Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאליבו אחלה רכב, אני אישית לא אחד שמבטל על הסף על סמך שמועות.. אבל אלקש צודק , רוב הצרכנים לוקה בבורות מסוימת כשזה נוגע לרכבים ולוואגיות בפרט,

רוצה יוקרה ? תביא אאודי, מי שקונה סקודה ואומר יוקרתי משקר לעצמו

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה משקר לעצמו?

עדיף מאליבו שמקרקשת?

אני מאוד אוהב אמריקאיות, אבל החסרונות שלהם ידועים... פלסטיקה זולה וחומרים מאוד מאוד לא איכותיים.

מנוע חזק על הכיפאק.

פורסם

נסעתי גם על אוקטביות מקרקשות שב120 אתה שומע את כל העולם ואחותו מבחוץ, דוגמאות יש לפה ולפה ואני לא מפרגן למאליבו על חשבון סקודה,

לטובת הדיון, האם הגיר של סקודה/ שאר רכבי הקונצרן , ואני מדבר על dq200 כרגע אמין? לדעתי וזאת בהסתמך על עובדות בשטח-לא, ומי שהולך וקונה כזה רכב עם הסכנה הידועה, לוקח הימור לא קטן,

לבוא ולהתפאר פה עם רכבים של 60 אלף קמ שאין בהם שום תקלה בגיר- וואלה?

איפה הרכבים של פעם איפה..

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם (נערך)
למה משקר לעצמו?

עדיף מאליבו שמקרקשת?

אני מאוד אוהב אמריקאיות, אבל החסרונות שלהם ידועים... פלסטיקה זולה וחומרים מאוד מאוד לא איכותיים.

מנוע חזק על הכיפאק.

"החסרונות שלהם ידועים", סלח לי, ידועים למי?

פורד נחשבת היום ליצרנית שעושה רכבים שגם נוחים וגם (מאוד) כיפים לנהיגה.

גם שברולט מציגה דגמים כאלה (שאגב, גם הקרוז ביניהן).

תכף תגיד גם שכל הרכבים הצרפתים הן ספינות תענוגות שמתנדנדות לצדדים כמו אוניות.

לגבי קרקושים אפילו אין טעם לפרט כי את ההמצאה הזאת באמת כבר אין לי מושג מאיפה הבאת. אם כבר... דווקא סיאט צריכה לעשות בדק בית

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם

רגע רגע, הגנבים דווקא כן חושבים שסקודה זה שיא היוקרה. מה הם מטומטמים...

האמת, גם אם הייתה אחריות מורחבת ל 5 שנים כולל גיר, לא בטוח שהייתי מוכן לקחת את הסיכוי

אפילו הקטן שאולי אתקע באמצע נסיעה, בטח לא בדרך לערבה. (נסיעה שאני עושה מידי פעם)

אולי אני שמרני מידי, או בסה"כ מחפש שקט נפשי לכסף שאני משלם. (לא בקשה גדולה)

פורסם

לא,

ידועים לי.

יש לי עשרות רכבים מכל הסוגים בצי .

אני נהגתי על הקרוז והמאליבו החדשות כשכל אותם מומחים קראו עליהם במגזינים .

פלסטיקה מחורבנת ומקרשקשת, וחומרים סוג ב' .

פורד היא רכב אירופאי בכל מה שקשור לדגמים שנידונו פה.

אם הקרוז כל כך מוצלחת - מדוע לא קונים?

כל עם ישראל מטומטם?

רק מי שלקח קרוז גאון?

יש לקרוז נקודות אור, כנ"ל גם למאליבו ולשאר אמריקאיות...

ויש גם נקודות חושך.

רק שהן יצוצו עוד שנה שנתיים...

או שבוחנים אמינות או שבוחנים איכות של רכב .

לתפוס את שתיהן במכה כמעט בלתי אפשרי .

לקסוס עושה את זה לא רע...

פורסם

הפנים של הקרוז ושל רוב השברולטים החדשות דיי בינוני מבחינת איכות חומרים והרכבה, לא הקרוז או האקווינוקס או הספארק זורחים מהבחינה הזו.

פורסם
למה משקר לעצמו?

עדיף מאליבו שמקרקשת?

מנוע חזק על הכיפאק.

לא יודע... דווקא קרקושים אתה מזכיר בהקשר לאמריקאיות? אפילו כשהיא בת 13 וכבר נראית די ענתיקה בפנים, האימפלה שלי לא מקרקשת בכלל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא יודע על מה אתם מדברים. ישבתי על רכבים אמריקאים גם בארץ וגם בארצות הברית

הדבר האחרון שאפשר לומר אליהם שהם מקרקשים.

חווית נהיגה? זה כבר סיפור אחר. אישית לא אהבתי מעולם רכב ששט על הכביש.

אבל אני מדבר על אמריקאיות של פעם.

פורסם

כל עם ישראל מטומטם?

רק מי שלקח קרוז גאון?

ויש גם נקודות חושך.

