? אני מאוד בספק.

הבטיח ולא יקיים כמו כול דבר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

אתה בטוח? אני מאוד בספק.

הבטיח ולא יקיים כמו כול דבר.

די בטוח כן. מאותה סיבה כבר עם HW2.5 לקוח לקח אותו לבית משפט ובגלל זה הם החליפו לאנשים חומרה לHW3.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, bigzoltar כתב:

אני מסכים שמאסק הוא יצור שמעורר הרבה מאוד אנטגוניזם בזמן האחרון, אבל הבעיה של טסלה היא שאין לה דגמים עממיים יותר. כל מי שרצה ויכול היה לקנות רכב חשמלי גדול ויקר כבר עשה זאת. מודל 2 לא נראה באופק, ומאסק עסוק בעיקר בקידום פרויקטים מטופשים וחסרי כל היגיון כלכלי, שברור שלא יראו אור יום ב-20 השנים הקרובות (אם בכלל), רק כדי לנפח את שווי המניה ולפמפם סביבו את תדמית העתידן, משיח זומרים ומיליניאלס שהולך להביא אותנו אל האור.

בינתיים, היצרנים הסינים ממשיכים לדחוף לשוק רכבים חשמליים קטנים וזולים יותר. ובכלל, לדעתי, כל שוק החשמליות הולך לקבל בלימה חזקה מאוד בקרוב ברגע שממשלות יתעייפו לסבסד מכוניות חשמליות (זה כבר קורה גם בישראל) וייגמר מאגר הלקוחות שמסתדרים עם טווח נסיעה של 250-300 ק"מ ובמקרה גם יש להם חנייה בטאבו עם אפשרות להתקין עמדת טעינה.

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, TheTaxAvenger כתב:

אני מסכים שמאסק הוא יצור שמעורר הרבה מאוד אנטגוניזם בזמן האחרון, אבל הבעיה של טסלה היא שאין לה דגמים עממיים יותר. כל מי שרצה ויכול היה לקנות רכב חשמלי גדול ויקר כבר עשה זאת. מודל 2 לא נראה באופק, ומאסק עסוק בעיקר בקידום פרויקטים מטופשים וחסרי כל היגיון כלכלי, שברור שלא יראו אור יום ב-20 השנים הקרובות (אם בכלל), רק כדי לנפח את שווי המניה ולפמפם סביבו את תדמית העתידן, משיח זומרים ומיליניאלס שהולך להביא אותנו אל האור.

בינתיים, היצרנים הסינים ממשיכים לדחוף לשוק רכבים חשמליים קטנים וזולים יותר. ובכלל, לדעתי, כל שוק החשמליות הולך לקבל בלימה חזקה מאוד בקרוב ברגע שממשלות יתעייפו לסבסד מכוניות חשמליות (זה כבר קורה גם בישראל) וייגמר מאגר הלקוחות שמסתדרים עם טווח נסיעה של 250-300 ק"מ ובמקרה גם יש להם חנייה בטאבו עם אפשרות להתקין עמדת טעינה.

אם היית עוקב, היית יודע שנאמר בשיחת המשקיעים שצפוי רכב מוזל כבר השנה, אאל״ט הבנתי שנאמר תחילת ייצור באמצע השנה. ממתין לראות כמה יעלה בארצנו.

IMG_8167.thumb.jpeg.31b8764ada5adcdc956a69b04f995271.jpegמצאתי את המידע תוך דקה מתוך דוח המשקיעים האחרון של החברה.

פורסם (נערך)

אם היית עוקב היית יודע שהרכבים המוזלים שיוצגו הם אותם מודל 3 ומודל y בתצורות זולות יותר, לא מדובר ברכבים חדשים.

ובכלל המודל 3 ומודל y הוותיקות כאן להישאר איתנו עוד לפחות 3 - 4 שנים אחרי מתיחות הפנים האחרונות, כלומר טסלה מודל 3 תמשיך להימכר כשהיא תהיה אפילו בגיל 11, 12 שנים . חברה מאד מתקדמת טסלה.

ולבסוף אחרי זיג זג ממושך של מאסק הוא נסגר בסוף על החלטה לייצר את הטסלה 2 שהןא כן צפוי להיות רכב חדש לחלוטין, עם הבטחה שלו לייצר אותה החל מאמצע שנת 2025.

אבל אני מניח שאתה יודע מה שוות ההבטחות של מאסק ומה הסיכוי שהוא יעמוד במועד הנ"ל.

