Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

יש ברשותי פיאט פונטו 2005 אוטומט, 16 שסתומים.

יש איזו תקלה ברכב כבר זמן מה שאני לא מצליח להבין מה לעשות כדי לפתור אותה.

הרכב נכבה הרבה בעת נסיעה, ונכבה ממש מהר במיוחד כשאני בולם, או כאשר אני מעביר הילוך לרוורס.

ובנוסף הטורים גם משתגעים להם כשאני נותן גז, אז יש מין דחיפות כאלה של הרכב קדימה כשהטורים שמשתגעים בעת גז.

כשאני מתניע שוב, הרכב מתניע בלי בעיה.

חשוב לי לציין, שהחלפתי מצבר חדש לגמריי, אין בעיה באלטרנטור.

עשיתי טיפול מקיף לרכב, כל החלקים מקוריים ומתאימים.

פלאגים בין החלקים שהוחלפו כמובן, ובמהלך הטיפול שעשיתי ניקיתי את הבית מצערת ממש יסודי, וכשראיתי שהרכב ממשיך להתכבות, לפניי כמה ימים החלפתי את הבית מצערת וגם לו עשיתי ניקוי יסודי.

ועדיין אחריי הכל, הרכב ממשיך להתכבות ולעשות בלאגן עם הטורים.

דרך אגב לא יודע אם זה קשור, אבל הרכב מבחינת צריכת דלק, ממש זולל דלק.

אוכל משהו כמו 1/9 1/10. האם זה הגיוני לרכב שכזה, או שמא זה מעיד על חלק מהבעיה הכוללת כאמור?

נמאס לי :=(((

למישהו יש השערה מה הלאה??????

כבר הרגה אותי הבעיה הזו..

ללכת לחשמלאי שיעשה לי דיאגנוזה דרך המחשב וזהו זה?

או שלמישהו יש כאן ניסיון בעניין ויכול לעזור ולהאיר לי את עיניי בבקשה.

אשמח לכל עזרה בבקשה.

תודה מראש,

עידן.

עריכה אחרונה על ידי idan001
פורסם

מניסיון עבר. חוטי ההצתה וסליל הההצתה ברכב הזה רגישים מאוד. באישזהו שלב התחלתי לקנות לבד באיביי חוטי הצתה של magneti marllei וסליל הצתה של בוש והחלפתי לפחות פעם אחת לבד אותם. לא ממש מסובך, בטח לא בשבילך לפי איך שזה נשמע.

בנוסף תבדוק שאין שום קרע בצנרת האוויר למנוע. תחפש היטב ותבדוק טוב הצינור הגדול וכל הפיצולים שיוצאים ממנו. נקודה רגישה מאוד היא החיבור בין צינור האוויר הזה שהולך לבית המצערת לבין הנשם. אם נקרע בצד של הצינור הגדול וקרוב אליו אז הוא היסטוריה. בכללי לבדוק כל צינורות האוויר כולל צנרת הוואקום שהולכת לבוסטר.

האם בעמידה בלי ברקס, בדרייב עם בלם יד מורם (תעשה את זה בחנייה ולזמן קצר) האם הטורים משתגעים?. אותו דבר רק עם בלם לחוץ ובלי ההנדברקס האם הטורים משתגעים?. האם מזגן פועל או כבוי משפיע על הנושא?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אהלן STUDANT

תודה רבה על עזרתך המהירה!!!!

עכשיו בדקתי ולהן הממצאים.

כאשר העברתי לדרייב עם אמברקס מורם, דבר לא קרה,והרכב לא נכבה. (למרות שאם הייתי משאיר את זה זמן רב למשל 10 דקות סביר להניח היה שהרכב היה מתכבה..)

איך שהפעלתי מזגן על הכי גבוה הרכב ישר נכבה..

התנעתי שוב, ועכשיו הרכב בדרייב אמברקס למטה והרגל על הבלם, דבר לא קרה, והרכב לא נכבה.

(למרות שאם הייתי משאיר את זה זמן רב למשל 10 דקות סביר להניח היה שהרכב היה מתכבה..)

איך שהפעלתי מזגן על הכי גבוה הרכב ישר נכבה.

מה אתה אומר?

פורסם

מה לגבי צנרת האוויר?. תעבור עלייה היטב עם פנס חזק ותחפש שאין קרעים. במיוחד בין הקפלים של צינור האוויר הגדול לבית המצערת והנשם שמחובר אליו בדיוק באמצע שלו.

לגבי הכיבוי עם הפעלת המזגן - מעט מפתיע אותי. הייתי רגיל תמיד שיש בעיות טורים דווקא הפעלת המזגן מייצבת אותם כי הסל"ד סרק עולה. אבל מודה שמעולם לא הגעתי שהרכב יכבה.

עוד נקודה בעייתית בעבר ברכב הזה הייתה משאבת הדלק. אבל זה דווקא גורם גם לבעיות הנעה.

מתי החלפת חוטי הצתה, אם בכלל?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)

WhatsApp Image 2018-10-22 at 19.25.55 (1).jpegWhatsApp Image 2018-10-22 at 19.25.55 (2).jpgWhatsApp Image 2018-10-22 at 19.25.55.jpgWhatsApp Image 2018-10-22 at 19.25.56.jpgהרכב עומד על 140K ואף פעם לא הוחלפו חוטי הצתה..

יש לי את הרכב רק שלושה שבועות. ולא נראה לי שהבעלים הקודמים החליף..

אני לא סגור לגביי צנרת האוויר אשלח לך תמונה ותאמר לי מה נראה לך שזה? ותאמר לי?

