Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמות - בא לי להשתדרג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המון זמן לא יצא לי להעלות תמונות או לפתוח נושא בהקשר של מצלמה כזאת או אחרת.

אז עכשיו הגיע הזמן, למי שזוכר עברתי בזמנו מקנון FF לפוג'י, ואין מרוצה ממני.

כרגע בארסנל יש לי את הXE2 המזדקנת והXT10 אשר עובדת קשה, הXE2 מתחילה לצלוע קצת (המסך חצי עובד וגם הכפתורים מתקשים לבצע אצ הפעולה שלם בקלות) ומה גם שיש הרבה גופים כמעט חדשים במחירים נגישים, אז חשבתי לי להשתדרג, החצי ההגינוי בי אומר להמתין עד אשר אחד הגופים לא יעבוד יותר, והחצי השני אומר להחליף כמה שיותר.

ביולי יש לי חתונה לצלם אז כמובן העדפה היא כמה לפני יוליץ

האפשרויות על הפרק:

XPRO2, XT3, XE3 או את הXH1, צילומי וידאו לא מדברים אלי בכלל, הכי חשוב חוזק, הXE2 עברה חיים קשים וגם הXT10 (אבק,בוץ גשם ושלג).

המחליפה אמורה לשרוד את זה גם.

וכהרגלי אני מעלה 2 תמונות אשר צולמו שבוע שעבר עם הXE2 ו27 ממ.

DSCF7220-2.jpg

DSCF7259.jpg

פורסם (נערך)

לא הזכרת שני דברים חשובים:

1. מה תקציבך - לגוף ולעדשות.

2. האם אתה רוצה להשאר במערכת הקיימת, או לעבור למערכת אחרת, נניח FF DSLM או לחזור ל-FF DSLR, או להשאר בקרופ, ואז לחשוב אם להשאר בפוג'י או לא.

3. מה אתה מצלם חוץ מחתונות אקראיות (וחתונה בשויצריה זו לא חתונה בישראל. למרות שלא הרחבנו על כך בשרשור המקביל).

שוק הצילום רותח בימים אלה, קצב הופעת דגמים חדשים מהיר מאד, אבל בלי מידע בסיסי לא תקבל שום ייעוץ. ועוד "בעיה" - זה פורום ישראלי, אז כאן מכירים את מחירי היבוא הרשמי והמקביל בישראל ואולי את אמאזון ו-B&H. אבל כנראה שאף אחד לא מכיר את מחירי ציוד הצילום בשויצריה, שיש לי חשד (ולא ידיעה) שיותר יקר מהמקורות שהזכרתי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני מעוניין להשאר בפוג'י לחזור לFF לא נראה לי בקרוב, אפילו שהסוני קורצת וקנון מתכוונים להוציא FF קטנה.

עדשות כרגע יש את כל מה שאני צריך, שזה ה16 ממ, 56 וה27, אז כל התקציב הולך לגוף.

בשוויץ הגופים שהזכרתי למעלה עולים כחדשים 1300 פרנק פלוס מינוס, שזה יוצא כ5200 שח, יש כמובן יד שניה אבל צריך לראות מה המצב שלהן.

לגבי מה שאני מצלם זה משתנה, בין חתונה לחתונה יש איזה צילום אופנה ולרוב את הילדות שלי.

אכן המחירים בשוויץ שונים מכל מקום אחר, אבל אם בארץ יהיה יותר זול, אז בביקור הבא אני ארכוש בארץ.

עריכה אחרונה על ידי renaultfreek
פורסם

בארץ ציוד צילום לא יקר, ומהדגימות הבודדות שלי בעבר יותר זול מאירופה. אבל לא מארה"ב, ואת המצלמה שלי (MFT ברמת כניסה או כניסה פלוס) רכשתי לפני מספר חודשים מאמאזון ארה"ב, גם בתוספת אחריות Mack זה היה משמעותית יותר זול מרכישה בארץ. בארץ יש שוק נרחב של יבוא מקביל. המצלמה הקודמת שלי נרכשה במסגרת כזו, אפילו ממותגת במיתוג היפאני ולא האירופי. אם אתה מגיע בקרוב ארצה בדוק באתרים של הרשתות הישראליות (אני, לדוגמא, קונה ברשת camera.co.il כיון שיש להם חנות טובה בחיפה, אבל הם ממש לא היחידים). ובדומה לפורום הזה, גם אתרים וקבוצות פייסבוק מאפשרים קבלת הנחות בחלק מהרשתות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...