Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד מומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הברגות הפוכות?

הכספת על מחשב הרכב לדוגמא - סגורה עם ברגים מעורבים .. חלקם בהברגה הפוכה .

ולכולם הראש נגזר (כנראה סגרו בלי מפתח מומנט) :roll:

פורסם
הברגות הפוכות?

כאשר הופכים כיוון סיבוב בידית מומנט, הידית הופכת לראצ'ט רגיל, ללא מדידת מומנט. לכן זה לא ממש עוזר להברגות הפוכות.

עוד לא יצא לי להתקל בידית שיודעת למדוד מומנט לשני הכיוונים.

להברגות הפוכות ישנן ידיות מומנט יעודיות.

הכספת על מחשב הרכב לדוגמא - סגורה עם ברגים מעורבים .. חלקם בהברגה הפוכה .

ולכולם הראש נגזר (כנראה סגרו בלי מפתח מומנט) :roll:

הברגים של הכספת בנויים בכוונה להגזר תוך כדי סגירה, אל מנת שלא ניתן יהיה לפרק כספת בקלות. אחרת היא לא תהיה, נו איך קוראים לזה.... כספת.

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל בהחלט שקיימת ידית מומנט לשני הכיוונים. פשוט מאוד הדרייב שלה מתהפך לכיוון השני של הידית ומאפשר הידוק להברגה הפוכה.

אינני מדבר על ידית שיש לה ניצרה להיפוך כיוון אלא לידית שאתה ממש לוחץ על הדרייב והוא עובר לצידו השני.

פורסם

יש לי התקן דיגיטלי למדידת מומנט שפשוט מלבישים על כל ראצ'ט - לא בדקתי אם הוא מסוגל לתת תוצאה גם לכוון פתיחה - אני לא אתפלא אם הוא כן.

עולה 30 דולרים בעליאקספרס - עובד יפה מאוד וגם אפשר לבדוק איתו כיול של מפתח מומנט אנלוגי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה כולם פה צעירים?

כולם בהייטק?

הולכים למדי מומנט דיגיטלים ?

ידיות עם דרייב מתהפך?

אף פעם לא עבדתם עם ידיות מומנט מכאניות?

יש להם מד לשני הכיוונים, הם סימטריות לחלוטין

וממש לא נהרסות שבאים לפתוח איתם בורג שסגור חזק.

חוץ מזה .. לסגירת הבורג המומנט שאתה מרגיש הוא המומנט מההברגה, המתיחה שלה והחיכוך של הבורג עם השרוול שלו יוצרת את המומנט.

אבל שאתה בא לפתוח בורג, אז המומנט פתיחה מגיע מכיוון אחר לגמרי..

נכון שיש קורולציה, אבל המומנט פתיחה יהיה תלוי גם במומנט סגירה , גם בקורוזיה ואולי בעוד כמה נקודות,

אבל לא רק בחיכוך של ההברגה ובמתיחה של ההברגה.

לצעירים שביננו ... ידית מומנט מכאנית

https://www.ebay.com/itm/1-2-300N-m-Socket-Torque-Wrench-Tension-Wrench-Hand-Tools/372839745382?hash=item56cefb0766:g:l4cAAOSwUMpdy9og

פורסם

מד מומנט כזה עדיין בשימוש, אבל לא בשביל סגירת ברגים, אלא לביצוע מדידות של מומנט סיבובי של צירים, לדוגמא מומנט סיבוב של גלגל הגה וכדומה.

פורסם
כאשר הופכים כיוון סיבוב בידית מומנט, הידית הופכת לראצ'ט רגיל, ללא מדידת מומנט. לכן זה לא ממש עוזר להברגות הפוכות.

עוד לא יצא לי להתקל בידית שיודעת למדוד מומנט לשני הכיוונים.

להברגות הפוכות ישנן ידיות מומנט יעודיות.

הברגים של הכספת בנויים בכוונה להגזר תוך כדי סגירה, אל מנת שלא ניתן יהיה לפרק כספת בקלות. אחרת היא לא תהיה, נו איך קוראים לזה.... כספת.

ידית המומנט שלי ac delco דיגיטלית דרייב 3/8 מודדת מומנט גם בפתיחה, לעומת זאת המכאנית הסינית בעלת דרייב 1/2

מודדת רק בסגירה.

• תוכן חדש...