Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?  

102 הצבעות

1. 1. האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?

• מנתק את הטלפון, לא בודק מיילים, מגדיר Out of office, לא קורא ולא עונה להודעות. חופש זה חופש!
    • לא עונה לטלפונים, קורא מיילים והודעות פעם בכמה ימים, עונה לדברים החשובים ביותר בקצרה.
    • עונה לטלפונים כשאפשר, פעם בכמה שעות עובר על המיילים וההודעות או שמקדיש לזה שעה בערב.
    • כאילו לא יצאתי לחופש. עסקים כרגיל, עונה להכל רק פיזית לא נמצא במשרד.

פוסטים מומלצים

פורסם

עונה לפלאפונים לפי הצורך - לרוב יודעים מראש לא להרים טלפון אם לא חרב העולם.

מיילים - משתדל בערב לעבור ולנקות את התיבה זריז (הרוב לא דורש את התשומת לב שלי)

אני מנחש שפרופיל העבודה + רמת הכנסה + רמת השפעה על מהלך החברה מאוד משנים את אופי התשובות.

במקרה שלי מפתח שעובד עם החברה בכמעט 8 שנים האחרונות ואחד הותיקים בחברה. אז אם מתקשרים אלי - זה כי חובה.

That said - כל המטרה היא תמיד (גם אם אתה הבוס וגם אם אתה למטה) לוודא שמסתדרים בלעדייך ולא ליצור צווארי בקבוק.

גישת ה״אף אחד לא יחליף אותי / יכול להחליף אותי״ בעיני משעשעת. תמיד שואף לעבוד עם אנשים שאני יכול ללמוד מהם משהו ומשלימים את הסט יכולות שלי - אחרת מה הטעם להיות ראש לשועלים?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מיילים - מגיעים רק למייל בעבודה. לא בעבודה - לא מקבל.

מייל של העבודה לא מסונכרן לנייד?

מפתיע.

פורסם

אחי הבכור, שעבד פעם במשרד עו"ד תובעני בווינה, סיפר לי שבמשרד היתה בדיחה קבועה:

איך יודעים שאתה בחופש? במקום להגיע למשרד בחליפה, אתה מגיע בבגדים רגילים... 8)

פורסם

שיחות טלפון/וואטסאפ/סמס:

חופשה בחו"ל - עושה עקוב אחרי למשרד.

חופשה בארץ של מס ימים - מעדכן את הקולגות בעבודה. נדיר מאוד שמתקשרים. עונה/חוזר רק ללקוחות.

חופשה של יום - עונה רגיל.

למיילים אני מגיב רק אם זה דחוף באמת.

בגדול, אני משתדל להיות כל הזמן זמין. בכל מקרה נדיר שמתקשרים אלי אחרי 17:00 בענייני עבודה.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

~

זה שאני מחובר 24/7 ולא מרשה לעצמי את אורח החיים הרגוע של הקולגות, למעשה בנה את המוניטין שבגללו הציעו לי לעבוד באירופה. זה, ביחד עם עוד כמה תכונות שהושחזו בחיל האוויר ובאמא רוסיה, מהווה את היתרון היחסי שלי על פניהם ונותן לי את זכות הקיום בנוף התחרותי של ההייטק הבינלאומי. כל פעם שבא לי להירגע ולהתנתק, אני מביט בחשבון הבנק ונותן לעצמי כאפה, לאחר מכן פותח את המייל וחוזר לעבודה. עדיין, רמת הסטרס הכללית נמוכה בהרבה ממה שהייתה כשעבדתי בישראל.

פורסם (נערך)

מפתיע.

זה היתרון של מקום עבודה שמגביל את המייל למחשבים שלו, אין אפשרות לסנכרן החוצה.

אבל, בניגוד לרוב הקהל כאן, ממש לא קשור להייטק או שירות טכני למינהו.

נדמה לי שבצרפת, למשל, יש חוק שאוסר על התקשרות מעבר לשעות העבודה. אבל אולי אני מתבלבל עם חברה גדולה זו או אחרת שקבעה זאת כמדיניות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מפתיע.

רק אם קיבלת את הנייד ממקום העבודה אז כן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה מאוד תלוי תפקיד, מן הסתם.

גם באותו מקצוע שני אנשים יכולים להיות בתפקידים שונים בתכלית, שידרשו זמינות שונה לחלוטין.

נוסף לכל, יש אינטרס אישי (שיטסטורם שאני רוצה לכבות, כפי שנאמר) ואחריות אישית לצד יכולת סינון (כמה באמת חשוב שאני אענה עכשיו כשיש לי יכולת להתעלם וזה יהיה לגיטימי).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שכיר? עצמאי?

אם שכיר, תפקיד בכיר? מפתח? חשוב? קריטי? מנהל כלשהו?

אם לא, תפקיד כניסה? תפקיד "באמצע"?

האם הטלפון הוא של העבודה, או אישי שלך?

אם של העבודה, האם הוגדרו נושאי הפרטיות במעמד החוזה?

