Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה נוספת - עד כמה קשה היום לקבל מרשם למריחואנה רפואית?

אני זוכר שכשגילו סרטן אצל אמא שלי לפני שלוש שנים, האישור התקבל רק מניסיון שני, והיה צריך להראות שאתה די עומד למות בלי זה.

האם ככה זה גם היום?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נשמע על פניו כהתקף חרדה נפוץ. לא בהכרח קשור.

ודים, עם כל התמיכה הריגשית שהחברים פה בפורום יכולים לתת לך, נראה שמצבך מתחיל ממש להזיק לך בחיי היום יום. לך לעזרה רפואית בהקדם!

מאחל לך בריאות ואושר

מה שהם אמרו.

ונקודה אחת קטנה נוספת:

התקפי חרדה לא מופיעים כך סתם, ללא קשר לכלום. כנראה יש משהו גדול מאחורי הקלעים שגורם לך לעומס יתר.

את התקף החרדה הראשון שלי (מתוך 3 עד היום) "חטפתי" רק בגיל 35 בערך, והבנתי בדיוק למה הוא קשור וזה עשה את כל ההבדל ב"לסדר את המח" בעצמי ולהבין איך ומה עליי לשנות.

לגבי מריחואנה וכולי, אין לי מושג.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

התקפי חרדה לא מופיעים כך סתם, ללא קשר לכלום. כנראה יש משהו גדול מאחורי הקלעים שגורם לך לעומס יתר.

כמו שאמרתי, בדיעבד אני חושב שזאת לא פעם ראשונה שזה קורה לי, אני חוטף מדי פעם התמוטטויות עצבים קטנות.

אבל פעם ראשונה שזה קרה לי בעוצמה כזאת שגרמה לי להתחיל לשנות כיוון לגמרי.

יש לי מאחורי הקלעים כמה דברים מאוד גדולים, בגודל של סילברדו 3500 בערך.

צריך לבחור מאיזה דברים להתחיל להיפטר, ולמצוא דרכים להירגע ולהוציא אנרגיות.

לכבות את הקרוז קונטרול ולתפוס את ההגה בשתי ידיים.

בכל מקרה, אני הולך לחזור ולבקש מרשם לhappy pills או משהו. להמשיך ככה פשוט לא שווה את זה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

להיות מודע זה מעל חצי הדרך לפתרון ידידי :wink:

מה שרוב האנשים עושים, הוא להתמקד בבעיה, ואז זה נראה מייאש. זה כמו להחזיק דף נייר A4 מול הפרצוף, מאד קרוב- כל מה שאתה רואה זה את הדף. קצת מרחיקים אותו, והופ- מתחילים לראות מה יש מאחוריו, את הנוף, את... טוב, הבנו.

עצה למשהו שתוכל להתחיל לעשות כבר עכשיו- שב ותכין טבלה.

בטור אחד הבעייה.

בטור שני רעיונות לפתרון.

בטור שלישי דרכי ביצוע אפשריים.

בטור רביעי מה אתה צריך בשביל זה (עלויות, נקרא לזה- זמן, טיפולים, חומר, מוצר- מה שאתה מוצא לנכון).

מעבר לסדר במח, זה מקטין את העצמה של הבעיות, ומעביר אותן למודע יחד עם רעיונות להתמודדות במודע- ולא בעומס על התת מודע שלא יכול להשתחרר מהן.

בהצלחה!

פורסם
שאלה נוספת - עד כמה קשה היום לקבל מרשם למריחואנה רפואית?

אני זוכר שכשגילו סרטן אצל אמא שלי לפני שלוש שנים, האישור התקבל רק מניסיון שני, והיה צריך להראות שאתה די עומד למות בלי זה.

האם ככה זה גם היום?

שמעתי שמאוד הקלו מהבחינה הזאת.

גם אם לא יתנו לך לא בעיה למצוא בדרכים אחרות. היום זה כל כך נפוץ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
קונצרטו/ריטלין יכולים להיות חברים ממש טובים.

Sent from my Galaxy Note 9

אז הלכתי לרופא משפחה, וקיבלתי מרשם לריטלין.

