Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, xalmon כתב:

גיסתי החליטה לקנות פיג'ו 2008 שנת 2018. 80,000 ק"מ, נקי לחלוטין, וכמובן מחיר ברצפה.  

מנוע טורבו או אטמוספרי?...

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן מנוע טורבו.

לגבי דברים נוספים שנעשו או לא בעת החלפת הרצועה (65,000 ק"מ, דצמבר 23') - אני מצרף את התיעוד המלא מהטיפול.

שוב תודה לעונים. 

צילום מסך 2025-08-02 175405.png

צילום מסך 2025-08-02 175345.png

צילום מסך 2025-08-02 175331.png

צילום מסך 2025-08-02 175314.png

צילום מסך 2025-08-02 175257.png

• מעניין 1
פורסם

אני רואה שהחליפו משאבת שמן..

לפי מה שאני מבין הייתה התפוררות רצינית אחרת מחליפים רק רצועה עם ניקוי רשתית.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המנוע הזה טוב רק עד 50K-70K כאשר הוא מטופל באופן תדיר,קרי החלפת שמן 7500 ,וכמובן החלפת רצועה לפני שמתחיל תהליך ההתפוררות שמביאה לסתימה ברשתית ,משאבת שמן ,כמו שאמרו החברים הנ"ל זה לא מצב אידיאלי.

אני הייתי מוותר

בקשר לטבעות אטימה,הם דקיקות מאוד ולא מבצעות את עבודתם כראוי בגלל כשל תכנוני,ולכן גם אם המנוע מטופל כראוי בסופו של דבר הטבעות יקרסו.

המנוע הזה צריך להיכנס לפח הזבל של ההיסטוריה המוטורית

• אהבתי 1
פורסם

אצלי היה רכב עם 100 אלף ק״מ ללא בעיות, ויש עוד ללא בעיות, כמו הבעלים של הקקטוס שרכשתי ממנו שהתחדש ב 2008 חדשה.

האם כולם היו מחליפים שמן כול 10 אלף ורצועה כול 4 שנים כמות הבעיות הייתה יורדת בצורה דרסטית.

ככה שזאת הצהרה לא נכונה.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שכן שלי, עם 3008, שנת 2021, 50 אלף ק"מ. אין עדיין 4 שנים מלאות.

הגיע עם רצועה מפוררת לחלוטין למוסך, רשתית פיקאפ סתומה לחלוטין.

רכב יוצא ליסינג לובינסקי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כאשר אני החלפתי אחרי 4 שנים, הרצועה רק התחילה.

חלפת רצועה - אורן שירותי רכב

אורן פירסם פוסט לפני כמה ימים, לדבריו הרצועה לא ממש תלוי ב ק״מ אלא בזמן. הוא ממליץ להחליף כול 3 שנים, ולא יצא לו להיתקבל ברצועות מתפוררות אחרי 3.

מה שכן, עלות האחזקה מתייקרת, כול 3 שנים 2500 שקל.

אגב, כול כמה ק״מ הוא החליף שמן?

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

הוא ממליץ להחליף כול 3 שנים

עד עכשיו הוא זה שהמליץ להחליף כל 4 שנים, וזו ההמלצה שציטטת פה אינספור פעמים.

כרגע ההמלצה היא כל 3 שנים, עד שהוא ייתקל גם במקרה שיסתור את זה וימליץ להחליף כל שנתיים...

המסקנה המתבקשת היא שהמנוע גרוע מבחינת אמינות ולא לקנות אותו.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, yoni2sh כתב:

בקשר לטבעות אטימה,הם דקיקות מאוד ולא מבצעות את עבודתם כראוי בגלל כשל תכנוני,ולכן גם אם המנוע מטופל כראוי בסופו של דבר הטבעות יקרסו.

אתה מבלבל פה בין כמה דברים שונים ופשוט אומר דברים שלא נכונים ולא קיימים.

אין שום בעיה של טבעות אטימה בפיורטק, או טבעות קורסות.

הבעיה שקיימת היא בטבעת שתפקידה להסיר שמן מדפנות הצילינדר לאחר מהלך הבוכנה, אלו לא טבעות אטימה אלא טבעת בעלת מבנה קפיצי ומחורר שדרכו צריך לעבור השמן העודף.

בגלל גודל קטן של החורים בטבעת הנ"ל הם נסתמים בקלות על ידי פיח ואז השמן לא מוסר מדפנות המילינדר כמו שצריך ולכן הרכב מתחיל לשרוף שמן.

הבעיה לא ייחודית לפיורטק, מנועי GDI של יונאי/קיה וגם TSI סובלים מהבעיה הזאת כמו בערך 90% מהמנועים המודרניים שיש בימינו, כמעט כל מנוע מודרני עבר למבנה הדק של הטבעות האלו בגלל דרישות זיהום אוויר ורגולציות.

טיפול מוקדם פעם ב7500 ק"מ גם עוזר למנוע את הבעיה הזאת, בשמן קיימים תוספים שתפקידם להמיס ולספוח את הפיח הנ"ל כמו כן שמן טרי נשרף ומתפייח פחות לכן פחות גורם לסתימה של טבעות הבוכנה.

כמובן שזה טמטום אבל כאמור זאת בעיה של 90% ממנועי הבנזין המודרניים.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 34 דקות, שחר 1 כתב:

עד עכשיו הוא זה שהמליץ להחליף כל 4 שנים, וזו ההמלצה שציטטת פה אינספור פעמים.

כרגע ההמלצה היא כל 3 שנים, עד שהוא ייתקל גם במקרה שיסתור את זה וימליץ להחליף כל שנתיים...

המסקנה המתבקשת היא שהמנוע גרוע מבחינת אמינות ולא לקנות אותו.

ההמלצה שלו מנעה את ההתפוררות ברכב שלי.

פורסם

האמת שבדקתי בפייסבוק של אורן, כבר במרץ 2024 הוא רשם שעדיף כול 3 שנים.

שאלתי אותו לגבי שמן מחכה לתשובה.

פורסם
לפני 52 דקות, Renaultrap כתב:

ממתי ההמלצה להחליף שמן כל 7500 ולא 10000? 

מרגע שהבנו מה שורש הבעיה. במנוע הזרקה ישירה, תערובת הדלק לא הומוגנית בד"כ. כתוצאה מכך, כאשר הרכב לא משייט (אז התערובת מאד ענייה) לא כל חלקיקי הדלק מוצתים, והם יורדים לאגן השמן ומדללים אותו עם הזמן. הדלק חומצי וככל שהוא מדלל את השמן, הוא הופך את השמן לחומצי. השמן בא במגע עם רצועת התזמון (במנוע הספציפי הזה ובכל מנוע עם רצועה טבולה), ומפרק אותה. 

תחלופה תדירה של השמן מפחיתה את הסיכוי שהשמן יהיה חומצי ברמה שהוא מפרק את הרצועה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...