Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

במוו M135

liory931
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

פתחתי לפניי כמה ימים את התרד הנ"ל (התלבטות בבחירה בין גולף GTI פרפורמנס לבין M235.

בסוף החלטתי לחפשש אחר ה-M140)

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?669366-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-gti-performance-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%95-m235-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%9F-2014-2015

רק התחלתי בחיפושיי אחר M140 ואין כרגע אחת שעונה על התקציב.

מה שכן, פניתי למכר שאני סומך עליו והוא במקרה גם מתווך על עיסקה של M135 שמורה שנת 2015.

יש לרכב כמה עניינים, ומאחר ואני טירון בבמוו ובדגם הזה בפרט אשמח לדעתכם -

על הרכב מותקנת תוכנת jb4, הכנה למתאנול, רזונטור הוסר וגם הממירים(יש שניים? האם עובר טסט?) על האגזוזים רשום BMS(זה רק הקצה נכון? כי הוא לא הזכיר עוד משהו שקשור לדוד ושכחתי לשאול)

ההתנהלות כרגע מול המכר -

לטענתו, בעל הרכב הראשון היה אדם מבוגר והתקין את התוספות לשם השיפור ולאו דווקא התגרזן על הרכב, עוד טוען שהוא היה מוכר בברנז'ה ולא חסך שקל על הרכב.

התוכנה וההכנה כרגע לא פעילים, בעל הרכב הנוכחי מחליף את הרכב לאחר שהחזיק אותו תקופה יחסית קצרה משום שהוא לא התחבר לרכב.

קיבלתי היסטוריה ביטוחית מלאה ועדכנית של הרכב והיא נקייה. היסטוריית טיפולים אקבל בשבוע הבא.(לטענתו לא הייתה ברכב בעיה מעולם והוא נבדק טוב טוב לפי הקנייה)

בגדול הרכב נראה שמור מאוד מאוד יחסית לגילו וגם הקילומטרז נמוך. יש עליו תוספות ויזואליות מעניינות.

מה דעתכם בנושא, איך עליי להתקדם בבדיקות ובשאלות ? האם בכלל עליי להתרחק? לא שללתי את הרכב על הסף רק בגלל שאני נוטה לסמוך על דבריו של המכר.

אגב עוד שאלה, האם הדגם החדש(140) עלה לכביש כמודל 2016? עשיתי קצת חיפושים והבנתי שהוא רק הושק לקראת סוף 2016.

זה משנה לי מבחינת התקציב....

תודה מראש לעונים.

עריכה אחרונה על ידי liory931
פורסם

היי,

ראיתי את הפרסום על הרכב שאתה מדבר עליו. אציין שגם אני מתעניין ולומד בתקופה האחרונה על הרכבים הללו. משיחה שלי עם חבר טוב שמכיר הייטב את השוק של הבימריות (והוא גם בעלים של M2 בעצמו...), רוב הסיפורים על מנועים שהלכו, הלכו בגלל התוכנה "השיפור" של ה-JB4 וההמלצה שלו היא להתרחק מרכבים שהתוכנה הותקנה עליהם. אני בחרתי לקבל את עצתו, אני משתף אותך בדברים AS-IS.

הדגם החדש לא עלה כ-2016 אלא אכן לקראת סוף השנה רוב ה-140 יהיו 2017 ומעלה אני מניח.

שים לב גם למחיר, עסקה שאני יודע עליה בוודאות גמורה והיא דיי מייצגת את השוק לדעתי - לפני כחודש נמכרה 235, שנת 2016, מצב מושלם (עם תוספות) עם כ-46 אלף ק"מ בקצת פחות ב-220 אלף. קח בחשבון שה-135 נסחרות קצת פחות - כלומר: על 135 שנת 2016 מצויינת הייתי משלם כ-200 אלף ומשם מוריד כ-20 אלף כל שנה. הייתה 140 שנת 2017 עד לפני כשבוע, נעלמה מהלוחות כשהמחיר המבוקש היה 235, מניח שמחיר הסגירה היתה קצת פחות.

פורסם

תודה בובי בהמלצתך החלטתי לתת צ'אנס לM140,

ולא התעלמתי מדברייך לגביי התוכנה עוד מהשירשור הקודם, פשוט עושה רושם שהרכב באמת שמור.