איפה החוטי הצתה יושבים? שאצלם לך.. (יש צמת חוטי חשמל שמחוברת לבית מצערת יכול להיות שאתה מתכוון לזה?)

ו.. נראה לך שעדיף ללכת לחשמלאי רכב וזהו זה?

עריכה אחרונה על ידי idan001
פורסם (נערך)

אני בספק שאלו חוטי ההצתה המקוריים.

מעל מרכז המנוע יש בעצם פלסטיק גדול מאוד שמכסה את מכסה השסתומים. בצד ימין שלו יוצא מהחלק הקדמי - פילטר האוויר - צינור גומי שחור גדול יחסית והולך אחורה לכיוון בית המצערת שאתה מכיר. בצד ימין של הצינור הזה בחלק והקדמי יש פיצול אחד לכיוון בוסטר הבלמים. בצד שמאל שלו באמצע יש פיצול שמאלה לכיוון נשם המנוע. כל האזור הזה של הפיצול הזה ונשם המנוע מועד לפורענות ולהיקרע. כאשר בודקים הצנרת בשום אופן לא לנסות למתוח אותה או למשוך אותה כי זה ייקרע. מסתכלים עם פנס חזק ומזיזים אם צריך מעט מאוד ובעדינות רבה.

מתחת לצינור האוויר הראשי (הגדול) בערך באמצע ובצד ימין של המנוע תראה 4 חוטים שחורים שיוצאים מתוך קוביית מתכת שחורה - זה סליל ההצתה ואלו חוטי ההצתה שיוצאים ממנו והולכים אל מתחת הפלסטיק שמכסה המנוע.

אני מבין שלא אתה החלפת בית המצערת. אתה בטוח ששמו חלק מתאים?

עוד רעיון - ניסית ניתוק מצבר לחצי-שעה לפחות. לאחר חיבור המצבר חזרה (אפשר לנתק רק המינוס ולהקפיד שבשום אופן לא ייגע באף חלק מתכתי ברכב) לפתוח הסוויץ' לON בלי להתניע למשך 2 דקות לפחות ורק אז להתניע.

עריכה אחרונה על ידי student

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

העליתי תמונות בהודעה למעלה..

אני החלפתי את הבית מצערת..אמרו לי איך להחליף והחלפתי.. לא קשה בכלל.

וניתקתי גם את המצבר לא בדיוק באותו אופן שאתה ציינת, אבל ניתקתי את המינוס ל15 דקות ומיד התנעתי.

ועדיין הבעיה לא נפתרה.

אתה רוצה שאעשה ניתוק מצבר איך שאתה אמרת?

פורסם

אסתכל על התמונות.

האם ככה קנית הרכב?

יש בעיות אחרות ברכב שייתכן וקשורות לחשמל (הכוונה לא משהו קוסמטי)?

מתוך שני חיבורי החשמל המסיביים של המצערת יוצא חוט שחור עם חיבור מתכתי בקצהו שיושב מתחת לאחד מברגי מחשב המנוע, זה ההארקה של מחשב המנוע. החזרת החוט הזה למקומו מתחת לאום וסגרת היטב, נכון?

אין לי עוד הרבה רעיונות.

בחיבור של צינור האוויר לפילטר האוויר בקדמת המנוע צריך להיות אזיקון. יש שם מקום בשבילו. כנ"ל גם בחיבור ממנו אל הנשם. גם שם יש מגרעת לאזיקון או למעשה לבנד מתכת עם בורג - הכי נוח.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

עוד רעיון: בצד שמאל של סעפת היניקה מתחת לפלסטיק מעל המנוע יש חיישן MAP, לחץ אוויר בסעפת היניקה.

אפשר לנסות להוציא אותו ולנקות אותו רק עם ספריי מגעים איכותי! בשום אופן לא ספריי קרבורטורים. יש לו גומייה שנכנסת מעט הלחץ ולכן קצת קשה להוציא אותו.

יש פה וידאו שמתאר המיקום שלו:

בתמונות אני לא ראיתי משהו חריג. אבל אני לא מכונאי.

אפשר לנסות הקטע שכתבתי עם המצבר, לא בטוח שישנה משהו.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אין חוט הארקה..

ואנסה את העניין עם החיישן, איך אדע אם בכלל החיישן לא תקול?

דרך אגב, מה אתה אומר לגביי זה שאלך לבדוק את הרכב אצל חשמלאי שיבדוק עם המחשב .. זה לא יקל על כל העניין הבעייתי?

חבר אמר לי שיכול להיות שזה הממיר או חיישן חמצן..

בדיקת מחשב אצל חשמלאי יכול לבדוק את זה?

פורסם

צריך להתחבר למחשב הרכב לחפש קודי תקלות ולעשות קצת דיאגנוסטיקה. לדעתי סביר יותר שמוסך שמתעסק עם פיאט יידע יותר טוב למצוא הבעיה מאשר חשמלאי כללי.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)

בשביל דיאגנוסטיקה תקנה obd bluetooth באיביי בכמה גרושים ותוריד תוכנה למחשב multiecuscan. חשמלאי סתם יקח כסף ולא יגיד שום דבר מועיל אם אין מנורת תקלה.

מהניסיון החלקים הכי מתפרקים בפיאט הזאת הם ההצתה והמשאבת דלק. אמרת שהצריכת דלק גרועה, תרים את הכסא האחורי ומתחתיו יש מכסה עם ברגים. מתחת למכסה הזה יושבת המשאבת דלק, תראה שהצינורות שיוצאים ממנה לא שבורים, מאוד נפוץ שהם נשברים.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...