Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיויק האצבק 2013 אוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דגם הסדאן חדש בכמה שנים.

הרכב אמין מאוד וצריכת הדלק היא 12 קמ''ל בנסיעה עירונית פקוקה.

בדרך לאילת הגעתי גם ל1/21(הפתיעה גם אותי).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לי יש את הרכב "רק" 4.5 חודשים וככה:

1.הרכב אמין,זריז וכדאי לקנות את גרסת האקסקיוטיב המאובזרת גם בבקרת שיוט,העברת הילוכים נההגה,ריפודי עור וגג חשמלי נפתח.

2.לבדוק ספציפי: יש מחלת ילדות ברכבי הונדה השונים -רעש קטן בהתנעה ראשונית בבוקר מהסטרטר -המכונאי הפרטי שלי פירק אותו,שימן חיצונית והרעש נעלם-שילמתי 250 ש"ח- לא נעים לא נורא.

3.באופן כללי כמו בכל רכב- לבדוק,שהרכב לא עבר תאונות קשות,שהרכב טופל היטב ושיש הסטוריה לפחות ממוסך כללי/לפחות קבלות על חלקי חילוף אם המוכר תחזק DIY- אחד הדברים החשובים הוא החלפה בזמן של שמן תיבת הילוכים,לשים לב למצב רצועות וצמיגים.

4.צריכת דלק טובה אבל לא עם מזגן/רכב עמוס+ מזגן.

5.אחזקה יקרה מאוד במורשה היבואן- אם תקנה אחת כזו,מצא מוסך כללי טוב לטיפול ברכב יוזיל עלויות.

6. לא כתבת בן כמה אתה,בדוק לפני רכישת הרכב עלויות ביטוח מקיף-עלול להיות לא זול.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש לנו במשפחה סיוויק האצ' סוף 13' עם 66000KM .

נרכשה מהסוכנות , 0 תקלות בכל התקופה (טפו טפו טפו), רק טיפול אחת לשנה.

מבחינת צריכת דלק סביב ה-13 קמ"ל בנסיעה משולבת באזור י-ם.

מנוע 1.8 אטמוספרי עם תיבת פלנטרית 5 הילוכים,הרכב די "עצל" , על מנת לקבל "ביצועים" צריך למשוך את המנוע לסל"ד גבוה (VTEC).

מבחינת אבזור,סביר לשנתון,בקרת שיוט ומגביל קיימת בכל הדגמים,בחלק מהרכבים הורכבה מערכת אפטרמרקט של בלאופונקט (החלה לעשות בעיות אחרי 3 שנים והוחלפה ב2DIN בחסות aliexpress),איכות חומרים בינונית.

מספיק מרווח לטעמי,אם כי הישיבה מקדימה יחסית נמוכה.

פורסם (נערך)

מוזר מאוד,אצלי עם 10,000 ק"מ יותר הרכב לא עצל ולא נעליים.- בטח לא בהשוואה ל I30 שהיתה לפני היא היתה עגלתית ושם בשביל להגיע ל 90-100 עם מזגן אתה באמת תצטרך להתאמץ במיוחד בעליות.

ההבדל בכ"ס 126 -היונדאי,142 -ההונדה אבל, ההבדל היותר גדול הוא המהירות החמישית,שיש בגיר של ההונדה ואין אצל היונדאי העצלנית.

לא נוהג כמו שומאכר אבל,בכביש מהיר מגיע גם בלי לחיצה עצבנית על הדוושה ל 90-100 בקלילות של הקלילות כבר ב 2,500 סל"ד מקסימום וגם עם מזגן.

היה שבוע אחד,שהרכב הרגיש לי טיפה כבד ושתה מעט יותר דלק מהרגיל- תוסף אמריקאי של חברת ג'ונסון או משהו כזה החזיר את הרכב לעניינים חזרה.

אני נוסע יותר בינעירוני מאשר עירוני כך שזה לפחות מה שאני הרגשתי.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

לדעתי "עצל" זאת תחושה סוביקטיבית.

לרוב מצב ה-ECON מופעל וזה בעיקר מה שגורם ל"עצלות",בלעדיו המצב יותר טוב.

הרכב בכל מקרה לא בשימוש תדיר שלי ומי שנוהג בו לא מתלוננת,אז הכל בסדר.

אם אני משווה לרכבים האחרים בבית - נוט 2007 ו-CHR 2018 ,אז הרכב הכי "זריז" הוא דווקא הנוט.

פורסם
לדעתי "עצל" זאת תחושה סוביקטיבית.

לרוב מצב ה-ECON מופעל וזה בעיקר מה שגורם ל"עצלות",בלעדיו המצב יותר טוב.

הרכב בכל מקרה לא בשימוש תדיר שלי ומי שנוהג בו לא מתלוננת,אז הכל בסדר.

אני נוסע ללא מצב חסכוני כיוון שראיתי שההפרשים בינו לבין מצב נסיעה רגיל הם מינוריים.

במצב חסכוני תצרוכת 7.9-8 ליטר ל 100 ק"מ וברגיל 8-8.2 ליטר ל 100 ק"מ- לא משהו רציני לפחות לטעמי.

פורסם

נ.ב

כשראיתי סיוויקים המון היו עם הגה מתקלף, וכשזה מתחיל העניין מתדרדר במהירות.

