Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והציעו לו לעשות בדיקה ע"י צד שלישי.

איך יכולה להיות כאן בעיית גילוי נאות?

גילוי נאות מתייחס לדברים שהמוכר יודע ומסתיר. אם למשל הם יודעים שרכב עבר תאונה או החלפת מנוע הם חייבים להגיד את זה. הבדיקה באה לגלות דברים שהם כביכול לא יודעים (לא יודעים=לא נתנו להם מסמך כתוב ולא מופיע בתיעוד הכתוב שנמצא אצלהם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה נכון שלא חייבים כלום לרוכש הרכב, ורוב המגיבים כאן צודקים.

אולם... הכותרת הזו זועקת, מדי, ואפילו מסנוורת את עיני אנשי קרסו, שנכנסים לפורום הרכב הגדול והחשוב ביותר בארץ.

ומן הסתם גם נכונה, ולא משנה כרגע שהרוכש אשם כאן ב-100%. העובדה שהמנוע הלך מייד לאחר רכישת הרכב, בעיני קוראים רבים, זה לא נשמע טוב כל כך.

לא מן הנמנע שנראה כאן בקרוב רצון טוב,{ולו במידה הקטנה ביותר} מצד החברה.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

בטח שמצער שבן אדם קונה רכב והולך מנוע אחרי עשרות ק"מ ספורים. אך הקונה עשה החלטה שלא לקחת את הרכב לבדיקה וקרה מה שקרה, זה המזל.

לצורך העניין, מי מאיתנו מוכר רכב ישן באלפי שקלים בודדים, הקונה לא מבצע אף בדיקה ואתם מבחינתכם לא מסתירים כלום ממנו, חוזר הקונה אחרי יום ומספר שהלך חלק כזה או אחר (יקר) ומבקש שתפצו אותו בסכום שאמור להסתכם בכמה אלפי שקלים.

האם תפצו אותו?

ולמה חברת הטרייד-אין אמורה לפצות?

האם בגלל שפותחים שרשור בפורום?

פורסם (נערך)

אדם פרטי מוכר רכב אחד ולא אכפת לו.

חברה מוכרת מאות רכבים וכן אכפת לה להמשיך למכור.

אבל במקרה הזה היא לא חייבת לעזור. זה עניין של רצון טוב,נטו.

אם הם יעזרו לו או לא זו תהיה החלטתם הבלעדית.

האם פתיחת השרשור בפורום, תתרום לעניין? אני סבור שכן.

לעניין המוכרים הפרטיים:

אתה באמת חושב שרוב מוכרי הרכבים בארץ,{פרטיים}, הם באמת ישרים, ויספרו לך מייד את הסיבה האמיתית למכירת רכבם?

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

אחד היתרונות בקניה מטריידים שמכבדים את עצמם זה שעושים בדיקה על חשבונם ותיקון ריג'קטים ואחריות עליהם למשך תקופה מסוימת (כל טרייד והתנאים שלו). למה לא לנצל את הזכות הזאת?

פורסם

כי במקרה של הרכבים הזולים שלהם- הם נמכרים ללא כל מה שרשמת.

תבדוק היטב. מתאים לך - תייקח. לא מתאים- תעבור הלאה.

אין אחריות, אין תיקון ריג'קטים, אין בדיקה על חשבונם.

בגלל זה הם קוראים לזה AS-IS.

במחיר שהם מוכרים, הם לא יכולים לעשות יותר מזה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אדם פרטי מוכר רכב אחד ולא אכפת לו.

חברה מוכרת מאות רכבים וכן אכפת לה להמשיך למכור.

אבל במקרה הזה היא לא חייבת לעזור. זה עניין של רצון טוב,נטו.

אם הם יעזרו לו או לא זו תהיה החלטתם הבלעדית.

האם פתיחת השרשור בפורום, תתרום לעניין? אני סבור שכן.

לעניין המוכרים הפרטיים:

אתה באמת חושב שרוב מוכרי הרכבים בארץ,{פרטיים}, הם באמת ישרים, ויספרו לך מייד את הסיבה האמיתית למכירת רכבם?

לא יספרו, לכן לוקחים את הרכב לבדיקה לפי שיקול דעת של הקונה, לא לקח זה הריסק שלו.

מכרתי לא ממזמן רכב בן 3 שלא עשה הרבה ק"מ אך כן עשה תאונות פח קלות, הקונה לקח את הרכב לבדיקה ועשה בדיקת שלדה בלבד וויתר על בדיקת מנוע מפאת הקילומטר'ז הנמוך.

