Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ימים שבהם לוקח 40 דק לצאת מהחניון בעבודה, בדרום תל אביב. 40 דק' כדי לטפס שלוש קומות.

אבל כן. למי איכפת מהחיים עצמם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ב40 דקות ביום טוב אני מגיע מכפר סבא לחדרה.

המצב עם תחב"צ עד כדי כך חמור באיזור שלך?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

העובדים בקרית הממשלה טוענים שהם מבזבזים שעה בשביל לצאת מהחניון.

אבל תסלחו לי מי שמסכים לעבוד בתנאים כאלה מגיע לו לסבול.

אני הוספתי נגישות בתחבורה ציבורית לקריטריונים לבחירת מקום עבודה.

פורסם (נערך)

הכי מפליא אותי פעם אחר פעם זה אנשים שגרים ועובדים בגוש דן, סובלים מבעיות חנייה ופקקים איומים ובכל זאת מתעקשים להזיז את הרכב לכל מקום. אנשים שורפים 40 - 50 דקות בשביל לעבור 5-6 ק"מ במקום לעלות על דו"ג ולעשות את אותו מרחק ב-10 דקות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אוקיי.

נקודה מעניינת. על סמך מה אגב מתבססת ההנחה שלך? כי אני למשל - ואני ממש לא מבין או מעורה - כל הזמן שומע על מכרזים נוספים להוספת קווים וכו'. האם זריית חול בעייני הציבור? האם עדיין כפי שאתה אומר - מעט מדיי כאשר תהיה פעילה?

זמן התכנון לעומת זמן הביצוע, כמות הקווים והרכבות שאני מכיר מכירים בחול עם תחצ סבירה וקצת סיפורים מבפנים.

איך שיסיימו לבנות יבינו שהיא צריכה מיד עוד הרחבה של בערך הכפלה של הכל.

המצב בקטע הזה בישראל נורא.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
חדשות: המצב בכבישים הוא כבר קטסטרופה תחבורתית. בקנה מידה שקשה לתאר. כבישים שלמים (ושים לב, אני לא מדבר על מרכז גוש דן בכלל, אלא על מקומות מאוד מרוחקים משם שהם לא "מרכז המדינה") פקוקים תמידית, פרויקטים גרנדיוזיים עולים וקמים בשביל שום כלום (חלק מהאשמה פה הוא בגלל תכנון לקוי- פיל לבן כביר לדוגמה הוא מחלף יגור), זמני הנסיעה אינם מתקצרים, זו ממש התמונה של אדם שתוקע אצבעות בסכר שממשיכים לצוץ בו חורים לפני קריסה.

הבעיה ידועה כבר עשורים: המדינה מעודדת עליית כלי רכב לכביש, כי זה ממלא את קופת המדינה בצורה ששום דבר אחר לא ממלא- מס ממוצע על רכב של מעל 80%, אגרות, מס על הדלק, ומע"מ על כל המרכיבים האלו. למי שמסתכל על הטווח הקצר, זה נראה כביכול נפלא, המון כסף זורם פנימה. מי שרואה לטווח הארוך רואה גם ירידה בתנאי תברואה בגלל עודף זיהום ועלויות נגררות לכך, מספר גדול יותר של תאונות דרכים על כל המשתמע מכך, הרבה יותר תשתיות שצריך לתחזק (תחזוקת מסילות רכבת קלה וזולה לאין שעור מתחזוקת כבישים, והנחתן זולה יותר מסלילת כביש), ומעל לכל- במצב של פקקים קטסטרופליים כמו פה, אובדן אדיר של שעות עבודה למשק.

זה לא שאני מגלה פה את אמריקה, הנ"ל נמסר לממשלה כבר באינספור דוחות מבקר, בשלל תכניות הנדסיות משנות ה 30 והלאה, ובמספיק הערות של גופים חיצניים (כמו חו"ד של ה OECD). אבל כאמור, מומחי האוצר ומחלקת התקציבים של משרד התחבורה יודעים טוב יותר מכולם.

למה לא יוצאים לרחובות? אין זמן, כולם עסוקים בלעמוד בפקק.

פיקה, הרגת אותי. יגור פיל לבן????? הבעיה היא שלא טיפלו עדיין בהמשך הכביש - הרמזור של בית מעצר קישון והרמזור של צומת העמקים. צומת יגור היה פקק ענק לפני שנבנה הגשר, לפחות את הצומת הזה פתרו. ואם אתה מדבר על כיוון צפון - דרום, אני מניח שעם פתיחת הקטע הצפוני של כביש 6 יחול שיפור משמעותי גם ב-70.

