Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האוקטביה מהעבודה מתקרבת לסיום החוזה בעוד מספר חודשים, קיבלתי אישור מקצין הרכב להזמין רכב חדש במקום בשל זמני אספקה ארוכים.

הרכב ישמש בעיקר את אשתי ובעוד כשנה גם את הבת שאמורה להוציא רשיון.

זהו לא שרשור יעוץ, אשתי היא הנהגת העיקרית ולכן נתתי לה חופש מוחלט לבחור את מה שהיא רוצה.

רמת שביעות הרצון שלנו מהאוקטביה מאוד גבוהה, מדובר ברכב משפחתי מושלם.

הרכב הבא צריך להכנס לנעליים מאוד גדולות.

קיבלנו רשימה מאוד ארוכה של רכבים מקצין הרכב והתחלנו לבחון אותם באולמות התצוגה.

להפתעתי קיבלנו יחס מצוין מכל הנציגים למרות שאמרתי מראש שאני לקוח ליסינג, לחלקם אף חפרתי עמוקות לפני חצי שנה בזמן שחיפשתי מחליפה לאיביזה.

מבלי להכנס לרשימה הארוכה של הרכבים האפשריים אקצר ואומר שלשלב הגמר הגיעו שלושה רכבים: מזדה CX5, יונדאי סונטה וסקודה סופברב.

בקצרה, להלן דעתה של אשתי על הרכבים:

יונדאי סונטה

לחיוב: רכב מאוד מרשים מבחוץ ומבפנים, המון מקום לנוסעים מאחור

לשלילה: אין גלגל רזרבי (דיל ברייקר!) ,תא מטען לא שימושי (דיל ברייקר 2), לא חובבת רכבים "משוכללים" וטכנולוגיות מתקדמות מדי, מעדיפה רכב "רגיל" ולא היברדי.

דעתי האישית: לא אוהב היברדי, הרכב לא מתנהג ולא מהנה לנהיגה, מקווה שהיא תמשיך הלאה.

מזדה CX5

לחיוב: גבוה! נוח להכנס ולצאת, כסאות עור מרשימים ותנוחת נהיגה נוחה , מספיק מקום מאחור, מולטמדיה מקורית מצוינת ומצלמת רוורס מקורית, הרכב נאה מאוד, דלת חמישית שימושית, גישה טובה לתא המטען.

לשלילה: תא המטען לא ברמה של האוקטביה, ספקות לגבי היכולת להחנות את הרכב ולתמרן אותו בעיר לאור גודלו.

דעתי האישית: לא מתחבר לאופנת הג'יפונים אבל אם כבר רכב גבוה אז שיהיה מזדה. תנוחת נהיגה קרבית ואינטימית כמו שאני אוהב, איזה כיף של הגה! במבחנים אומרים שהרכב מתנהג טוב.

מנוע 2.0 חלש, חוסר במערכות בטיחות מתקדמות.

ראוי לציין את נציג סוכונות מזדה באר שבע שישב אתנו כחצי שעה ונתן הסברים מאוד מפורטים אודות הרכב וההבדלים בין גרסת הליסינג לשאר הדגמים.

סופברב 1.4:

לחיוב: כמו האוקטביה רק יותר גדולה. "כזה אני רוצה! "

לשלילה: "אולי נלך הפעם על רכב גבוה? "

דעתי האישית: זורם עם אישתי, מאוד מתחבר לתוצרת VAG. אפשר לישון בתא המטען במידת הצורך (-:

בעיה גדולה מאוד של אספקה, זמני המתנה מאוד ארוכים ללקוחות הליסינג, דורש תוספת כספית יחסית לשאר.

לסיכום: אבדוק עם קצין הרכב לגבי הסופרב וזמני האספקה. אם זה לא רלוונטי כרגע כנראה ונזמין את המזדה.

הערה אחרונה, לפני שנגשנו לסוכניות עשיתי עם אשתי שעורי בית ועברנו מראש על סרטונים ברשת.

הסרטונים של icar בולטים לטובה. המבחנים שלהם נותנים מידע רב ושימושי וערוכים בצורה מצוינת.

אני כמובן נעזר במבחנים והדעות הרבות ב carsforum.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי בעיון את הפוסט שלך. דבר ראשון, אני לא מבין למה לא להחליף לאוקטביה נוספת? אם נהניתם תשארו עם הדגם הזה רק חדש יותר. מעבר לכך, אתה מאד דעתן ומבין עניין ולכן איש לא יוכל להחליט או לייעץ לך או לאשתך, בעצם אין שום דבר שנוכל לחדש לך.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

אתה צודק, לא ציינתי את זה אבל האוקטביה ירדה מהרשימה של קצין הרכב. גם לרכב הזה יש בעיות אספקה.

האופציה היחידה היא לחכות תקופה מאוד ארוכה עד שיחזור למלאי.

ציינתי בתחילת הפוסט שההחלטה לגבי הרכב תהיה של אשתי בלבד. פה אני יותר משתף מאשר מתייעץ.

S60 Rdesign

פורסם

ה"רשימה המאוד ארוכה" זה בסך הכל שלושה רכבים? אפילו אצלי היה יותר בחירה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

הרשימה ארוכה וכוללת את שלל דגמי טיוטה, יונדאי, קיה, הונדה ועוד רכבים רבים.

כתבתי שמתוכה שלושה רכבים עלו לשלב הגמר מבחינת התאמה לצרכים שלנו.

