Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט טיפו/ I35/פורטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה יותר בקשר לטיפו

למישהו יש נסיון עם הטיפו לעומת הפורטה/I35?

הטיפו נסחרת במחירי בדיחה ,סביב ה-45 אלף עבור שנתון 2016. לעומת הפורטה שהיא בסביבות 13-14 והיונדאי שהיא 12

אני מניח שצריכת הדלק אצל שלושתם היא די דומה. סביב ה 1 ל-15 בנסיעה בין עירונית רגועה עם בקרת שיוט

מה שבעיקר חשוב לי זה נוחות. מושבים נוחים, עם כיוונון מקסימלי של מושב, משענת והגה(גם לעומק). ועבודת מתלים טובה. מצד אחד לא להרגיש כול בור בכביש ומצד שני שתהיה אחיזה טובה בדרך בינעירונית.

אם זה עוזר נהגתי המון בקורולה 16 והיא הייתה נוחה לי ברמת מספקת בכול הפרמטרים.

אני מניח שהפורטה וה-I35 יהיו טובות יותר, השאלה בכמה ואם זה שווה ללכת 3-4 שנתונים אחורה בשביל זה.

תודה לעונים

פורסם

מה שנוח לי, לא בהכרח יהיה נוח לך. תצטרך לבדוק בעצמך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טיפו לא יצא לי לחוות בנסיעה, רק לשבת באחת כזאת. מושבים קשים וצרים. פלסטיקה זוועה.

פורטה מבחינת חומרים יותר איכותית, יחסית נעימה לנסיעה אבל כן מרגישים שיבושים. היא לא תגרום לך לאי נוחות אבל היא תתן לך לדעת שעלית על שיבוש.

לדעתי המובילה היא היונדאי, החסרון הוא אכן המחיר ביחס לאחרות ופתחי מזגן נמוכים מידי עד שנת 12 או 13 לדעתי.

בגדול כדאי לך לנסות את כל הרכבים האלה, יש אותם כמו זבל על הכביש אז בטוח תמצא חבר או מכר או שכן עם אחת מהן.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הטיפו נוחה משמעותית משתי הקוריאניות, מבחינת מושבים, תנוחת ישיבה ומתלים תחושה אירופאית, הפורטה ואני מאמין שגם היונדאי רכבים רכים יותר, פחות מתקשרים עם הכביש והישיבה שם לטעמי לפחות נמוכה מדי וגורמת לרגישים כמוני כאבי גב בנסיעות ארוכות.. בשאר הבחינות, כח מנוע וכנראה גם באמינות לאורך זמן אני נוטה להאמין שהקוריאניות עדיפות.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

פורסם

נהגתי על טיפו שכורה באיטליה, גרסת סטיישן עם מנוע 1.6 JTD, מבחינת נוחות זה לא רכב צרפתי, אבל בסך הכול בסדר, גם די קל למצוא תנוחת ישיבה טובה בזכות הגה שהיה מתכוונן לגובה ולעומק. (כדאי שתבדוק אם זה ככה גם ברמת הגימור בארץ)

גם כשהייתי נוהג כמה שעות ביום, לא הרגשתי את הגב שלי כואב.

גם מבחינת אחיזה היא הייתה בסדר גמור, גם בכבישים מהירים וגם בסיבובים או בדרכים מפותלות, הרכב הרגיש יציב. מאמין שבגרסת הסדאן זה לא פחות טוב, אולי אפילו יותר טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי הפורטה יותר טובה מבחינת שוק שהרבה מאוד חברות ליסינג גם לוקחות אותה, היא אמינה ויש לה אבזור רב. הטיפו זולה כי גם באבזור קצת חסכו לדעתי בסופו של דבר השוק מנצח והפורטה יש לה שוק יותר חזק.

• תוכן חדש...