Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פחחח -כל החלקי עור בדגמי ואג מתבלים מהר.

יחידות פנימיות של מיזוג.

מפוחי מזגן.

משאבות מים.

נ.ב לזה שכתב של vag לא אכפת מישראל, ואג מוכרת לישראל.

אני לא מוכר לקנדה.

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוב פעם משווים בין תפוחים לתפוזים, אין סוף לדיון הזה.

שנת 2015 הייתה השיא אצלי בהכנסת גירים כאלו לתיקון.

כי רוב הגירים הרובוטים בארץ מתוצרת ואג, ורק בגירים רובוטים יבשים צריך להחליף קלאצ'ים (לא משנה מתוצרת ואג או כל חברה אחרת).

כל שאר הטענות לא רלוונטיות, משווים בין מה שואג משווק לבין רכבים עם טכנולוגיה מיושנת וגירים פלנטרים איטיים.

תראו לי רכב אחד סטייל גולף\אוקטביה, לפחות אחד, בעלות של 150 אלף שקל שמאיץ ב7-7.5 שניות למאה.

לא פאן בוי, ולא מניות, פשוט אין אטרנטיבה אחרת.

פורסם

Alf, הנסיון שלך להציג גירים פלנטריים כמשהו עתיק ומיושן הוא שטות. תתפלא לגלות עד כמה הטכנולוגיה הזו התקדמה, חיה ובועטת ונותנת פייט רציני.

גילוח של עוד כמה עשיריות שניה במיאוץ קלאסי למאה זה שולי לחלוטין ביחס לאמינות של מוצר בהנחה ומדובר במוצר צריכה לקהל הרחב.

כאשר נדון בפוסט אחר על מכוניות מסלול או אפילו מכוניות ספורטיביות - אולי הטיעונים שלך יהיו במקום.

פורסם (נערך)

תנו לי ZF פלנטרי מתומן הילוכים any day על פני כל גיר רובוטי, גם של היצרניות הקוריאניות, שלבינתיים נראה שעושה הכי פחות צרות.

Sent from my Galaxy Note 9

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
כי רוב הגירים הרובוטים בארץ מתוצרת ואג, ורק בגירים רובוטים יבשים צריך להחליף קלאצ'ים (לא משנה מתוצרת ואג או כל חברה אחרת).

למיטב ידיעתי גם במונדיאו (רטוב למהדרין) יש צורך להחליף מצמדים, בתדירות נמוכה יחסית, אבל זה קורה. לא יודע איך זה ב-dsg6. באופן כללי, מצמד זה אלמנט שנשחק במהלך הפעולה שלו by design.

כל שאר הטענות לא רלוונטיות, משווים בין מה שואג משווק לבין רכבים עם טכנולוגיה מיושנת וגירים פלנטרים איטיים.

ב.מ.וו למשל, משתמשים בגירים פלנטריים, גם וולוו, ואלפא בג'וליה, עם 8 ( או יותר) הילוכים. לא נשמע כמו טכנולוגיה ישנה.

תראו לי רכב אחד סטייל גולף\אוקטביה, לפחות אחד, בעלות של 150 אלף שקל שמאיץ ב7-7.5 שניות למאה.

לא פאן בוי, ולא מניות, פשוט אין אטרנטיבה אחרת.

תראה. לי מישהו אחד, לפחות אחד, שקונה אוקטביה סטנדרטית (לא vrs) במטרה היחידה לגלח חצי שניה עד שניה בזינוק ל-100.

לעומתו, אפשר להראות די הרבה אנשים שקונים רכב משפחתי במטרה שיהיה אמין, ולא יגלח להם אלפי שקלים מחשבון הבנק פה ושם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

הגירים הפלנטריים שמתקינים ברכבים עממים הם גירים פשוטים. הDSG זה גיר מאוד מתקדם, ומקבלים אותו אפילו ברכבים הכי פשוטים של ואג, וזה יתרון גדול (לא חסרון).

תאר לעצמך מצב שבו היו משווקים רכב 1.0TSI עם גיר פלנטרי פשוט. אין מצב שזה היה מצליח.

מי שרוצה רכב עממי אמין ופשוט, ואג זה לא הכיוון, עם זה אף אחד לא מתווכח.

היצרנים האחרים לא מצליחים לשלב מנועי טורבו וגירים רובוטים כברירת מחדל ברכבים שלהם כי זה יקר.

נניח אני רוצה רכב עממי עם אמינות של טויוטה, וקורולה היום עולה פחות או יותר כמו האוקטביה. אם היצרן היה מתקין בקורולה את כל הטכנולוגיות כמו באוקטביה, המחיר יקפוץ ב30 אלף שקל לפחות. אז אני מעדיף לקנות ואג, סך הכל עלות תועלת טובה.

לגבי התאוצה 0-100 קמ"ש, הבאתי את זה לצורך השוואה. אנשים מחפשים תאוצה טובה בנסיעה רגילה, ומנועי טורבו בשילוב עם גיר DSG עושים את זה הכי טוב. רוב הרכבים העממים והאמינים למיניהם, מרגישים כמו חמור צולע ליד זה וזה למה אנשים עדיין קונים וימשיכו לקנות את הרכבים האלה.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

פו הדוב,

יש לי מישהו בעבודה, שכבר בפעם השלישית קונה רכב כזה, כי לטענתו חשוב מאוד שהרכב יהיה מהיר מספיק לצאת לעקיפה ולחזור מהר לנתיב.

