Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, חניתי בחניון הארבעה בתל אביב וכשיצאתי ליציאה לרחוב החשמונאים למי שמכיר יש עליה תלולה באופן קיצוני.

אז עצרו מכוניות מלפני ומאחורי, והרכב שמאחורי נצמד ממש קרוב ואני נשארתי באמצע העליה בעצירה מוחלטת אז לחצתי עד הסוף על הבלם.

האוטו שמקדימה נסע ושעזבתי את הבלם האוטו הידרדר מאוד מהר אחורה ובשביל לא לפגוע ברכב שהיה צמוד הייתי צריך ללחוץ בצורה ממש נדיבה על דוושת הגז, הטורים עלו לאזור ממש גבוה ורק אז הרכב התחיל לנסוע למעלה.

מיד לאחר מכן התחילה בעיה שהאוטו מתחיל נסיעה בהילוך ראשון הטורים מגיעים לאזור ממש גבוה ורק אז הרכב מחליף הילוך לשני ושלישי.

אני לא מרגיש שזה קורה בנסיעה מהירה ברביעי למשל רק בתחילת נסיעה וממש שומעים את המנוע כאילו לחצתי עד הסוף על הגז.

בכל מקרה צריך להביא את הרכב למוסך לראות מה בדיוק הבעיה אבל עד אז אתם חושבים שהייתי צריך לפעול אחרת? כמו שאבא שלי אומר שבכלל הייתי צריך להשתמש בבלם יד ולא ללחוץ עד הסוף אבל לצערי לא לימדו אותי כאלו מצבים בשיעורי נהיגה בעליות כאלו.

אני אשמח אם מישהו גם יכול לעלות השערה מה התקלה

הרכב הוא פיג'ו 407 אוטומטי

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה שעשית אין קשר לתקלה.

ממליץ לגשת למישהו שמכיר את הרכב היטב.

לפני שמתחילים בבדיקה - כדאי לבדוק את הגיר במחשב ולראות אם יש תקלות רשומות ושהפרמטרים שמזינים החיישנים נראים תקינים.

בשלב ראשון, אני הייתי ממליץ לבדוק מפלס שמן בגיר.

בשלב שני - לבדוק אם יש ריח שרוף (של השמן גיר) או לא.

אם אין ריח שרוף - הייתי מציע לפרק את הכיסוי של הבלוק ההידראולי, לפרק את הבלוק החוצה ולעבור על כל הברגים של הבלוק ההידראולי משני הצדדים (יש לוודא שהם סגורים ולא משוחררים).

עד כאן - לא מדובר בפעולות יקרות או מסובכות.

מכאן ואילך צריך לבצע בדיקות או תיקונים בהתאם לממצאים.

מהיכן אתה בארץ ? ואיזה מודל הרכב ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק. עובדתית זה באמת קרה שניה אחת אחרי שיצאתי מהחניון, אז קשה לי לשכנע שאין לי קשר לתקלה מצד שני לא יודע איזה ברירה אחרת היתה לי .. אחרת זה להיתקע ברכב שמאחורי.

אוקי אני בבוקר עם הספר של היצרן אבדוק איפה אפשר לבדוק את מפלס שמן גיר

ובנתיים לא הרחתי ריח שרוף בחניה... וחזרתי עם האוטו הביתה בנסיעה מתל אביב על איילון של 30 דקות.

אני מהמרכז הרכב פיג'ו 407 משנת 2005

פורסם

^ אתה כבר זוםם על חלקי החילוף שלו? תכבד לפחות :)

לפותח השירשור, לדעתי לא קרה שום דבר באשמתך, אני די בטוח שגם אביך היה פועל באותה הדרך כי אני לא מכיר אף אחד אשר משתמש בארמברקס לצורך התחלת נסיעה במעלה ברכב אוטומטי שהוא אינו רובוטי. לדעתי הייתה בעייה במסויימת אשר התעוררה בעת לחיצת הגז. שוב, לא באשמתך כלל. לא יודע מה גילך, אבל אם אתה עובד, ממליץ לך לפחות לשלם חלק על שיפוץ הגיר ככה בשביל ההרגשה. רכב תקין אמור לעמוד בעומס של לחיצת גז חזקה במעלה. רק רכיב תקול יכשל במקרה הנ''ל.

האמת, אני מסיבות כאלו בדיוק לא נסעתי יום אחד אפילו על הרכב של הוריי כאשר הוצאתי רשיון. שני חברים אשר הוציאו רשיון לפני הרסו את המכוניות של ההורים שלהם, אחד התהפך והשני עלה על מדרכה במהירות ושבר שני ג'נטים לגמריי.

פורסם

אני מכיר את היציאה הזאת מאותו חניון, בעליה הזאת כל רכב אוטומטי יעלה בהילוך ראשון ב 2000 סל"ד עם לחיצה קלה על הגז.

