Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

היום בבוקר קמתי לשלולית מים בדירה, בת פחות משנה.

בדירה שמעליי ומתחתי אין עדיין דיירים למרות שהדירות כבר נמסרו לבעלים,

בדירה מעליי נפרץ צינור הניאגרה כנראה בשעות הערב אתמול, מכיוון שאף אחד לא גר שם המים זרמו עד היום בבוקר כשעליתי למעלה לסגור לשכן את הברז.

המים חלחלו עד הדירה מתחתי שגם היא אינה מאוכלסת ובדיוק בשלבי סיום של שיפוץ מאסיבי.

הנזק הנראה לעין אצלי הוא בעיקר רטיבות בקירות והתקרה ברוב הבית והפחד שלי הוא נזק מים מתחת לריצוף שלא ניתן לראות.

הקבלן שלח היום את מנהל העבודה של האתר שלא התכחש לכלום ואמר שיתחיל טיפול בראשון.

כיצד אני יוצא מהמצב הזה בלי להדפק? כיצד אני מכסה את עצמי מפני נזקים עתידיים? לדוגמא רטיבויות שיתגלו בדירה מתחתי עוד כמה חודשים.

האם כדאי להודיע לביטוח הדירה?

האם כדאי להזמין בעל מקצוע שיבצע בדיקת רטיבות מקיפה?

אני בספק שהקבלן יבצע בדיקה מקיפה לבדיקת הנזק, האם אוכל לתבוע אותו על דמי הבדיקה שאזמין באופן עצמאי? האם אוכל לקבל החזר על בזבוז ימי העבודה שלנו?

כל עצה, הכוונה, עזרה תתקבל בברכה.

תודה מראש.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

סבלנות. צפה לתהליך שיארך חודשים ארוכים.

לא קל לאתר מקור דליפת מים, והנזקים יכולים להיות הרבה יותר גדולים מכפי שאתה חושב. התאור שלך של מים שחלחלו שתי קומות מעידים על נזק גדול, ויותר מזה - גם לאחר תיקון מקור הדליפה צריך להמתין חודשים עד שהקירות מתייבשים ואפשר לתקנם, וגם הרצפה עשויה להיות ספוגה במים (את זה בודקים על ידי קידוח במרצפות והוצאת דגימות חול, השמאי יזמין את אנשי מכון התקנים לביצוע הבדיקה).

ביום א' דווח לביטוח, והחל בחיפוש שמאי שיבדוק את דירתך.

בינתיים דאג לתעד נזקים.

לדעתי הלא מקצועית האחריות היא על בעל הדירה בה פקע הצינור, אני מקווה מאד שהוא מבוטח בביטוח צד ג'.

ד"א - אין אתה יודע שמדובר בקרע בצינור של ניאגרה? האם בעל הדירה שמעליך מודע לנזק? מן הסתם גם הדירה שלו ניזוקה משמעותית.

עוד הערה, באותו עניין: האם ועד הבית רכש ביטוח לרכוש המשותף? סיפרתי כאן מסםפר פעמים, היה לי נזק גדול מאד שנגרם מדליפה מצינור ביוב משותף ל-11 קומות מעל הדירה בה גרתי. התיקון והפיצוי התקבלו מהביטוח שערך ועד הבית. בלי ביטוח כזה הייתי צריך לתבוע פרטנית כל אחד מ-35 הדיירים על חלקו בנזק. ביטוח כזה לבית המשותף אינו יקר, ומכסה הרבה מאד מקרים שעלולים לעלות ממון רב - מנזקי מים ועד פציעה של אורחים בחדר המדרגות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדירה עדיין באחריות הקבלן ולכן הוא לא מתנהר מאחריות ויתקן הכל.

אני מבחינתי לא סומך על הקבלן שיבצע בדיקה יסודית ולכן הפעיל ביטוח בראשון והזמין שמאי.

השאלה אם אקבל חזרה את כספי מהקבלן עבור ההוצאות והאיבוד ימי עבודה שלי?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)

תתייעץ עם סוכן הביטוח שלך.

לדעתי אתה צריך להתנהל מול בעל הדירה והביטוח שלו, ושהוא ישבור את הראש מול הקבלן.

אם עדיין ישארו לך תביעות זה ענין לעורכי דין.

החשוב ביותר כרגע - פתח לך תיק ואסוף את כל המסמכים. כולל רישום של כל שיחה (פנים אל פנים וטלפונית) בצורת יומן, תדפיסים של כל מייל, גיבוי של כל צילום. לפי התאור שלך מדובר בנזקים שיכולים להגיע למאות אלפי ש"ח, למשל, אם צריך להחליף את הרצפה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נזילה גדולה כזאת שהרטיבה את הדירה שלך ואת הדירה למטה באותו יום דווקא הרבה יותר קל לגלות.

זה הנזילות הקטנות שקשה לגלות.

בכל מקרה, הנזילה תתוקן וצריך לחכות פרק זמן שהדירה שלך תתייבש לחלוטין ואז תראו מה צריך לתקן ולתקן, אין טעם לתקן עכשיו שהקיר רטוב.

