Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשם למנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנשם ממה שאני מבין אמור לשחרר לחצים,

כלומר לאפשר השוואת לחצים בסביבת הרכב ובמנוע.

הכמות אויר שעוברת מבפנים לחוץ ולהיפך מינימלית

אם כך למה נידרש פילטר?

הריי אין יניקת אויר....

אז למה לא להוליך את צינור הנשם ולהאריך אותו למקום שהשמן הנפלא לא ילכלך...

למשל באזור תחתית המנוע...

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנשם ממה שאני מבין אמור לשחרר לחצים,

כלומר לאפשר השוואת לחצים בסביבת הרכב ובמנוע.

הכמות אויר שעוברת מבפנים לחוץ ולהיפך מינימלית

אם כך למה נידרש פילטר?

הריי אין יניקת אויר....

אז למה לא להוליך את צינור הנשם ולהאריך אותו למקום שהשמן הנפלא לא ילכלך...

למשל באזור תחתית המנוע...

הנשם אמור למחזר את הגזים השרופים, הנפלטים בפעולת השמן מנוע , ולהחזיר אותם שוב לאגן השמן,

ולשורפם שוב כדי למנוע זיהום אוויר, אך לצערנו אי עמידה בהוראות יצרן גורמת לסתימה במעבר הגזים,

ואי ניקיון המעברים בעיקר ביציאה ממכסה השסתומים, גורמת ללחצים במנוע, בתוספת שמן מחומצן ,

באיכות ירודה שנדבק לדפנות היציאה, ולא משוחחר בטיפול שיגרתי לרכב, ובכך גורם להזעת יתר של המנוע, לחימצון השמן לפני הזמן,ללחצים באגן השמן שגורמים במנועים ישנים ושחוקים, גם פליטת שמן מצינור הנשם, ושחרור מדיד השמן, ופריצת שמן מהמדיד, ובמקרים חמורים יותר, לפריצת מחזירי

שמן קידמים ואחורים!

טיפול במעבר הגזים השרופים, ובשסתום החד כווני, ימנע לחצים , עשן יתר חימצון השמן , זיהום הסביבה, ובזה יתרום יותר לרכב ולסביבה מאשר מסנן קיקיוני, אשר חוץ מאשר יופי חצוני אינו תורם

דבר והוא עצמו דורש טיפול, והחלפה מדי פעם, אז במה הועלנו בכך?!

להוליך את הצינור נשם,ולהאריך אותו למקום שהשמן לא ילכלך, הוא פתרון שנעשה בין כה וכה

גם כך ברוב חלקי הרכב של נהגי ישראל, למרות שבטסט הרכב אמור להכשל על זיהום אוויר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לאחר שתרכיב אותו ,מבחוץ הוא ייראה נקי אך אם תפרק אותו נניח אחרי חודש אתה תיווכח לדעת שהוא ממש מטפטף שמן וממש מסריח מאדיי שמן.

אבל מבחינת מראה -הפילטר הקטן הזה נראה סוף הדרך.

אתה מדבר מניסיון אישי?

נא פרט ,נמק והסבר!

באתר כותבים שהפילטר האוניברסלי מחזיק מעמד זמן רב אך יש לנקותו מדי פעם(לא כתוב איך).

ניצן

פורסם

היו לי 2 פילטרים,הכל היה טוב ויפה עד שיום אחד החלטתי סתאם לפרק אותם ולנקות אותם...אחרי שפרקתי אותם, כבר לא החזרתי אותם,הם היו נוטפים שמן ......

הבנתי שזה מהווה חסימה מסויימת לאדיי השמן שעם הזמן הופכים ממש לנוזל וגורמים ללחצים מסויימים שעדיף למנוע,ולכן פשוט הצינורות אצלי משוחררים לתחתית הרכב .

לכן אני טוען מניסיון שפשוט חבל,נכון,זה ניראה פגז אבל מעבר למראה,זה מהווה חיסרון לאורך זמן.

