Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון לקנות רכב לאשתי, הרכב מיועד לנסיעה יומית לעבודה הלוך-חזור ראשל"צ-פתח תקווה, וכמו כן בעיקר לנסיעות בתוך העיר עם 3 ילדים קטנים, לעיתים רחוקות משהו כמו פעם בשבועיים-שלושה ניסע עם הרכב רחוק יותר לנסיעות ארוכות לביקורי משפחה.

מבין כל האפשרויות שבחנתי, ניסאן קשקאי 2017 ויונדאי טוסון 2017 עונים על הצרכים שלי ומתאימים לתקציב שלנו, את שניהם מציעים לי פחות או יותר באותו המחיר במגרשי הרכב של היבואנים בטרייד-אין על הרכב הנוכחי שלי.

דבר ראשון שהכי מעניין אותי, האם מישהו יודע לומר לגבי צריכת דלק ממוצעת של שני הרכבים? כמובן שאני לא מתייחס למספרים הרשמיים שמפורסמים ע"י היבואן, אלא מתעניין במספרים שאנשים יכולים לספר מנסיונם האישי.

דבר שני שמעניין אותי, הקשקאי הוא 1200 סמ"ק טורבו ואילו הטוסון מנוע אטמוספירי 2000 סמ"ק, האם זה משנה עבורי בהתחשב בצרכים הצנועים?

מעבר לזה, אשמח לשמוע דעות נוספות על שני הרכבים בהתחשב בצרכים שצויינו.

תודה!

פורסם

מבין שני הרכבים, הטוסון עדיף, הוא מרווח יותר וזריז יותר אבל, וזה אבל גדול הקיה עדיפה על שניהם בהרבה, היא היחידה שמציעה בלימה אוטונומית ושמירה על נתיב אקטיבית. שזה ישמור על המשפחה שלך וימנע תאונה, בנוסף לכך יש לה פתחי מיזוג לשורה השניה, מה שאין בטוסון.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

מה שהוא אמר ^^

ממליץ לרדת מהניסן שהיא צפופה וכבדה ולחפש ספורטאז' 2000 סמ"ק שהוא תאום טוסון רק הרבה יותר נעים ומאובזר.

אם תמצא אחת כמו שלי (אורבן טופ), תקבל רכב מאוד מאובזר ולא יקר (יחסית).

לגבי צריכת הדלק, לא מדובר על רכבים חסכוניים. במיוחד בנסיעה עירונית.

*אורבן טופ של קאיה מקביל לאופן סקאי של יונדאי מבחינת אבזור נוחות. זול ממנו, ובעל מערכות בטיחות מקוריות ומזגן למושב האחורי שאין ביונדאי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
מה שהוא אמר ^^

ממליץ לרדת מהניסן שהיא צפופה וכבדה ולחפש ספורטאז' 2000 סמ"ק שהוא תאום טוסון רק הרבה יותר נעים ומאובזר.

*אורבן טופ של קאיה מקביל לאופן סקאי של יונדאי מבחינת אבזור נוחות. זול ממנו, ובעל מערכות בטיחות מקוריות ומזגן למושב האחורי שאין ביונדאי.

מסכים איתך אחי, כדאי בהחלט לבדוק את הקיה ספורטאז' הוכיח את עצמו בשוק גם מבחינת המחיר , האבזור הבטיחות והכל.

פורסם

היי חברים, תודה על העצות.

כרגע האופציות שלי הן הטוסון והקשקאי, אני מבין ששתיהן לא מאוד חסכוניות בדלק, אבל הייתי שמח לשמוע אם מישהו יודע על הצריכה של שני הרכבים הללו ומי עדיף מבחינה זו.

לגבי מרווח, אני מבין ממכם שהטוסון מרווח יותר, האם המרווח הפנימי משמעותית גדול יותר?

מוזר לי שאמרתם שהקשקאי כבד, הבנתי שדווקא הטוסון גדול וכבד יותר.

אגב, יכול להיות שאצליח לקבל הנחה משמעותית על הקשקאי, במידה וזה המצב, והקשקאי יהיה זול בכמה אלפי שקלים יותר מהטוסון (כרגע מציעים לי אותם בערך באותו מחיר) במה הייתם בוחרים?

תודה!

פורסם

רכב בוחרים לפי העדפות אישיות ולא לפי מה שהסוחר רוצה למכור.

הסכום שתשלם על שלושתן יהיה די זהה, לא הבדל שיכריע עיסקה.

כבעל משפחה, לא הייתי קונה רכב בסכום כזה ללא מערכות בטיחות ומזגן חזק.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

תקח את הרכב שנוח לך.

הפרש של כמה אלפי שקלים בודדים מתוך הוצאה של עשרות אלפי שקלים היא לא משמעותית.

תקח את הרכב שהכי נוח לך ומתאים לך, הפערים במחירים לא מצדיקים שינוי העדפה או התפשרות.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
תקח את הרכב שנוח לך.

הפרש של כמה אלפי שקלים בודדים מתוך הוצאה של עשרות אלפי שקלים היא לא משמעותית.

