Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחרונה, ראיתי מכונה של נספרסו שעושה הכל לבד. והיא מתומחרת יחסית בזול.

אני בעיקר מתעניין בקפוצ'ינו/ קפה הפוך.

כרגע יש מכונה של דהלונגי (פודים) ואני משתמש במקציף חלב חיצוני.

מעולם לא השתמשתי בקפסולות.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על המכונה הזו ?

אני רוצה את זה גם בשביל ההורים שלי - אין להם כח להתעסק עם ההקצפה החיצונית.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

מבחינתך פודים וקפסולות זה היינו הך.

לגבי הקצפה בתוך המכונה - לא יודע, גם אצלי יש מקצי חיצוני. חייב לומר שבשנה האחרונה כמעט הפסקנו להשתמש במכונות להכנת קפה (פילטר ונספרסו) בגלל ההתעסקות וכיון שהמכונות נדחקו לאחורי השיש, כאשר לא מעט ציוד חוסם את הגישה הנוחה אליהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגלל זה אני מנסה למצוא משהו אוטומטי (אולי אפילו עם ניקוי אוטומטי).

שדורש מינימום התעסקות.

רק מזיגת נוזלים וחומרי גלם (פודים/קפסולות)

השאלה אם יש חיה כזו במחיר סביר.

פורסם

מה זה מיחיר "סביר"?

הבעיה שלי אינה ההתעסקות עם המקציף - אלא כלל ההתעסקות עם המכישים האלה. הקומקום החשמלי ניצב במרכז השיש, סמוך לכיור, זמין כל הזמן. מכונות הקפה מאופסנות בצד (נספרסו ופילטר) ובארון (ביאלטי קטנה), והנגישות שלהן לא נוחה. שלא לדבר על ההתעסקות הנוספת בניקוי המכונות אחרי הכנת הקפה (לא יעזור כלום, הן מצריכות ניקוי). לא מתאים לקפה של בוקר בין הכנת הסנדביצ'ים ליציאה לחדר הכושר ב-5:45.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נניח עד 1200 ש"ח.

אצלי זה נטו ההתעסקות והניקיון שלאחר מכן. אין בעיה של גישה - המטבח בסה"כ מרווח ולמכשירים יש מקום על השיש.

אני מאד אוהב את הקפה ונהנה מהחוויה, אבל קשה לנקות את מקציף החלב. (לאחר החימום וההקצפה נוצר קרום).

ניקיון מכונת הקפה ממש זניח. (לשטוף כמה פלסטיקים במיים ולשים לייבוש).

אני מחפש קיצור תהליכים.

פורסם

איזה מקציף? של נספרסו?

אני עם האיירוצינו החיצוני של נספרסו כבר כמה שנים. לוקח בדיוק 30 שניות לנקות אותו.

נתקלתי במכשירים שונים במשך השנים, בעבודה, שעושים הכל בלחיצת כפתור. כל המכשירים האלו ללא יוצא מן הכלל, סובלים מתקלות, במשך הזמן.

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

האירוצ'ינו מנוקה בקלות רק אם לא נשרף חלב בתחתית. הניסיון שלי הוא שבדרך כלל נותרת שכבה דקה של חלב שרוף, וניקוייה מצריך קצת זמן ומאמץ.

פורסם

מניסיון - בחלק מהדגמים האוטומטיים, ירידת הקפסולות מהווה לעיתים בעיה רצינית (קפסולות נתקעות וכד').

ההמלצה שלי היא:

מכונה פשוטה קומפקטית (נספרסו אסנזה מיני C30) החל מ 450 שח ב LASTPRICE (אחריות יבואן רשמי)

+

מקציף אינדוקציה של SEVERIN בעל כלי הקצפה נשלף לחלוטין הניתן לניקיון במדיח כלים. כל זה ב 400 שח כולל אחריות לשנתיים.

https://www.coffee-express.co.il/%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A3-%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9F

גם ל lavazza יש מקציף אינדוקציה מעולה (Lavazza milkup forther) - יש בחו"ל ואולי אפשר להשיג דילים טובים, כדאי לבדוק.

המקציפים של נספרסו לא אמינים במיוחד ומאוד יקרים עם אחריות לשנה אחת בלבד . הניקוי של האירוצ'ינו 3 לא קל. האירוצ'ינו 4 ניתן לשימוש במדיח ועלותו כמו ה SEVERIN אבל יש לו שנה אחריות ול SEVERIN שנתיים - וזה קריטי למכשירים האלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא נשאר קרום לבן על התחתית לאחר ההקצפה שלא יורד בשטיפת בלבד? (דורש גירוד/סקוץ')
דורש שפשוף קליל עם כרית ניקוי, שנמצאת קבוע ליד הכיור. לא יותר מ30 שניות לכל תהליך הניקוי.

מעולם לא הגעתי למצב של חלב שרוף, שדורש ניקוי ממושך.

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אולי באמת ניקוי עם כרית כזו/מברשת תוכל לסייע במשימה הזו.

מים רותחים לבדם לא מורידים את זה.

אני שוקל לקנות את המקציף החיצוני שאפשר להכניס למדיח, אבל אם המדיח לא יוריד את "הקרום" הזה וזה ידרוש ניקוי ידני אז בעצם לא עשיתי בזה כלום.

פורסם

אותי קצת מגעיל לשטוף בלבד את המקציף. תמיד משפשפף עם סקוץ' בעדינות אפילו אם המים 'הורידו הכל'.

אחרי שאתם מסיימים לאכול אתם רק שוטפים את הצלחת והסכו"ם ושמים בייבוש?...

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

בחיי שאני לא מבין על איזו התעסקות אתם מדברים.

אני כבר 4 שנים עם נספרסו Latissima pro, ארבע שנים היא מכינה לפחות 2 הפוכים ביום ועוד איזה 2 אספרסו.

מבחינת התעסקות:

פעם ביומיים שלושה שוטף טוב את מיכל החלב - 30 שניות התעסקות.

פעם בשבועיים שוטף טוב את מיכל החלב + השרייה במים חמים - אותו זמן התעסקות.

פעם בשנה ~ מבצע תהליך ניקוי אבנית - 7 דקות התעסקות.

מעבר לזה, כלום. סוס עבודה שלא מתלונן.

מבחינת זמינות, התעסקות והכנת הקפה, היא עושה הכל לבד.. אני רק פותח את המקרר, מחבר את מיכל החלב ולוחץ על כפתור הקפוצ'ינו שהגדרתי מראש את הכמויות כפי שאני אוהב, ובסיום מחזיר את המיכל למקרר. היא מכינה לי קפה בזמן שאני מכין לילד ארוחת 10 לגן. אפס התעסקויות מיותרות.

עוד יותר מזה, רק השבוע קניתי קומקום כי האשה אוהבת תה רותח, לא היה לי קומקום 4 שנים, את כל המים החמים שלי קיבלתי מהמכונה, מרתיחה אותם בדיוק לטמפרטורה שאני והילד אוהבים לשתות משקאות חמים.

• תוכן חדש...