לא יודע אם הייתי מזמין ביטוח/שמאי וכו'.

פורסם

ללא ספק הייתי מעדכן את הביטוח ומזמין שמאי, אם כי לא בטוח שרק מחר בבוקר. המים ימשיכו לחלחל עוד זמן רב, הנזק הסופי מתגבש רק בעוד חודשים.

האיתור המהיר של מקור הנזילה חשוב מאד, אבל הסאגה רק מתחילה.

פורסם

מאותה סיבה שאתה לוקח שמאי פרטי לרכב ולא מסתמך על זה של הביטוח. הקבלן רוצה לחסוך כסף. שמאי מטעמך ישמור על האינטרסים שלך.

פורסם

כרגע עדיין נוזלים אצלי שאריות מים בחדר אמבטיה.

נראה שהמים התפשטו לכל איזורי הבית, אפילו לקצה השני של הדירה, רוב הקירות בבית נפגעו.

הקבלן יטפל במה שנראה לעיין בצורה מינימלסטית, אני רוצה לראות את כל התמונה, גם את מה שעלול להתגלות בעוד מספר שנים נניח כשארצה למכור את הנכס.

fcb71f66b8413f056c2c9a8219933333.jpg

פורסם
מאותה סיבה שאתה לוקח שמאי פרטי לרכב ולא מסתמך על זה של הביטוח. הקבלן רוצה לחסוך כסף. שמאי מטעמך ישמור על האינטרסים שלך.

זה לא סיבה. זה סיפור.

אין פה עניין של ירידת ערך.

הקבלן יבוא ויסדר מה שצריך.

תן לי איזו דוגמא או משהו שישכנע אותי שלהביא שמאי מטעמך היה משתלם.

על מה אתה חושב שהקבלן יחסוך?

הרי מה קרה פה? צינור נזל.

הוא יפסיק את הנזילה.

יתקן את הצינור.

יחכה ככה וככה זמן ויעשה תיקוני טיח.

מה עוד אתה מצפה מהשמאי של הביטוח?

ממה בדיוק אתה חושש?

דני - מה אתה חושב שיתגלה?

פגיעה בשאסי של הבניין?

ברצינות.

מה ה worst case scenario שלך?

פורסם

נקמיצ'י - קרוב לודאי שצריך להחליף את הרצפה. עניין של הרבה עשרות אלפי שקלים. אתה חושב הקבלן יעשה את זה? צריך לבדוק באופן יסודי שאין נזקים לשלד. הרי המים עלולים לגרום להחלדת הברזל שבבטון ולהחלשתו. צריך לבדוק עם החיפיים החיצוניים נפגעו. ואני מדבר מהצד של מישהו שנפגע מנזקי מים, לא מידע של מהנדס בניין.

ובהחלט יש עניין של ירידת ערך. נניח שמשאירים את הריצוף הקיים. האריחים נפגעים, זה פוגע בערך הדירה. וזו רק דוגמא.

הזכרתי את הסיפור שהיה לי לפני 7 שנים. פריצת צינור ביוב, חלחול מים בקצב איטי משך 3 חודשים. הנזק בדירה שלי נאמד בין 100-150 אש"ח, בסוף היתה פשר רקובה בין השמאי מטעמי לשמאי מטעם חברת הביטוח. כמה עשרות אלפי ש"ח לטובתי.

פורסם

נקמיצ"י - אני חושש שנגרם נזק מתחת למרצפות, כמו כן אני רוצה לוודא שהקבלן יבצע אטימה כראוי.

אני רוצה להמנע ממצב שעוד שנתיים שלוש יצוצו בעיות שלא יהיה לי תיעוד למקורם (נניח חדירת מים ללוח החשמל ).

פורסם

לא שזה מעודד, אולי קצת , אבל רק שתדע שלפי חוק אחריות קבלן על נזקי צנרת - 7 שנים מיום מסירת הדירה .

מהקצת שאני יודע בגלל שגם אצלינו היתה נזילה מהקומה למעלה , חפרתי קצת ברשת וראיתי שנזילות בדירות חדשות זו מכת מדינה והמון תלונות ברשת עלו כשעשיתי חיפוש בגוגל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
נקמיצ"י - אני חושש שנגרם נזק מתחת למרצפות, כמו כן אני רוצה לוודא שהקבלן יבצע אטימה כראוי.

אני רוצה להמנע ממצב שעוד שנתיים שלוש יצוצו בעיות שלא יהיה לי תיעוד למקורם (נניח חדירת מים ללוח החשמל ).

כדאי להזמין מהנדס מומחה מטעמך שיאמוד את הנזקים והתיקונים, אשר יגרמו ו/או גרמו לירידת ערך בדירתך.

לא הייתי מהסס בעניין זה, ובוודאי מומלץ שלא להסתמך על אנשי חברת הביטוח.

בהצלחה.

פורסם

ניר, האם אין השמאים מהנדסים עם התמחות בשמאות נזקים?

• תוכן חדש...