Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל מה שתיארת, היציאה מפסיביות, חובה לשלב את הטיפול התרופתי עם הסתכלות על מכלול חייו של המטופל.

אפשר להיות מדוכא בחיים בגלל מגוון סיבות ונסיבות. אם מאן דהוא איבד מקום עבודתו ואשתו עזבה אותו בגלל זה, טיפול תרופתי אולי יעזור לו להרים את הראשצולהתחיל לטפס בכיוון הנכון, אבל צריך גם לעשות שינוי אקטיבי ומכוון בנסיבות החיים.

לגבי להפסיק בבת אחת, יש אזהרה חמורה נגד זה. ש

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כבר קבעת תור? :arrow:

בהצלחה איש!

כן (5)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ולגבי תרופות, לא הייתי ממהר כל כך לשלול. לאבא שלי התחילו לפני כמה שנים התקפי חרדה משהו איום נורא. ממש ראית עליו בעיניים שהוא מרגיש שרודפים אחריו. הלך לפסיכיאטר, קיבל מרשם, לקח כדורים כמה חודשים-שנה, היום הוא הפסיק עם הכדורים וגם ההתקפים נעלמו. אפס תופעות לוואי למיטב ידיעתי.

קרה גם לחמי. התקפי חרדה נוראיים ודכאון מטורף - פחד שמחפשים אותו בעבודה ורוצים לפטר אותו ולקחת לו את הפנסיה. בקיצור קיבל כדורים, שהתחילו להשפיע די מהר, ואחרי חצי שנה הפסיק עם הכדורים והכל נעלם. תופעות לוואי לא היו, אלא אם מחשיבים עודף אופטימיות כתופעת לוואי.

פורסם

) האמת - כמה שזה נשמע פוגע ומעליב שזורקים לך "יש לך בעיה סטנדרטית", על משהו שלקח לך בערך 35 שנה לאזור אומץ בשביל לטפל בו, אבל הבנתי שדיכאון כרוני זה מצב מאוד נפוץ, יש את זה ל2-3 אחוז מהאוכלוסיה. ובשביל פסיכיאטר מישהו שבא אליו עם דיכאון זה כמו שתבוא לרופא משפחה עם כאב ראש וחום, והוא ירשום לך נוסידקס ושלושה ימי מחלה על אוטומט.

בסוף כולנו חבורה של אוכלי שניצלים גנריים, וזה בעיקר דבר טוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אולי המונח "סטנדרטי" לא מדוייק - אבל "שגרתי" בהחלט שכן. האונקולוג רואה כל יום 25 חולי סרטן, הקרידולוג רואה כל יום 25 חולים אחרי התקף לב והפסיכיאטר רואה כל יום 25 אנשים אם בעיות נפשיות. אז מבינתו מרביתם הם "מקרים" "שגרתיים" - גם כאשר המטופל רואה עצמו כמיוחד. וזה תקין גמרי. גם חברי הפורום הזה מלטפים כל בוקר את האיביזה (או הפאביה, או הפולו) שלהם וחושבים שהוא מיוחד, למרות שעל כבישי הארץ נעים עשרות אלפים כמותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בסוף כולנו חבורה של אוכלי שניצלים גנריים, וזה בעיקר דבר טוב.

יותר קל לתקן קורולה מאשר למבורגיני

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

FALOU - אתה "נתקעת" עם נושא מסויים, ופספסת את טענתי המרכזית -> אין קשר בין עליה ברמת דופמין לחוסר יכולת להתאהב.

לכן אני עשיתי השוואה בין מחברת המאמר שציינת לבין מתנגדי החיסונים - לוקחים טענה מסויימת ומפתחים אותה בהתאם לאמונה שלהם (כאשר אין לכך כל גיבוי מעשי).

האם רמת סרוטונין משפיעה על רמת דופמין או לא - זה דבר משני.

-----------------------

כולם יודעים שלוקח ל-SSRI כשלושה שבועות לפעול. לא יודעים בדיוק למה. הסיבה לכך היא שלוקח זמן עד שרמת סרוטונין עולה. זה לא משהו מיידי.

לא כל מי שלוקח SSRI חווה עיכוב בשפיכה, כמו שלא כל מי שלוקח SSRI הופך לחסר מוטיבציה ->

עוד פעם, אתה הופך דברים. דכאון גורם לחוסר מוטיבציה. הטיפול התרופתי עוזר, בין השאר, לשקם את המוטיבציה (וזה דבר שלוקח זמן).

אני בעד שימוש ב-SSRI, כשזה מתאים וכחלק ממהלך כולל, אבל זו לא תרופת קסם נטולת תופעות לוואי וסיכונים

- אין תרופה שהיא נטולת סיכונים ו/או תופעות לוואי. גם תרופות "רגילות" כגון אספירין, אקמול וכו' - יש להם ת"ל עם סיכונים מסויימים.

-----------------------------------------

BENOR :

לגבי ה- SSRI - מעבר לת. הלוואי שציינתם יש עניין מטריד יותר של פיתוח "תלות" ->

אין כאן חשש של פיתוח תלות. זאת תרופה כמו כל תרופה - אם לא תיקח אותה, אז המחלה (כנגדה מיועדת התרופה) - עלולה להתפרץ מחדש.(כמו שלוקחים תרופה ללחץ-דם, סכרת וכו'- בכדי למנוע החמרה במצב. לא כל מחלה ניתן לרפא).

