Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חג שמח ושנה טובה לכולם~ 3:

אני מצטערת מראש אם זה יצא ארוך מידי, אבל אחריי התייעצות עם כל מי שאני מכירה (וקריאות בפורום),

אני מרגישה עוד יותר אבודה בזה ואתם בערך התקווה האחרונה שלי בעזרה:cry::oops:

אז ככה, בעקבות מעבר לעיר מרוחקת ממקום העבודה עם בנזוגי, אנחנו מעוניינים לרכוש רכב ראשון (בלי הרבה ידע בזה) ואני נורא אשמח לעזרתכם!

דרישות -

גיר: אוטומט

סוג רכב: לא כ"כ משנה, העיקר עדיפות שלא תהיה קטנה מידי (פולקסווגן גולף לדוג') מאחר ושנינו גבוהים.

שימוש עיקרי: הרכב הוא בעיקר לנו (no kids) ולנסיעות בינעירוניות לעבודה.

מחיר: עד 15k

נקודות חשובות:

• הרכב ישמש בעיקר נסיעות לעבודה ולכן חשוב לי שהוא יוכל לסחוב את הדרך מאריאל לנתב"ג 4 פעמים בשבוע (120 ק"מ הלוך ושוב).
  • חסכוני בדלק (הבנתי שבשביל זה עדיף דיזל מקריאות כאן, לא?).
  • חשוב שיהיה גם בטיחותי ואמין מאחר ואני עדיין נהגת חדשה (שנה וחצי).
  • מבחינת ביטוח חובה וצד ג' זה פחות מדאיג מאחר ואנחנו זכאים להנחה ממקום העבודה.

כל מי שמחזיק ברכב במשפחה שלי ושלו טוען שעדיף לנו לקחת רכב חדש, בין אם דרך הלוואה בנקאית או

ליסינג פרטי או מימון מלא דרך היבואן כי "במשך השנים תוציאו על רכב ישן אותו סכום כמו על חדש" :|

אני לא יודעת כמה זה נכון..? וגם אם כן, בתקציב החודשי שלנו נוכל לאפשר רק רכבים בתשלום חודשי של 1K..

אני לא בטוחה כמה זה משתלם :\

פורסם

מדובר על נסוע של לכל הפחות 25,000 קילומטר בשנה.

למצוא משהו אוטומטי בתקציב 15K שיעשה 25,000 בשנה לכל הפחות שיהיה גם בטיחותי, אמין וחסכוני זאת נוסחה בלתי אפשרית.

בתקציב הזה אפשר אולי לקנות יונדאי גטס או דייהטסו סיריון שאולי יחזיקו את הנסוע השנתית שלכם אבל ב15K תצפו לתקלות בלאי רגיל של רכב ישן.

פורסם

הדרישות גבוהות והתקציב נמוך. ב15K תמצאו רק דיזלים שחוטים עם קילומטר אסטרונומי.

תנסן לראות אם אתם יכולים לקבל הלוואה ע"ח קרן השתלמות או מהבנק שלכם ולהגדיל את התקציב, תוכלו לכוון לרכב כבן 3 שלא יהיה יקר במיוחד לתחזוקה.

עסקאות ליסינג לנסועה גבוהה יהיו יקרות מאד.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

דייהטסו סיריון-רכב אמין,זריז יחסית ומרווח.

מומלץ להגמיש את התקציב ב3-4 אלפים לטובת רכב שמור ומטופל.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מציע משהו אחר - לקחת בבנק הלוואה של 35 אש"ח (כדי שיהיה 50, ואם לוקחים ל3 שנים זה יהיה בערך 1K החזר חודשי), ולקנות רכב דוגמת יונדאי i35 או קיה פורטה מודל 2013-14 בערך. אלה רכבים שהקילומטראז׳ הזה לא אמור לשבור אותם, הם מצד אחד יחסית חדשים, מצד שני נחשבים לאמינים.

יש גם את לנסר 2012 (זאת עם מנוע 1.6), שהיא גם בסדר, או קורולה 2012, שהיא עוד יותר בסדר בתקציב הזה.

רכב ב15 אלף ספק אם ישרוד את הנסועה. אולי מיצובישי לנסר קלאסיק 2008, אבל גם לה יהיו תקלות בגלל בלאי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
דייהטסו סיריון-רכב אמין,זריז יחסית ומרווח.

מומלץ להגמיש את התקציב ב3-4 אלפים לטובת רכב שמור ומטופל.

יש כאן בפורום למכירה סיריון כזאת, לפי התיאור מושקעת מאוד

סיריון למכירה

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מצטער לבאס, בתקציב הזה אין רכב מתאים ל25 אלף ק"מ בשנה.