תאכלס לא הייתי הולך לראות את הרכב לולא המכר.

מה בכל זאת כדאי לבדוק בשביל להיות רגוע?

ושאלה מצחיקה - כמה כבר עולה מנוע כזה? (למקרה הכי גרוע חחח)

פורסם
היי,

ראיתי את הפרסום על הרכב שאתה מדבר עליו. אציין שגם אני מתעניין ולומד בתקופה האחרונה על הרכבים הללו. משיחה שלי עם חבר טוב שמכיר הייטב את השוק של הבימריות (והוא גם בעלים של M2 בעצמו...), רוב הסיפורים על מנועים שהלכו, הלכו בגלל התוכנה "השיפור" של ה-JB4 וההמלצה שלו היא להתרחק מרכבים שהתוכנה הותקנה עליהם. אני בחרתי לקבל את עצתו, אני משתף אותך בדברים AS-IS.

הדגם החדש לא עלה כ-2016 אלא אכן לקראת סוף השנה רוב ה-140 יהיו 2017 ומעלה אני מניח.

שים לב גם למחיר, עסקה שאני יודע עליה בוודאות גמורה והיא דיי מייצגת את השוק לדעתי - לפני כחודש נמכרה 235, שנת 2016, מצב מושלם (עם תוספות) עם כ-46 אלף ק"מ בקצת פחות ב-220 אלף. קח בחשבון שה-135 נסחרות קצת פחות - כלומר: על 135 שנת 2016 מצויינת הייתי משלם כ-200 אלף ומשם מוריד כ-20 אלף כל שנה. הייתה 140 שנת 2017 עד לפני כשבוע, נעלמה מהלוחות כשהמחיר המבוקש היה 235, מניח שמחיר הסגירה היתה קצת פחות.

אגב, אתה טוען שהרכב הזה נסחר מתחת למחירון ? ל2015 היית משלם 180? המחירון המשוקלל 193.

פורסם

באיזה צבע זאתי שאתה מדבר עליה, ומאיפה הבעלים האחרון שלה?

הופיעה אצלי באזור אחת לבנה עם כל מיני "שינויים/שיפורים ויזואליים" ומערכת פליטה אפטרמרקט כלשהי

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

פורסם

היי,

גילוי נאות - אני הבעלים של הרכב המדובר, ואכן הוא למכירה דרך המכר המשותף.

כל הפרטים שרשמת מדויקים, אני ברמה האישית לא התחברתי לאוטו, ואכן התחדשתי ברכב חדש (חזרתי ל-MX-5, הרבה פחות כח אבל יותר מתאימה לי...)

הרכב סתם יושב אצלי בחנייה כבר תקופה, ומלבד לעלות מודעה אחת בודדת לפני מספר חודשים כאן בקארס-פורום (ולא לחזור לאלו ששלחו הודעה פרטית :roll: )

לא היה לי זמן להתעסק עם זה. אני עכשיו בחו״ל לתקופה והחלטתי להעביר את הרכב לא׳ שאני סומך עליו מאוד בכדי שיטפל במכירת הרכב עבורי. עד כאן גילוי הנאות.

אני חייב לסייג את הדברים שרשם בובי (שאותו אני עוד מכיר מימי מועדון הרודסטרים).

קודם כל - JB4 זו לא תוכנה, זה רכיב ״פיגי-בג״ שמתחבר למחשב ולא גורם לשום נזק, יתרה מכך,

הדבר הראשון שהיית רוצה ברכב שלך זה את ה-JB, שכן הוא מציג לך את כלל הפרמטרים החשובים ברכב

(גדישות, הצתות, טמפרטורות, תקלות וכו׳) וזה אחד הכלים היותר נוחים בכדי לשמור על הרכב ותקינות המכלולים.

השיפור שניתן להשיג באמצעות ה-JB בגזרת הכח הוא שולי, שכן ה-JB לא נוגע במחשב ניהול המנוע באמת, אלא פשוט עושה ״מעקף״ די ״טיפש״ ומוגבל.

אני משתמש ב-JB רק לתצוגת נתונים וסריקת תקלות (אם צריך, לא שהיו..) - כל שאר הדברים מכובים ואין שום צורך להפעיל אותם.