הגולף היתה לנו בעבר מהליסינג ועדיין קיימת ברשימה. רכב מעולה!

היא לא עלתה לגמר בגלל אמוציות שליליות לאחר תאונה קשה עם הרכב למרות שהיא הגנה על משפחתי בצורה מצוינת.

S60 Rdesign

פורסם

אני חושב קודם כל על הנהגת החדשה.

הסופרב הוא הרכב האחרון שהייתי חושב עליו במקרה הזה בשל אורכו.

עד כמה קריטי נושא תא המטען? הרי הסתפקתם בגולף לפני האוקטביה.

אם ברשימה הארוכה מופיע המספר 3008,זה צריך להיות הרכב שיתן איזון בין מרווח, בטיחות, מראה וקלות תמרון לנהגת חדשה.

תנוחת נהיגה גבוהה היא יתרון לנהג חדש.

אני יודע שאתה לא מת על הטרנד, אבל יש לו יתרונות (תנוחת נהיגה, קלות העמסה, מרווח פנימי ביחס לאורך הרכב).

תחשוב על זה.

אחרת, יש סיכוי שהנהגת הצעירה לא תסתדר עם הסופרב ותצטרך לעשות לה ביטוח על הרכב שלך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ענית לעצמך מאזדה cx5, אם כי הייתי בודק אפשרות למנוע 2500.

מנוע 2000 ו1.4 טורבו למאזדה והסופרב יביאו לך ביצועים עצלים שידגישו שזה רכב ליסינג.

יש לי את המאזדה החדשה, תענוג של אוטו, כמובן שאי אפשר להשוות את התא מטען לסופרב, האוקטביה יותר מזכירה, אבל אל תשכח שלהכניס מטען בגיפון זו פעולה נוחה יותר ובשל כך עדיפה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

מספר תשובות.

Mark, מסכים לגבי הנוחות לנהג חדש. בהחלט שיקול חשוב לפני שנקבל החלטה.

Belior, אשתי לא זקוקה למנוע חזק יותר (אני כן). אני לא חושב שהיא תבחין בהבדלים בין המנועים באופי הנהיגה שלה והמסלולים.

asafasraf, mark אלו רכבי הפנאי\מוגבהים ברשימה אצלנו בנוסף ל CX5:

סוזוקי קרוסאובר, קיה נירו, סובארו XV, טיוטה CHR, פז'ו 5008, מיצובושי אוטלנדר, סיאט ארונה ואופל מוקה X.

S60 Rdesign

פורסם

איך אתה מזכיר גולף ומאזדה CX-5 באותה נשימה? גולף מאד נחותה מבחינת מרווח פנימי - ביחס למאזדה הנ"ל ובוודאי ביחס למכוניות מקטגוריה אחת מעל כמו הסופרב. ואל תדברו עכשיו על איכות וכדומה.

הרשימה ארוכה וכוללת את שלל דגמי טיוטה, יונדאי, קיה, הונדה ועוד רכבים רבים.

כתבתי שמתוכה שלושה רכבים עלו לשלב הגמר מבחינת התאמה לצרכים שלנו.

הגולף היתה לנו בעבר מהליסינג ועדיין קיימת ברשימה. רכב מעולה!

היא לא עלתה לגמר בגלל אמוציות שליליות לאחר תאונה קשה עם הרכב למרות שהיא הגנה על משפחתי בצורה מצוינת.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

היום ,יותר מתמיד ,יש מאבק בין המשפחתית לג'יפון. הרבה אנשים בהתלבטות הזו בזמן קניה . קורולה או ספורטאז' ? לפעמים גם המחיר זהה . מה הפלא שגולף באה מול גיפון cx5 ?

בנושא פות"ש אני חושב שכל מה שנכתוב לא ממש ישנה. האישה תחליט וזהו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

asafasraf, mark אלו רכבי הפנאי\מוגבהים ברשימה אצלנו בנוסף ל CX5:

סוזוקי קרוסאובר, קיה נירו, סובארו XV, טיוטה CHR, פז'ו 5008, מיצובושי אוטלנדר, סיאט ארונה ואופל מוקה X.

אז הרשימה לא כ"כ ארוכה...

הייתי בודק מול קצין הרכב אפשרות לקארוק, אטקה או 3008.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

יש עוד רכבי סדאן רבים ברשימה - קורולה, סיוויק, סיד, אופטימה, אסטרה, פריוס, אוריס, וורסו, c4 פיקאסו, איוניק, מאזדה 3 ו 6.

הרשימה די קשיחה ואין מצב להוסיף רכבים נוספים.

לגבי גולף מול מאזדה CX5, הקשר ברור - שני הרכבים נמצאים ברשימה של קצין הרכב.

בעבר בחרתי בגולף בגלל שבמערך השיקולים היה חשוב לי יותר איכות הנסיעה, הביצועים וההנאה מהנהיגה. את עניין תא המטען המוגבל פתרתי בעזרת גגון.

היום שיש לי את הוולוו אז השיקולים האלה כבר פחות חשובים, מה שטוב לאשתי ולמשפחה טוב לי ופה ה CX5 מנצחת . זוהי דעתה של אשתי ואני בהחלט מבין אותה, בהינתן כל האופציות אני חושב שהיא בוחרת נכון.

אם סט השיקולים היה זהה לעבר ה CX5 הייתה נופלת מאוד מהר והרכבים בשלב הגמר היו: גולף, מזדה 3 2.0 ומזדה 6 2.0

S60 Rdesign

• תוכן חדש...