הרכב יצא נקי מבחינת שלדה (כמובן שהתיקוני פח נקלטו ע"י הבודק), נניח והקונה יבוא אליי ויספר תשמע "הלך" מצמד, "הלכו" בולמים, אני אנפנף אותו מכל המדרגות. מבחינתי מסרתי כל דבר, הקונה אחראי לבצע בדיקה.

היה ויוכיח שהסתרתי משהו יכול לדרוש ממני בדיבורים או בערכאות לפצות אותו.

ייתכן שקרסו יפצו אותו, אך זה יהיה מלפנים משורת הדין.

פורסם

זה לא המקרה. במקרה זה נרכש רכב במחיר המשקף את העובדה שלא מתקנים כלום, ואין אחריות לכלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני יכול להבין ולהצדיק את כל הדיעות שנאמרו עד כה.

אממה, אנשים שהולכים לטרייד אין וקונים נבלה (סליחה על הביטוי, אבל למען הסדר הטוב אומר שבכינוי "נבלה" אני מתכוון לרכב מאוד מאוד מאוד ישן שטרייד אין ממש לא מתעסק איתו או מרוויח ממנו - ואין בביטוי כל כוונה לפגוע) ביודעין שאין שום אחריות והרכב נמכר במצבו AS IS עם אפשרות פתוחה לקחת את הרכב לבדיקה - הם אנשים שמנסים לתכמן את המערכת.

הם יודעים שהם קונים חתול בשק אבל עושים את זה תחת הכיסוי של "טרייד אין" בשביל שיהיה את מי להשמיץ ברבים לאחר מכן.

הם משתמשים בתכסיסים מכוערים (כמו השירשור הזה בפורום) בשביל להפעיל לחץ פיזי מתון על מי שמכר את הרכב לצורך תיקון הליקוי.

כמו שכבר הוזכר כאן בהודעה קודמת: לרוב - רכבים כאלה מגיעים עם ליקויים משמעותיים ומי שנפרד מהרכב ידע גם ידע שמה שהוא יקבל מהטרייד אין זה המקסימום שיוכלו לתת לו EVER ורוב הסיכויים שבשוק הפרטי הוא לא היה מקבל יותר אם בכלל.

לא אהבתי בכלל ובאופן אישי זה מגעיל אותי. זו נצלנות - ויש מי שיקרא לכך גם גזל.

יכול להיות שמדובר במקרה תמים - אבל לאחרונה אנחנו רואים שהיו כאן כמה מקרים "תמימים" שבסופו של דבר לא היו כאלה תמימים וזה מגעיל אותי בכל פעם מחדש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה תמים במי שאמרו לו מראש וכנראה גם חתם מראש שהרכב נמכר ללא אחריות כלל?

באמת שלא אמורה להיות כל תלונה.

אני יכול להגיד מניסיון עם חבר וגם כאן בפורום ראינו שקרסו עומדים בתנאי האחריות של חטיבת הטרייד לפי מה שסוכם ללא ויכוחים.

כולל בגיר הבעייתי של הפלואנס שיש חברות שהתחמקו והם לא.

פורסם
אני יכול להבין ולהצדיק את כל הדיעות שנאמרו עד כה.

אממה, אנשים שהולכים לטרייד אין וקונים נבלה (סליחה על הביטוי, אבל למען הסדר הטוב אומר שבכינוי "נבלה" אני מתכוון לרכב מאוד מאוד מאוד ישן שטרייד אין ממש לא מתעסק איתו או מרוויח ממנו - ואין בביטוי כל כוונה לפגוע) ביודעין שאין שום אחריות והרכב נמכר במצבו AS IS עם אפשרות פתוחה לקחת את הרכב לבדיקה - הם אנשים שמנסים לתכמן את המערכת.

איציק

1. להבדיל מנושאים קודמים או דומים - פותח השרשור שאל איך עליו להתנהל, היה מודע למעשיו ולהשלכותיו ולא האשים את היבואן.

לשפר ולהיטיב את מצבך, תמיד אפשר לנסות...

אני מאמין שאם זה היה קורה לרבים מ"חכמי הפורום", ייתכן והם היו פועלים בצורה דומה.

2. יותר מדי מקרים כאלו זה כבר אומר דרשני - אנשים צריכים ללמוד לא לקנות רכבים כאלו, ובטח שלא בעסקת AS-IS.

אלא אם כן מדובר במשהו מפתה במיוחד ולאחר בדיקה כלשהי.

טוב יהיה אם מנוע החיפוש יאתר פוסטים כאלו, שאנשים ידעו מראש להתרחק ולא להתעסק עם סחורה כזו...

