Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה...

יש לי סאב שיושב בתיבה PORTED בנפח 60 ליטר.

הוא עובד יופי, רק שאני מחפש יותר SQ. השאלה שלי היא איך יגיב הסאב אם אני יעביר אותו לתיבה בעלת אותו נפח רק אטומה?

תודה מראש...

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

אוקיי..כמו שחשבתי.תודה :-)

עכשיו השאלה היא לגבי הנפח, כיצד ניתן לשחק איתו?

הכנסתי את הנתונים של הסאב למחשבון וראיתי שבשביל QTC "מושלם" (0.707), מידות התיבה יוצאות מופרזות ולא ריאליות. כאשר הכנסתי את הנפח היותר ריאלי והיותר קטן של התיבה המתוכננת הQTC עלה. מה שממש לא טוב למישו שמחפש SQ...ככה אני הבנתי לפחות.

אז אין זה שרוב התיבות האטומות שמיועדות לSQ קטנות יחסית מתיבות עם פורט?

האם הגיוני שתיבה אטומה בשביל סאב 230 RMS תהיה באיזור ה80 ליטר?!

תודה מראש

פורסם

אוקיי..אייל תודה על המידע המועט אך חיוני, עכשיו אני רגוע.

החלטתי ללכת על תיבה של 70 ליטר, מה שנותן לי Qtc של 0.766 שאני חושב שזה לא רע בכלל.

עכשיו שאלה אחרונה. היחס FS/Qts שלי עומד על 63...האם זה בסדר לשים את הסאב בתיבה אטומה?!

רשום שצריך יחס של פחות מ50..

תודה מראש :-)

פורסם

זה בסדר גמור, זה לא חייב להיות מתחת ל-55 בדיוק, כל עוד אתה קרוב לגבול הזה הסאב יתאים גם לתיבה אטומה וגם לתיבה פתוחה.

ככל שתיבה אטומה תיהיה בנפח גדול יותר כך ה-power handling של הסאב ירד בהתאם, והיא תפיק באס נמוך בצורה טובה יותר.

תיבה בנפח קטן ---> באס גבוה על חשבון באס נמוך, ו-power handling יותר טוב של הסאב.

זה באופן כללי.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תוכן חדש...