לשם כח, יש היום 2 תוכנות מוכרות בשוק - MHD ובוטמוד. ברכב הזה הותקן בוט-מוד (שאף אחד לא באמת ניצל...), זו תוכנה שיש לה אלפי משתמשים בעולם, והיא די ״straightforward״ מבחינת זה שהיא מציעה סט מפות שונות, מוכנות ספציפית למנוע הזה שאפשר להחליף בלחיצת כפתור. אני החזרתי את המפה המקורית (סוג של ״פרמוט״ בחזרה למקור) ברגע שקניתי את הרכב כי הוא מספיק חזק גם ככה (לטעמי) והעדפתי לחזור למקור ולחיות בראש שקט, במיוחד אחרי שהרכב עבר בדיקות מעמיקות לפני הרכישה (גם במוסך שאני סומך עליו וגם ב-BMW פ״ת שם טופל מהיום הראשון ועד היום) ואומת שהכל במצב מעולה, ורציתי לדאוג שישאר כך. את ה-JB אין שום סיבה להסיר, הוא לא גורם שום נזק ומשמש אותי כאחלה של כלי לבדיקת תקינות הרכב ונתוני המנוע.

לגבי התוכנה-אני לא חושב שתוכנות גומרות מנוע. אנשים גומרים מנועים. אנשים נוהגים חזק בצורה לא אחראית, לא מטפלים בזמן, לא בודקים שמן ולא מקפידים על שמן איכותי, מתקינים מפות קיצוניות ונוסעים על תערובת דלק לא מתאימה - ואז גומרים מנוע... לא פלא. אני באופן אישי מכיר אנשים שנוסעים עם תוכנה כבר תקופה ארוכה (חבר אחד עם רכב דומה וקרוב ל-100 אלף ק״מ) עם 0 בעיות, ואני מכיר רכבים שגמרו מנוע גם בלי תוכנה, עם הרבה פחות קילומטראז׳.

הרכב הזה לא ננהג בטיולים ובימי מסלול- לא על ידי ולא על ידי היד הראשונה, וכל השיפורים אכן הותקנו ע״י היד הראשונה, אדם מבוגר, אבא לילדים ואיש עסקים שכלל לא ניצל את היכולות של הרכב (הרכב נסע מנהלתית בקו פ״ת-כפר סבא, ועל כן גם נמכר בסופו של דבר...)

לגבי נושא המחיר - מאחר ואני בעל הרכב כמובן שלא ממקומי להתייחס, פרט לכך שהמחירון עלה אתמול ל-202 אלף ש״ח משקולל (193,000 ש״ח לפני שקלול).

בכל מקרה, בין אם תבחר ברכב שלי או בין אם תבחר בכל רכב אחר-

אני לא הייתי נרתע מתוכנה והייתי בודק כל רכב לגופו (בדיוק כמו שאני עשיתי).

בקבוצת דגמים הזו (140/135) יש הרבה רכבים שעברו חיים קשים וחשוב למצוא אקזמפלר שמור שתוחזק כמו שצריך וננהג בצורה עדינה.

את מצב תקינות המנוע והגיר תוכל לבדוק אצל כל מכונאי שמבין עניין...

בהצלחה!

Lexus CT200H

פורסם
היי,

גילוי נאות - אני הבעלים של הרכב המדובר, ואכן הוא למכירה דרך המכר המשותף.

כל הפרטים שרשמת מדויקים, אני ברמה האישית לא התחברתי לאוטו, ואכן התחדשתי ברכב חדש (חזרתי ל-MX-5, הרבה פחות כח אבל יותר מתאימה לי...)

הרכב סתם יושב אצלי בחנייה כבר תקופה, ומלבד לעלות מודעה אחת בודדת לפני מספר חודשים כאן בקארס-פורום (ולא לחזור לאלו ששלחו הודעה פרטית :roll: )

לא היה לי זמן להתעסק עם זה. אני עכשיו בחו״ל לתקופה והחלטתי להעביר את הרכב לא׳ שאני סומך עליו מאוד בכדי שיטפל במכירת הרכב עבורי. עד כאן גילוי הנאות.

אני חייב לסייג את הדברים שרשם בובי (שאותו אני עוד מכיר מימי מועדון הרודסטרים).

