Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין הוא שהוא אמור להפסיד בשתי הקבוצות, אבל, אבל גדול; בליסינג לחברות גדולות הוא באותו מחיר ולפעמים יותר זול מהטוסון / ספורטאז' המפוארים אך יותר גדול במספר מקומות / מטען. בליסינג מול הסורנטו/xtrail ושות' הוא משמעותית יותר זול.

בפרטי לשוק 7 מקומות הוא אמור להפסיד לניסאן בדגם ה 175 אלף ובפרטי ל 5 מקומות בכלל לא תחרות לקוריאניים / יפניים.

איכשהו יש לו שוק חזק בפרטי, שוק יותר חזק בליסינג ואוהדים משוגעים בקארספורום שמאמינים באמת ובתמים שזה הדבר הכי טוב שייצא לאויר העולם מאז המצאת הגלגל (;-

כשהוא מכר 10000 יחידות לא היתה כל כך הרבה תחרות.על זה מגיע שאפו

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
תכניס אותם לרכב מודרני באותה קטגוריה ותראה איך ההעדפה משתנה , כאשר אתה לא מכיר שום דבר אחר אתה הולך על המוכר והבטוח .

לאבא שלי היה רכב שכור מהעבודה לאורך מספר שנים. בכל פעם רכב אחר: מיקרה, 301, C-אליזה, אטראז', פיקנטו, ועוד כמה. המיקרה היתה הרכב האהוב עליו מכל הקבוצה. הנסיעות היו של כ-40,000 ק"מ לשנה, לרוב נסיעות בינעירוניות הרריות (שואבה - מישור אדומים). אין בקבוצת המחיר הזאת שום רכב מודרני. והמיקרה עושה עבודה טובה יחסית לקבוצה. הוריי שוקלים אף לקנות כזו.

אני עצמי שכרתי מיקרה מהדור הקודם ביוון לטיול של כמה אלפי קילומטרים היא היתה מאוד מוצלחת. הרבה יותר מקורסה או I20 ששכרתי שנים אח"כ. לא נהגתי בכזו משולשת צילינדרים, אז לא אוכל להביע דעה.

עריכה אחרונה על ידי erezarmo
פורסם

הפיגו/c אליזה היו רובוטיות?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לי מושג אילו מהן היו אוטומטיות, ידניות או רובוטיות. רק ראיתי את הרכבים השונים ויודע שהמיקרה היתה המועדפת עליו. לדעתי היו עוד מספר רכבים נוספים - אבל אני לא זוכר אילו.

פורסם

המיקרה הייתה לו נוחה יותר מהצרפתיות?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני זוכר בעבר כאן בפורום מישהו התלונן ש301 לא היתה לא נוחה,

כנראה שיש נהגים שלא מוצאים את התנוחה המתאימה לנהיגה נוחה ברכב הזה למרות הסטיגמה, ואני יכול להבין אותם.

הרכב נוח, אך באמת לא מושלם, שב למשל במאזדה 3, אתה תמצא את עצמך מהר מאוד בתנוחת נהיגה הרבה יותר נוחה מהפיג'ו שדי לוקה בחסר בכל מה שקשור להנדסת אנוש, אולי עבודת המתלים בחלק מהתנאים תהיה סופגת יותר, אך כאן זה נעצר, שאר ההתכונות יהיו ללא ספק לטובת ה3 למשל.

ואני מדבר על הרבה דברים, אין ידית מעל הדלתות, הגה לא מתכונן לעומק, מיקום פתח חלונות בקונסולה המרכזית, מראה אמצעית לא עוברת למצב "מניעת סינוור" בקלות, רעש, אפילו רעש ווישרים, מיקום לכוס לא ברור, איפוס TPMS לא נוח, המתלים בחלק מהמקרים מעבירים מכה לתא הנוסעים, מצב ידני בגיר רובוטי צמוד מדי לרגל ימין, תא מטען גדול אך לא מנוצל עד הסוף, פתח הפשרה לחלון קדמי לא נסגר עד הסוף, והרשימה עוד ארוכה, האמת אחרי כמה רכבי פיג'ו, אני חושב שהמהנדסים שלהם חייבים לעבור קורס הנדסת אנוש כלשהו אצל היפנים ומהר.

פורסם
לאבא שלי היה רכב שכור מהעבודה לאורך מספר שנים. בכל פעם רכב אחר: מיקרה, 301, C-אליזה, אטראז', פיקנטו, ועוד כמה. המיקרה היתה הרכב האהוב עליו מכל הקבוצה. הנסיעות היו של כ-40,000 ק"מ לשנה, לרוב נסיעות בינעירוניות הרריות (שואבה - מישור אדומים). אין בקבוצת המחיר הזאת שום רכב מודרני. והמיקרה עושה עבודה טובה יחסית לקבוצה. הוריי שוקלים אף לקנות כזו.

אני עצמי שכרתי מיקרה מהדור הקודם ביוון לטיול של כמה אלפי קילומטרים היא היתה מאוד מוצלחת. הרבה יותר מקורסה או I20 ששכרתי שנים אח"כ. לא נהגתי בכזו משולשת צילינדרים, אז לא אוכל להביע דעה.

המיקרה דור קודם באמת הייתה מאוד מוצלחת. האקו מיקרה זה כבר סיפור אחר. פשוט ירידה ברמה, לא יודע איך הם הצליחו. בנוסף ב- 2018 תכף 19 הוא מאוד מיושן.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
הריו סדאן ירדה מהאתר של קיה אחרי שההצ'בק קיבלה מערכות אקטיביות במקום המובילאיי, אז זה משהו שצריך בדיקה.

אחסוך לך, אמנם לא מספר מדהים, אבל עלו עוד 9 לכביש באוקטובר.