ג'טה 160 כ"ס ( טווין צ'ארג', הכי בעייתי ), אוקטביה 1.8 ( אכילת שמן ודלק בכמויות ) ועכשיו אוקטביה 1.4 ( 150 כ"ס ).

בכולן הוחלפו מצמדים עוד במסגרת האחריות, למרות שהרכבים לא מגיעים ל 40 אלף קילומטרים ב 3 שנים.

הוא לא מוכן לשמוע על שום דבר אחר חוץ מוואג, אבל מחליף אותם אחרי 3 שנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
פו הדוב,

יש לי מישהו בעבודה, שכבר בפעם השלישית קונה רכב כזה, כי לטענתו חשוב מאוד שהרכב יהיה מהיר מספיק לצאת לעקיפה ולחזור מהר לנתיב.

ג'טה 160 כ"ס ( טווין צ'ארג', הכי בעייתי ), אוקטביה 1.8 ( אכילת שמן ודלק בכמויות ) ועכשיו אוקטביה 1.4 ( 150 כ"ס ).

בכולן הוחלפו מצמדים עוד במסגרת האחריות, למרות שהרכבים לא מגיעים ל 40 אלף קילומטרים ב 3 שנים.

הוא לא מוכן לשמוע על שום דבר אחר חוץ מוואג, אבל מחליף אותם אחרי 3 שנים.

בס"ד

סדיסט.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

למה?

בנתיים הוא לא שילם שקל אחד על התיקון ונהנה מאוד.

מה שכן, כל 3 שנים צריך להוסיף 50-60 אלף שקלים לטובת הרכב החדש.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הגירים הפלנטריים שמתקינים ברכבים עממים הם גירים פשוטים. הDSG זה גיר מאוד מתקדם, ומקבלים אותו אפילו ברכבים הכי פשוטים של ואג, וזה יתרון גדול (לא חסרון).

זה יתרון מבחינת ביצועים וצריכת דלק, וחיסרון מבחינת אמינות.

תאר לעצמך מצב שבו היו משווקים רכב 1.0TSI עם גיר פלנטרי פשוט. אין מצב שזה היה מצליח.

שווה בנפשך, PSA משווקים C4 ספייס טורר (לשעבר פיקאסו) עם מנוע 1.2 טורבו וגיר פלנטרי (6 הילוכים סטנדרטי). פיקאסו! פיקאסו!!! לא איביזה...

גם המונדיאו בארצות ניכר מגיעה עם מנוע 1.0, אם כי אני מודה שאין לי מושג עם איזה גיר, בסוף עוד יתברר שמדובר ברובוטי...

מי שרוצה רכב עממי אמין ופשוט, ואג זה לא הכיוון, עם זה אף אחד לא מתווכח.

היצרנים האחרים לא מצליחים לשלב מנועי טורבו וגירים רובוטים כברירת מחדל ברכבים שלהם כי זה יקר.

נניח אני רוצה רכב עממי עם אמינות של טויוטה, וקורולה היום עולה פחות או יותר כמו האוקטביה. אם היצרן היה מתקין בקורולה את כל הטכנולוגיות כמו באוקטביה, המחיר יקפוץ ב30 אלף שקל לפחות. אז אני מעדיף לקנות ואג, סך הכל עלות תועלת טובה.

פוקוס, קרוז, אסטרה, 308, מגיעים עם מנוע טורבו, גיר פלנטרי וביצועים לגמרי סבירים, בטח יחסית לדרישות מרכבים עממיים. וכולם עולים פחות מאוקטביה.

גיר רובוטי תופס במקומות שבהם כל עשירית שניה באמת מהווה שיקול קניה: רכבי על (פרארי, פורשה והחברים). ברכבים עממיים להבנתי מדובר בסה"כ בעוד דרך לקזז קצת נתוני פליטה וצריכת דלק.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
למה?

בנתיים הוא לא שילם שקל אחד על התיקון ונהנה מאוד.

מה שכן, כל 3 שנים צריך להוסיף 50-60 אלף שקלים לטובת הרכב החדש.

נשמע שהוא משלם על כך באבו-אבוע

פורסם

בדיוק כמו שאמרת, חיסכון בדלק זאת הסיבה הנוספת למה אני לא דואג להשכיב 3-4 אלף שקל פעם בכמה שנים.

כי אני יודע שאת הכסף הזה כבר חסכתי בדלק ואפילו יותר.

פורסם

כל אחד והגישה שלו "חיים פעם אחת", כנראה גם יכול להרשות לעצמו.

אבל מי שקונה רכב כזה לתווך ארוך ולא רוצה לבקר במוסכים יותר מדי, כדאי שיחשוב על תוצרת אחרת, במיוחד אם רוב הנסיעות בעיר ובפקקים. כי הגיר הזה לא אוהב את סוג הנסיעות הנ"ל.

• תוכן חדש...