Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב 7 מקומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם השיקול המרכזי היה ירידת ערך לא בטוח שפות"ש היה בוחר בכלל רכב 7 מקומות ( יותר בכיוון של סוזוקי סוויפט).

יש צרכים אחרים לפעמים.

פורסם

מצטרף להמלצה על פיקאסו. דגמי 2015-2016 (יש גם 2014) , עם מנוע 1600 טורבו, 165 כ"ס, גיר אוטומטי יפני, נכון לעכשיו ללא בעיות כרוניות ידועות כלשהן. רכב עם 7 מקומות אמיתיים, גם בכסאות האחוריים, מבוגר ממוצע יושב ללא קשיים. אאוטלנדר ומזדה 5 בעלי 2.5 מושבים בשורה השניה. ניתן להושיב ילד רזה ללא בוסטר וזהו בערך.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

עדכון והסבר.

מדובר על משפחה של 6 נפשות (ילדים בני 4-10 )

לגבי התקציב וכו'. אדייק שכרגע התקציב עומד על כ 100-110K .

למרות שאמרתי בתחילה שמעדיף להוציא 80 - אבל כרגע אני במסקנה שמוכן לגמרי להגיע לתקציב של של אזור ה 110 .

ברור שאם בכח ידחפו לי פיקאסו ב 80 ויגידו לי שזה טוב יותר מאוטלנדר ב 110 אני לא אלחם בזה.

אבל ראיתי שב 110+- ניתן להשיג אוטלנדר עם מעט קילומטר הדגם המפואר יותר..

אני גם רואה שהדיון נסוב המון על המזגן בשורה האחרונה, זה נחמד, אבל לפחות מבחינתי, בטח לא שיקול עיקרי.

אציין גם שאני מצפה מהרכב להחזיק לפחות 5-6 שנים..

כמו כן, אדגיש שוב את חשיבות האמינות. כמובן שאין אחריות על כלום, אבל אין יותר מבאס מטיפולי רכב לא צפויים ויקרים..

ראיתי שממליצים על הטיוטה + , אני אבדוק אבל מודה שלא מת על המראה שלה..

עוד תובנות בהמשך למה שרשמתי יתקבלו בשמחה.

שבוע טוב

עריכה אחרונה על ידי gomo
פורסם

ל 6 נפשות עם ילדים, כאשר לפחות אחד עד גיל 9, אפשר להסתדר גם בטויוטה ורסו וגם בפריוס פלוס.

אני מסתדר עם 6 אנשים יחסית גבוהים בוורסו. גם כאן אין מיזוג אחורי, אבל המזגן מקפיא גם בלי זה.

גם אני חשבתי על אאוטלנדר, אבל ברגע שראיתי 2.5 מושבים בשורה השניה, ירדתי ממיצובישי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
עדכון והסבר.

מדובר על משפחה של 6 נפשות (ילדים בני 4-10 )

לגבי התקציב וכו'. אדייק שכרגע התקציב עומד על כ 100-110K .

למרות שאמרתי בתחילה שמעדיף להוציא 80 - אבל כרגע אני במסקנה שמוכן לגמרי להגיע לתקציב של של אזור ה 110 .

ברור שאם בכח ידחפו לי פיקאסו ב 80 ויגידו לי שזה טוב יותר מאוטלנדר ב 110 אני לא אלחם בזה.

אבל ראיתי שב 110+- ניתן להשיג אוטלנדר עם מעט קילומטר הדגם המפואר יותר..

אני גם רואה שהדיון נסוב המון על המזגן בשורה האחרונה, זה נחמד, אבל לפחות מבחינתי, בטח לא שיקול עיקרי.

אציין גם שאני מצפה מהרכב להחזיק לפחות 5-6 שנים..

כמו כן, אדגיש שוב את חשיבות האמינות. כמובן שאין אחריות על כלום, אבל אין יותר מבאס מטיפולי רכב לא צפויים ויקרים..

ראיתי שממליצים על הטיוטה + , אני אבדוק אבל מודה שלא מת על המראה שלה..

עוד תובנות בהמשך למה שרשמתי יתקבלו בשמחה.

שבוע טוב

1. מזגן מאחור באמת לא צריך לשנות לך, לא אתה יושב שם.

2. נקודת המוצא שלך היא שאאוטלאנדר תספק לך אמינות טובה יותר, נגד זה שום הסבר, הגיוני ומושכל ככל שיהיה לא יעזור, מצאת אאוטלאנדר שתתאים לך, מברוק.

פורסם (נערך)

אם אמינות היא המדד העיקרי ואם מזגן אחורי לא חשוב אז לך על האוטלנדר, הוא אמין ומספיק לשישה. את העגלה ,אם צריך, אפשר לשים על הגגון (כי בתצורת 2+2+2 לא נשאר מקום בתא מטען).

אולי אפילו תצליח , עם קצת אקרובטיקה של נערת גומי , לדחוס לתצורת 2+3+1

(משהו שדי קל לעשות ברכבים האחרים).

רק תזכור שאין באוטלנדר עוגני איזו פיקס במרכז הספסל האמצעי. יש כאלה שפשוט מנצלים את את העוגנים מהצד או קונים מאריך תפס חגורה. לא מומלץ אבל אפשרי.