מעבר לכך יהיה מדובר ברכב האצ'בק או מעין קרוסאובר האצ'בק בצורה מוזרה מיני מודל y, שיפנה לפלח לקוחות קטן וספיציפי עם ביקוש בעיקר באירופה, שוב החלטה גאונית של מאסק.

מעבר לכך לא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מהרכב הזה, הוא אמור להימכר ב- 25 אלף דולר וזה אומר שמאסק יוריד את המעט שנשאר מהמודל 3 ומודל y הנוכחיים, מתוך ידיעה שבשביל לקוחות טסלה כל המוריד הרי זה משובח.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Nico62 כתב:

אם היית עוקב, היית יודע שנאמר בשיחת המשקיעים שצפוי רכב מוזל כבר השנה, אאל״ט הבנתי שנאמר תחילת ייצור באמצע השנה. ממתין לראות כמה יעלה בארצנו.

אם היית עוקב, הייתה יודע שמאסק הוא קשקשן ואף מוצר של טסלה לא עמד בלו"ז ולא עמד בהבטחת מחיר המקורית. (ע"ע סייברטראק)  אגב, 25 אלף דולר זה רכב של 145-150 אלף שקל בישראל אחרי מיסים. (בהנחה ומס קנייה ישאר 45% גם ב-2026) עממי זה לא. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 10 דקות, TheTaxAvenger כתב:

אם היית עוקב, הייתה יודע שמאסק הוא קשקשן ואף מוצר של טסלה לא עמד בלו"ז ולא עמד בהבטחת מחיר המקורית. (ע"ע סייברטראק)  אגב, 25 אלף דולר זה רכב של 145-150 אלף שקל בישראל אחרי מיסים. (בהנחה ומס קנייה ישאר 45% גם ב-2026) עממי זה לא. 

איזה רכבים יש לך היום כן שהם עממיים מבחינתך? דונפנג בוקס?
אשמח להמלצה לרכב ראוי במחיר "עממי". מודל 2/מודל 3 מוזלת באיזור המחיר שאמרת יחסית לשוק הרכב החדש בישראל כיום נשמע לי מציאה. אבל בוא נמתין ונראה, מה הטעם להתפלפל על מחיר של רכב בישראל שיצורו אפילו טרם החל.

למה הונדה סיוויק וטויוטה קורולה היום כן עממי?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, Nico62 כתב:

איזה רכבים יש לך היום כן שהם עממיים מבחינתך? דונפנג בוקס?

כן. לדוגמא. גם BYD דולפין ואורה קט 03 בגרסה 300 ק"מ אופציות יחסית שפויות. Leap Motors. JAC.  ב-2025 אמורים להגיע דגמים מוזלים מבית יונדאי, BYD וסטלנטיס. 

לפני 17 דקות, Nico62 כתב:

אשמח להמלצה לרכב ראוי במחיר "עממי". מודל 2/מודל 3 מוזלת באיזור המחיר שאמרת יחסית לשוק הרכב החדש בישראל כיום נשמע לי מציאה.

כל שוק הרכב חולה. אבל אתה משווה בין מכוניות שמקבלות הטבות מס ובין מכוניות שלא מקבלות. 

פורסם
לפני 2 דקות, TheTaxAvenger כתב:

כן. לדוגמא. גם BYD דולפין ואורה קט 03 בגרסה 300 ק"מ אופציות יחסית שפויות. Leap Motors. JAC.  ב-2025 אמורים להגיע דגמים מוזלים מבית יונדאי, BYD וסטלנטיס. 

כל שוק הרכב חולה. אבל אתה משווה בין מכוניות שמקבלות הטבות מס ובין מכוניות שלא מקבלות. 

הדגמים שציינת לטעמי הם נחותים ממה שהמודל 2 תהיה, אבל כשהיא תוצע נהיה חכמים יותר. את הרכבים שציינת לא הייתי קונה, אם זה היה תקרת התקציב שלי הייתי קונה יד 2 וזהו. מה שיגיע ב-2025 משאר היצרנים, נתייחס כשיגיע.

לגבי הטבות מס, בתור לקוח זה לא מעניין אותי, אני מסתכל מה זמין לי היום לקניה. מודל 2 אם אכן תעלה 140-150 עלולה להיות עסקה מעניינת יחסית לאלטרנטיבות (בתלות מה הרכב יציע כמובן).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...