זאת בניגוד לסמים או לשימוש לרעה (ABUSE) בתרופות (כגון התמכרות לאופיאטיים) - זה מקרה של תלות.

-----------------------------------------------

VADIM6385 -

פשוט יש עדיין את הסטיגמה של "טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי זה למשוגעים שצריך לשים עליהם כותונת ולזרוק אותם לחדר עם קירות מרופדים", שגם אני חוטא בה - העולם התקדם כבר. אתה מוזמן להתקדם איתו. כבר שנים שאין כותונת משוגעים.

המטופלים לובשים בגדים פרטיים שלהם או בגדים של בי"ח (טישירט + מכנס דמוי טרנינג).

חדר עם קירות מרופדים ו/או קשירה - עדיין מבוצע, אך רק במקרה של מטופל שממפגין סיכון מיידי לעצמו או לסביבתו (סתם דוגמא : מנסה הלתאבד או לפגוע באנשים בלי הבחנה).

אין מה להתבייש בטיפול פסיכולוגי ו/או פסיכיאטרי. זה נועד לטפל בבעיה ספציפית. זה אומר שאתה מודע לבעיה שקיימת ומעוניין לשפר/ לתקן את המצב. לא אומר עליך כלום מעבר לכך.

פורסם
אולי המונח "סטנדרטי" לא מדוייק - אבל "שגרתי" בהחלט שכן.

גם "טוטלוס" אחרי תאונה הוא דבר שגרתי, אבל יש כאלו שיקחו את זה כטרגדיה יוונית ויש כאלו שעבורם זוהי הזדמנות להתחדשות.

תפקיד הרופא הוא לדעת להבדיל בין 2 הטיפוסים הללו, ובדרגות החומרה של היחס שלהם למצב. רמז, הקיצון של 2 הצדדים הוא גרוע מאד.

זה שהרופא רואה 25 מקרים ביום ומחליט ש"הכל רגיל", לא אומר שזה נכון.

יש ביטוי שאהבתי, להבנתי המקור אמריקאי.

"מה שנורמאלי עבור העכביש, הוא כאוס עבור הזבוב".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, לא הבנת אותי.

שגרתי - פירושו בעיה שהרופא נתקל בה לעתים קרובות, ויש לו תרשים זרימה ברור של בירור וטיפול. יש צעדים ראשונים, יש נקודות החלטה בסגנון של "מקרים ותגובות", יש עץ החלטות ברור וידוע. זה לא one size fits all, אבל יש תהליך קבלת החלטות מסודר הנסמך על ידע וניסיון רבים.

ה"מקרה הלא שגרתי" הוא זה שאינו מתאים לתבניות המוכרות ומצריך מחשבה לא שגרתית במצב של אי ודאות. גם התוצאות פחות צפויות

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי בדיוק מה אמרת, אולי הדוגמא שהבאתי לא הייתה הכי מתאימה.

יש אנשי מקצוע טובים ואיכותיים, יש "תולעים", ויש באמצע.

לצערי יצא לי להכיר את כל 3 הסוגים, כאשר אני נפלתי על ה"תולעת" עבור עצמי ואת האחרים עבור אותו\ה מישהו\י.

מה שאחד מגדיר שגרתי, אחר יודע לראות את המשקל שה"שגרה" הזו גובה מהפציינט ולהגיב בהתאם, ולא להגיד לפציינט "ללכת לחפש". ועוד לא לתת לו לסיים לדבר על כל הבעיות. רשלנות רפואית, כבר אמרנו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טוב, עדכון קטן.

אני צריך לשקול את מדיניות הסמים שלי מחדש.

לפני יומיים היה לי מבחן. לפני המבחן התכוננתי, וידעתי הכל. אפילו אנשים שאלו אותי שאלות והסברתי להם. התחלתי את המבחן, הכל סבבה. היה 3 שאלות בחירה מתוך 4.

סיימתי את השאלה הראשונה, התחלתי את השניה, ואיפשהו באמצע נתקעתי על משהו שטותי. היה לי די כיוון לפתור את זה. בשלב הזה התחילו לרעוד לי הידיים, קיבלתי חולשה ברגליים והתחלתי להרגיש מטושטש, ואם תחושה שאני פשוט לא מצליח לא רק לחשוב על כלום יותר, אלא בקושי זוכר איך קוראים לי.

הגשתי את המבחן כמו שהוא, חצי גמור, ואז יצאתי. מזל שהמכללה 10 דקות מהבית שלי, אחרת הייתי גם עושה תאונה בדרך. אני חושב שגם עצרתי בדרך כמה פעמים עם דמעות בעיניים.

יש לי ידידה טובה שאני מכיר המון זמן, שהיא די כמו אחות קטנה בשבילי. אז באתי אליה, ויצאתי איתה ועם הילד שלה לפארק ליד הבית שלה, וסיפרתי לה את הסיפור, בזמן שהילד שלה שיחק במתקנים, וזה הרגיע אותי, למצב שנכנסתי לרכב וחזרתי הביתה.

עכשיו איך שאני חושב על זה, זאת לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי, פשוט אף פעם זה לא קרה לי באמצע משהו חשוב.

פורסם

זה כבר פסיכיאטר יחליט

פורסם

נשמע על פניו כהתקף חרדה נפוץ. לא בהכרח קשור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ודים, עם כל התמיכה הריגשית שהחברים פה בפורום יכולים לתת לך, נראה שמצבך מתחיל ממש להזיק לך בחיי היום יום. לך לעזרה רפואית בהקדם!

מאחל לך בריאות ואושר

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...