לגבי זמני נסיעה - לפחות אלה שלי התקצרו משמעותית בשנים האחרונות. חיפה - עכו עמד על שעה פלוס, כיום 25 דקות. בדרך חזרה היה הרבה למעלה משעה (בשעות הנסיעה שלי הייתי נתקע תדירות באיזור צומת\גשר קרית אתא), כיום סביב 30 דקות. כך שלפחות חלק מהפרוייקטים (במקרה זה 22, נחל הגיבורים, ואם תרצה - מנהרות הכרמל) - תרמו הרבה לשיפור המצב. כמוכן - בקצב גידול האוכלוסיה הישראלית גם אי הארכת זמני הנסיעה מהווה למעשה שיפור.

אז אין ספק ששיפור התח"צ יתרום רבות לחסכון בזמני נסיעה, אבל גם מה שנעשה בשנים האחרונות השיג לא מעט הישגים, גם אם יש עוד הרבה מקום לשיפור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פיקה, הרגת אותי. יגור פיל לבן????? הבעיה היא שלא טיפלו עדיין בהמשך הכביש - הרמזור של בית מעצר קישון והרמזור של צומת העמקים. צומת יגור היה פקק ענק לפני שנבנה הגשר, לפחות את הצומת הזה פתרו. ואם אתה מדבר על כיוון צפון - דרום, אני מניח שעם פתיחת הקטע הצפוני של כביש 6 יחול שיפור משמעותי גם ב-70.

אני נוסע מזה 5 שנים יום יום באותה הדרך שעוברת בצומת יגור, מכיוון צומת העמקים אל יגור ופניה ימינה לנשר. מלפני שהמחלף התקיים, דרך בנייתו, ועד לימים אלו שהוא מוכן לחלוטין. ההשתלשלות היא כזו-

לפני המחלף- פקקים בינוניים לכל הכיוונים בשעות העומס עקב רמזור אחד לכל כיוון, בשעות שאינן שעות העומס- לא נאלצים להמתין יותר ממחזור רמזור אחד (כלומר, אתה זוכה להמשיך ליעדך בירוק השני)

תוך כדי בניית המחלף- נע בין פקקי ענק לפרק זמן קסום אחד של 3 חודשים שבו הנסיעה לכיוון הקריות ולכיוון נשר הייתה דרך כביש שכיום משמש ככביש מזין, וכלל רמזור אחד קצר- כמעט ולא היו פקקים לשום כיוון חוץ משיא שעות העומס.

כיום- הצומת פקוקה מרוב כיווניה ברוב שעות היממה. בשעות העומס זה סיוט, ניסיון לפנות מנשר אל כיוון צומת העמקים נתקל תמיד בפקק. הרמפה היורדת מצטמצמת מ 4 נתיבים ל 1, נוצר שם צוואר בקבוק גם בשעות שאינן פקוקות. בשעות השיא, עלולים להיתקע 20 דקות על הרמפה הזו בלבד.

פניות רבות (כמו קריות לכיוון צומת העמקים, או מחיפה לכיוון הקריות) דורשות כעת המתנה ב 2 רמזורים במקום 1.

"יטפלו בהמשך הכביש"? הרמזור הדבילי בצומת בית מעצר קישון התווסף אחרי שמחלף יגור הושלם, והוא לא הולך לזוז משם. עזוב את זה שמרחיבים את הכביש, הרמזור (והפקקים איתו) לא הולך לשום מקום.

בשורה התחתונה, הנסיעה שלי היומית שלי במקטע מצומת העמקים אל היעד שלי דרך יגור (וחזרה) ארוכה יותר כיון משהייתה לפני בניית המחלף.

סוג המחלף (יהלום פשוט) לא מתאים לאופי התנועה במקום, ובטח לא לעתיד שכולל גידול תנועה בכל הכיוונים, הבחירה להקים מחלף כזה במיקום הזה הזויה לי לחלוטין.

פורסם

זה כאילו יהלום - לא יהלום אמיתי. יותר מזה - זה לא מחלף אמיתי, אלא צמת דו מפלסי. ההתיחסות שלי היא בעיקר לכיוון צפון דרום, בכביש 70 הפסקתי לנסוע מאז ש-22 נפתח, וגם קודם מיעטתי לנסוע בו.

אני לא נוסע בכביש הזה לעתים קרובות, אבל אני גר בחיפה ואשתי עובדת ביקנעם, כך שהיא על הקו. היא סובלת מאד מהפקקים (בעיקר בדרך חזרה), אבל לא ביגור אלא באיזור צומת העמקים. בבוקר הבעיה היא בבית מעצר קישון, אני לא זוכר בדיוק את ההיסטוריה של הרמזור שם, אבל זה צואר הבקבוק העיקרי. והבעיה השניה היא שיירות המשאיות שנוסעות לירדן בבוקר והשינויים התכופים בתואי בגלל בניית כביש 6.

