Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא החלטתי עוד שום דבר, לא לחוץ להזמין, וגם לא "נעול" דווקא על דגם כזה או אחר.

בכל מקרה, מה זה משנה אם השרשור נמתח חודשיים יותר או פחות? בסך הכל רציתי לשתף ולשמוע עוד דיעות.

לא מתקטנן אבל זה לא חודשיים יותר או פחות. זו חצי שנה לפחות, שעד אז מיליון דברים יכולים לקרות. השרשור ענייני אבל בהחלט לא משקף מה שכתבת שאתה שוקל להחליף בקרוב, מקסימום אפריל...הייתי קורא לשרשור " שיקולים בבחירת רכב חדש במהלך 2019..." (;-

לדעתי בכל אופן שווה לרכוש מגאן כעת, VFM הרבה יותר גבוה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 174
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לא מתקטנן אבל זה לא חודשיים יותר או פחות. זו חצי שנה לפחות, שעד אז מיליון דברים יכולים לקרות. השרשור ענייני אבל בהחלט לא משקף מה שכתבת שאתה שוקל להחליף בקרוב, מקסימום אפריל...הייתי קורא לשרשור " שיקולים בבחירת רכב חדש במהלך 2019..." (;-

לדעתי בכל אופן שווה לרכוש מגאן כעת, VFM הרבה יותר גבוה.

קיבלתי הצעתך לתיקון הכותרת, ואפילו קצת דייקתי (ללא שמץ קטנוניות)

גם את המלצתך למגאן מצאתי לגמרי משכנעת! רשמתי ואקח אותה לתשומת ליבי!...

ביחד עם המלצתו של "Liran XSI" להמתין ל-C5 בקיץ... ;-)

עוד המלצות חברים??? אבל מנומקות בבקשה! :-)

אגב, כשיצאתי מרנו היום, ככה על הדרך לטשתי עיניי ל"להיט מכירות היסטרי" - קיה ספורטאז' GT החדש.

ללא ספק שיא האוואנטה, נראה סוף (והמחיר בהתאם). 1.6 טורבו, 177 כ"ס, 4X4.

מה אתם אומרים? יש לו "מקום בגמר"? מזכיר לכם את שיקוליי: נוחות, אבזור בטיחות, ביצועים.

"כמו דירה בפתח תקווה, אבל בפנטזהאוז של הבניין" - קרע אותי! :roflmao:

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

היה לי את הספורטאז' EX (בזמנו הרמה הגבוה ביותר לפני הטורבו) למשך שנתיים (80 אלף ק"מ) רכב מעולה. בנוחות ממש נופל חזק מול ה 5008 שיש לי כעת.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
מזכיר לכם את שיקוליי: נוחות, אבזור בטיחות, ביצועים.

מכך שמרווח פנימי וגודל תא מטען ושימושית תא מטען לא מופיעים ברשימה שלך ומכך שאתה נוסע כעת בפיז׳ו 308 (רכב לא מרווח במושב האחורי) ושוקל את ה גרנד קופה (רכב סדאן בעל תא מטען פחות שימושי) אני מבין שאתה נוסע לבד ברכב ללא ילדים (ממש תחקיר יפה :-)) ותקן אותי אם אני טועה (מקסימום ביזבזתי מלל).

בנסיבות אלו אני לא מבין למה אתה בוחן ג׳יפונים קומפקטיים, כאשר אין צורך בגודל, בגובה ובמשקל הזה הזה לאדם אחד, ובוודאי שאדם שרגיש כמוך לאיכויות הנסיעה ירגיש במהרה את החסרונות של מרכב גבוה, הן בהתנהגות כביש פחות טובה והן בנוחות נסיעה פחות טובה (בגדול מבחינת ההבדלים בין הקטגוריות, כמובן שיש הבדלים בין רכבים ספיצייפים). נסיעות המבחן שביצעת או תבצע אינן מספיקות כדי להרגיש את הפרמטרים הללו.

למעשה גם הגרנד קופה גדולה מדי בשבילך.

הייתי נשאר בקטגוריית הרכבים הקומפקטיים, מאחר ויש לך סבלנות להמתין, הייתי ממתין לפולקסווגן גולף החדש שיוצג בסוף השנה הזאת שכנראה ייתן לך את כל מה שאתה רוצה (מלבד אולי נורות לד שאתה כה אוהב :-)) ואולי אפילו ממתין לרכב הקומפקטי החשמלי שלהם שיוצג גם באזור הזמן הזה או בתחילת שנת 2020 (הגולף אולי יתחיל להיות משווק בישראל בתחילת שנת 2020, הרכב החשמלי קצת אחר כך).