אם יש לכם מאיפה להחזיר הלוואה, קחו הלוואה, לפי שיקוליכם הכלכליים, וחזרו להתייעצות נוספת עם הסכום שתצליחו לגייס. אחרת תחשבו שוב על הנסיבות שבגינן אתם חייבים רכב לנסועה כזו.

לא חייבים רכב חדש, ובהינתן שאת נהגת חדשה בדקו עלויות ביטוח וכמה בדיוק מכסים דרך העבודה.

אם הרכב אמור לשמש לנסיעה לעבודה, הנוסחה ההגיונית היא לחשב החזר הוצאות מהעבודה לפי קילומטרז' ושזה יכסה את השימוש ברכב (דלק ביטוחים וטיפולים) וחלק מרכישת הרכב עצמו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

רק נקודה למחשבה - ההפרש בין שכ'"ד באריאל לשכ"ד במקום קרוב לנתב"ג (נניח, יהוד) יהיה כנראה קטן מההפרש בעלויות הדלק, וזה בלי לדבר בכלל על חיסכון בזמן.

אין באמת סיבה טובה לגור רחוק מהעבודה, בטח לפני שיש ילדים והחינוך שלהם נהיה משמעותי.

בכל זאת, אני גם חושב שרכב ב-15 לנסועה כזו יהיה מאוד גבולי. מצד שני, הייתי מחפש פיתרון חסכוני יותר ממשפחתית (גם הדלק וגם במחיר הרכישה) כמו טויוטה ספייס וורסו, מיצובישי ספייס סטאר או סוזוקי ספלאש. הן אמנם פחות נעימות, אבל למי שלחוץ בתקציב זה כנראה ישתלם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מצטער לבאס, בתקציב הזה אין רכב מתאים ל25 אלף ק"מ בשנה.

אם יש לכם מאיפה להחזיר הלוואה, קחו הלוואה, לפי שיקוליכם הכלכליים, וחזרו להתייעצות נוספת עם הסכום שתצליחו לגייס. אחרת תחשבו שוב על הנסיבות שבגינן אתם חייבים רכב לנסועה כזו.

למה אין רכבים מתאימים.

קניתי סיריון עם 120,000 ק"מ לצורך העניין.

אחרי 4 שנים הרכב עם 245,000-עדיין רכב נוסע ומתפקד.

השווי שלו אפסי,אבל הוא עבד 5 שנים ומילא נקנה בסכום נמוך.

הנסועה ברובה בין עירונית, אריאל-נתב"ג מה שמקטין את הבלאי על הרכב.

אם לקנות עכשו רכב עם מצבר,צמיגים,טיימינג אז אפשר לתזמן ככה שעוד 4 שנים שהכל יצטרך החלפה במקום טיפול גדול למכור לברזל ולהתקדם הלאה.

פורסם

כן, אבל למי שלא מבין דבר וחצי דבר באחזקת רכב ורכישתו זה לא כל כך פשוט כפי שזה עבורי ועבורך...

ולקנות רכב משומש, לא משנה באיזה מצב, זה עדיין הימור, ואם נופלים אז זה בהרבה כסף כאשר מהמרים את כל התקציב.

פורסם

וזה גם הרבה עניין של מזל. מה גם, שהסיריון שפות"ש תוכל לקנות תהיה כבר יותר קרובה למצב של הסיריון הנוכחית שלך מאשר למה שהיא היתה לפני 4 שנים, וזה הבדל מהותי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
וזה גם הרבה עניין של מזל. מה גם, שהסיריון שפות"ש תוכל לקנות תהיה כבר יותר קרובה למצב של הסיריון הנוכחית שלך מאשר למה שהיא היתה לפני 4 שנים, וזה הבדל מהותי.

יש חלקים שמתבלים,מהר יותר או פחות יותר כתלות באופי השימוש.

החלפת סטארטר\רדיאטור\צינורות קירור פעם אחת-כנראה שלא תזדקק להחלפה נוספת כי החלקים חדשים.

ואם מחזיקים ברכב לאורך זמן זו לא עלות גבוהה.

הרכב עצמו זול,החלקים זולים ואם לא לטפל במורשה העלות תיקון לא תהיה גבוה.

פורסם

היא אומרת שפולקסווגן גולף זה רכב קטן בשבילהם ואתם מציעים סיריון?

לדעתי צריך לחפש טיוטה קורולה עם 100 אלף ק"מ, אבל זה הרבה יותר מ15 אלף שקל.

פורסם

רוצים רכב מרווח מקדימה לזוג אנשים יחסית גבוהים. גולף היתה דוגמה לרכב שיתאים.

רק מה? התקציב הוא הבעיה.

תהיה מופתע ( לטובה ) ממרחב הפנים מקדימה בסיריון .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...