כפי שכתבתי קודם, אני מניח שנושא כביש 70 ישתפר מאד כאשר הקטע הצפוני של כביש 6 (מצומת סומך עד יקנעם) יפתח לתנועה, כנראה בחודשים הקרובים. כמובן נשאלת השאלה מה יקרה באיזור יקנעם, כיון שקשה מאד לצפות את התנהגות הנהגים במחלף חדש - לטוב ולרע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הכי מפליא אותי פעם אחר פעם זה אנשים שגרים ועובדים בגוש דן, סובלים מבעיות חנייה ופקקים איומים ובכל זאת מתעקשים להזיז את הרכב לכל מקום. אנשים שורפים 40 - 50 דקות בשביל לעבור 5-6 ק"מ במקום לעלות על דו"ג ולעשות את אותו מרחק ב-10 דקות.

לא לכל אחד יש רישיון לטוסטוס, ולפעמים אופניים חשמליות זה התאבדות.

הטמטום האמיתי הוא שאם כדי להגיע לעבודה לוקח ברכב 40 דקות ובאוטובוס אותו הדבר (כי בתכלס שניהם עומדים באותם פקקים), למה לעזאזל להוציא את הרכב?!

כנראה רובם עושים את זה בגלל ילדים, אנשים מעדיפים לקחת את הילדים לבתי הספר בדרך לעבודה ולהחזיר אותם ברכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אף כביש לא יפתור פקק. הפקק פשוט יעבור למקום אחר או יעלם לשנה שנתיים ואז יחזור. הבינו את זה בלוס אנג׳לס, הבינו את זה בלונדון, יבינו את זה גם בתל אביב (עוד 20-30 שנה).

מה שצריך לעשות עכשיו זה להפסיק כל בנייה/הרחבה של כביש, ולהפנות את התקציב לתחבורה ציבורית. אולי עוד לא מאוחר. אולי...

מצד שני, עם הערים המטומטמות שבונים ב-40 השנה האחרונות, גם אם ממש ירצו לא ניתן לעשות תחבורה ציבורית נורמאלית אז בכל מקרה המצב אבוד....

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

גאריכו - לא מדוייק. בחלק גדול מהערים הוחל בבניית מערכות הסעת המונים הרבה לפני שהמכונית, בודאי בצורתה העממית, הפכה נפוצה. וכאשר מערכת כזו מבוססת, כולל בתודעת הקהל, ההרחבה שלה מתקבלת בקלות.

בישראל של העשורים האחרונים יש בעיה אחרת - והיא חוסר הרצון של המדינה להשקיע באזרחיה. מערכת הסעת המונים - כמו מערכות אחרות, למשל חינוך ובריאות - אינה מוקד רווח אלא מוקד להשקעות. ומדינת ישראל מתקשה להכיר בחיוניותה הכלכלית כאשר ההכנסות ממנה, או שימושיותה במניעת הוצאות, אינן נראות מייד.

פורסם
הטמטום האמיתי הוא שאם כדי להגיע לעבודה לוקח ברכב 40 דקות ובאוטובוס אותו הדבר (כי בתכלס שניהם עומדים באותם פקקים), למה לעזאזל להוציא את הרכב?!.

אם אין בעיית חניה ביעד, או בעיות הזויות של שעה לצאת מהחניון, למה לא?

הדלק יעלה לך את אותו הדבר או פחות (את שאר הוצאות אחזקה אתה משלם גם אם הרכב עומד בבית), אבל אתה לא תלוי בזמני הגעה של התחב"צ המהממת שיש בישראל, לא צריך ללכת מכות בכניסה לאוטובוס, להדחף עם אנשין מזיעים אחרים, במקרה הטוב לשבת על מושבים שתוכננו בהשראת הדרדסים, לנשום את הקפה של הבוקר של אחרים, ולהיות על סף הקאה, בגלל עשן מהאגזוז וכי הנהג החליט שהוא בוחן את קצה היכולות של מכונת הנהיגה המטורפת שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מצד שני, אתה לא צריך להיות מרוכז בכלום ולא צריך לפחד שכל אופנוען או רוכב אופניים שעובר לידך יגלח לך את המראה, ואתה יכול לקרוא או כל דבר אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כאן יש אוטובוס כל 10 דקות בערך ורוב הסיכויים שאפשר לשבת בו. גם אם לא, אתה עומד ושומע מוזיקה באזניות והדבר היחיד שצריך לדאוג לו זה לשים לב כשעוצרים בתחנה שלך. ב2018 אין עשן של אגזוז בתוך האוטובוס, זה היה ב1940. גם ללכת מכות לא צריך. זה עדיף פי 100 מלנהוג בפקק בתוך העיר וכל הכרוך בזה, יותר בריא וגם יוצא יותר זול.

בפריפריה זה סיפור אחר ושם רכב פרטי זה בלתי נמנע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...