האמת - ההחלטה הכי טובה שעשיתי לאחרונה. סוף סוף אני יכול לשבת, לשים מוזיקה רגועה וללמוד/לעבוד בלי להתפזר במחשבות לכיוונים דפוקים למיניהם.

פורסם

שמח לשמוע.

הסתקרנתי האמת- דווקא ריטלין עשה עבורך עבודה טובה?

בתור ילד היפראקטיבי מאד לא הסתדרתי עם התרופה הזו והפסקתי איתה. אני כבר לא זוכר איך ומה היו ההשפעות שלה עליי, רק מעדות יד שנייה (הורי).

העלית לי כמה שאלות, האמת. סקרנות אישית.

איך אתה מרגיש מבחינת יצירתיות? עלתה, ירדה? או שנהיית "זומבי" בלי מחשבות, אבל לשום כיוון?

לחצים חיצוניים, משפיעים פחות? אותה מידה? (לחצים פנימיים אני מבין שירדו)

יש לי עוד שאלות, אבל לא יודע לנסח אותם עדיין...ומקווה שזה ברור שאתה ממש לא חייב לענות, רק אם תחליט שאין לך בעייה עם זה.

פורסם

עניתי לך בפרטי

פורסם
FALOU - אתה "נתקעת" עם נושא מסויים, ופספסת את טענתי המרכזית -> אין קשר בין עליה ברמת דופמין לחוסר יכולת להתאהב.

גם הטענה הזו לא נכונה. מסתבר שהמחקר של הלן פישר, שזלזלת בה, מספיק טוב כדי להיות מצוטט בהארוורד מדיקל סקול. אבל מה הם מבינים...

http://neuro.hms.harvard.edu/harvard-mahoney-neuroscience-institute/brain-newsletter/and-brain-series/love-and-brain

http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2017/love-actually-science-behind-lust-attraction-companionship/

Dopamine, produced by the hypothalamus, is a particularly well-publicized player in the brain’s reward pathway – it’s released when we do things that feel good to us. In this case, these things include spending time with loved ones and having sex. High levels of dopamine and a related hormone, norepinephrine, are released during attraction. These chemicals make us giddy, energetic, and euphoric, even leading to decreased appetite and insomnia – which means you actually can be so “in love” that you can’t eat and can’t sleep.

ויש עוד:

https://pdfs.semanticscholar.org/e173/5225ab1d4def530a7f0dd11d8b8533d12828.pdf

Love is a complex neurobiological phenomenon, relying on trust, belief, pleasureand reward activities within the brain, i.e., limbic processes. Th ese processes critically involve oxytocin, vasopressin, dopamine, and serotonergic signaling.

ועוד הרבה, אבל לא קשה לגגל את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אז הלכתי לרופא משפחה, וקיבלתי מרשם לריטלין.

האמת - ההחלטה הכי טובה שעשיתי לאחרונה. סוף סוף אני יכול לשבת, לשים מוזיקה רגועה וללמוד/לעבוד בלי להתפזר במחשבות לכיוונים דפוקים למיניהם.

שאלה נוספת.

לכמה זמן רופא משפחה יכול לתת מרשם לפני שאני עובר איבחון קשב וריכוז?

בעיקרון נרשמתי לאיבחון, אבל בכל מקרה מעניין אותי לדעת.

פורסם

לא יודע לענות לך על השאלה הספציפית אבל כמה המלצות כלליות:

1. תבקש כבר עכשיו מרופאת המשפחה הפניה לניורולוג

2. לאחר מכן קבע תור לניורולוג (זמני המתנה ארוכים, תקבע כמה שיותר מוקדם, רק תדאג שזה יהיה אחרי שתקבל את תוצאות האבחון, כן?)

3. תעקוב באדיקות אחרי זמן ההשפעה והשתנותו עם הזמן (אם בכלל משתנה)

4. תעקוב באדיקות ותרשום כל תופעת לואי, אם יש. גם תופעות שלדעתך לא נעים לדבר עליהן - יעזור מאוד לניורולוג להתאים לך סוג ומינון מדוייקים.

בהצלחה :)

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...