פורסם
טוב אז ככה אני מעוניין לנתק את צינור הנשם מהקרבורטור ולאטום את החור עכשיו אני מעוניין לדעת מאיפה אני מביא את הפילטר הקטן הזה שמחברים לצינור בראש המנוע או בית השסתומים .

זה מעיין פילטר קטן כסוף בדרך כלל.

למי שלא יודע אז ניתוק של הנשם המקרבורטור מונע את כניסת האויר החם מתוך הראש מנוע ובכך משפר במיקצת את ביצועי המנוע.

אז מכל זה אני רק מנסה לדעת מאיפה אני קונה פילטר קטן.

ומי שיכול להעשיר אותי בידע בעניין אני , מאוד רוצה לדעת עוד.

השיפור המדובר הוא אפילו לא משהו שניתן למדידה ומצד שני אתה מדבר פה על זיהום אויר.

תשאיר את הצינור כמו שהוא, מדובר בשטות שנועדה לשפר רק דבר אחד - את המכירות של יצרני הנשמים בעולם.

(ולראייה - אצלי במיאטה שהיא מכונית מירוץ שכל סוס קובע, הצינור של הנשם עדיין מחובר כמו שהוא לצנרת היניקה, ותחשבו על זה...)

מוטי.

פורסם

זה סתאם מלכלך את הפילטר ואת הקרבורטור (אם יש, לך מוטי אין).

מעבר למניעת זיהום אויר אין לזה שום יתרון, להיפך , ברגע שהנשם מנותק מבית הפילטר-פחות לכלוך ואדיי שמן שרוף ייכנס למנוע.

אז נ-כון שזה מזהם את האויר,ו-נ-כון שזה לא ממש חוקי , אבל אין לזה שום ייתרון מעבר לכך,רק חסרונות וסתימות.

זה שהצינור מחובר אצלך זה לא אומר שזה תורם משהו מלבד מניעת זיהום אויר,כשלעצמו זה נושא חשוב כן.....

פורסם
השיפור המדובר הוא אפילו לא משהו שניתן למדידה ומצד שני אתה מדבר פה על זיהום אויר.

תשאיר את הצינור כמו שהוא, מדובר בשטות שנועדה לשפר רק דבר אחד - את המכירות של יצרני הנשמים בעולם.

(ולראייה - אצלי במיאטה שהיא מכונית מירוץ שכל סוס קובע, הצינור של הנשם עדיין מחובר כמו שהוא לצנרת היניקה, ותחשבו על זה...)

מוטי.

לא ניתן למדידה ביחס למה?

(הכוונה עם שיפור כמו שאני ביצעתי ניתן למדידה או לחילופין התקנת פילטר פתוח-האם זה ניתן למדידה)

זה סתאם מלכלך את הפילטר ואת הקרבורטור (אם יש, לך מוטי אין).

מעבר למניעת זיהום אויר אין לזה שום יתרון, להיפך , ברגע שהנשם מנותק מבית הפילטר-פחות לכלוך ואדיי שמן שרוף ייכנס למנוע.

אז נ-כון שזה מזהם את האויר,ו-נ-כון שזה לא ממש חוקי , אבל אין לזה שום ייתרון מעבר לכך,רק חסרונות וסתימות.

זה שהצינור מחובר אצלך זה לא אומר שזה תורם משהו מלבד מניעת זיהום אויר,כשלעצמו זה נושא חשוב כן.....

לא הבנתי מדבריך מה עמדתך?

האם אתה בעד התקנת פילטר נשם או נגד?

ניצן

פורסם

הבהרה לעמדתי:

לנתק את צינור הנשם מבית הפילטר ולחבר לו צינור לתחתית הרכב - להשאיר אותו חופשי למעבר גזים החוצה לאויר החופשי בחופשיות מירבית .

לגבי בית הפילטר - לסגור את החור עם משהו -לאלתר.