יש את הסקודה הקומפקטית החדש שהוצג לראשונה בישראל (שכחתי את שמו), שיתחיל להימכר בהמשך השנה בישראל.

יש כנראה עוד רכבים שלא חשבתי עליהם.

העלויות של הרכבים האלה גם נמוכות יותר, והם גם חסכוניים יותר בדלק.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
קיבלתי הצעתך לתיקון הכותרת, ואפילו קצת דייקתי (ללא שמץ קטנוניות)

גם את המלצתך למגאן מצאתי לגמרי משכנעת! רשמתי ואקח אותה לתשומת ליבי!...

ביחד עם המלצתו של "Liran XSI" להמתין ל-C5 בקיץ... ;-)

עוד המלצות חברים??? אבל מנומקות בבקשה! :-)

אגב, כשיצאתי מרנו היום, ככה על הדרך לטשתי עיניי ל"להיט מכירות היסטרי" - קיה ספורטאז' GT החדש.

ללא ספק שיא האוואנטה, נראה סוף (והמחיר בהתאם). 1.6 טורבו, 177 כ"ס, 4X4.

מה אתם אומרים? יש לו "מקום בגמר"? מזכיר לכם את שיקוליי: נוחות, אבזור בטיחות, ביצועים.

"כמו דירה בפתח תקווה, אבל בפנטזהאוז של הבניין" - קרע אותי! :roflmao:

מצ"ב מבחן של טוסון טורבו {האח הזהה של הספורטאז} מול 3008 בנזין 1.6

קח בחשבון שלגיר הקוריאני יש בעיה של התחחמות שעדיין לא התגברו עליה.

https://cars.walla.co.il/item/3218032

פורסם (נערך)
מכך שמרווח פנימי וגודל תא מטען ושימושית תא מטען לא מופיעים ברשימה שלך ומכך שאתה נוסע כעת בפיז׳ו 308 (רכב לא מרווח במושב האחורי) ושוקל את ה גרנד קופה (רכב סדאן בעל תא מטען פחות שימושי) אני מבין שאתה נוסע לבד ברכב ללא ילדים (ממש תחקיר יפה :-)) ותקן אותי אם אני טועה (מקסימום ביזבזתי מלל).

בנסיבות אלו אני לא מבין למה אתה בוחן ג׳יפונים קומפקטיים, כאשר אין צורך בגודל, בגובה ובמשקל הזה הזה לאדם אחד, ובוודאי שאדם שרגיש כמוך לאיכויות הנסיעה ירגיש במהרה את החסרונות של מרכב גבוה, הן בהתנהגות כביש פחות טובה והן בנוחות נסיעה פחות טובה (בגדול מבחינת ההבדלים בין הקטגוריות, כמובן שיש הבדלים בין רכבים ספיצייפים). נסיעות המבחן שביצעת או תבצע אינן מספיקות כדי להרגיש את הפרמטרים הללו.

למעשה גם הגרנד קופה גדולה מדי בשבילך.

הייתי נשאר בקטגוריית הרכבים הקומפקטיים, מאחר ויש לך סבלנות להמתין, הייתי ממתין לפולקסווגן גולף החדש שיוצג בסוף השנה הזאת שכנראה ייתן לך את כל מה שאתה רוצה (מלבד אולי נורות לד שאתה כה אוהב :-)) ואולי אפילו ממתין לרכב הקומפקטי החשמלי שלהם שיוצג גם באזור הזמן הזה או בתחילת שנת 2020 (הגולף אולי יתחיל להיות משווק בישראל בתחילת שנת 2020, הרכב החשמלי קצת אחר כך).

יש את הסקודה הקומפקטית החדש שהוצג לראשונה בישראל (שכחתי את שמו), שיתחיל להימכר בהמשך השנה בישראל.

יש כנראה עוד רכבים שלא חשבתי עליהם.

העלויות של הרכבים האלה גם נמוכות יותר, והם גם חסכוניים יותר בדלק.

תחקיר יפה אך לא מושלם! אני אומנם בלי ילדים (עובד על זה..), אבל אני חובב טיולים מושבע! אין שבת שאני לא "גורר" לפחות שני חברים טובים לאיזה טיול , ולעיתים קרובות גם צריכים להצטופף מאחור לא ילדים אלא שני מבוגרים.

גם הירידה לשבילים קוסמת לי, וזו הסיבה שאני גם לוטש עיניים לקרוסאוברים גדולי המידות.

עם ה-308, לי הנוחות סבירה ולא מפנקת. מבוגרים מאחורה - אפילו פחות כיף.

גולף למשל הרשימה אותי במקום מאחורה, אך בעצמך כבר ציינת על מה נפסלה.