זה לא מכריע רכישה, אבל תן מבט.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הייתה ברשותי 2013- הרכב שבפרופיל.מבחינת אחזקה ביטוחים וטיפולים יותר יקר מהמקובל בסגמנט אבל מלבד טיפולים הרכב מאוד אמין.

בסה"כ חוץ מלוודא שהוחלף שמן גיר בטיפול 60 ופילטר דלק ב75 אין משהו חריג. כמו שציינו מעליי ההגה אכן נוטה להתקלף. בהונדות אחרות ראיתי שהצבע המקורי מתקלף בעיקר בגג. לי לפני המכירה התחילה התקלפות במכסה מנוע- כדאי לשים לב.

חוץ מזה רכב נחמד ביצועים מספקים צריכת דלק מגרדת את ה1/13 שזה יפה לדעתי. הרכב קמצן באבזור שזה קצת מאכזב אם תרצה כתבתי סקירה על הרכב תוכל לחפש אותה בפורום.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

תגדיר מה זה קמצן באבזור- בדגם האקזקיוטיב יש את כל התוספות יחסית לשנתון - גג נפתח,מרים שמשות,בקרת שיוט,שליטה על כל ההילוכים ועל המערכת מההגה,גלגלי מגנזיום שהיו גם בדגם קומפורט.

מה חסר לך ? רקדנית שתנעים את זמן הנסיעה שלך ? יש מוסיקה טובה במקום .:-P

פורסם
תגדיר מה זה קמצן באבזור- בדגם האקזקיוטיב יש את כל התוספות יחסית לשנתון - גג נפתח,מרים שמשות,בקרת שיוט,שליטה על כל ההילוכים ועל המערכת מההגה,גלגלי מגנזיום שהיו גם בדגם קומפורט.

מה חסר לך ? רקדנית שתנעים את זמן הנסיעה שלך ? יש מוסיקה טובה במקום .:-P

האקסקיוטיב עולה יותר מרכב מנהלים בשנתון דומה ולא מצדיק את מחיר הרכישה שלו, ככה היה לפחות כשהיה חדש, בתור יד שניה מאמין שיש בודדים כאלה מאחר ובתור חדש היה בכלל לא אטרקטיבי והביקוש היה בריצפה. אני מדבר על הקומפורט הנפוץ יותר בו אין סאן רוף, פנים הרכב שחור ומשעמם, מערכת פשוטה מאוד כשבמתחרים כבר מולטימדיה היה סטנדרט, אין פנסי ערפל, אפילו מראות מתקפלות חשמלי אין! על מה אתה מדבר?

לפותח השרשור שכחתי לציין שהביקוש של הרכב מאוד חלש, רכב שמור נמכר ב10-15% מתחת למחירון.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

הסיוויק נותן חבילה די יפה למחיר שלו לפי דעתי, היא לא חזקה בשום צורה, זריזה כן ואם תשווה אותה לעגלה כמו I30 אז ברור שהיא תרגיש עדיפה.

המלצתי גם לחפש אולי ספיריט 2.0 שתשרת את בעליה נאמנה, ומעט חזקה מהסיוויק.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם (נערך)
הסיוויק נותן חבילה די יפה למחיר שלו לפי דעתי, היא לא חזקה בשום צורה, זריזה כן ואם תשווה אותה לעגלה כמו I30 אז ברור שהיא תרגיש עדיפה.

המלצתי גם לחפש אולי ספיריט 2.0 שתשרת את בעליה נאמנה, ומעט חזקה מהסיוויק.

הבעיה הגדולה היא,ששנתון 2013 היתה בדיוק שנת מתיחת הפנים של המאזדה- אם מבחינת צורה חדשה לחלוטין ואם מבחינת מנוע וגיר).

בשנה הזו היה גם דגם עם מנוע 2000 שנקרא אקטיב- לא מאובזר כמו האקטיב הערומה/קומפורט במאזדות דורות קודמים.

כאשר הייתי מעוניין היתה בלוחות 2013 ספיריט אחת באלבר כאשר חיפשתי בלוחות והוא רצה הרבה מאוד כסף לטעמי- מעל המחירון לרכב ליסינג).

שנתון 2014 הרבה יותר נפוץ בלוחות אבל מחירו כמו של סיוויק 2013 ואולי יקר יותר ב1000-2000.

אני הכרעתי בסוף לטובת ההונדה כי הייתי זקוק לטרייד אין ומימון וקיבלתי עסקה מצויינת באוטו סנטר

ובמקרה של פותח הנושא,כדאי שיעשה נסיעת מבחן בשני הרכבים.

לספיריט יש מנוע 2,000 עם מנוע 165 כ"ס והרכב די זריז-אם הוא טוב או פחות טוב מההונדה ? לא יודע..

יעשה פותח הנושא את שיקוליו ואם מעוניין בספיריט,ממליץ לבדוק את המלאי בטרייד אין של היבואן ברעננה "טופ טרייד מוטורס".

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

אני מדבר על שנתון 2012 עם 150

ההפרשים לא כאלה גדולים על הכביש שלא תטעה.

ההונדה די זריזה והספיריט 150 2012 אולי טיפה יותר זריזה, לא משהו מרעיד אדמות.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...