התפקיד שלי אישית זניח כיום (בצורה מאוד מתסכלת, הייתי מנהל בעברי, עם עובדים ואחריות על הראש, מעבר לכך שהייתי עצמאי לפני כן...).

אין טלפון מהעבודה. גם לא רכב, גם לא ארוחות, גם לא... בעצם, יש רק משכורת. או ליתר דיוק חיקוי של אחת, רק קטן יותר.

כל נושאי העבודה שלי מתרכזים במחשב בעבודה. אני לא שם- אין מיילים.

אם כבר יתקשרו אליי כשאני בחו"ל (ספק גדול. לא נותן להם את הקוד :hihi: אבל עדיין יש וואטסאפ), אענה (במידה ולא יחולו עליי חיובי שיחה נכנסת). זה סימן שהעולם עולה בלהבות וכולנו קרובים יותר לשטן ממה שאחנו חושבים, אז מוכן להבליג על זה.

מעבר לזה, ניתוק מוחלט.

כעצמאי: חופשה? מה זה? ניתוק?! מייד לדבר עם התמיכה שיחברו חזרה...

כמנהל שכיר: תלוי מי ינסה ליצור איתי קשר. מעליי או מתחתיי. אם זה העובדים שלי, עבורם אהיה זמין תמיד, 24\7. אם זה מעליי, הודעה לקונית עם לינק למילה חופשה במילון תישלח (שכמובן תתחיל ב: זוהי הודעה אוטומטית, המנוי נמצא בחופשה כעת ואינו זמין לקבל את שיחתכם. שיחתכם חשובה לנו, אנא המתינו עד שהמנוי יחזור לארץ).

אבל זה רק אני.

ויודע מה, גם זה תלוי בתפקיד עצמו. בעבודת חלומותיי כשכיר, אני מאמין שאהיה הרבה יותר מחובר- גם מהסיבות שדריש ציין, וגם מסיבות אחרות של סיפוק ועניין אישי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הצורך בזמינות משתנה מאוד מעבודה לעבודה,

כך שקשה לייחס חשיבות לתוצאות הסקר.

בגדול, קרוב למה שכתב ליביו,

מנקה התראות ומיילים מדי ערב

ואם מישהו זרק לאוויר ה-slack איזו שאלה

שאני יכול לענות עליה בביטחון, עונה.

אני לא בקו האש הראשון ויש אנשים אחרים

ומיומנים להפליא שזה תפקידם בצוות.

מעולם לא סנכרנתי מייל לנייד, ובפעמים הבודדות שבהם נקראתי בדחיפות לדגל (גם בעבודות קודמות) - לשם כך המציאו טלפון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מפתיע.

גם שלי לא..

מחלקת המיחשוב בחברה דורשת להתקין על הטלפון כל מיני חסימות וסוסים טרויינים למניהם על מנת להתחבר למייל האירגוני, מבחינתי זה תירוץ מצויין לא לעשות את זה.

לנושא הסקר,

לרוב על חופשות ארוכות אני מודיע חודשים מראש. במצב כזה מבחינתי יש לכולם מספיק זמן להתכונן להיעדרות שלי, לכן אני מתנתק.

אם משהו מספיק חשוב לו בשביל להציק לי בפרטי בווטצאפ, ואני יכול לעזור לו על ידי כמה הודעות בודדות, או שיחה קצרה בערב, אני לא אסרב.

יום טוב גם לך

פורסם

זמין כל הזמן (כותב עכשיו מניו יורק) אבל מסנן אחושילינג.

במייל יש הודעה אוטומטית.

בקשר עם הבוס שמשתדל לא להפריע, ועם עמית שמגבה אותי.

אם אין משבר - לא מתעסק.

אם משבר - זמין 24/7/365 כולל מיילים, ווטסאפ, סמס ויונת דואר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש OOO במייל של העבודה, אני לרוב זמין בwa בחו״ל ולרוב אני בטיולי נהיגה - משמע שאני בזמינות נמוכה בגלל שפיזית אני לא מתעסק בטלפון שאני נוהג.

משתדל מקסימום להתנתק מהנייד בטיולים וחופשים כי זה חלק המטרה שלהם, אבל בתפקיד שלי אין אפשרות אמיתית להתנתק ב100% ולכן אני לרוב בערב או בצהריים עונה להודעות וואטסאפ ומיילים ברגוע ובמרוכז.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

זמין 24/7 במיילים/וואטסאפ וטלפון. עם זאת, עוד לא קרה לי שיצרו איתי קשר בנוגע לדברים שהם לא דחופים

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

עונה תמיד. בארץ ובחו"ל. לטלפונים, מיילים והודעות. המיילים של העבודה מסונרכנים לנייד.

במקרה של שיחת טלפון, אם היא נמשכת יותר מכמה דקות אומר לצד השני שאני בחופש ואז בדרך כלל מסיימים את השיחה.

האם זה מפריע? כן...אבל הניסיון אומר שעדיף ככה, כמובן בעבודה והתפקיד הספצייפים שלי ולא בכלליות.

• תוכן חדש...