Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אתמול שמעתי דבר שנישמע לי לא הגיוני במיוחד, האם נסיעה קבועה ברכב מלא באנשים (בערך 400 קילו נוספים כאשר על פי הוראות היצרן בדרך כלל מותר להוסיף לרכב עד 700 קילו פלוס מינוס) מקצרת את חיי הקלאץ' ועוזרת לשחיקתו??

פורסם
שלום לכולם, אתמול שמעתי דבר שנישמע לי לא הגיוני במיוחד, האם נסיעה קבועה ברכב מלא באנשים (בערך 400 קילו נוספים כאשר על פי הוראות היצרן בדרך כלל מותר להוסיף לרכב עד 700 קילו פלוס מינוס) מקצרת את חיי הקלאץ' ועוזרת לשחיקתו??
עקרונית הבלאי שמתקיים הוא רק בשילוב ההילוכים וגם זה מאוד זניח למכונית נוסעים רגילה.

אם אתה מפחד לרדת לאילת עם אוטו מלא בחברים - שזה לא ידאיג אותך - זה לא יקצר לך את חיי הקלאץ'... (שגם ככה דורש החלפה אחת לכמה שנים ולא כל חצי שנה). מהרגע שהורדת את הרגל מדוושת הקלאץ' הוא כבר מחובר ולא נשחק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש בזה משהו, לפחות ברגע שמזנקים מהמקום אז צריך להחזיק לפעמים את הקלאץ' לחות זמן רב יותר - דבר הגורם לשחיקתו.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

או קיי תודה כנראה שטעיתי כשהתוכחתי עם חבר שלי שעל פי טענתו הם החליפו קלאץ' לאחר בערך 8 שנים כי הרכב כל יום מסיע 5 אנשים לעבודתם, לא חשבתי שקיים קשר...

ולמי שענה לי שלא לדאוג בקשר ללרדת לאילת באוטו מלא- לא זאת הייתה כוונתי...

תודה בכול מקרה...גם כשטועים טוב לדעת דברים חדשים...

פורסם

אני יודע שהייתה אצלנו דייהטסו אפלאוז שעברה פחות או יותר את אותו מרחק כמו של חבר שלי עד שמחקו אותה מהכביש (פרט שלוי : \) ולא הוחלף בה כלום אבל כלום ובטח שלא הקלאץ', מכאן היה מוזר לי והתחלנו לחפש סיבות, וכששמעתי את הסיבה של משקל האנשים הנוסעים קבוע יום יום באוטו, הדבר נישמע לי לא הגיוני.

פורסם

אתה רואה חצי כוס מלאה או ריקה?

היצרן תכנן את המצמד לעבודה בעומס מלא (4,5 נוסעים), כך שבתיאוריה, אם תסע תמיד ריק-אתה מאריך את חיי המצמד.

פורסם
עקרונית הבלאי שמתקיים הוא רק בשילוב ההילוכים וגם זה מאוד זניח למכונית נוסעים רגילה.

אם אתה מפחד לרדת לאילת עם אוטו מלא בחברים - שזה לא ידאיג אותך - זה לא יקצר לך את חיי הקלאץ'... (שגם ככה דורש החלפה אחת לכמה שנים ולא כל חצי שנה). מהרגע שהורדת את הרגל מדוושת הקלאץ' הוא כבר מחובר ולא נשחק.

איציק

אני הבנתי שאם אני מושך את ההילוך ראשון בתדירות גבוהה אז זה שורף את הקלאץ'. אני טועה?

פורסם

שים לב בלאי של הקלאץ נעשה אך ורק ע"י "משחק" עם דוושת הקלאץ

כלומר בפשטות ניתן לומר

לחיצה עד הסוף על דוושת הקלאץ -אין כל בלאי

שיחרור דוושת הקלאץ סביב נקודת החיכוך -בלאי מוגבר

דוושת קלאץ משוחררת - אין כל בלאי

ירון מאיר

פורסם
שים לב בלאי של הקלאץ נעשה אך ורק ע"י "משחק" עם דוושת הקלאץ

כלומר בפשטות ניתן לומר

לחיצה עד הסוף על דוושת הקלאץ -אין כל בלאי

שיחרור דוושת הקלאץ סביב נקודת החיכוך -בלאי מוגבר

דוושת קלאץ משוחררת - אין כל בלאי

ירון מאיר

אם אתה מכוון ללחיצה על דוושת הקלאץ' לא בניוטרל (בהילוך), אז שמעתי שזה כן גורם לבלאי של הקלאץ', אבל אני לא יודע עד כמה זה נכון... תקנו אותי אם אני טועה (או יותר נכון מי שאמר לי את זה).

פורסם
אם אתה מכוון ללחיצה על דוושת הקלאץ' לא בניוטרל (בהילוך), אז שמעתי שזה כן גורם לבלאי של הקלאץ', אבל אני לא יודע עד כמה זה נכון... תקנו אותי אם אני טועה (או יותר נכון מי שאמר לי את זה).

לא גורם לבלאי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...