מה שאומר שאם היית צריך לתת הרבה גז והסל"ד עלה גבוה הגיר לא היה תקין עוד לפני כן.

פורסם

לפיזו 407 כמו לרוב הצרפתיות מהתקופה יש גיר AL4 שלא היה מהגירים הכי מוצלחים ולרוב הרכבים עם הגיר הזה יש תקלות בשלב מסויים של החיים.

לא כתבת כמה ק"מ יש לרכב אבל אם הרכב משנת 2005 ועדיין לא עבר שיפוץ גיר אז כנראה שהגיע זמנו.

גם לי ממש לא נראה שיש קשר בין מה שעשית לתקלה. אם לחיצה חזקה על הגז בעליה היתה גורמת לתקלה בגיר אנשים היו משפצים גיר פעם בשלושה שבועות.

כנראה שהגיר היה על הגבול וזה היה הקש האחרון.

פורסם

הגיר הזה AL4 הוא מה שידוע כ"גיר לומד", כלומר מתאים את עצמו לאופי הנהיגה בכך שהוא מגיב בשינוי יחס ההעברה לפי צורת הנהיגה של המשתמש. אז נכון שלא מדובר במה שאתה מתאר כסיבובים מאוד גבוהים, גם לא בשינוי כזה אחרי "לחיצה" חד פעמית, אבל כדאי לדעת לפני שיושבים עליו שבעה.

פורסם

אין שום קשר למה שעשית לתקלה בגיר. כולם עושים את זה.

תבדוק את הסנן של המנוע אם הוא סתום ויש צורך להחליפו.

לי לא מזמן הייתה סחיבה של ההילוך לסלד גבוה כאשר הייתי לוחץ גז ואחרי שהחלפתי את הסנן (היה סתום) זה הסתדר. אין לי מושג איך ולמה.תבדוק.

פורסם

מתחבר למה שכתב רועי, וגם כמובן לעצות של איציק.

מכיר את החניון ואני "סובל" מאותו גיר (נהנה מכל רגע, למעט הבור בין שני לשלישי).

לפרופורציות, מציע לנפוש בכפר דרוזי בגליל העליון או ברמת הגולן ואז תחזור אלינו עם תובנות לגבי "עליה תלולה באופן קיצוני". אותו גיר לעיל צלח אותן אגב, וזה לאחר 375 אלף ק"מ מה שקצת הפתיע גם אותי, כנראה שגם אני צריך פרופורציות.

מוסיף תובנה: יכול להיות שהיית במצב בורר ידני או מצב שלג בטעות? זה לא טוב להתחיל שיפועים כאלה במצבים האלה (בורר ידני שלא בהילוך ראשון)

האם בנסיעה לאחר כיבוי המנוע (כעבור כמה שעות) הגיר המשיך עם ההתנהגות המוזרה?

אם לא - הכל בסדר!

פורסם

מכיר את העליה ההיא(אני עובד מעל החניון :) )

היא לא קיצונית ברמה שצריך לשלב הנד-ברקס, זה יכול לקרות מכמה אפשרויות:

1. מצב שלג הופעל והרכב התחיל נסיעה מהילוך שני

2. מחשב הגיר זיהה עומס ושיפוע ו"משך את הילוך" לסל"ד גבוה.

3. הגיר תקול, התקלה הורגשה במקום בו נדרש עומס על הגיר, והגיר החליק.

לגבי 1 ו 2 - המצב אמור להסתדר לאחר נסיעה רגילה.

לגבי 3 - אין הרבה מה לעשות, לעקוב האם התקלה חוזרת, במידה וכן לגשת לבעל מקצוע מומחה שמתמצא בגירי AL4

פורסם

דור, לגבי 1 ו 2

ב 5000 סל"ד בהילוך ראשון האוטו נוסע ב 50 קמ"ש, בהילוך שני ב 100 קמ"ש. כמובן שהוא לא נסע שם במהירות הזו.

במצב תקין גיר אוטומטי רגיל לא יכול לעלות את הסל"ד לסל"ד גבוה לפני תחילת נסיעה, אין פונקציה כזאת.

פורסם

היי, עידכון אחרי שהמכונית חזרה מהמוסך.

המכונאי אמר שהוא שם תוספים לרכב והוא מקווה שהם יעזרו לפתוח ולנקות את כל מערכות שאולי נסתמו בגיר.

הבעיה ממשיכה אבל הוא אמר לחכות לתת צ'אנס לתוספים שאולי ישחררו משהו ואם זה ממשיך אחרי תקופה אז כנראה אין ברירה להחליף את הגיר.

וזה מינימום סיפור של 5000 שקל.

• תוכן חדש...