תקח את הרכב שהכי נוח לך ומתאים לך, הפערים במחירים לא מצדיקים שינוי העדפה או התפשרות.

נכון לעכשיו אין לי העדפה ספציפית לאחד מהם, הביקורות בגוגל טוענות שהמנוע של הקשקאי על אף היותו בנפח קטן יותר הוא עדיף וחסכוני יותר.

בהתחשב באמור לעיל, ובהנחה שבאמת אצליח להשיג את הקשקאי במחיר של כמה אלפי שקלים פחות מהטוסון, מבחינתי המחיר מנצח.

עבורי הפרש של כמה אלפי שקלים (נניח 5000 שקל), זה הפרש גדול ולא משנה אם זה מתוך סכום של 50,000 או 500,000.

פורסם

אם אתה מסתמך על ביקורות מגוגל אז מה אתה מחפש כאן? אם כבר קשקאי אז דיזל. By all means אומרים לך שהקשקאי 1200 הוא עגלה בלי סוסה חסרת מערכות בטיחות אקטיביות שיש בספורטאז, צפופה מאחור עם תא מטען קטן משמעותית וללא מיזוג אחורה לילדים, אבל אתה ממשיך להתעקש כי הסוחר היחידי שמוכן להציע לך טרייד הציע לך רק את שני אלה. אז יש עוד יבואנים, עוד מגרשים, עוד סוכנויות ליסינג ובמיוחד עוד אתרי רכב לבדוק בהם.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אם אתה מסתמך על ביקורות מגוגל אז מה אתה מחפש כאן? אם כבר קשקאי אז דיזל. By all means אומרים לך שהקשקאי 1200 הוא עגלה בלי סוסה חסרת מערכות בטיחות אקטיביות שיש בספורטאז, צפופה מאחור עם תא מטען קטן משמעותית וללא מיזוג אחורה לילדים, אבל אתה ממשיך להתעקש כי הסוחר היחידי שמוכן להציע לך טרייד הציע לך רק את שני אלה. אז יש עוד יבואנים, עוד מגרשים, עוד סוכנויות ליסינג ובמיוחד עוד אתרי רכב לבדוק בהם.

תודה אחי, מעריך את ההתעקשות, אבל ממגוון סיבות שונות, הספורטאז' לא עומד על הפרק (סיבה אחת לדוגמא, והיא סובייקטיבית לחלוטין, הוא מכוער בעיני)

אשמח אם מישהו יוכל להתייחס קונקרטית לשאלות שלי שמתרכזות רק בקשקאי ובטוסון.

פורסם

נדחפת לשרשור. ההמלצה שלך על הקיה היא על 2017? או שגם 2016 דומה לה? תודה!

מה שהוא אמר ^^

פורסם

הקשקאי הוא חלש מאוד, מנוע 1200 שלא ממש נותןן תמורה, ואת זה שמעתי מהרבה שקנו את הרכב הזה,

טוסון (שיש אצלנו במשפחה) , הוא שתיין דלק גדול,

לי יש קשקאי דור ראשון מנוע 2000, שסוחב ולא זללן, ליטר ל 10-11 , מציע לך לחפש משהו אחר ממה שהציעו לך

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא מכיר קשקאי אבל לאחרונה היה לי למשך חודש וחצי טוסון 2017 מהשכרה (נראה לי שהיה לי מנוע 1.2)

נתחיל דווקא מהסוף, מה שהכי מעניין אותך, עשיתי עם הרכב 1,200 ק"מ ברובם בין עירוניים (רגועים ובלי מזגן - סוף החורף) ויצא לי צריכת דלק של 8.44 ק"מ לליטר. לשם השוואה, באאוטלנדר שכעת יש לי, בנסיעה דומה ועם תפוסה מלאה של 7 נוסעים הגעתי בינתיים לצריכה של 10.46 ק"מ לליטר (כולל מזגן פועל כמעט תמיד).

מעלות:

בעמדת הנהג יש תחושה מאוד רחבה ויש את התחושה שאתה נוהג בג'יפ (עמדה גבוהה, מכסה מנוע רבוע וגבוה).

תא מטען נוח וענק

מראות צידיות מהטובות ביותר שיצא לי להשתמש.

חסרונות:

כסא הנהג הרגיש לי חסר תמיכה צידית - אבל ייתכן שבעלי גוף שונה משלי ירגישו אחרת.

במושב האחורי, הכסא האמצעי מאוד צפוף ואין שום אפשרות לשים עליו אפי' בוסטר.

המנוע מאוד מאוד רועש ומעל 90 קמ"ש כבר קשה מאוד לשמוע את הדיבורים ברכב.

לוקח לרכב הרבה זמן לצבור מהירות ואם בכל זאת החלטת ללחוץ על דוושת התאוצה תוכל לדעת שהגעת למהירות לפי הרעש ו\או שעון הדלק...

אני מדגיש שלמיטב זכרוני היה לי את מנוע ה-1.2 וייתכן מאוד שבמנוע הגדול יותר הנתונים יהיו שונים.

פורסם

אין בטוסון מנוע 1.2 היה רק מנוע 2000 לא בטוח אם בכלל שיווקו 1.6 כמו הספורטאז'

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...