Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שהמערכות המקוריות קיימות גם בשאר המשפחתיות (חדשות), אבל לא סגור על ההיקף המדויק של המערכות.

לצערי לא יודע מתי תצא האיוניק מתוחת הפנים.

לגרנד קופה לצערי אין תיקון ושטח מת במראות

רק אדפטיבי ובלימה

מה שכן היא מאוד נאה ובגרסאת הדיזל בטח גם מאוד חסכונית

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדוע לא עדיף לרכוש את הרכב קיה נירו במקום יונדאי איוניק?

בעיניי

היא פחות יפה מבחוץ ובמיוחד מבפנים

אם אני שם במאזניים בידוד רעשים לנגד עיצוב הרכב ושאני ארגיש בו טוב, אז מעדיף בידוד רעשים לקוי..

אולי זה רק אני

פורסם

אם מערכת ה Blue Link תגיע לאיוניק,

בשבילי זה יהיה מה שיכריע את הכף בינו ובין הטויוטה.

האם גם בשבילכם ?

פורסם

אנחנו אם האיוניק קרוב לשנה וחצי וכ 30 אלף קילומטר.

ההתרשמות מאד דומה לרוב מה שנירשם פה, צריכת דלק 1/19 (ואנחנו גרים בירושלים), מזגן מעולה, סחיבה סבבה (לא מטוס), יש רעשי כביש מורגשים אבל אפשר לנהל שיחה, הקרוז קונטרול עובד מעולה.

סך הכל אחלה רכב ואם אכשיו הייתי צריך להחליף אז רק הקורולה החדשה אולי הייתה מהווה חלופה.

טסלה 3 2022

פורסם
אנחנו אם האיוניק קרוב לשנה וחצי וכ 30 אלף קילומטר.

ההתרשמות מאד דומה לרוב מה שנירשם פה, צריכת דלק 1/19 (ואנחנו גרים בירושלים), מזגן מעולה, סחיבה סבבה (לא מטוס), יש רעשי כביש מורגשים אבל אפשר לנהל שיחה, הקרוז קונטרול עובד מעולה.

סך הכל אחלה רכב ואם אכשיו הייתי צריך להחליף אז רק הקורולה החדשה אולי הייתה מהווה חלופה.

במה אתה חושב שהקורולה עדיפה?

האיוניק די משתווה אליה בנתונים היבשים מה שנקרא..

ותכף תצא מתיחת פנים שווה לאיוניק גם

מה דעתך ? :)

ובלי קשר איך המערכות בטיחות האקטיביות ?

פורסם

אני נוסע באיוניק בת פחות משבוע טסה״ה התרשמות חיובית מאוד. אני חייב לציין שיכולתי לבחור בליסינג גם את הקורולה והעדפתי את האיוניק. לא רואה יתרון משמעותי לקורולה על פני האיוניק למעט זה שהיא חדשה יותר. לעומת זאת האיוניק מרווחת יותר. מנוע חזק יותר. גיר נורמלי ולא רציף כמו בקורולה ועוד...

פורסם

אני בזמנו עשיתי נסיעות מבחן באיוניק, כשהיתה מועמדת להחליף אוקטביה 1.2 כרכב צמוד ממקום העבודה. הפריעו לי מאוד רעש צמיגים כבד, נוחות נסיעה בינונית מאוד ופלסטיקה שהמרקם והמראה הכללי שלה שידרו תחושה מצועצעת וזולה. עם זה לא מדובר באוטו רע, בכלל לא, מרווח למדי לרבות בתא המטען, סוחב לא רע, חסכוני מאוד ובעיקר שווי שימוש כמו של פיקנטו או משהו דומה. לבסוף הועדפה אוקטביה 1.4 שהגם שעולה כמה לירות יותר בכל חודש בשווי השימוש, מרגישה כמו לימוזינה מפנקת יחסית לאיוניק, ואין תאור רחוק מזה לאוקטביה.

פורסם
אני נוסע באיוניק בת פחות משבוע טסה״ה התרשמות חיובית מאוד. אני חייב לציין שיכולתי לבחור בליסינג גם את הקורולה והעדפתי את האיוניק. לא רואה יתרון משמעותי לקורולה על פני האיוניק למעט זה שהיא חדשה יותר. לעומת זאת האיוניק מרווחת יותר. מנוע חזק יותר. גיר נורמלי ולא רציף כמו בקורולה ועוד...

כן אני גם חשוב שהטויטה לא כלכך הרבה יותר טובה.. אולי בטיפה אבל זה לא שווה להשתגע בשביל זה, האיוניק נראה אחלה.