בקיצור... גמיש מאד להצעות (כולל גם אם מישהו רוצה להצטרף לטיולי השבת שלנו, בלי קשר ובכיף! :-) )

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם
מצ"ב מבחן של טוסון טורבו {האח הזהה של הספורטאז} מול 3008 בנזין 1.6

קח בחשבון שלגיר הקוריאני יש בעיה של התחחמות שעדיין לא התגברו עליה.

https://cars.walla.co.il/item/3218032

אכן הרשים מאד הטוסון במבחן! הפסיד ל-3008 בנקודות, אבל בסעיף חשוב עבורי - רכות נסיעה.

גם אבזור בטיחות הוא לוקה בחסר - מחיר "פרימיום" ואין led לילה, וגם אין שיוט אדפטיבי.

יתרונות: יותר מקום בספסל האחורי, האצות מעט יותר טובות מהפיג'ו (בקטנה).

לסיכום: אם היו מאבזרים את הנ"ל והייתי מגלה שהפער

מבחינת נוחות הוא לא גדול, הייתי נותן צ'אנס למהנדסי יונדאי להתגבר על בעיית התחממות הגיר.

פורסם (נערך)

שלחת אותו לתחילת שנת 2020 במקרה הטוב...

מה שכן, האתר הייעודי שלו מציג שמדובר באחד הרכבים הכי מרשימים בסגמנט.

עריכה אחרונה על ידי shaharper

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

Back to the future :-D

תשמע, ההרשמה פתוחה. אם פתחו אותה שנה וחצי לפני, אז... בהצלחה לנרשמים.

ממילא חבילת השיחות ללא הגבלה. אפשר להרים טלפון.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
תחקיר יפה אך לא מושלם! אני אומנם בלי ילדים (עובד על זה..), אבל אני חובב טיולים מושבע! אין שבת שאני לא "גורר" לפחות שני חברים טובים לאיזה טיול , ולעיתים קרובות גם צריכים להצטופף מאחור לא ילדים אלא שני מבוגרים.

גם הירידה לשבילים קוסמת לי, וזו הסיבה שאני גם לוטש עיניים לקרוסאוברים גדולי המידות.

עם ה-308, לי הנוחות סבירה ולא מפנקת. מבוגרים מאחורה - אפילו פחות כיף.

-) )

ירידה לשבילים קוסמת, כל שבת יוצא לטיולים, אבל לכל הרכבים האלה שאתה בודק אין בכלל יכולת שטח מינימלית.

מדוע לא סובארו XV מנוע 2000 או אפילו פורסטר? תקבל גם יכולת לטייל קצת יותר רחוק ( או עמוק בשבילים ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ירידה לשבילים קוסמת, כל שבת יוצא לטיולים, אבל לכל הרכבים האלה שאתה בודק אין בכלל יכולת שטח מינימלית.

מדוע לא סובארו XV מנוע 2000 או אפילו פורסטר? תקבל גם יכולת לטייל קצת יותר רחוק ( או עמוק בשבילים ).

אני טרם העזתי להגיע לשבילים המאתגרים באמת. אבל שתי הנ"ל לבית סובארו בהחלט על הכוונת! ;)

פורסם

נראה כי אכן, אתה חייב לבדוק את ה-XV או הפורסטר לבית סובארו. מאוד נוחים (אם לא הכי נוחים בקטגוריית הקרוסאוברים), יכולת שטח אמיתית והפורסטר כולל תאורת לד כבד בדגם הכניסה כמדומני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אכן הרשים מאד הטוסון במבחן! הפסיד ל-3008 בנקודות, אבל בסעיף חשוב עבורי - רכות נסיעה.

גם אבזור בטיחות הוא לוקה בחסר - מחיר "פרימיום" ואין led לילה, וגם אין שיוט אדפטיבי.

יתרונות: יותר מקום בספסל האחורי, האצות מעט יותר טובות מהפיג'ו (בקטנה).

לסיכום: אם היו מאבזרים את הנ"ל והייתי מגלה שהפער

מבחינת נוחות הוא לא גדול, הייתי נותן צ'אנס למהנדסי יונדאי להתגבר על בעיית התחממות הגיר.

היונדאי לא רע בכלל אבל אם לצטט מתוך המבחן הוא הפסיד בצורה ברורה ל 3008,כמו כל קרוסאובר אחר בעצם.

"פיג'ו 3008 יפה וייחודי באופן החיובי ביותר, יש לו תא נוסעים משמח ונעים יותר למחיה, וביצועיו המוטוריים טובים יותר, משמעותית. האריה הצרפתי מנצח את מבחן הדרכים הנוכחי.,

• תוכן חדש...