פורסם (נערך)

בהשוואה לשאר הקטגוריה הריו סדאן לא הצליחה כ"כ - 501 מסירות ביחס ל3000+ לI25 ו3400 לראפיד כנראה לא היו אטרקטיבית.

ממה שהבנתי שיבאו את ההאצב'ק והסדאן בהתחלה היצור היה דרום אמריקאי והגירסאת האצ'בק עם המערכות בטיחות הגיעה מד.קוריאה - מאמין שזה חרץ את גורלה של הסדאן(לא היה משתלם לייבא רק אותה מהקו ייצור הדרום אמריקאי).

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בנוסף ב- 2018 תכף 19 הוא מאוד מיושן.

נכון, ובגלל זה המיקרה החדשה הוצגה כבר בסוף ספטמבר 2016 והחלה להימכר באירופה במרץ 2017.

אין לי מושג למה היא עדיין לא בארץ.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
העניין הוא שהוא אמור להפסיד בשתי הקבוצות, אבל, אבל גדול; בליסינג לחברות גדולות הוא באותו מחיר ולפעמים יותר זול מהטוסון / ספורטאז' המפוארים אך יותר גדול במספר מקומות / מטען. בליסינג מול הסורנטו/xtrail ושות' הוא משמעותית יותר זול.

בפרטי לשוק 7 מקומות הוא אמור להפסיד לניסאן בדגם ה 175 אלף ובפרטי ל 5 מקומות בכלל לא תחרות לקוריאניים / יפניים.

איכשהו יש לו שוק חזק בפרטי, שוק יותר חזק בליסינג ואוהדים משוגעים בקארספורום שמאמינים באמת ובתמים שזה הדבר הכי טוב שייצא לאויר העולם מאז המצאת הגלגל (;-

כשהוא מכר 10000 יחידות לא היתה כל כך הרבה תחרות.על זה מגיע שאפו

האאוטלנדר זה הדבר הכי טוב שיצא אי פעם עבור חברות הליסינג, הם משעמם ולכן ההנחות עליו עצומות לחברות הליסינג, הוא אמין ביותר וכתוצאה מכך אין לו כמעט הוצאות תחזוקה חריגות, הוא סחיר עוד יותר (בגלל שני הסיבות הקודמות) ויש לו 7 מקומות, מה חברת הליסינג צריכה יותר מזה? הוא נמכר די מהר ובמחיר גבוה כשיוצא לשוק עקב היותו 7 מקומות.

למעשה ב3 שנים ממוצע שהרכב נמצא אצל החוכר לא יורד לו הערך ביותר מ50K, זה נתון טוב מאוד.

פורסם
נכון, ובגלל זה המיקרה החדשה הוצגה כבר בסוף ספטמבר 2016 והחלה להימכר באירופה במרץ 2017.

אין לי מושג למה היא עדיין לא בארץ.

המיקרה החדשה לא נמכרת בארץ מכמה סיבות:

1) היא מיוצרת כרגע עם גיר ידני בלבד, והמחיר בו היא מוצעת הופך אותה ללא רלוונטית לשוק הישראלי.

2) הדגם הקודם עדיין מיוצר, ונמכר היטב (כנראה) ברווח נאה למרות ה"הנחות".

3) קרסו ידועים בגישה העיסקית הפרקטית שלהם שמביאים רק מה שאפשר למכור הרבה, ולהרוויח טוב. (המיקרה החדשה לא עונה על זה)

4) לאנשים יש זכרון קצר. את הדגם המשווק כרגע של המיקרה (מינוס כמה מתיחות פנים) החלו לייצר ב-2002. לארץ הוא הגיע ב-2007. לכן עוד חזון למועד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שכרתי השנה את המיקרה למשך כמה שבועות,

הגיר הרציף גרוע פועל בצורה קלאסית של העלאת סל"ד בכל לחיצה על הגז ותחושת מסטיק נמתח, המנוע מרעיש כמו טרקטור ללא אגזוז, הרכב רועד, הפלסטיקה ברמה הפשוטה ביותר.

אבל יש גם יתרונות, לעומת קיה פיקנטו ששכרתי גם כן השנה למשך כמה שבועות, מיקרה הרבה יותר מרווחת, מרווח הרגליים במושב האחורי טוב מאד, ברמה של רכב משפחתי ממוצע, תא המטען אף הוא גדול ומפתיע.

יחידת ההנעה משיגה ביצועים טובים יותר משמעותית מהפיקנטו העגלתית והסל"ד מחוץ לעיר נמוך משמעותית מזה שבפיקנטו (לאור גיר 4 הילוכים בפיקנטו).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

SUV קומפקטי

....

stonic 789

CX3 751

trax 643

hrv 626

juke 574

zs 458

captur 441

moka 421

yeti 170

tivoli 176

500x 117

crossland 127

c3 aircross 92

הופתעתי לראות כמה סטוניקים מכרו בתקופה קצרה יחסית. נראה שיש לקיה עוד להיט.

עוד מפתיע זה לראות כמה SZ נמכרו, ויותר מאיזה מכוניות הם מכרו.

עוד נתונים שקפצו לי לעין:

4 סטינגר - מניח שהן ההדגמה, ובחודש הבא נתחיל לראות מסירות אמיתיות ללקוחות

28 גרנד צ'ירוקי טריילהוק - רכב שטח עם יכולות נהדרות. מאוד מאוד מרשים. אם יגלה אמינות גבוהה יהיה להיט אוף-רואד חדש.

1288 לנדקרוזרים, מתוכם 21 מדגם סהרה שלוקח את היכולות המעולות של הלנדקרוזר לרמה אחת מעל.

74 מזראטי. 74! לא ידעתי שהתחילו למכור מזראטי בליסינג. זה מספר מאוד מרשים לדעתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...