מה אתה אומר על מערכות הבטיחות ?

מאפשר נסיעה שלווה ובטוחה באמת?

אני בזמנו עשיתי נסיעות מבחן באיוניק, כשהיתה מועמדת להחליף אוקטביה 1.2 כרכב צמוד ממקום העבודה. הפריעו לי מאוד רעש צמיגים כבד, נוחות נסיעה בינונית מאוד ופלסטיקה שהמרקם והמראה הכללי שלה שידרו תחושה מצועצעת וזולה. עם זה לא מדובר באוטו רע, בכלל לא, מרווח למדי לרבות בתא המטען, סוחב לא רע, חסכוני מאוד ובעיקר שווי שימוש כמו של פיקנטו או משהו דומה. לבסוף הועדפה אוקטביה 1.4 שהגם שעולה כמה לירות יותר בכל חודש בשווי השימוש, מרגישה כמו לימוזינה מפנקת יחסית לאיוניק, ואין תאור רחוק מזה לאוקטביה.

מה הכוונה שווי שימוש כמו פיקנטו ?

והאיוניק כזו זולה מבפנים ?

תודה לכולם

פורסם (נערך)

מערכות הבטיחות באיוניק הן יותר על תקן גימיק חביב (חביב פלוס, אפילו), אבל לא יותר.

שמירת הרכב בנתיב מתבצעת באמצעות "פינג פונג" של הרכב בין גבולות הנתיב עד שהוא מתמרכז בו - אני לא אוהב את זה. אני חושב שקיימות מערכות שמירת נתיב מתוחכמות יותר, כיום.

מה גם שקרה מספר פעמים (עם האקזמפלר שלי) שבעת התקרבות לצומת או למקטע בו סימוני הכביש נקטעו/היו דהויים/לא אחידים המערכת אכלה "בלבלות" ונראה שההגה עמד לבצע תמרון חריג (פידבק חזק ופתאומי מההגה), אם ידי לא היו בהיכון יתכן שזה גם היה מתבטא באובדן שליטה או תאונה. יש לקחת את זה בחשבון ולא להסתמך על המערכת הזו באופן עיוור (מה גם שהיא לא נותנת לך - אם ההגה לא מרגיש את התנגדות היד למשך פרק זמן מסויים המערכת מתריעה ואף מתבטלת), כנ"ל לגבי שימוש בבקרת שיוט אדפטיבית עליה מרחיב עכשיו.

בקרת השיוט האדפטיבית יכולה להביא את הרכב לכדי עצירה מוחלטת, אבל יהיה צורך להפעיל אותה מחדש מרף מהירות ספציפי (30 קמ"ש, אאל"ט), מה שהופך אותה לבלתי יעילה בעליל בפקקים (אלא אם כן מזדחלים ב 30 קמ"ש ויותר). הבלימה בעת התקרבות לרכב שמלפנים (או לרכב שפולש לנתיב) היא די אגרסיבית, ניתן להתגבר על כך אם מלטפים את דוושת ההאצה (מצב override, שלא מבטל את מהירות הנסיעה שהוגדרה אך גם ימנע מהרכב להתייחס למה שמלפניו) ומגדירים מראש מרחק סביר לרכב שמלפנים (שניים עד ארבעה פסים, שזה המקסימום אם אני זוכר נכון).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
כן אני גם חשוב שהטויטה לא כלכך הרבה יותר טובה.. אולי בטיפה אבל זה לא שווה להשתגע בשביל זה, האיוניק נראה אחלה.

מה אתה אומר על מערכות הבטיחות ?

מאפשר נסיעה שלווה ובטוחה באמת?

מה הכוונה שווי שימוש כמו פיקנטו ?

והאיוניק כזו זולה מבפנים ?

תודה לכולם

1. שווי שימוש רלבנטי למי שהרכב מוחזק עבורו ע"י מקום העבודה, על רכב היברידי קיימת הנחה נאה מטעם שלטונות המס.

2. ההתרשמות לגבי פנים הרכב היא פרטית שלי, יש כאלו שיחלקו עלי.

פורסם
תיקון הסטייה מנתיב ובקרת השיוט האדפטיבית בטויוטה לא הכי מדויקים. ראיתי מערכות טובות יותר.

כן.. נשאל כאן לגבי האיוניק במקרה הספציפי הזה

אבל טוב לדעת

פורסם
לדעתי שווה וכדאי להמתין לאיוניק החדשה.יש שפע של מערכות חדשות.

כן מחכה לדעת אם מישהו פה יודע משהו על המתיחת פנים ומתי עלול להגיע והאם שווה לחכות!!

• תוכן חדש...