קודם כל - JB4 זו לא תוכנה, זה רכיב ״פיגי-בג״ שמתחבר למחשב ולא גורם לשום נזק, יתרה מכך,

הדבר הראשון שהיית רוצה ברכב שלך זה את ה-JB, שכן הוא מציג לך את כלל הפרמטרים החשובים ברכב

(גדישות, הצתות, טמפרטורות, תקלות וכו׳) וזה אחד הכלים היותר נוחים בכדי לשמור על הרכב ותקינות המכלולים.

השיפור שניתן להשיג באמצעות ה-JB בגזרת הכח הוא שולי, שכן ה-JB לא נוגע במחשב ניהול המנוע באמת, אלא פשוט עושה ״מעקף״ די ״טיפש״ ומוגבל.

אני משתמש ב-JB רק לתצוגת נתונים וסריקת תקלות (אם צריך, לא שהיו..) - כל שאר הדברים מכובים ואין שום צורך להפעיל אותם.

לשם כח, יש היום 2 תוכנות מוכרות בשוק - MHD ובוטמוד. ברכב הזה הותקן בוט-מוד (שאף אחד לא באמת ניצל...), זו תוכנה שיש לה אלפי משתמשים בעולם, והיא די ״straightforward״ מבחינת זה שהיא מציעה סט מפות שונות, מוכנות ספציפית למנוע הזה שאפשר להחליף בלחיצת כפתור. אני החזרתי את המפה המקורית (סוג של ״פרמוט״ בחזרה למקור) ברגע שקניתי את הרכב כי הוא מספיק חזק גם ככה (לטעמי) והעדפתי לחזור למקור ולחיות בראש שקט, במיוחד אחרי שהרכב עבר בדיקות מעמיקות לפני הרכישה (גם במוסך שאני סומך עליו וגם ב-BMW פ״ת שם טופל מהיום הראשון ועד היום) ואומת שהכל במצב מעולה, ורציתי לדאוג שישאר כך. את ה-JB אין שום סיבה להסיר, הוא לא גורם שום נזק ומשמש אותי כאחלה של כלי לבדיקת תקינות הרכב ונתוני המנוע.

לגבי התוכנה-אני לא חושב שתוכנות גומרות מנוע. אנשים גומרים מנועים. אנשים נוהגים חזק בצורה לא אחראית, לא מטפלים בזמן, לא בודקים שמן ולא מקפידים על שמן איכותי, מתקינים מפות קיצוניות ונוסעים על תערובת דלק לא מתאימה - ואז גומרים מנוע... לא פלא. אני באופן אישי מכיר אנשים שנוסעים עם תוכנה כבר תקופה ארוכה (חבר אחד עם רכב דומה וקרוב ל-100 אלף ק״מ) עם 0 בעיות, ואני מכיר רכבים שגמרו מנוע גם בלי תוכנה, עם הרבה פחות קילומטראז׳.

הרכב הזה לא ננהג בטיולים ובימי מסלול- לא על ידי ולא על ידי היד הראשונה, וכל השיפורים אכן הותקנו ע״י היד הראשונה, אדם מבוגר, אבא לילדים ואיש עסקים שכלל לא ניצל את היכולות של הרכב (הרכב נסע מנהלתית בקו פ״ת-כפר סבא, ועל כן גם נמכר בסופו של דבר...)

לגבי נושא המחיר - מאחר ואני בעל הרכב כמובן שלא ממקומי להתייחס, פרט לכך שהמחירון עלה אתמול ל-202 אלף ש״ח משקולל (193,000 ש״ח לפני שקלול).

בכל מקרה, בין אם תבחר ברכב שלי או בין אם תבחר בכל רכב אחר-

אני לא הייתי נרתע מתוכנה והייתי בודק כל רכב לגופו (בדיוק כמו שאני עשיתי).

בקבוצת דגמים הזו (140/135) יש הרבה רכבים שעברו חיים קשים וחשוב למצוא אקזמפלר שמור שתוחזק כמו שצריך וננהג בצורה עדינה.

את מצב תקינות המנוע והגיר תוכל לבדוק אצל כל מכונאי שמבין עניין...

בהצלחה!

שאפו על התגובה העניינית ואחלה א' שבעולם.

נמשיך לדסקס דרכו :)

• תוכן חדש...