לא, כל עם ישראל לא מטומטם, אבל עם ישראל בכל מה שקשור למכוניות די "הולך עם העדר" - לדעתי רוב האנשים במדינה היו קונים קורולה אם היה להם כסף לשלם עליה (מחירון או 1000 פחות אוקיי?), כי הרוב מחפשים בעיקר "שקט". סבבה אני יכול להבין את האנשים, אבל אז מגיע הרגע שצריך לבחור ובאמת לשלם, ואז מתחילים הלבטים, כמו שהיו לי ממש עד לפני שבוע. חיפשתי רכב בעיקר לאשתי (אבל גם אני אנהג עליו), בהתחלה חשבתי על משפחתית, אח"כ ירדנו לסופר מיני, תקציב עד 45K ש"ח, אוקיי? חיפשתי ביד 2 מה אפשר לקנות והבחירה די נסגרה בסוף לכיון של:

יונדאי i20 2014 מליסינג (שעמומון)

אקסנט 2014 ליסינג (שעמומון בריבוע)

קורסה 2014 מליסינג (שעמומון בחזקת 3)

איביזה AM5 (קרצה לי אבל יקרה יחסית ושמועות הגיר הכריעו אותי, אמיתי)

אז אתה יודע מה קניתי בסוף? שברולט סוניק RS 2014 מנוע 1.4 טורבו (כמו של אסטרה או קרוז טורבו), ריפודי עור, בקרת שיוט, חימום במושבים, ג'אנטים, סאנרוף, מראה ספורטיבי וצעיר והכי חשוב כשאתה לוחץ גז האוטו זז. אז ב 38K, מחיר שהייתי אולי מוציא i20 יוצאת ליסינג בלי ג'אנטים, קיבלתי משהו הרבה יותר טוב לטעמי שנוסע יופי טופי והכי חשוב לא משעמם.

אמינות? ימים יגידו... למוסכניק שלי (אני מטפל אצל חבר שאני סומך עליו יותר מעל כל מוסך) הייתה אסטרה עד לא מזמן ואמר לי שזה אחלה מנוע ואחלה רכב ושלא יבלבלו את המוח. טיפולים בזמן וכמו שצריך ושלום על ישראל.

מעניין מאיפה הנתון הזה, האמריקאיות האמיתיות נחשבות אמינות מאוד (מאליבו, אימפלות, ביואיקים למיניהן), במיוחד המכלולים העיקריים - מנועים וגירים. האמריקאיות החדשות (למשל קרוז) אני מניח עדיין סובלות מהתדמית הדייהולטית, אבל כבר שיפרו את האמינות (תקרא חוות דעת ביד 2 על קרוז "אמריקאית" דגמי ה 1.4 טורבו, ממליצים רק עליהם וממליצים להתרחק כמו מאש מדגמי ה 1.6/1.8).

זו לא חכמה גדולה היום כי היא כבר לא שווה הרבה, אבל אני כל כך סומך על האימפלה 2005 שלי (יש לה מערכת גז אז צריכה בינעירונית של אלטו) שאני הולך בפועל להפוך אותה לרכב ליסינג לשנתיים בערך הקרובות (עקב עזיבת עבודה עם רכב ליסינג לטובת עבודה חדשה בלי רכב). 3000 ק"מ בחודש לרכב 2005. אני כל כך סומך עליה שאני חושב שהיא תחזיק מעמד בלי בעיה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ידידי,

הנתון בא ממקור אמין.

הסוניק לטעמך מורכבת היטב ?

רכב זה לא רק מנוע וגיר,גם צנרת מים/מיזוג אוויר/ וכן הלאה.

יש לי אמריקאית ישנה שעושה בית ספר באמינות להמון רכבים ביניהם גם כל קורולה שתשווה מולה.

אבל מודע לחסרונות .

לגבי רכבים משעממים:

יש לנו בבית -

פנדה 2007

במוו 2008

קאוואליר 2003

לא הייתי מגדיר אף אחת מהן כבחירה טיפוסית של העדר.

בעבר -

קאוואליר ישנה יותר שעשתה 514 אלף ק"מ על מנוע וגיר סגורים.

זה לא הופך אותה לרכב טוב .

לכלי תחבורה טובה.

זה הופך אותה לכלי תחבורה אמין.

גם חיפושית ישנה אמינה, כנ"ל סובארו DL ,זה לא אומר שבא לי להעביר בהן את הזמן בפקקים/ בדרך לעבודה/ אירוע או כל נסיכה אחרת.

פורסם
בטוח בזה?

הפלסטיקה אצלך שלמה כולה?

די שלמה כן. השבר מצד ימין של מתגי המזגן הוא בגלל התקנה מקומית מלפני המון זמן של דיבורית שהייתה נחשבת בזמנו לטופ (הוסרה שבוע שעבר עם התקנת המולטימדיה).

IMG_20180920_191601.jpg

IMG_20180920_191532.jpg

IMG_20180920_191521.jpg

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם (נערך)
ידידי,

הנתון בא ממקור אמין.

אוקיי אז על איזה רכב\ים ספציפית אתה מדבר בדיוק ואיזה שנתונים?