אין שום קשר לצינור ייעול אויר מקדמת הרכב - כמו שניצן עשה, זה דבר שונה לגמריי שמוסיף - זה הוכח מדעית,כמו כן התקנת פילטר אויר פתוח במקום המקורי , INBOX, הוא דבר שמוסיף גם כן לייעול האויר - מפחית את ההתנגדות ומאפשר כניסת אויר בחופשיות - המנוע נושם יותר טוב.

פורסם

ניצן -

להבדיל ממה שהרבה אנשים חושבים, לדעתי שיפורי מנוע הם לא משהו שפתוח לפירושים באופן מיוחד, שיפורים הם דבר שניתן למדוד לאפקטיביות.

שיפור שהתמורה שלו קטנה מכדי להימדד הוא פשוט לא שיפור, נקודה סוף.

מוטי.

פורסם

מעבר לזה שזה מהווה שיפור מסויים, זה מונע בעיות עתידיות כגון זיהום מאדי השמן השרופים שאין להם שום תמורה למנוע- להיפך., סתימות כלשהן וכו...

כמו כן הגאזים זורמים ביותר חופשיות כשהם יורדים ויוצאים לאויר הפתוח מאשר עולים למעלה לבית הפילטר עם כל הפיתולים של הצינור וכו,

כמו כן,הפילטר אויר נשאר נקי פי כמה כאשר הצינור של הנשם לא פונה אליו.

פורסם
אין שום קשר לצינור ייעול אויר מקדמת הרכב - כמו שניצן עשה, זה דבר שונה לגמריי שמוסיף - זה הוכח מדעית,כמו כן התקנת פילטר אויר פתוח במקום המקורי , INBOX, הוא דבר שמוסיף גם כן לייעול האויר - מפחית את ההתנגדות ומאפשר כניסת אויר בחופשיות - המנוע נושם יותר טוב.
חולק עליך בגדול.

פילטר פתוח INBOX טוב רק לדבר אחד - חיסכון בכסף כי לא צריכים להחליף אותו.... אני עדיין לא ראיתי שום Dyno sheet שמראה על שיפור בכוח המנוע בהרכבת פילטר INBOX, סתם אם אתה כבר נכנס לנקודה של הוכחה מדעית.

מוטי.

פורסם
מעבר לזה שזה מהווה שיפור מסויים, זה מונע בעיות עתידיות כגון זיהום מאדי השמן השרופים שאין להם שום תמורה למנוע- להיפך., סתימות כלשהן וכו...

כמו כן הגאזים זורמים ביותר חופשיות כשהם יורדים ויוצאים לאויר הפתוח מאשר עולים למעלה לבית הפילטר עם כל הפיתולים של הצינור וכו,

כמו כן,הפילטר אויר נשאר נקי פי כמה כאשר הצינור של הנשם לא פונה אליו.

עכשיו זה כבר מתחיל להיות משעשע משהו... :roll:

אתה בטוח שהגאזים זורמים למטה ביתר חופשיות? איך בדיוק?

אולי גז כשהוא חם מן הסתם דווקא מעדיף לזרום כלפי מעלה? אתה יודע, אדים הרי עולים למעלה בד"כ, לא שוקעים למטה... יכול להיות שבעצם הפניית הצינור למטה אתה יוצר יותר לחץ במערכת שפוגע בביצועים ויש עדיפות לבניית ארובה שתזרים את הגז למעלה :shock: ?!

- או -

למי שאולי היה לו ספק, אני כרגע מדבר בסארקסטיות ומציע למר פיאט לשמור טיעונים הזויים מחוץ לדיון.

מוטי.

פורסם

לגביי עניין זיהום הפילטר אוויר- נכון. אצלי הפילטר אוויר עגול, והחלק שקרוב לכניסת נשם המנוע

מלוכלך יותר מאשר שאר חלקי הפילטר.

פורסם

יש הבדל מסויים, בין צינור שעולה למעלה באורך 60-80 ס"מ עם פיתולים ,לבין צינור של 20 -10 ס"מ עם פיתול אחד(מחבר בצורת האות - ר) בלבד המופנה לתחתית הרכב.

• תוכן חדש...