3. אין לי ספק שבנאדם צריך לדעת על מה הוא חותם ולאן הוא נכנס...

פורסם
למה שטויוטה ישתתפו בתיקון של רכב בן 14?

גם אם נעשו טיפולים במורשה( ואני סקפטי לגבי זה) עדיין לא רואה לגיטמציה להשתתפות מצידם.

לפי דעתי פות"ש צריך לקחת את זה כשכר לימוד, לספוג את ההפסדים, למכור את הרכב לפירוק או משהו לקנות משהו אחר עם מישהו שכן מבין הפעם.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4352522,00.html

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3829697,00.html

בבקשה תקרא כאן 2 תביעות שונות.

חבל שלא חיפשת מידע על הרכב הזה, גוגל ובפרט הפורום מוצף בתלונות עקב הבעיה הזו, אפילו ביד 2 לא מעט מדווחים על החלפת מנועים ואפילו דיווחים על השתתפות בעלות אבל לא נשמע לי ריאלי שהיום זה כבר יקרה.

יש לי את הרכב הזה והמנוע מקורי עם 240K וכן יכול להיות מצב גם שהוא ימות. בגדול אם היו שואלים אותי לא הייתי ממליץ על הדגם הזה בשנים שהיו בעיותיות וגם רק בגלל הבעיית בוצה שעוד איך שהוא אפשר למנוע אותה אלא בגלל מחירון שאינו מוצדק ביחס לגיל ושאפשר לקנות בו רכבים צעירים יותר בלפחות 6-7 שנים שכנראה ישרדו יותר וגם בטיחותים יותר.

מסרב לחתום:evil:

פורסם
זה לא המקרה. במקרה זה נרכש רכב במחיר המשקף את העובדה שלא מתקנים כלום, ואין אחריות לכלום.

במכוניות כאלה לא מבקשים דבר - כי זה עולה להם כסף מיותר. הזיכוי הניתן ללקוח בעסקאות טרייד לכלי רכב בני עשרה, הוא זניח לחלוטין, ולכן הם נמכרים AS IS במחירים נמוכים, ומסתפקים בבדיקה ויזואלית, ונסיעת מבחן קצרה (וגם זה לא תמיד).

האם אתה מכיר את נתוני העסקה מעבר למה שפורסם בפורום?

אתה יודע באיזו עסקה הרכב הגיע למגרש ובכמה פות"ש רכש אותו?

רק כדי לסבר את האוזן, המחירון היבש של קורולה 2004 נע בין 13 ל15 אלף ש"ח, בסכומים האלה עדיין נהוג לקחת את הרכב לבדיקה במכון (כמובן מטעם הטרייד), אלא אם הבעלים רכש רכב עם הנחה בגבוה הקרוב למחירון של הטויוטה והוצע לו "מחירון למחירון" ללא בדיקה.

לא ידעתי שחברות טרייד גדולות מתעסקות עם 'נבלות', מהנסיון הקטן שלי עם שתי חברות כאלה, כל רכב שביקשתי לבדוק היה מצוייד בטופס בדיקה. אם מתמימות או טפשות, החלטתי לתת בהם אמון ולא לבצע בדיקה נוספת מטעמי, אני צריך להענש ?

עדיין חושב שיש מקום להתחשב בלקוח.

אם היית מוכר רכב בן 14, הקונה היה חוסך 500 ש"ח ורוכש ללא בדיקה.

בדרך הביתה\למחרת היה הולך לו המנוע, היית משתתף איתו בעלויות? אני בספק.

מדובר ברכב משומש, זה עניין של הימור ובמקרה הנ"ל פות"ש הימר על הידע שלו והפסיד. אם קרסו טרייד אין ישתתפו בעלויות, יצאו גדולים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אין לי מושג, אבל אני מנחש שמדובר בפחות מ-10k.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבוצה ידועה בגרסת ראנקס שמגיעה נדמה לי מתורכיה. לעניות דעתי אין בוצה בדגמי קורולה האחרים - סדאן למשל.

הקורולה 2004 היא חתיכת לימון, היה לי בדיוק אותו דבר - למנוע יש בעיה ידועה של היווצרות בוצה במנוע(שוב, אותה תופעה ממש קרתה לי וידועה בקורולות האלו), הרכב כנראה מלא בבוצה! אל תניע בשום פנים ואופן ולא לנסוע מטר ברכב, תיקח מיידית למוסך שיבדקו האם יש בוצה ואם כן יבצעו ניקוי, מקווה שלא נגרם כבר נזק למנוע.

הרכב עבר בדיקה? האם עלו על זה בבדיקה? האם הרכב נקנה באחריות או כ-ASIS?.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...