הסוניק לטעמך מורכבת היטב ?

רכב זה לא רק מנוע וגיר,גם צנרת מים/מיזוג אוויר/ וכן הלאה.

לא יודע. קראתי עליה מבחני דרך, ציון הבטיחות שלה בסדר לשנתון לפי מה שקראתי. איכות הרכבה באמת שפחות מעניינת אותי. אני פחות בן אדם של "איכות פלסטיקה" וכל זה. הסוניק שקניתי נראית שלמה לגמריי מבפנים ומבחוץ, לא זיהיתי שום דבר שמתפרק ושום קרקושים בנסיעה. יש לה בעיה של מדחס מזגן מרעיש קצת, לא מתרגש מקסימום אחליף מדחס בבוא היום אם הוא יילך. חוץ מזה הכל מצוין. תמונות כאן:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?659404-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%93-45K-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-2014-2015&p=5722305#post5722305

יש לי אמריקאית ישנה שעושה בית ספר באמינות להמון רכבים ביניהם גם כל קורולה שתשווה מולה.

אבל מודע לחסרונות .

לא אומר שאין חסרונות, בוודאי שיש. האימפלה שלי על בנזין הייתה צריכה תחנת דלק בנסיעה עירונית (בינעירוני 1/12, אנשים לא מאמינים לי אבל זו הצריכה), יש לה מנוע מיושן שמוציא פחות מ 30 קג"מ על נפח 3350 שזה מעט יחסית למנועים מודרניים יותר, אפילו מהתקופה ההיא (של קרייזלר למשל), יש לה גיר מיושן 4 הילוכים עם "בור" איפשהו שבלי קיק-דאון לפעמים מסרס את המנוע. ויש עוד.

לגבי רכבים משעממים:

יש לנו בבית -

פנדה 2007

במוו 2008

קאוואליר 2003

לא הייתי מגדיר אף אחת מהן כבחירה טיפוסית של העדר.

יפה מאוד, אז גם אתה פחות מתחבר לעדריות השולטת בשוק :)

בעבר -

קאוואליר ישנה יותר שעשתה 514 אלף ק"מ על מנוע וגיר סגורים.

זה לא הופך אותה לרכב טוב .

לכלי תחבורה טובה.

זה הופך אותה לכלי תחבורה אמין.

מרשים! מעל 500K לקוואליר זה יפה!

טוב אל תשכח שהקוואליר עם כל הכבוד נחשבת "נחותה" יחסית ל "אמריקאיות אמיתיות" ז"א בהשוואה לספינות Full-size היא אכן קומפקטית ומורכבת פשוט יותר. ז"א אני עדיין חושב שלרכבים מסויימים יש הרגשה כזו שאתה מקבל מהרכב גם אחרי יותר מעשור, לעומת רכבים מודרניים שמרגישים "שטאנץ" - כולם היום אותו דבר.

גם חיפושית ישנה אמינה, כנ"ל סובארו DL ,זה לא אומר שבא לי להעביר בהן את הזמן בפקקים/ בדרך לעבודה/ אירוע או כל נסיכה אחרת.

ברור, אמינות היא רק מרכיב אחד, הרי אם הייתי מחפש אמינות נטו הייתי קונה i20, אבל זה הקטע שרציתי גם קצת אבזור וקצת "פלפל" ואפילו במחיר קצת יותר נמוך.

ודרך אגב - בהקשר לשרשור הנוכחי - אני בהחלט יכול להבין את החבר'ה של ואג, אלו רכבים עם אופי, בד"כ מעוצבים יפה, עם טכנולוגיה מתקדמת של מנוע\גיר, חסכוניים וזריזים, אבל בדיוק כמו שאמרת - צריכים להכיר גם בחסרונות.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
לא,

ידועים לי.

יש לי עשרות רכבים מכל הסוגים בצי .

אני נהגתי על הקרוז והמאליבו החדשות כשכל אותם מומחים קראו עליהם במגזינים .

פלסטיקה מחורבנת ומקרשקשת, וחומרים סוג ב' .

פורד היא רכב אירופאי בכל מה שקשור לדגמים שנידונו פה.

כל עם ישראל מטומטם?

רק מי שלקח קרוז גאון?

ויש גם נקודות חושך.

או שבוחנים אמינות או שבוחנים איכות של רכב .

לתפוס את שתיהן במכה כמעט בלתי אפשרי .

לקסוס עושה את זה לא רע...

אתה מוזמן להגיע לסוכנות שברולט הקרובה לביתך ולהיכנס לקרוז גרסת הלא ליסינג.

להפתעתך תגלה דשבורד עטוף עור, כורסאות עטופות עור עם כיוונון חשמלי ועוד שפע רב שלא קיים בגרסאות ליסינג (כמו מתלים מסוג רב חיבורי, ועוד קורת חיזוק רוחבית).

האם מי שקונה קרוז הוא אדם חכם? שמע, מזמן לא הפנו אלי שאלה כל כך ריקה

• תוכן חדש...