קנה קצת מגבות מיקרו פליס לנגב את הילדים בקיץ. סוגר לך את הפינה.

אל תקנה את הדגם עם מושבי דמוי עור. זה כמו גחלים בקיץ (עבורך, כי לא מעניין מאחור)..

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מזגן בספסל האחורי קריטי,בימים חמים בלתי נסבל לשבת אם איין.

ברכבי 5+2 עדיף כבר לקחת אוטו גבוה שלא מגרד את המדרכות בכל חניה.

אתה צריך להגדיר שימוש ברכב,האם משמעותי לך חסכון בדלק,ואורך לחניה בקלות.

מכיוון שאתה קונה יד שניה ,אז מה מעניין ירידת ערך?אתה גם קונה אחרי שהערך ירד !

מה אם ניסאן או קיה 7 מקומות?

פורסם (נערך)

1. ציניות זה תמיד קל ונחמד, אבל לעצם העניין, מזגן מאחור זה אחלה וחשוב- אבל לא שווה לי אם אני מוציא הרבה כסף על טיפולים לאוטו וכו' במהלך הזמן ( לא יודע מה אצל אחרים , אבל הוצאיות גבוהות ולא צפויות לרכב- אותי ממש מתסכלות). כיום יש לי מאזדה 5 בלי מזגן מאחור והילדים חיים עם זה בשלום. ( כשהייתי ילד ה"מזגן" שלנו היה אויר שיוצא מהפתחים והינה שרדתי את העניין)

2. אז אחרי הציניות, אין מה לעשות ובסוף הכל זה סדרי עדיפיות, וסליחה שמזגן מאחור לא מבטל לי את כל ייתר השיקולים - אלא אם אני טעה ולצורך העניין פיקאסו אמינה ועדיפה בכל פרמטר מאוטלנדר/רכב אפשרי אחר (וסתם יש פעם של 30K שקל במחיר - ואז בכלל ארוץ לקנות את הפיקסו - ברצינות לא בצחוק)

3 רק אציין שיותר מיד הפחידו אותי על הפיקאסו ואמרו לי שאיתה זה באמת עניין של מזל ( יכול להיות ששנים יהיה שקט ויכול להיות שכל הזמן בעיות). חבר שקיבל את הפיקאסו כרכב עבודה חדש החליט פשוט אחרי אין ספור בעיות להחזיר ולקחת טיוטה. וכך מכר נוסף שהיה לו את הרכב שנכנס הרבה למוסך.. לחילופין מכיר מי שקנה פיקסו יד 2 לפני כשנה ויש לו שקט.. בקיצור מודה שאני קצת-הרבה חושש מרכב זה (ואולי לא בצדק)

שיהיה אחלה יום

עריכה אחרונה על ידי gomo
פורסם

זה בסדר. שאלתי ברצינות שכנים עם אוטלנדר. אמרו שהילדים לא התלוננו בשרב האחרון. אז אולי זה באמת בסדר.

פורסם

בששת השנים האחרונות היו לי וורסו (2013,2016) וכעת אני עם אאוטלנדר (2019).

אכתוב לך בקצרה את ההבדלים שלכאורה מעניינים אותך.

הוורסו: רחבה יותר - יש מקום אמיתי לשלושה אנשים בספסל האמצעי, המושבים האחוריים רחבים אבל פחות במימד האורך. המזגן מעולה ומקרר היטב אחורנית, דווקא לנהג המזגן פחות מוצלח בגלל השתקפות חום מהפאנל הקדמי. יש שפע של תאי איכסון ושלושה מקורות חשמל. לאורך הגג יש 2 מוטות נשיאה שאפשר לאלתר אליהם קשירה של חפצים.

האאוטלנדר: ארוכה יותר אך פחות רחבה, בספסל האמצעי יש מקום לשתי מבוגרים ולילד מצ'וקמק באמצע. בספסל האחורי המרווח נוח יותר בגלל רוחב הכיסאות ומימד האורך שגדול יותר (עדיין יישבו שם עם הרגליים באוזניים בגלל הרצפה הגבוהה). משום מה מיקמו בספסל האחורי את קשירת חגורות הבטיחות ב"שלושת רבעי כיסא" דבר שמאוד מציק. המזגן מעולה בכל המקומות (2019 - כולל יציאה לספסל האמצעי). מורגש מאוד מחסור בתאי איכסון (מצד שני תא המטען מרגיש גדול ושימושי יותר - יחסית) ויש רק שתי מקורות חשמל. למוטות בגג לא ניתן לקשור דברים ללא הוספת גגון ייעודי.

שתי הרכבים סוחבים מצוין ואת העליות מים המלח לירושלים בהרכב מלא ניתן ללא הרבה מאמץ לעשות על 120 קמ"ש.

צריכת הדלק בשתי המכוניות די דומה. באאוטלנדר יש הרבה תוספות בטיחותיות של היו קיימות בוורסו (ייתכן בגלל הפרש השנים).

הכיסא באאוטלנדר היה לי נוח יותר (ייתכן שזהו עניין סובייקטיבי) ומקבלים כבונוס נהיגה גבוהה יותר.

אשמח לענות על שאלות נוספות.

• תוכן חדש...